Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מאמין שC3 דיזל תגיע בפועל לצריכה של לפחות 1 ל20. באותם תנאים אני מאוד יתפלא לטובה אם 208 בנזין תגיע ל1 ל14.

הבדל בין 1 ל20 ל1 ל14 הוא 2 ליטר ל100ק"מ לפחות. בהנחה שעוברים בשנה 15,000ק"מ זה הפרש של 300 ליטר דלק. בהנחה שסולר עולה כמו בנזין (תלוי מתחנה - לרוב התחנות נורמאליות אפשר לעשות מנויי ולקבל את הסולר זול יותר), זה יוצא הפרש של 2300ש"ח לטובת הדיזל. בנסועה גדולה יותר של 30K, ההפרש כבר 4600, כלומר בנסועה כזאת תוך שנתיים משתלם הפרש מחירים בין דיזל לבנזין. בהנחה שמחזיקים את הרכב 5 שנים, יוצאים ברווח של כימעט 14,000ש"ח.

מעבר לזה שמנוע טורבו דיזל בעל מומנט גדול יותר וזה נוח לביצוע מהלכים על הכביש וכיף יותר.

מעבר לזה, אני חושב שדיזל עם קילומטרז' גבוה יהיה הרבה יותר קל למכור מבנזין כי כולם יודעים שדיזל מחזיק יותר.

אבל אני מאוד סקפטי שמנוע 1.6 בנזין עם גיר אוטומטי עתיק שעושה 100קמ"ש על 3000סל"ד יעשה בבין עירוני עם מזגן 1 ל14, אני חושב שבפועל אם זה יגיע ל1 ל12 בבין עירוני זה יהיה טוב (צריכה ממוצעת אמיתית עם מזגן). מזדה 2 קלה בהרבה עם מנוע קטן יותר בקושי מגרדת 1 ל14 מלמטה בנסיעה רגועה. אני עם רכב דיזל 1.6 טון אוטומטי פלנטארי שנחשב לא חסכוני במיוחד בין הדיזלים בבין עירוני בקלות עם מזגן משיג 1 ל16.

היי ותודה ל התגובה. אני חייב לציין שהכוונה שלי היתה לגרסה הידנית של ה-208 עם מנוע 1.2 שבנתוני המעבדה עושה 1:27.

בהתייחס למה שכתבת, א היצלחתי להבין את החישוב שלך. הc3 עולה היום 114 אלף וה 208 עולה 86 אלף. אז איך בשנתיים בנסיעה של 30 אלף ק״מ (ואני אמור לעשות 40 אלף ק״מ) החיסכון על הדלק משווה את הפרש עלות הרכב?

ובכלל, איך זה שסיטרואן ופיג׳ו מפרסמים נתוני מעבדה שכול כך רחוקים מנתוני המציאות. בדרך כלל נהוג להוריד 20% כדי להגיע לנתונים האמיתיים אבל גם לפי מה שכתבת מדובר ביותר מזה. אפילו הסיטרואן c4 שלי עושה אמיתי 20% פחות מנתוני המעבדה של סיטרואן c4 חדשה. האם כול החברות פועלות אותו הדבר או שזה רק הצרפתיות שעלו על שיטה של להגיע במעבדה לתוצאות שאין להן שום קשר עם נהיגה במציאות?

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
היי ותודה ל התגובה. אני חייב לציין שהכוונה שלי היתה לגרסה הידנית של ה-208 עם מנוע 1.2 שבנתוני המעבדה עושה 1:27.

בהתייחס למה שכתבת, א היצלחתי להבין את החישוב שלך. הc3 עולה היום 114 אלף וה 208 עולה 86 אלף. אז איך בשנתיים בנסיעה של 30 אלף ק״מ (ואני אמור לעשות 40 אלף ק״מ) החיסכון על הדלק משווה את הפרש עלות הרכב?

