Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אייל, אני מתקשה לעקוב אחרי החישובים הכלכליים שלך, אבל בוא ואפשט לך את הסיפור: רכב הוא הוצאה. הוצאה גדולה.

אם אתה קונה רכב חדש, בין אם כפרטי או דרך ליסינג, אתה הולך לבזבז עליו אלפי שקלים מדי חודש בעלויות תחזוקה, דלק וירידת ערך.

למשל, אם קנית רכב ב-75000 שקלים והוא יורד לפחות 15% בשנה (גם בגלל שאתה נוסע הרבה), אחרי 3 שנים הוא יהיה שווה 46000 שקלים במקרה הטוב. כלומר 800 שקלים בחודש כבר איבדת. תוסיף עלויות דלק חודשיות של 1500 שקלים (במקרה הטוב, אם אתה מצליח לעשות 1:18) ועלויות שוטפות של עוד כ-500 שקלים בחודש (ביטוחים, טיפולים וכו') ותקבל 2800 שקלים בחודש.

אם קנית רכב ב-110000 שקלים, החישוב יהיה 67000, כלומר 1200 בחודש לירידת ערך, כלומר 3200 שקלים בסה"כ. אלו סכומי מינימום.

תעשה עם המספרים האלה מה שאתה רוצה.

אני בגדול לא חולק עליך לגבי הנתונים. השאלה היא מה אני עושה כאשר יש אצלי סיטרואן C4 שנת 2007 יד שנייה אחרי השכרה. הסיכוי למכור אותו ולקבל משהו קרוב למחיר המחירון הוא אפסי. הדרך היחידה כפי שאני רואה אותה הוא עם אותם עיסקאות של הליסניג בה החברות מגלמות בעסקה את ההפסד על ההפרש בין המחיר שהם נותנים לי על הרכב ואותו ימכרו בהפסד לסוחרי הרכב ומצד שני הם מקבלים את הרכבים מהיבואנים בהנחה משמעותית.

כול עסקה של רכב היא עסקת הפסד כי תמיד הערך יורד (אלא אם נוסעים ממש מעט אבל זה לא המקרה אצלי). השאלה מה הדבר הכי נכון לעשות. אני כבר מתחיל להתבלבל פה...

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם קילומטראז' כזה ליסינג פרטי לא בא בחשבון כי יש הגבלת קילומטראז'. רכב בן שלוש עם למעלה מ-100000 ק"מ יכול לרדת הרבה יותר מ-50% ובטח רכב מתוצרת פיג'ו סיטרואן שגם כך לא נהנה משוק טוב מדי.

אתה יכול לרכוש סוזוקי ספלאש 2010 מהשכרה/ליסינג ב-50000 ש"ח.

צריכת הדלק של הרכב תהיה כ-14 ק"מ לליטר מנסיון של חבר. כל סכום שתקבל על הרכב בתום שלוש שנים יהיה רווח נקי.

שלא לדבר על העובדה שאתה מוציא כמחצית הסכום שחשבת בתחילה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לה לה לנד מתחיל ב11.11 כך שאני עדיין לא שם.

אתה קצת מחמיר עם המספרים. אני חושב שזה כול זה הערכה כי לא ניתן לחזות היום מה יהיה בעוד 3 שנים מבחינת שוק הרכב. כן אפשר לראות את המגמה שהיום השוק מוצף ברכבים שהיו קודם בהשכרה או ליסינג ובהתאם גם ערכם בשוק יורד. לכן נראה לי נכון היום להשקיע ברכב חדש או מפרטי . העניין שהוא כול נושא החיסכון בדלק תפש תאוצה חזק השנה ( בשנה שעברה נראה לי שרק בניסן מייקרה יצאה עם חיסכון דלק משמעותי בקטגוריית הסופר מיני)

ללה לנד מתחיל מחר ככה שזה לא רחוק כל כך :oops:.:-D

עד עכשיו צחקנו,עכשיו נתחיל ברצינות.8)

עסקת ליסינג פרטי טובה ללקוח,שיודע בוודאות שיוכל לעמוד בהחזרים החודשיים של חברת הליסינג,מוכן לשלם ריבית לא גבוהה על התשלומים אבל והחשוב מכל מוכן בסוף העסקה (בד"כ 3 שנים) עם חבילת כסף מזומן כדי להשלים את יתרת הרכישה.

