Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אייל,

לגבי תוכנית מימון כנרא שאף אחד לא יתן לך המלצות, כל חברת מימון וחוקים משלה, ריבית משלה, מקדמה משלה, וכדומה. אני נותן לך מספרים כאילו אתה משלם במזומן כל הסכום מראש. אם אין לך מספיק כסף פרט למקדמה של 38 אלף, ואתה חייב הלוואה די גדולה במקרה של סי 3 (75 אלף שקל תכלס) ותשלם גם ריבית עליה, נגיד אפילו 5% זה כבר קרוב ל-4000 שקל, עדיף מן הסתם לקנות רכב הכי זול ואולי גם מיד שניה. ריבית שתשלם על הלוואה גדולה סביר להניח תקטין מאוד את הכדאיות של רכב יקר יותר, אפילו אם הוא חסכוני בדלק.

הנתונים שנתתי הם כפי שהם. החברה מגלמת את אחוז הריבית בתוך ההנחה שהיא מקבלת מהיבואן. הדבר היחידי שלא ברור זה ההצמדה למדד מה שאומר שלא ברור בדיוק מה יהיה הסכום הסופי בסוף העסקה והוא עלול להיות גבוה בעד 10%.

לגבי העסקה עצמה, החברה מתחייבת לקחת את הרכב חזרה ממני במחיר המחירון פחות 10%. יכול להיות באמת שבגלל הייחוד של ה-C3 דיזל בשוק הפרטי אוכל לקבל עליו יותר מפחות 10% ממחיר המחירון אבל גם יכול להיות שמצב השוק יהיה עוד יותר גרוע ממה שהוא היום וגם לזה לא יהיה ערך. אי אפשר לדעת.

בסופו של יום צריך להיתייחס רק למה שאנחנו יודעים היום. השאלה היא האם ההפרש שציינתי מתקזז על הדלק או שלא? ובכלל, האם בכלל להיתעקש על ה-208 ואולי ללכת על המתחרות בקטגוריית הסופר מיני שאולי טיפה קטנות יותר אבל נראה שהמרחק בין נתוני המעבדה שלהם למציאות לא כול כך גבוהה כמו מה שהולך עם הנתונים של סיטרואן ופיג'ו. או שאני בכלל טועה כאן וכולם מגזימים בטירוף.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא יודע למה התכוון tzvipper באיכות חיים או מה המשמעות של מנוע חלש. אני חושב שרכבים ברמות האלו נותנים תמורה יפה מאוד.

בנסיעות בין עירוניות עם מנוע חלשלוש עם מזגן אי אפשר לבצע מהלכים שדרושים. מיילא אם נוסעים פעם ב, אבל בנסיעות יומיומיות מרובות זה קשה מאוד. איכות חיים פירושו של דבר שמנוע בעל כוח זמין מאפשר בביטחה לבצע מהלכי תימרון בכביש כמו השתלבות, עקיפות ועוד לאומת מנוע חלש שזה הפרעה לתנועה. כוח מנוע זו בטיחות אקטיבית לרכב כאשר יודעים לנצל את זה נכון. מנוע טורבו דיזל נותן כוח זמין ומומנט בדיוק כאשר צריך אותו בסיבובי מנוע של נסיעה ושיוט.

הממלכה של מנוע קטן זה עיר. כבישים בין עירוניים תשאיר למנועים גדולים יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אולי אני לא מבין אותך ו/או את החישוב שלך ואשמח להסבר. בא נעשה סוג של "סימולציה".

סיטרואן C3 עולה 114,000 פיג'ו 208 עולה 86,000

מקדמה 38,000 מקדמה 38,000

תשלומים 1275 * 36 = 45,900 תשלומים 670 * 36 = 24,120

יתרה 30,000 יתרה 24,000

קודם כול יש הפרש של 605 ש"ח בעלות החודשית שזה למעלה מ-21,000 ב-3 שנים. לפי החישובים שכול מי שהגיב כאן כולל הנתון שידוע לי החיסכון בדלק לא מכסה את זה. ללא קשר לזה שלפי מה שאומרים שצריך להתייחס לזה שהרכב מאבד 50% מערכו ב-3 שנים יהיו לי כאן הוצאות בסוף ה-3 שנים או שאני אצטרך להגדיל את התשלומים החודשיים. במקרה של ה-C3 זה אומר להוסיף עוד 305 ש"ח לחודש כדי להגיע ששוב יהיה לי ביד 38,000 מה שאומר שהגדלנו את התשלומים החודשיים ל-1,580 ש"ח. זה סכום מאוד גבוה לתחוזקה חודשית של ליסינג פרטי.