ובכלל, איך זה שסיטרואן ופיג׳ו מפרסמים נתוני מעבדה שכול כך רחוקים מנתוני המציאות. בדרך כלל נהוג להוריד 20% כדי להגיע לנתונים האמיתיים אבל גם לפי מה שכתבת מדובר ביותר מזה. אפילו הסיטרואן c4 שלי עושה אמיתי 20% פחות מנתוני המעבדה של סיטרואן c4 חדשה. האם כול החברות פועלות אותו הדבר או שזה רק הצרפתיות שעלו על שיטה של להגיע במעבדה לתוצאות שאין להן שום קשר עם נהיגה במציאות?

כבר כתבתי לך אבל כנראה לא שמת לב :) הבדל במחיר לא רלוונטי, מה שכן רלוונטי זה ירידת ערך. כי אם ירידת ערך דומה, הפרש במחיר קניה יהיה קרוב להפרש במחיר המכירה. ואז למה מעניין אותך שסי 3 עולה 27 אלף יותר ? גם תמכור אותה ב-20-25 אלף יותר !

בהנחה שרכב מאבד 50% בשלוש שנים ראשונות - לא מחייב אבל זהו מן כלל אצבע כזה - תפסיד על 208 43 אלף ועל סי3 57 אלף, הפרש 14 אלף ולא 27, לכן אתה צריך להרוויח בדלק יותר מ-14 אלף, אחרת דיזל לא ישתלם. חישובים שעשו מעליי מראים שאתה חוסך כ- 9 אלף בשנה בנסועה שלך, לכן אחרי 3 שנים תשאר מורווח ב-13 אלף נטו - לא רע בכלל !

לגבי נתוני מעבדה ... לא רוצה להגיד כלום על 208, אבל היו דוגמאות רעות אחרות, חפש שרשורים על קיה פיקנטו , שאמורה היתה לתת צריכת דלק קרובה ל 1:20 ובפועל אנשים קיבלו 1:11.-1:12 ... אתה יודע מה ? תמצא 208 בהשכרה, קרע לה את הצורה יום שלם, סע לאילת או משהו כזה, לפני נסיעה תדלק את רכב עד הסוף כמובן, לפני שתחזיר תדלק אותה שוב עד הסוף, לאט, כך שאויר יצא ממיכל הדלק, ואז דחוף עוד קצת ועוד קצת, ככה תקבל צריכת דלק אמיתית תמורת תשלום סביר של כמה מאות שקלים.

פורסם

בהתייחס למה שכתבת, א היצלחתי להבין את החישוב שלך. הc3 עולה היום 114 אלף וה 208 עולה 86 אלף.

חשבתי שאתה לוקח את ה1.6 שעולה 100K+-. אתה רוצה לנסוע הרבה על רכב עם מנוע קטן?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כבר כתבתי לך אבל כנראה לא שמת לב :) הבדל במחיר לא רלוונטי, מה שכן רלוונטי זה ירידת ערך. כי אם ירידת ערך דומה, הפרש במחיר קניה יהיה קרוב להפרש במחיר המכירה. ואז למה מעניין אותך שסי 3 עולה 27 אלף יותר ? גם תמכור אותה ב-20-25 אלף יותר !

בהנחה שרכב מאבד 50% בשלוש שנים ראשונות - לא מחייב אבל זהו מן כלל אצבע כזה - תפסיד על 208 43 אלף ועל סי3 57 אלף, הפרש 14 אלף ולא 27, לכן אתה צריך להרוויח בדלק יותר מ-14 אלף, אחרת דיזל לא ישתלם. חישובים שעשו מעליי מראים שאתה חוסך כ- 9 אלף בשנה בנסועה שלך, לכן אחרי 3 שנים תשאר מורווח ב-13 אלף נטו - לא רע בכלל !

לגבי נתוני מעבדה ... לא רוצה להגיד כלום על 208, אבל היו דוגמאות רעות אחרות, חפש שרשורים על קיה פיקנטו , שאמורה היתה לתת צריכת דלק קרובה ל 1:20 ובפועל אנשים קיבלו 1:11.-1:12 ... אתה יודע מה ? תמצא 208 בהשכרה, קרע לה את הצורה יום שלם, סע לאילת או משהו כזה, לפני נסיעה תדלק את רכב עד הסוף כמובן, לפני שתחזיר תדלק אותה שוב עד הסוף, לאט, כך שאויר יצא ממיכל הדלק, ואז דחוף עוד קצת ועוד קצת, ככה תקבל צריכת דלק אמיתית תמורת תשלום סביר של כמה מאות שקלים.