אחרת,אותו לקוח הוא שבוי של חברת הליסינג ומתחתן איתה בחתונה קתולית במקרה הטוב או שכמו ש VLADCLAR אמר לך,מוריד את המכנסיים ואני אוסיף ואומר לך,שבמקרה האישי שלך תצטרך להוריד קצת יותר מזה כדי שיקחו ממך רכב שנסע באיזור ה- 35,000

ק"מ בשנה (את חברת הליסינג לא מעניין שלדיזל זה נחשב ק"מ סביר,הם גוף עסקי,שלא עובד לשם שמיים,אלא לשם רווח כספי).

כל זה קורה,כאשר בן אדם מחליט שהוא רוצה רכב רק ל-3 שנים ואח"כ רוצה להשתדרג.

החישוב שלי למחיר הרכב העתידי שתקבל בטרייד אין עוד היה אופטימי ולא כלל פחת בגין ק"מ (המרצה שלי להנהלת חשבונות יקרע אותי עכשיו :cry:).

נכון שלחסכון בדלק יש משמעות היום אבל עדיין הפחת המצטבר בשל ק"מ גבוה+עלות מימון במיוחד אם אין לך כסף מזומן עוד 3 שנים הם שיקולים,שצריך לקחת אותם בחשבון ובוודאי שעולים מעבר לכמה אלפים בודדים בדלק כפי שכבר הסבירו לך).

אצלי למשל,קניתי I30 מהרץ בעסקה דומה אבל כאן אין כבילה ואני אסביר לך מדוע.

אני יכול לאחר 3 שנים להתקדם לרכב אחר (לא חייב !) ואת יתרת החוב שלי אני יכול אם אני מעוניין להישאר עם הרכב,לפרוס במימון נוסף דרך חברת המימון שלהם 0אמנם בתוספת ריבית אבל לא רוצה להחליף את הרכב הזה עוד שנתיים כי אני מאוד מרוצה ממנו,עוד מעט שנה אצלי)ואז בעוד 5-6 שנים סה"כ שזו התקופה שאהיה מעוניין להחזיק ברכב,אוכל למכור אותו בשוק הפרטי ולהרוויח את ההנחה העתידית אם אקנה מהם את הרכב הבא שלי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
ללה לנד מתחיל מחר ככה שזה לא רחוק כל כך :oops:.:-D

עד עכשיו צחקנו,עכשיו נתחיל ברצינות.8)

עסקת ליסינג פרטי טובה ללקוח,שיודע בוודאות שיוכל לעמוד בהחזרים החודשיים של חברת הליסינג,מוכן לשלם ריבית לא גבוהה על התשלומים אבל והחשוב מכל מוכן בסוף העסקה (בד"כ 3 שנים) עם חבילת כסף מזומן כדי להשלים את יתרת הרכישה.

אחרת,אותו לקוח הוא שבוי של חברת הליסינג ומתחתן איתה בחתונה קתולית במקרה הטוב או שכמו ש VLADCLAR אמר לך,מוריד את המכנסיים ואני אוסיף ואומר לך,שבמקרה האישי שלך תצטרך להוריד קצת יותר מזה כדי שיקחו ממך רכב שנסע באיזור ה- 35,000

ק"מ בשנה (את חברת הליסינג לא מעניין שלדיזל זה נחשב ק"מ סביר,הם גוף עסקי,שלא עובד לשם שמיים,אלא לשם רווח כספי).

כל זה קורה,כאשר בן אדם מחליט שהוא רוצה רכב רק ל-3 שנים ואח"כ רוצה להשתדרג.

החישוב שלי למחיר הרכב העתידי שתקבל בטרייד אין עוד היה אופטימי ולא כלל פחת בגין ק"מ (המרצה שלי להנהלת חשבונות יקרע אותי עכשיו :cry:).

נכון שלחסכון בדלק יש משמעות היום אבל עדיין הפחת המצטבר בשל ק"מ גבוה+עלות מימון במיוחד אם אין לך כסף מזומן עוד 3 שנים הם שיקולים,שצריך לקחת אותם בחשבון ובוודאי שעולים מעבר לכמה אלפים בודדים בדלק כפי שכבר הסבירו לך).

אצלי למשל,קניתי I30 מהרץ בעסקה דומה אבל כאן אין כבילה ואני אסביר לך מדוע.

