Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב לשימוש בליסינג פרטי. כלומר שלאחר 3 שנים ארצה להחזיר את הרכב ולהתקדם לרכב חדש. כמובן שהשאיפה הגדולה היא שלא אצטרך להוסיף סכום כסף או לכול היותר סכום קטן של אלפים בודדים.

הרכב אמור לנסוע מהבית שלי באריאל אל העבודה בירושלים. זה אומר 130 קילומטר ביום בדרך הררית.

אשמח לשמוע המלצות לרכבים נוספים אבל ממה שחפרתי עד כה ההתחבטות שלי היא בין הסיטרואן c3 דיזל לפיג׳ו 208 ומנוע בנזין.

הסיטרואן היא החסכונית ביותר עם נתוני מעבדה של 29+ ק״מ לליטר. היא מאוד מאובזרת ונראית מאוד מפנקת בדומה לסיטרואן c4 שיש לי היום. הבעיה הגדולה שם זה תג מחיר מאוד גבוה של 114,0000 ש״ח.

הפיג׳ו 208 לא רחוקה מדי מה סיטרואן מבחינת צריכת הדלק בדרך בינעירונית עם 27+ ק״מ בתנאי מעבדה. לא ברור איך המנוע 1.2 יתמודד עם הדרך ההררית. בטוח שיתמודד אבל שאלה הלא ברורה היא האם אני אזחל איתו בעליות או שהמנוע יקרע ואז הוא ממש לא יתן לי משהו שאפילו מתקרב לנתוני המעבדה.

מבחינת הכוחות סוס לפיג׳ו יש 82 ולסיטרואן לא יותר מדי למעלה עם 92. כול שאר הנתונים הם בעד הדיזל כצפוי.

אני לא רואה מצב שבו לובינסקי או כול יבואן אחר יאפשר לי לקחת את הרכב לנסוע בעליות של ירושלים כך שאין לי את האפשרות לבחון בעצמי את יכולות הרכבים ולכן אני מבקש כאן את עזרתכם.

תודה מראש

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני עכשיו רכשתי רכב ובדקתי את מה שיש בשוק מבחינת חסכוניות. לדעתי ה208 לא תגיע אפילו קרוב לנתונים שפרסמת בטח לא במנוע בנזין בטח לא בעליות ההרריות שאתה מציין ובטח רובנו מכיר.

אני הייתי הולך על הC3 HDi אין ספק שזה הרכב הכי חסכוני היום בארץ והוא באותו קו עם ההיברדיות של טויטה. יש לך מספר מבחנים של Mako ו Auto.co.il שתוכל לראות שם את התוצאות בעצמך.

אם היה לי תקציב מתאים זה ללא ספק הרכב שהייתי קונה, הסתפקתי בSkoda Citigo שמבחינת עלות מול תועלת וחסכוניות תספק אותי ואת הצרכים שלי.

פעם: Runx 2003, Auris 2008, Golf 160hp 2010, Maxima 1999, Skoda Citigo 2012

היום: Seat Leon 1.2 tsi 2015 & Chevrolet Spark 1.4 LTZ 2016

פורסם
אני מחפש רכב לשימוש בליסינג פרטי. כלומר שלאחר 3 שנים ארצה להחזיר את הרכב ולהתקדם לרכב חדש. כמובן שהשאיפה הגדולה היא שלא אצטרך להוסיף סכום כסף או לכול היותר סכום קטן של אלפים בודדים.

תודה מראש

צר לי חבר יקר,אך אתה חי בלה לה לנד.

עוד 3 שנים כאשר תרצה להתקדם לרכב חדש (וממש לא חשוב איזה רכב תקנה עכשיו),תצטרך להוסיף לא מעט כסף וממש לא אלפים בודדים.

בשביל המחשה הכספית,נקח דוגמה רכב ששווה 80,000 ש"ח.

30% תשלום עכשיו- 24,000 ש"ח מזומן.

40% תשלומים - 32,000 ש"ח בתשלומים בתוספת ריבית.