זה לא מדויק מה שאתה כותב. אומנם חישוב ירידת הערך שעשית הוא נכון ואני גם יוסיף לך שבנסיעה של 120 אלף ק"מ אחרי 3 שנים הבנזין מאבד 9% יותר בירידת הערך מאשר הדיזל, אך יחד עם זאת חשוב להדגיש שיש עדיין 28 אלף ש"ח הפרש שצריך לשלם אותם. זה אומר שאותם 9,000 ש"ח שאני חוסך בדלק כול שנה מתקזזים לי עם ההפרש במחיר לא? אם אני צודק אז איפה הרווח שלי בתום 3 שנים? (ואני לא מדבר על זה שיש הפרש במחיר של ביטוח רכב ואגרת רישוי שזה עוד איזה 1,500 ש"ח יותר מבנזין).

פורסם
זה לא מדויק מה שאתה כותב. אומנם חישוב ירידת הערך שעשית הוא נכון ואני גם יוסיף לך שבנסיעה של 120 אלף ק"מ אחרי 3 שנים הבנזין מאבד 9% יותר בירידת הערך מאשר הדיזל, אך יחד עם זאת חשוב להדגיש שיש עדיין 28 אלף ש"ח הפרש שצריך לשלם אותם. זה אומר שאותם 9,000 ש"ח שאני חוסך בדלק כול שנה מתקזזים לי עם ההפרש במחיר לא? אם אני צודק אז איפה הרווח שלי בתום 3 שנים? (ואני לא מדבר על זה שיש הפרש במחיר של ביטוח רכב ואגרת רישוי שזה עוד איזה 1,500 ש"ח יותר מבנזין).

אין שום הבדל באגרת רישוי - נאמר כבר 1000 פעמים, אין הבדל. ביטוח - תלוי לרוב בנהג, מקום מגורים והעדר תביעות. מן הסתם, מקיף של סי 3 אמור להיות יותר גבוה, אבל לא ב-1500 שקל אלא יותר לכיוון של 500.

לגבי הפרש במחיר - לא הבנתי אותך. קנית ב 27 אלף יותר, מכרת ב- 14 אלף יותר, כמה הפסד ? 13 אלף , נכון ?

עכשיו דלק - הוצאת על הדלק 27 אלף פחות, נכון ? כמה הרווח הכולל ? 13 אלף, או שאני לא מבין משהו. נוריד 3 אלף על הבדלים בביטוח ובטיפולים אולי טיפה יותר יקרים, מה שלא בטוח דרך אגב, כי קרסו ידועים במחירים שלהם, אבל עדיין נשאר הפרש של 10 אלף שקל.

פורסם

עד יום שלישי הקרוב (20 לחודש) יש 5% הנחה על כל דגמי סיטרואן הפרטיים (חוץ מ-C4 בכ-11% הנחה) ולא ידוע לי על הנחות בפיז'ו.

אני הייתי הולך על הסיטרואן שמנוע הדיזל יוכל לסחוב יותר בקלות הרבה יותר קילומטרים וגם במכירה יהיה לה יותר ביקוש

לעומת הפיג'ו הידנית שתהיה עם קילומטראז' גבוה. הסיטרואן גם גבוהה בכמה סנטימטרים טובים והזווית יותר גבוהה על הכביש.

פורסם
אין שום הבדל באגרת רישוי - נאמר כבר 1000 פעמים, אין הבדל. ביטוח - תלוי לרוב בנהג, מקום מגורים והעדר תביעות. מן הסתם, מקיף של סי 3 אמור להיות יותר גבוה, אבל לא ב-1500 שקל אלא יותר לכיוון של 500.