אני יכול לאחר 3 שנים להתקדם לרכב אחר (לא חייב !) ואת יתרת החוב שלי אני יכול אם אני מעוניין להישאר עם הרכב,לפרוס במימון נוסף דרך חברת המימון שלהם 0אמנם בתוספת ריבית אבל לא רוצה להחליף את הרכב הזה עוד שנתיים כי אני מאוד מרוצה ממנו,עוד מעט שנה אצלי)ואז בעוד 5-6 שנים סה"כ שזו התקופה שאהיה מעוניין להחזיק ברכב,אוכל למכור אותו בשוק הפרטי ולהרוויח את ההנחה העתידית אם אקנה מהם את הרכב הבא שלי.

תודה רבה על ההתיחסות הרצינית וגם ההומוריסטית בהתחלה. הכול מתקבל בהערכה רבה לך ולכול השאר שמגיבים כאן.

כדי לרדת לתכלס אני אשתף אתכם ב-2 הצעות שקיבלתי:

עבור סיטרואן C3 דיזל שמחיר המחירון שלה הוא 114,000 קיבלתי את ההסדר הזה:

38,000 אני מקבל כמקדמה על הסיטרואן C4 שלי (יד שנייה אחרי ליסינג + 120,000 ק"מ)

1275 ש"ח לחודש למשך 3 שנים

בסוף התהליך אני יכול לקנות את הרכב בתוספת 30,000 ש"ח או להתקדם לרכב הבא כאשר מקזזים לי 10% ממחיר המחירון

עבור פיג'ו 208 (בנזין) שמחיר המחירון שלה הוא 86,000

אותה מקדמה

670 ש"ח לחודש למשך 3 שנים

בסוף התהליך כמו עם ה-C3.

יש עוד הצעות שאשמח לשתף אם רלוונטי אבל המכוניות האלו תפסו את תשומת ליבי בגלל עלות דלק נמוכה מאוד מול מה שיש בשוק (דיזל דיי ברור אבל גם ה-208 עם הגיר הידני) וגם בתור אחד שמחזיק בC4 הנוחות וההנאה מהנסיעה ואיכות החומרים זה משהו שפשוט קשה לחשוב על מעבר לקוריאניות או יפניות שכמובן נמצאים באותו סדר גודל של מחיר.

פורסם

שים לב שהמחירים שמדברים איתך עליהם הם מחירים לקילומטראז' של כ-20000 ק"מ לחודש. בנסועה הצפויה שלך האופציה הריאלית היחידה תהיה קניה של הרכב, ומכירה לבד. (ואז נראה לי שתפסיד כל מה ש"הרווחת" מהחסכון בדלק בתקופת השימוש)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

בחברה ממנה ציטטתי את המספרים אין הגבלת קילומטרים כפי שבאמת יש לאחרים. יש רק את ההורדה של 10% ממחיר המחירון בסוף 3 השנים.

אני חושב שבכול עסקה שהיא אתה מפסיד כול שנה מערך הרכב כך שלמעשה או שאתה עושה עסקה של רכישה מלאה בתוך 5 שנים עם עלות חודשית גבוהה או שאתה עושה ליסינג פרטי עם עלויות נמוכות יותר ומסיים בתוך 3 שנים ומשקיע הפרש מסויים כדי להתקדם לרכב חדש. כשמדובר בקילומטרג׳ גבוה כמו שאני עושה אני חושב שזאת העסקה הטובה ביותר עבורי. 5 שנים אני לא רואה את הרכב עובר בלי תקלות ו/או החלפות חלקים שעלותם לא קטנה.

פורסם
אני בהחלט מתכוון לעשות נסיעת מבחן על הc3 וגם על עוד 2-3 רכבים שתמליצו.

הנתונים והחישוב שלך לצריכת הדלק לא נכונים לדעתי. החישוב הוא ה1:24 הריאלי של ה-c3 אל מול מנועי 1600 מקבילים וזולים משמעותית שאני לא בטוח שעושים 1:15 אבל גם אם כן החיסכון השנתי הוא לפחות 8,000 ש״ח . השאלה האם יש רכבים שעושים 1:15 עם מנוע מספיק חזק לדרך הררית ומחירם פחות מ90,000 ש״ח?

1:24 ??? ברצינות ? נו, באמת :) אולי על כביש מישורי לגמרי, או בירידה :)

אני עם דיזל 1.6 של פולקסווגן, שהוא חסכוני כמו של סיטרואן, ואני אומר לך, בכביש הררי תבנה על 1:17 ... 1:18, במקרה הכי טוב.