כאן מגיעים לבעית ה- 30% האחרונים-אתה צריך לשלם אותם או להתגלגל לעסקה הבאה.

נניח,שכאן אתה מבקש טרייד אין,מגיע עם רכב שלאחר 3 שנים שווה בסביבות 50000 -אתה מקבל עליו מחיר של לפחות 15% לפחות במקרה הטוב שזה באיזור ה- 40,000(תחזית אופטימית) ותוריד ממחיר זה את אופצית הרכישה של הרכב הישן ומה שנשאר ביד היא מקדמה של 40000-24000 =16,000 ש"ח לרכישת רכב חדש.

מה שקורה הוא שבעצם המקדמה שלך "נשחקת" ובמצב הזה תצרך להוסיף עוד 8,000 רק בשביל המקדמה לרכב חדש באותו שווי (שווי עתידי של 80,000 ) והיכן המשך התשלומים החודשיים ? זה בטוח לא יגמר בכמה אלפים בודדים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

עוד 3 שנים כאשר תרצה להתקדם לרכב חדש (וממש לא חשוב איזה רכב תקנה עכשיו),תצטרך להוסיף לא מעט כסף וממש לא אלפים בודדים.

נניח,שכאן אתה מבקש טרייד אין,מגיע עם רכב שלאחר 3 שנים שווה בסביבות 50000 -אתה מקבל עליו מחיר של לפחות 15% לפחות במקרה הטוב שזה באיזור ה- 40,000(תחזית אופטימית) ותוריד ממחיר זה את אופצית הרכישה של הרכב הישן ומה שנשאר ביד היא מקדמה של 40000-24000 =16,000 ש"ח לרכישת רכב חדש.

מה שקורה הוא שבעצם המקדמה שלך "נשחקת" ובמצב הזה תצרך להוסיף עוד 8,000 רק בשביל המקדמה לרכב חדש באותו שווי (שווי עתידי של 80,000 ) והיכן המשך התשלומים החודשיים ? זה בטוח לא יגמר בכמה אלפים בודדים.

האם יש דרך לעשות ליסינג פרטי לתקופה ארוכה (נניח 3 שנים),

שמראש אתה אומר שאתה לא תרצה להתקדם לרכב חדש?

הכוונה למסלול שיגידו - תשלם X מקדמה + Y כל חודש ובסיום התקופה הרכב חוזר אלינו.

פורסם
אני עכשיו רכשתי רכב ובדקתי את מה שיש בשוק מבחינת חסכוניות. לדעתי ה208 לא תגיע אפילו קרוב לנתונים שפרסמת בטח לא במנוע בנזין בטח לא בעליות ההרריות שאתה מציין ובטח רובנו מכיר.

אני הייתי הולך על הC3 HDi אין ספק שזה הרכב הכי חסכוני היום בארץ והוא באותו קו עם ההיברדיות של טויטה. יש לך מספר מבחנים של Mako ו Auto.co.il שתוכל לראות שם את התוצאות בעצמך.

אם היה לי תקציב מתאים זה ללא ספק הרכב שהייתי קונה, הסתפקתי בSkoda Citigo שמבחינת עלות מול תועלת וחסכוניות תספק אותי ואת הצרכים שלי.

אנחנו זוג + ילד כך שהסופר מיני זה הכי קטן שאנחנו יכולים לרדת מבחינת גודל הרכב. ההתחבטות היא בגלל שיש הפרש מחיר מאוד גבוה בינהם. כמעט 30,000 ש״ח.

פורסם

לה לה לנד מתחיל ב11.11 כך שאני עדיין לא שם.