אני כבר די עובד עיצות כאן.... זה אמור להיות ברור שדיזל מתאים לנסיעות ארוכות אז למה זה פקקתה לא מסתדר עם המספרים?!:cry:

בוא באמת נעשה סימולציה:

הסיטרואן תצרוך 1:19 בעוד שהפיזו תצרוך 1:15 שזה אומר הפרש של 2 ליטר ליום, או 50 ליטר לחודש שהם 400 שקל(לפי חישוב של 8 שקל לליטר).

זאת אומרת שזה עוד אקסטרה של 400 שקל שתשלם אם תהיה לך את הפיזו', או במילים אחרות- זה סכום שתחסוך לעצמך אם תהיה לך את הסיטרואן, ולכן כביכול אני מוריד את זה מהסכום החודשי שאתה משלם (1275-400 = 875 שקל למשך 36 חודשים)

עדיין יש פער לטובת הפיז'ו של 205 שקל למשך 36 חודשים ,שהם יוצאים 7560 שקל למשך התקופה הזאת לטובת הפיזו

בסיום התקופה, אתה מחליט למכור את 2 הרכבים, נניח שהם איבדו 50 אחוז מהערך שלהם- הסיטרואן תהיה שווה 57 אלף ואתה מחזיר 30 אלף, ככה שבסוף נשארת עם 27 אלף שקל.

הפיזו תהיה שווה 43 אלף ואתה צריך להחזיר 24 אלף, ככה שנשארת עם 19 אלף.- פער של 8000 (ואפילו יותר, כי אין סיכוי שתמכור פיזו בנזין עם קילומטראג' גבוה באותו יחס של סיטרואן דיזל) לטובת הסיטרואן

ע"פ החישוב הפשטני הזה, אתה רואה שיותר משתלם הדיזל(אם כי 440 שקל "רווח" ב-3 שנים זה די בדיחה) אבל בתכלס, זה די שווה לתחת.

יש פה כול כך הרבה משתנים מעבר לחישובים הנ"ל שלא הכנסת בחשבון,מה תהיה צריכת הדלק במציאות, וכך גם להעריך מה תהיה ירידת הערך. אמנם זה אפשרי , אבל זה לא מדע מדוייק, וכול חישוב שיתן לך יתרון כזה או אחר אפילו ברמת ה-5 אלף שקל, יכול ללכת לפח רק בדברים כמו התמקחות או דחיית טיפולים בעת מכירת הרכב.

פורסם
בוא באמת נעשה סימולציה:

הסיטרואן תצרוך 1:19 בעוד שהפיזו תצרוך 1:15 שזה אומר הפרש של 2 ליטר ליום, או 50 ליטר לחודש שהם 400 שקל(לפי חישוב של 8 שקל לליטר).

זאת אומרת שזה עוד אקסטרה של 400 שקל שתשלם אם תהיה לך את הפיזו', או במילים אחרות- זה סכום שתחסוך לעצמך אם תהיה לך את הסיטרואן, ולכן כביכול אני מוריד את זה מהסכום החודשי שאתה משלם (1275-400 = 875 שקל למשך 36 חודשים)

עדיין יש פער לטובת הפיז'ו של 205 שקל למשך 36 חודשים ,שהם יוצאים 7560 שקל למשך התקופה הזאת לטובת הפיזו

בסיום התקופה, אתה מחליט למכור את 2 הרכבים, נניח שהם איבדו 50 אחוז מהערך שלהם- הסיטרואן תהיה שווה 57 אלף ואתה מחזיר 30 אלף, ככה שבסוף נשארת עם 27 אלף שקל.

