Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה שוכח מהר הא ?

זה מה שרשמת:

מנתונים כנראה אמיתייים הc3 דיזל עושה 1:19 בצריכה הכי גבוהה שלה וה-208 עושה 1:15-16 לליטר. שוב מדובר בצריכה הכי גבוהה שלהם, כלומר הם גם עושים יותר.

מה שלא ברור לי מהנתונים האלו זה איפה בדיוק משתלם להחזיק רכב דיזל? יש כאן הפרש של 4 ליטר בסך הכול. רק כדי להגיע לשיוויון בעלות הרכישה צריך לנסוע על הדיזל לפחות 80 אלף ק״מ בשנה. זה נשמע הגיוני?.

ד"א, גם אני הגעתי להבדל של 2 ליטר ליום בין 2 הרכבים, אבל אתה הגעת ל 4 ליטר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה שוכח מהר הא ?

זה מה שרשמת:

ד"א, גם אני הגעתי להבדל של 2 ליטר ליום בין 2 הרכבים, אבל אתה הגעת ל 4 ליטר.

איציק

זה 4 ק"מ הפרש לכול ליטר. אם אני נוסע כול יום בערך 130 ק"מ זה מגיע לפחות או יותר חיסכון של 2 ליטר בכול יום בין 2 הרכבים שיש 30,000 ק"מ הפרש במחיר.

פורסם

אף אחד לא מת מהתנצלות, אתה יכול לומר "סליחה, טעיתי, התכוונתי ל 4 ק"מ לכל ליטר ולא כפי שרשמתי".

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

צריכה של פיג׳ו 1:16 אפילו בבינעירוני נשמעת מאוד מאוד אופטימית, ממש אופטימית מדי :)

מאיפה הנתון הזה ?

1:16 הצלחתי להוציא מניסן מיקרה בנהיגה סופר רגועה.

פורסם
צריכה של פיג׳ו 1:16 אפילו בבינעירוני נשמעת מאוד מאוד אופטימית, ממש אופטימית מדי :)

מאיפה הנתון הזה ?

1:16 הצלחתי להוציא מניסן מיקרה בנהיגה סופר רגועה.

זה מגיע מנתונים של חברת מאוד גדולה בעלת צי של 300 רכבים. הנתון הזה הוא של הצריכה הגבוהה ביותר שנרשמה אצלם.

חוץ מזה, אני עדיין מנסה להבין את החישוב הכלכלי של כדאיות דיזל מול בנזין. לפי החישובים שלי רק אחרי השנה הרביעית יהיה שיוויון בין הפרש המחיר לעלויות הדלק. אשמח לעזרה כאן

פורסם
אף אחד לא מת מהתנצלות, אתה יכול לומר "סליחה, טעיתי, התכוונתי ל 4 ק"מ לכל ליטר ולא כפי שרשמתי".

איציק

זה הבנת הנקרא אצלך אבל מה זה משנה. הגבתי לך לגבי תשובתך לא הישבת לי על איך הנתון שנתת שווה את ההשקעה ברכב דיזל שעלותו גבוהה ב-30,000 ש"ח מהפיג'ו 208 ועוד יותר מהסופר מינים האחרים והיותר זולים.

תודה

פורסם
זה מגיע מנתונים של חברת מאוד גדולה בעלת צי של 300 רכבים. הנתון הזה הוא של הצריכה הגבוהה ביותר שנרשמה אצלם.

חוץ מזה, אני עדיין מנסה להבין את החישוב הכלכלי של כדאיות דיזל מול בנזין. לפי החישובים שלי רק אחרי השנה הרביעית יהיה שיוויון בין הפרש המחיר לעלויות הדלק. אשמח לעזרה כאן