את קצת מחמיר עם המספרים. אני חושב שזה כול זה הערכה כי לא ניתן לחזות היום מה יהיה בעוד 3 שנים מבחינת שוק הרכב. כן אפשר לראות את המגמה שהיום השוק מוצף ברכבים שהיו קודם בהשכרה או ליסינג ובהתאם גם ערכם בשוק יורד. לכן נראה לי נכון היום להשקיע ברכב חדש או מפרטי . העניין שהוא כול נושא החיסכון בדלק תפש תאוצה חזק השנה ( בשנה שעברה נראה לי שרק בניסן מייקרה יצאה עם חיסכון דלק משמעותי בקטגוריית הסופר מיני)

פורסם
האם יש דרך לעשות ליסינג פרטי לתקופה ארוכה (נניח 3 שנים),

שמראש אתה אומר שאתה לא תרצה להתקדם לרכב חדש?

הכוונה למסלול שיגידו - תשלם X מקדמה + Y כל חודש ובסיום התקופה הרכב חוזר אלינו.

כן, בוודאי שאפשרי. לא בטוח אם זה כדאי אבל אפשרי למי שנתקע בלי פשרות להתקדם או לרכוש את הרכב במלואו

פורסם
לה לה לנד מתחיל ב11.11 כך שאני עדיין לא שם.

את קצת מחמיר עם המספרים. אני חושב שזה כול זה הערכה כי לא ניתן לחזות היום מה יהיה בעוד 3 שנים מבחינת שוק הרכב. כן אפשר לראות את המגמה שהיום השוק מוצף ברכבים שהיו קודם בהשכרה או ליסינג ובהתאם גם ערכם בשוק יורד. לכן נראה לי נכון היום להשקיע ברכב חדש או מפרטי . העניין שהוא כול נושא החיסכון בדלק תפש תאוצה חזק השנה ( בשנה שעברה נראה לי שרק בניסן מייקרה יצאה עם חיסכון דלק משמעותי בקטגוריית הסופר מיני)

זה אתה האופטימי מידי

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

ל-C3 דיזל יש תיבה רובוטית מעצבנת. בצע נסיעת מבחן לפני הבחירה.

לחילופין, טויוטה יאריס היברידי אמורה לתת לך צריכת דלק טובה מאוד גם כן. מה-208 לא הייתי מצפה לצריכה אפילו קרובה למוצהר.

בוא נניח שאתה עושה כ-40000 ק"מ בשנה.

ההפרש הכספי השנתי בין צריכה של 1:20 לצריכה של 1:15 הוא כ-5000 שקלים.

אם אתה קונה רכב זול ב-30000 שקלים ומחזיק אותו 3 שנים, לא שווה לך להתאמץ ולהוסיף כסף על רכב שיצרוך פחות דלק.

אם המטרה היא לחסוך, קנה קטנה ידנית ב-65-75 אלף - פורד פיאסטה, סוזוקי סוויפט, רנו קליאו, 208 וכדומה. בעוד 3 שנים תפסיד עליה כ-25-30 אלף, ככל הנראה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כן, בוודאי שאפשרי. לא בטוח אם זה כדאי אבל אפשרי למי שנתקע בלי פשרות להתקדם או לרכוש את הרכב במלואו

אז לא עדיף לבטל את גורם ההפתעה,

ולדעת מראש כמה יעלה השימוש ברכב לכל התקופה?

פורסם
ל-C3 דיזל יש תיבה רובוטית מעצבנת. בצע נסיעת מבחן לפני הבחירה.

לחילופין, טויוטה יאריס היברידי אמורה לתת לך צריכת דלק טובה מאוד גם כן. מה-208 לא הייתי מצפה לצריכה אפילו קרובה למוצהר.

בוא נניח שאתה עושה כ-40000 ק"מ בשנה.

ההפרש הכספי השנתי בין צריכה של 1:20 לצריכה של 1:15 הוא כ-5000 שקלים.

אם אתה קונה רכב זול ב-30000 שקלים ומחזיק אותו 3 שנים, לא שווה לך להתאמץ ולהוסיף כסף על רכב שיצרוך פחות דלק.

אם המטרה היא לחסוך, קנה קטנה ידנית ב-65-75 אלף - פורד פיאסטה, סוזוקי סוויפט, רנו קליאו, 208 וכדומה. בעוד 3 שנים תפסיד עליה כ-25-30 אלף, ככל הנראה.