הפיזו תהיה שווה 43 אלף ואתה צריך להחזיר 24 אלף, ככה שנשארת עם 19 אלף.- פער של 8000 (ואפילו יותר, כי אין סיכוי שתמכור פיזו בנזין עם קילומטראג' גבוה באותו יחס של סיטרואן דיזל) לטובת הסיטרואן

ע"פ החישוב הפשטני הזה, אתה רואה שיותר משתלם הדיזל(אם כי 440 שקל "רווח" ב-3 שנים זה די בדיחה) אבל בתכלס, זה די שווה לתחת.

יש פה כול כך הרבה משתנים מעבר לחישובים הנ"ל שלא הכנסת בחשבון,מה תהיה צריכת הדלק במציאות, וכך גם להעריך מה תהיה ירידת הערך. אמנם זה אפשרי , אבל זה לא מדע מדוייק, וכול חישוב שיתן לך יתרון כזה או אחר אפילו ברמת ה-5 אלף שקל, יכול ללכת לפח רק בדברים כמו התמקחות או דחיית טיפולים בעת מכירת הרכב.

תודה רבה על התשובה. זה באמת מאיר את הדברים בצורה אחרת.

מה שכן, שמתי לב עכשיו שבעצם ההצעה של פיג'ו לא נכונה מבחינת זה שחישובי התשלומים צריכים להיות כאלו שבסוף 3 השנים הסכום שנשאר צריך להיות זהה. כך שאם אני ישווה את נתוני הפיג'ו לסיטרואן הפער מתקתן. מצד שני, אם אני רוצה שבסוף התהליך ישארו לי שוב 38,000 לעסקה הבאה אני צריך להעלות את התשלומים ב-2 הרכבים. ואז זה אומר שהתשלומים לסיטרואן יעלו עוד 305 ש"ח ויעמדו על 1,580 ש"ח והפיג'ו יהיה צורך להוסיף עוד קצת פחות מ-530 ש"ח כך שהתשלום יעמוד על 1,200 ש"ח. על פניו ברור שהסיטרואן עדיפה וההפרש זניח. הבעיה תהייה ברגע שאם יהיה שינוי במהלך ה-3 שנים ולא אצטרך או חלילה לא אוכל לעמוד בנסיעה של 40 אלף ק"מ בשנה. השאלה מה יקרה אז?

פורסם

בוא אני אציע לך אלטרנטיבה

היום אתה יכול לקנות פיאט גרנדה פונטו 2008 יוצאת השכרה, עם סביבות ה-60-80 אלף קילומטר ב-35 אלף שקל(מחירון משוקלל סביבות ה-40).

היא תצרוך לך בערך 1 ל-14(בכוונה אני לוקח את הנתון הפחות אופטימי)

לאחר 3 שנים עם קילומטראג' גבוה היא תהיה שווה בסביבות ה-13 אלף שקל.

בשקלול המצטבר הכולל את הירידת ערך, ודלק , החיסכון שלך יהיה בערך 500 שקל בחודש, או 18 אלף שקל למשך כול התקופה.

לא רק שאתה גם חוסך את הכסף הזה, אלא אתה גם לא נכנס לסיפורים של שעבוד רכב לחברה, רישום ליסינג, הלוואות וניבוי ירידת ערך שבקלילות יכולה לסטות ב-10 אלף כשמדובר בסכומים כאלה.

החיסרון היחיד הוא, ששם אתה מקבל רכב חדש מהחברה לעומת רכב יוצא השכרה שעבר חיים לא הכי עדינים. האם פיאט מהשכרה תהיה אמינה כמו פיז'ו/סיטרואן חדשות? כניראה שלא. האם ההבדל באמינות יהיה שווה 18 אלף ב-3 שנים? אני בספק גדול מאוד.

פורסם

davemustaine87,

באותו אופן, הוא יכול פשוט להשאר עם הרכב שלו. לבצע יישור קו. לוודא שהגיר תקין (ואולי להתחיל להחליף שמן גיר אחת לתקופה מסויימת כדי לשמור עליו תקין) ולהמשיך לנסוע על רכב שהוא אוהב והוא מתאים לו מבלי להוציא 35 אלף עכשיו ולקנות רכב שחדש משלו בשנה אחת והגיע מליסינג.