לגבי הפרש במחיר - לא הבנתי אותך. קנית ב 27 אלף יותר, מכרת ב- 14 אלף יותר, כמה הפסד ? 13 אלף , נכון ?

עכשיו דלק - הוצאת על הדלק 27 אלף פחות, נכון ? כמה הרווח הכולל ? 13 אלף, או שאני לא מבין משהו. נוריד 3 אלף על הבדלים בביטוח ובטיפולים אולי טיפה יותר יקרים, מה שלא בטוח דרך אגב, כי קרסו ידועים במחירים שלהם, אבל עדיין נשאר הפרש של 10 אלף שקל.

הכול טוב ויפה מבחינת הערך של הרכבים אחרי 3 שנים. עדיין יש כמעט 30 אלף ש״ח לפחות שצריך לשלם על הדיזל. ממה שאני רואה ומבין, ההפרש של צריכת הדלק לא מספיק כדי לכסות את הסכום הזה. שמישהו יתקן אותי אם אני טועה.

פורסם

מחיר ה-C3 דיזל גיר רובוטי בהנחה עד יום שלישי מתחיל בכ-108 אלף.

ההפרש בצריכה הממוצעת הוא כ-4 ק"מ לליטר, והוא כשלעצמו כנראה לא מצדיק תוספת של 22 אלף ש"ח.

פורסם

YYHAMEKORI, לא לקחת בחשבון איכות חיים הרבה יותר טובה עם מנוע חזק בהרבה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כבר המלצתי לו בהודעה הקודמת שלי על הסיטרואן, אבל הוא לא רוצה להשקיע יותר כסף מהמינימום ומעדיף להסתפק בידני עם מנוע חלש יותר.

פורסם

תשמעו, יש לי היום c4 שנת 2007 שאני מאוד מרוצה ממנה. היא נותנת יופי של תמורה ביחס למחיר שלה. לטעמי יותר מכול רכב אחר סביב המחירון שלה. הבעיה היא שהיא כבר עשתה 120 אלף ומתחילים כבר הבעיות ואני לא יודע מה יהיה איתה אם אמשיך לכיוון 40 אלף ק״מ בשנה.

אני חושב שכאשר מדברים על נסיעות ארוכות בחודש ו/או שנה נכון לטעמי להכניס כאן את הנושא הכלכלי כעדיפות הגבוהה ביותר. אני לא יודע למה התכוון tzvipper באיכות חיים או מה המשמעות של מנוע חלש. אני חושב שרכבים ברמות האלו נותנים תמורה יפה מאוד. אחרת בא נלך על הקוריאניות המתחרות שיעלו אפילו יותר נמוך מהפיג׳ו 208. אני מוכן לשלם פרמייה בשביל איכות אבל ממה שקראתי אין התלהבות יתרה מה- c3 ולכן אני מתייחס אליה כאל אופציה חסכונית או שלא לבנזין

פורסם
הכול טוב ויפה מבחינת הערך של הרכבים אחרי 3 שנים. עדיין יש כמעט 30 אלף ש״ח לפחות שצריך לשלם על הדיזל. ממה שאני רואה ומבין, ההפרש של צריכת הדלק לא מספיק כדי לכסות את הסכום הזה. שמישהו יתקן אותי אם אני טועה.

אתה טועה, אין בפועל שום 30 אלף, אלא רק 13, כבר הסברתי פעמיים למה, תקרא שוב את הפוסט הקודם שלי.

נומינלית היום אתה כן משלם 27 אלף יותר, אז מה ? אתה משקיע במנוע חסכוני, זהו דיזל הכי זול שיש היום, נקודה.

פורסם
אתה טועה, אין בפועל שום 30 אלף, אלא רק 13, כבר הסברתי פעמיים למה, תקרא שוב את הפוסט הקודם שלי.

נומינלית היום אתה כן משלם 27 אלף יותר, אז מה ? אתה משקיע במנוע חסכוני, זהו דיזל הכי זול שיש היום, נקודה.

אולי אני לא מבין אותך ו/או את החישוב שלך ואשמח להסבר. בא נעשה סוג של "סימולציה".