זאת בדיוק השאלה של מיליון הדולר. כאשר שני רכבים זהים או קרובים במחיר, העסק ברור, אבל כאשר יש הפרש של 30-40 אלף שקל, צריך להיות נביא בשביל לתת תחזית של ירידת ערך עתידית. אם ירידת ערך היא די קרובה - נגיד, 1000 שקל לחודש - אז שוב הכל די ברור. אם ה-208 הידנית שווה היום 90 אלף, אז בכמה היא תמכר בעוד 3-4 שנים עם 150 אלף ק״מ על השעון ? אם אתה מאמין שתוכל למכור אותה ב-50 אלף, אולי העסק של דיזל לא משתלם כמעט. אם לעומת זאת מחיר יהיה בסיבות 30-35, אז הדיזל כן ישתלם, כי על סי 3 תפסיד בערך אותו כסף בירידת ערך, ואז רווח של הדלק ישחק תפקיד מרכזי בהנחה שטיפולים וביטוחים עולים אותו דבר, שגם זה לא בהכרח נכון.

יש מצב שהכי כלכלי והכי חסכוני זה לקנות איזה 107/סי 1/אייגו בכלום כסף, ולקבל גם צריכת דלק מצויינת.

פורסם
זאת בדיוק השאלה של מיליון הדולר. כאשר שני רכבים זהים או קרובים במחיר, העסק ברור, אבל כאשר יש הפרש של 30-40 אלף שקל, צריך להיות נביא בשביל לתת תחזית של ירידת ערך עתידית. אם ירידת ערך היא די קרובה - נגיד, 1000 שקל לחודש - אז שוב הכל די ברור. אם ה-208 הידנית שווה היום 90 אלף, אז בכמה היא תמכר בעוד 3-4 שנים עם 150 אלף ק״מ על השעון ? אם אתה מאמין שתוכל למכור אותה ב-50 אלף, אולי העסק של דיזל לא משתלם כמעט. אם לעומת זאת מחיר יהיה בסיבות 30-35, אז הדיזל כן ישתלם, כי על סי 3 תפסיד בערך אותו כסף בירידת ערך, ואז רווח של הדלק ישחק תפקיד מרכזי בהנחה שטיפולים וביטוחים עולים אותו דבר, שגם זה לא בהכרח נכון.

יש מצב שהכי כלכלי והכי חסכוני זה לקנות איזה 107/סי 1/אייגו בכלום כסף, ולקבל גם צריכת דלק מצויינת.

אז זהו שבנישה של מכוניות הסופר מיני ובכלל ההפרשים מאוד גבוהים.

לגבי ירידת הערך, אני מתכוון לרכוש את הרכב דרך מימון או ליסינג פרטי בשם אחר ויש התחייבות של החברה לקנות בחזרה את הרכב במחיר מחירון (כולל קילומטראג') פחות 10%.

השאלה האם להתייחס לזה שלדיזל יש ירידה נמוכה ב-10% מול הבנזין מבחינת השנתון + הק"מ הגדול ולהתעלם מהחישובים היום בין רכב מאותו דגם שנת 2012 אל מול 2009 ?

הבעיה עם אותם קטנות שהן קטנות מדי ולא מתאימות למשפחה של 2+1 וטפו-טפו-טפו שום,שמן ובצל גם אפשרות להתרחב בעוד +1 במהלך ה-3 שנים. כי אז לא יהיה מקום לעגלה

פורסם
זה הבנת הנקרא אצלך אבל מה זה משנה.

זה לא הבנת הנקרא אצלי (אני מבין מצויין ועדיין רואה שרשמת "4 ליטר" בפוסט הראשון על זה), זה בגלל שאתה לא יודע לכתוב. אבל זה בסדר, לא אגיב לך יותר, אין לי מה לנהל דו שיח עם טיפש.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
זה לא הבנת הנקרא אצלי (אני מבין מצויין ועדיין רואה שרשמת "4 ליטר" בפוסט הראשון על זה), זה בגלל שאתה לא יודע לכתוב. אבל זה בסדר, לא אגיב לך יותר, אין לי מה לנהל דו שיח עם טיפש.

איציק

אתה פשוט ילדותי וכנראה אתה הוא הטיפש שבמקום להשאיר את הפורום ענייני ולהתייחס לנתונים הטכניים שמובאים כאן ולהגיב לפי הידע הקיים אתה לא מפסיק להיתנגח כמו...ד.איך אמרת?אהה..נכון, טיפש. ואני בטוח שלא תצליח להתגבר ובכול זאת להגיב אבל תחסוך ממני ובעצם מכולנו ובאמת תתקדם הלאה ואל תגיב כפי שכתבת.