כמובן מנוע בנזין ישתה הרבה גם כן, כך שעדיין דיזל מנצח בגדול.

פורסם
1:24 ??? ברצינות ? נו, באמת :) אולי על כביש מישורי לגמרי, או בירידה :)

אני עם דיזל 1.6 של פולקסווגן, שהוא חסכוני כמו של סיטרואן, ואני אומר לך, בכביש הררי תבנה על 1:17 ... 1:18, במקרה הכי טוב.

כמובן מנוע בנזין ישתה הרבה גם כן, כך שעדיין דיזל מנצח בגדול.

מבחינת נתוני המעבדה היצרן מצהיר על 1:29 כך ש 1:24 נשמע לי סביר.

אני לא באמת יודע כמה בפועל הצריכה תהייה. אני כן יודע שיש לי היום סיטרואן C4 משנת 2007 ואני עושה איתה בערך 1:12 כאשר מרבית הנסיעה היא בינעירונית כאשר אני גר באריאל אז מרבית הדרך היא בינעירונית ולא מישור. ה-C3 כמו ה-C4 מגיעה עם מנוע 1.6 + דיזל. לפי נציג לובינסקי (בעל אינטרס מובהק אני יודע) הרכב בדרך הררית יעשה 1:24.

אגב, בכול דרך הררית יש עלייה ואחר כך גם ירידה :-)

פורסם
מבחינת נתוני המעבדה היצרן מצהיר על 1:29 כך ש 1:24 נשמע לי סביר.

אני לא באמת יודע כמה בפועל הצריכה תהייה. אני כן יודע שיש לי היום סיטרואן C4 משנת 2007 ואני עושה איתה בערך 1:12 כאשר מרבית הנסיעה היא בינעירונית כאשר אני גר באריאל אז מרבית הדרך היא בינעירונית ולא מישור. ה-C3 כמו ה-C4 מגיעה עם מנוע 1.6 + דיזל. לפי נציג לובינסקי (בעל אינטרס מובהק אני יודע) הרכב בדרך הררית יעשה 1:24.

אגב, בכול דרך הררית יש עלייה ואחר כך גם ירידה :-)

למה אתה מתווכח ? אני אומר לך, לא יעשה ואפילו לא קרוב. נקודה, סוף פסוק. 1:18 גג, יותר לא תקבל.

בעליה המנוע שותה כ״כ הרבה שהירידה לא תפצה את זה.

אתה יכול להקשיב לאיש מכירות, הוא הרי יכול למכור גם קרח לאסקימוסים :) אבל יש עובדות ברזל, וזאת עובדה.

דרך אגב, הצהרת יצרן בבינעירוני היא 1:26 :

http://www.icar.co.il/סיטרואן/סיטרואן_C3_פיקאסו/סיטרואן_C3_פיקאסו_חדש/version7936/

פורסם
למה אתה מתווכח ? אני אומר לך, לא יעשה ואפילו לא קרוב. נקודה, סוף פסוק. 1:18 גג, יותר לא תקבל.

בעליה המנוע שותה כ״כ הרבה שהירידה לא תפצה את זה.

אתה יכול להקשיב לאיש מכירות, הוא הרי יכול למכור גם קרח לאסקימוסים :) אבל יש עובדות ברזל, וזאת עובדה.

דרך אגב, הצהרת יצרן בבינעירוני היא 1:26 :

למה לקרוא לזה מתווכח. זה החלפת דיעות שלא תמיד זהות. בשביל זה יש את הפורום כאן.

על סמך מה את מבסס את הקביעה החד משמעית וללא עוררין שכול רכבי הדיזל הסופר מיני באשר הם לא יעשו יותר מ- 1:18 בדרך בינעירונית? מדובר כאן ברכב חדש שעוד לא נסעו עליו אנשים כדי לקבוע שהיא בדיוק כמו הפולו שלך. אני יגיד יותר מזה. לי יש סיטרואן C4 שנת 2007 שבאותה דרך שאני עושה כבר כמעט 3 שנים לא יורדת מיחס של 1:11 כאשר באתר של ICAR באותו שנתון יש הפרש מזערי וגם מול נתון היצרן ל-C4 חדש יש הפרש של 15% בין מה שהרכב שלי עושה לזה החדש שהיצרן מצהיר עליו.