אני בהחלט מתכוון לעשות נסיעת מבחן על הc3 וגם על עוד 2-3 רכבים שתמליצו.

הנתונים והחישוב שלך לצריכת הדלק לא נכונים לדעתי. החישוב הוא ה1:24 הריאלי של ה-c3 אל מול מנועי 1600 מקבילים וזולים משמעותית שאני לא בטוח שעושים 1:15 אבל גם אם כן החיסכון השנתי הוא לפחות 8,000 ש״ח . השאלה האם יש רכבים שעושים 1:15 עם מנוע מספיק חזק לדרך הררית ומחירם פחות מ90,000 ש״ח?

פורסם
אז לא עדיף לבטל את גורם ההפתעה,

ולדעת מראש כמה יעלה השימוש ברכב לכל התקופה?

זו אחת הסיבות למה הליסינג הפרטי לא תופס תאוצה כאן. הרעיון הוא שאתה יכול ללכת על רכבים יקרים יותר ממה שיש לך כי אתה לא משלם על כול הסכום והרכב שאצלך משמש כמקדמה לרכב הבא. גם בעסקאות מסוג כזה חברת הליסינג קונה את הרכב מהיבואן בהנחה מאוד משמעותית שגם עוברת בחלקה אל הצרכן אם ברב המקרים גם יחד עם קיזוז על הריבית.

פורסם
זה אתה האופטימי מידי

לא אופטימי, אלא נאיבי.

כאשר בעוד 3 שנים תגיע עם הפיקאסו הזאת, אשר נסעה כל יום מאריאל לירושלים, ותרצה להתקדם לרכב חדש, יורידו לך את המכנסיים.

למה?

1. המחירון המשוכלל יהיה כחצי ממחיר הרכב החדש.

2. מזה יורידו עוד 15% בשל טרייד אין.

3. אתה בידיים שלהם כי אתה חייב עשרות אלפי שקלים.

בעסקה הזאת אתה הולך לשרוף כ 20 אלף ש"ח כל שנה = 60 אלף אחרי 3 שנים.

אתם צריכים רכב למשפחה,אוטומטי, חסכוני ואמין.

במקומכם הייתי קונה הונדה ג'אז מודל 2007 או 2006 במצב שמור.

גם אם אחרי 3 שנים תזרקו אותה לפח (ואתם לא תעשו את זה), תפסידו פחות ולא תהיו חייבים לאף אחד.

ג'אז רכב מרווח יחסית, בגאז' לא קטן, צריכת דלק משולבת 1:16 (בין עירוני יהיה אפילו יותר טובה), אמינות טובה מאוד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לא אופטימי, אלא נאיבי.

כאשר בעוד 3 שנים תגיע עם הפיקאסו הזאת, אשר נסעה כל יום מאריאל לירושלים, ותרצה להתקדם לרכב חדש, יורידו לך את המכנסיים.

למה?

1. המחירון המשוכלל יהיה כחצי ממחיר הרכב החדש.

2. מזה יורידו עוד 15% בשל טרייד אין.

3. אתה בידיים שלהם כי אתה חייב עשרות אלפי שקלים.

בעסקה הזאת אתה הולך לשרוף כ 20 אלף ש"ח כל שנה = 60 אלף אחרי 3 שנים.

אתם צריכים רכב למשפחה,אוטומטי, חסכוני ואמין.

במקומכם הייתי קונה הונדה ג'אז מודל 2007 או 2006 במצב שמור.

גם אם אחרי 3 שנים תזרקו אותה לפח (ואתם לא תעשו את זה), תפסידו פחות ולא תהיו חייבים לאף אחד.

ג'אז רכב מרווח יחסית, בגאז' לא קטן, צריכת דלק משולבת 1:16 (בין עירוני יהיה אפילו יותר טובה), אמינות טובה מאוד.