פורסם

אני לא מבין בשביל מה צריך להגיע לקריאות גנאי. די ברור שפותח השרשור התכוון ל"הפרש של 4 ק"מ לליטר" ולא ל"הפרש של 4 ליטר". למה להיתפס לקטנות?

בכל מקרה, צפה לקבל 1:20 או 1:21 בממוצע עם מכונית כמו ה-C3 דיזל, באותם תנאים שתקבל בהם 1:15 במקרה הטוב ב-208 בנזין. וזכור שהתיבה די מחורבנת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני לא מבין בשביל מה צריך להגיע לקריאות גנאי. די ברור שפותח השרשור התכוון ל"הפרש של 4 ק"מ לליטר" ולא ל"הפרש של 4 ליטר". למה להיתפס לקטנות?

בכל מקרה, צפה לקבל 1:20 או 1:21 בממוצע עם מכונית כמו ה-C3 דיזל, באותם תנאים שתקבל בהם 1:15 במקרה הטוב ב-208 בנזין. וזכור שהתיבה די מחורבנת.

תודה על התגבה.

אם אני אמור לעשת 40 אלף ק״מ בשנה האם ה- 5 או 6 ק״מ לליטר יעלו על ההפרש של 30 אלף ש״ח הפרש במחיר? אם לא אז יש לך המלצה לאופציות אחרות בקטגוריית הסופר מיני?

פורסם
לפי החישוב שלי, חסכון בדלק של 6 ק"מ לליטר, בממוצע יחסכוך לך בערך 5800 ש"ח לשנה.

זה שוב אומר שלא שווה לקנות רכב דיזל. אז איך יכול להיות שכול הזמן אומרים שרכב שמיועד לקילומטרים רבים כדאי רכב דיזל? מה אני מפספס כאן?

פורסם

אני מאמין שC3 דיזל תגיע בפועל לצריכה של לפחות 1 ל20. באותם תנאים אני מאוד יתפלא לטובה אם 208 בנזין תגיע ל1 ל14.

הבדל בין 1 ל20 ל1 ל14 הוא 2 ליטר ל100ק"מ לפחות. בהנחה שעוברים בשנה 15,000ק"מ זה הפרש של 300 ליטר דלק. בהנחה שסולר עולה כמו בנזין (תלוי מתחנה - לרוב התחנות נורמאליות אפשר לעשות מנויי ולקבל את הסולר זול יותר), זה יוצא הפרש של 2300ש"ח לטובת הדיזל. בנסועה גדולה יותר של 30K, ההפרש כבר 4600, כלומר בנסועה כזאת תוך שנתיים משתלם הפרש מחירים בין דיזל לבנזין. בהנחה שמחזיקים את הרכב 5 שנים, יוצאים ברווח של כימעט 14,000ש"ח.

מעבר לזה שמנוע טורבו דיזל בעל מומנט גדול יותר וזה נוח לביצוע מהלכים על הכביש וכיף יותר.

מעבר לזה, אני חושב שדיזל עם קילומטרז' גבוה יהיה הרבה יותר קל למכור מבנזין כי כולם יודעים שדיזל מחזיק יותר.

אבל אני מאוד סקפטי שמנוע 1.6 בנזין עם גיר אוטומטי עתיק שעושה 100קמ"ש על 3000סל"ד יעשה בבין עירוני עם מזגן 1 ל14, אני חושב שבפועל אם זה יגיע ל1 ל12 בבין עירוני זה יהיה טוב (צריכה ממוצעת אמיתית עם מזגן). מזדה 2 קלה בהרבה עם מנוע קטן יותר בקושי מגרדת 1 ל14 מלמטה בנסיעה רגועה. אני עם רכב דיזל 1.6 טון אוטומטי פלנטארי שנחשב לא חסכוני במיוחד בין הדיזלים בבין עירוני בקלות עם מזגן משיג 1 ל16.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...