לפי דעתי, לפותח הדיון, אם אתה אוהב את הרכב שלך, הוא שירת אותך עד עכשיו והוא מתאים לך מבחינת הדרישות שלך לרכב הכי כדאי מבחינה כלכלית יהיה להמשיך להשתמש ברכב שלך. תלך איתו למוסך מתמחה, כבר לא חייב מוסך מורשה יבואן, תבצע בדיקה של איזה מערכות צריך לתקן\להחליף\לחדש\לטפל, בצע עבודות אלה ותמשיך לנסוע ברכב מצויין עוד מספר שנים טובות.

פורסם

לדעתי דווקא כן.

חוץ מהעובדה שלדעתי לפיאט גרנדה יהיה בעוד 3 שנים, שוק יותר טוב מל-C4 אוטומטית עם 240 אלף,אלא גם הבדל של 4 קילומטר לליטר זה יהיה סכום משמעותי בהתאם לקילומטראג' של פותח השרשור.

פורסם

davemustaine87 האמת היא שיהיה לי אפשרות לקנות מההורים שלי את הגראנד פונטו שלהם שנת 2009 שעשתה משהו כמו 24,000 ק"מ (מה שמקפיץ את המחיר לפי לוי יצחק) בפברואר הקרוב. הבעיה היא שזה מותנה בזה שעל הרכב החדש שייקנו הם יקחו את הרכב שלי כטרייד ומה שיתנו להם עליו אני אצטרך להשלים לעלות הרכב החדש. היום נתנו לי עד כה 38 אלף ש"ח על הרכב (במקום 46 או 44 אלף במחירון) כאשר שאר המקומות שביררתי היו מוכנים לתת הרבה פחות (28-30 אלף) בגלל שהוא יד שנייה אחרי השכרה. תוסיף לזה שהחל מינואר ה?"מהפיכה הירוקה" תייקר את רכביי הדיזל עד לרמה ששימוש מהסוג שאני צריך כבר לא יהיה כדאי. אז אנחנו מדברים על בערך 30,000 ש"ח שאני אצטרך להשלים לרכב שכמו שכתבת במקרה הרע יעשה 1:14 ובמקרה הטוב 1:16 (אני מניח) מול הדיזל שתעשה במקרה הרע 1:19 ובמקרה הכי טוב שיש לי עליו תיעוד 1:22. צריך גם לקחת בחשבון שכרכב שנמצא 3+ שנים יהיו לי הוצאות על צמיגים, מצבר ועוד כול מיני בלאי שעלול להופיע לאחר 3 שנים גם אם הרכב לא נסע ממש הרבה.

מה אתה אומר?

פורסם
davemustaine87,

באותו אופן, הוא יכול פשוט להשאר עם הרכב שלו. לבצע יישור קו. לוודא שהגיר תקין (ואולי להתחיל להחליף שמן גיר אחת לתקופה מסויימת כדי לשמור עליו תקין) ולהמשיך לנסוע על רכב שהוא אוהב והוא מתאים לו מבלי להוציא 35 אלף עכשיו ולקנות רכב שחדש משלו בשנה אחת והגיע מליסינג.

לפי דעתי, לפותח הדיון, אם אתה אוהב את הרכב שלך, הוא שירת אותך עד עכשיו והוא מתאים לך מבחינת הדרישות שלך לרכב הכי כדאי מבחינה כלכלית יהיה להמשיך להשתמש ברכב שלך. תלך איתו למוסך מתמחה, כבר לא חייב מוסך מורשה יבואן, תבצע בדיקה של איזה מערכות צריך לתקן\להחליף\לחדש\לטפל, בצע עבודות אלה ותמשיך לנסוע ברכב מצויין עוד מספר שנים טובות.

אני לא לגמרי בטוח במה שאתה אומר. זה נכון שככול שמתקדמים בשנתונים כך הרכבים הם בעלי עמידות גבוהה יותר וכיום בנזין עם 120 אלף ק"מ זה לא מפחיד כמו שהיה פעם. ובכול זאת, התחילו לי בעיות ואני לא יודע מה מחכה לי בהמשך. אני לא בטוח שמה שאתה מציע ימנע הוצאות גדולות ומפתיעות בטווח הקרוב

• תוכן חדש...