אני לא לגמרי מסכים עם מה שכתבת כאן. אתה מנפח את הנתונים לרעה וזה קרוב לוודאי בגלל שאתה לא מאמין בשיטה.

1. אף אחד לא באמת יודע מה יהיה מחירון הרכב בעוד 3 שנים. יחד עם זאת, בבדיקה שעשיתי עם מחירון לוי יצחק על דגמים וותיקים יחסית, לא ראיתי אף דגם שאחרי 3 שנים הגיע ל-50% ממחירו. המקסימום שראיתי זה 38%. אבל שוב, אלו הערכות ולא באמת ניתן לדעת. אם אתה שואל אותי אז אני מעריך שבעוד 3 שנים מכוניות שבעברן השכרה או ליסינג יאבדו ערך גבוה יותר מאלו הפרטיות (אל מול מה שקורה היום) ואני גם מאמין שהמגמה העולמית של הליכה לכיוון רכבים חסכוניים בדלק ולו רק בגלל המגמה הירוקה רק תתפוס תאוצה משנה לשנה וכבים אלו יהיו אטרקטיביים לקניה.

2. מבדיקה שעשיתי במספר מקומות מכובדים כמו אוויס, קל אוטו ואחרים כולם מתחייבים על קנייה חוזרת של מחיר המחירון פחות עמלת הטרייד אין של מקסימום 10%.

3. אני מסכים שהחיסרון היחידי של הליסינג הפרטי הוא שאתה בידיים של חברת הליסינג. אם כי, אני עצמי, סיימתי לפני מספר חודשים עסקת ליסינג עם שלמה סיקסט והחלטתי לצאת מהעסקה ע"י השלמת רכישת הרכב. זה המקום גם להמליץ לכולם לא להיתעסק עם החברה הזאת. מעבר לזה שהם לא אמינים (ואם הייתי יכול להחמיר את התיאור הייתי עושה זאת) הם היחידים שלא מתחייבים על קנייה בחזרה באחוז מוסכם.

אני מסתכל על זה בצורה אחרת: יש לי כיום סיטרואן C4 שנת 2007 שעשתה כבר 120,000 ק"מ. בלי קשר לק"מ הגבוהה היא עושה במקרה הטוב 1:12. מה שאני מנסה להגיע הוא לרכב חדש שבעזרת החיסכון בדלק אוכל לממן את רוב אם לא את כול העסקה כאשר אני מכליל כאן טרייד על הרכב שלי והתשלומים החודשיים. אם אני בסוף ה-3 שנים חוזר לאותה נקודה של סכום הכסף הראשוני שיש לי עכשיו אז אני לא רואה בזה משהו בעייתי במיוחד.

פורסם

אייל, אני מתקשה לעקוב אחרי החישובים הכלכליים שלך, אבל בוא ואפשט לך את הסיפור: רכב הוא הוצאה. הוצאה גדולה.

אם אתה קונה רכב חדש, בין אם כפרטי או דרך ליסינג, אתה הולך לבזבז עליו אלפי שקלים מדי חודש בעלויות תחזוקה, דלק וירידת ערך.

למשל, אם קנית רכב ב-75000 שקלים והוא יורד לפחות 15% בשנה (גם בגלל שאתה נוסע הרבה), אחרי 3 שנים הוא יהיה שווה 46000 שקלים במקרה הטוב. כלומר 800 שקלים בחודש כבר איבדת. תוסיף עלויות דלק חודשיות של 1500 שקלים (במקרה הטוב, אם אתה מצליח לעשות 1:18) ועלויות שוטפות של עוד כ-500 שקלים בחודש (ביטוחים, טיפולים וכו') ותקבל 2800 שקלים בחודש.

אם קנית רכב ב-110000 שקלים, החישוב יהיה 67000, כלומר 1200 בחודש לירידת ערך, כלומר 3200 שקלים בסה"כ. אלו סכומי מינימום.

תעשה עם המספרים האלה מה שאתה רוצה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...