אם הייתי מקשיב לאיש המכירות אז לא הייתי בכלל נמצא כאן. אני מתייעץ עם אנשים שאני מקווה שכולם או רובם אינם בעליי עניין :)

הקישור אגב שנתת כאן אינו נכון. אני מתכוון לדגם הדיזל Comfort הרגיל ולא הפיקסה. אני לא מספיק וותיק כאן כדי שיאפשרו לי לפרסם קישורים אז תבדוק לבד אם בא לך.

פורסם
בחברה ממנה ציטטתי את המספרים אין הגבלת קילומטרים כפי שבאמת יש לאחרים. יש רק את ההורדה של 10% ממחיר המחירון בסוף 3 השנים.

אין מצב - קרא את החוזה, כולל האותיות הקטנות ותגלה שאתה טועה בענק.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
על סמך מה את מבסס את הקביעה החד משמעית וללא עוררין שכול רכבי הדיזל הסופר מיני באשר הם לא יעשו יותר מ- 1:18 בדרך בינעירונית? מדובר כאן ברכב חדש שעוד לא נסעו עליו אנשים כדי לקבוע שהיא בדיוק כמו הפולו שלך. אני יגיד יותר מזה. לי יש סיטרואן C4 שנת 2007 שבאותה דרך שאני עושה כבר כמעט 3 שנים לא יורדת מיחס של 1:11 כאשר באתר של ICAR באותו שנתון יש הפרש מזערי וגם מול נתון היצרן ל-C4 חדש יש הפרש של 15% בין מה שהרכב שלי עושה לזה החדש שהיצרן מצהיר עליו.

אם הייתי מקשיב לאיש המכירות אז לא הייתי בכלל נמצא כאן. אני מתייעץ עם אנשים שאני מקווה שכולם או רובם אינם בעליי עניין :)

הקישור אגב שנתת כאן אינו נכון. אני מתכוון לדגם הדיזל Comfort הרגיל ולא הפיקסה. אני לא מספיק וותיק כאן כדי שיאפשרו לי לפרסם קישורים אז תבדוק לבד אם בא לך.

אני אומר לך חד-משמעי מהנסיון של נסיעת עשרות אלפי קילומטרים על דיזל (פביה ספייס עכשיו, לנדקרוזר בעבר), לא מתאים לך - תקשיב לאיש מכירות שמוכר לך לוקשים.

לא קראת מה שכתבתי - סיטראן יעשה 1:22 בכביש בינעירוני מישורי מישורי מישורי. כמה פעמים לחזור ?

אתה מבין מה מה הבדל בין כביש מישורי להררי, נכון ? הרי אתה מאריאל, זה צריך להיות ברור, הכל חסביבך שם זה הרים וגבעות.

לגבי קישור אכן טעיתי - היצרן באמת מצהיר על 1:29, OK, מזה מורידים אוטומטית 20%, כי יצרן בודק רכבים במעבדה שבחיים אין דברים כאלה, נשארים עם 1:23, זה בתנאי נהיגה עם רגל קלה על הגז כביש מישורי במהירות 90 קמ"ש, מורידים עוד 15-20% על כביש הררי, נשארים עם 1:18-1:19.

זה מה יש, וזה בסה"כ נתון מצוין, רכב מאוד חסכוני אבל אתה צריך להיות מציאותי בשביל לעשות שיקולים נכונים האם שווה לך לקנות רכב כזה או משהו אחר.

פורסם

לדעתי, אם תעשה חישוב של עלויות הדלק שלך היום (לפי 1:11 ק"מ/ ליטר אמיתיים) אל מול עלויות הדלק הצפויות לך עם C3 דיזל (אפילו לפי חישוב אופטימי של 1:23 ק"מ / ליטר) אתה תגלה שלא בטוח שכדאי לך להחליף. ההפרש הצפוי בירידת הערך ימחק את הייתרון של הפרש צריכת הדלק.

אתה מרוצה מה-C4, היא תואמת את הצרכים שלך כמשפחה יותר מאשר הC-3. תישאר איתה.

כל האמור מתבטל באם הC-4 מתחילה להראות סימני זיקנה ובעיות וכמובן, אם "בא לך" על רכב חדש / שינוי. לזה אין מחיר :wink:

51 קג"מ :shock::lol:

• תוכן חדש...