סיטרואן C3 עולה 114,000 פיג'ו 208 עולה 86,000

מקדמה 38,000 מקדמה 38,000

תשלומים 1275 * 36 = 45,900 תשלומים 670 * 36 = 24,120

יתרה 30,000 יתרה 24,000

קודם כול יש הפרש של 605 ש"ח בעלות החודשית שזה למעלה מ-21,000 ב-3 שנים. לפי החישובים שכול מי שהגיב כאן כולל הנתון שידוע לי החיסכון בדלק לא מכסה את זה. ללא קשר לזה שלפי מה שאומרים שצריך להתייחס לזה שהרכב מאבד 50% מערכו ב-3 שנים יהיו לי כאן הוצאות בסוף ה-3 שנים או שאני אצטרך להגדיל את התשלומים החודשיים. במקרה של ה-C3 זה אומר להוסיף עוד 305 ש"ח לחודש כדי להגיע ששוב יהיה לי ביד 38,000 מה שאומר שהגדלנו את התשלומים החודשיים ל-1,580 ש"ח. זה סכום מאוד גבוה לתחוזקה חודשית של ליסינג פרטי.

אני כבר די עובד עיצות כאן.... זה אמור להיות ברור שדיזל מתאים לנסיעות ארוכות אז למה זה פקקתה לא מסתדר עם המספרים?!:cry:

פורסם
אולי אני לא מבין אותך ו/או את החישוב שלך ואשמח להסבר. בא נעשה סוג של "סימולציה".

סיטרואן C3 עולה 114,000 פיג'ו 208 עולה 86,000

מקדמה 38,000 מקדמה 38,000

תשלומים 1275 * 36 = 45,900 תשלומים 670 * 36 = 24,120

יתרה 30,000 יתרה 24,000

קודם כול יש הפרש של 605 ש"ח בעלות החודשית שזה למעלה מ-21,000 ב-3 שנים. לפי החישובים שכול מי שהגיב כאן כולל הנתון שידוע לי החיסכון בדלק לא מכסה את זה. ללא קשר לזה שלפי מה שאומרים שצריך להתייחס לזה שהרכב מאבד 50% מערכו ב-3 שנים יהיו לי כאן הוצאות בסוף ה-3 שנים או שאני אצטרך להגדיל את התשלומים החודשיים. במקרה של ה-C3 זה אומר להוסיף עוד 305 ש"ח לחודש כדי להגיע ששוב יהיה לי ביד 38,000 מה שאומר שהגדלנו את התשלומים החודשיים ל-1,580 ש"ח. זה סכום מאוד גבוה לתחוזקה חודשית של ליסינג פרטי.

אני כבר די עובד עיצות כאן.... זה אמור להיות ברור שדיזל מתאים לנסיעות ארוכות אז למה זה פקקתה לא מסתדר עם המספרים?!:cry:

בפעם השלישית: עד יום שלישי הקרוב יש 5% הנחה על כל דגמי סיטרואן הפרטיים.

אני לא יודע מה יישאר מהמנוע של הפג'ו אחרי 40 אלף ק"מ בשנה במשך 3 שנים, אבל אולי אני סתם דואג..

פורסם

אייל,

לגבי תוכנית מימון כנרא שאף אחד לא יתן לך המלצות, כל חברת מימון וחוקים משלה, ריבית משלה, מקדמה משלה, וכדומה. אני נותן לך מספרים כאילו אתה משלם במזומן כל הסכום מראש. אם אין לך מספיק כסף פרט למקדמה של 38 אלף, ואתה חייב הלוואה די גדולה במקרה של סי 3 (75 אלף שקל תכלס) ותשלם גם ריבית עליה, נגיד אפילו 5% זה כבר קרוב ל-4000 שקל, עדיף מן הסתם לקנות רכב הכי זול ואולי גם מיד שניה. ריבית שתשלם על הלוואה גדולה סביר להניח תקטין מאוד את הכדאיות של רכב יקר יותר, אפילו אם הוא חסכוני בדלק.

• תוכן חדש...