Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם קיים חוק ש"סומך" על הנהג שידע להדליק אורות מדי יום כשיורדת החשכה, ניתן גם לתת קרדיט לנהגים שידעו להדליק אורות בכמה-פעמים-בשנה שתנאי הדרך מצריכים זאת. מסקרן אותי לדעת כמה תאונות התרחשו בארץ מאז תקופת המנדט בהם האשם נמצא בזה ש'פתאום' הופיע גוש ברזל ברוחב 1.6 מטר לפחות שאם הוא היה נוסע עם אורות התאונה הייתה נמנעת.

החוק הזה מיותר מטופש בהתחשב בתנאי האקלים וקו הרוחב שישראל מצוייה בו. ואם כבר, למה החוק לא מחייב להלדיק אורות גם בתוך העיר? מזג האוויר והעננות מעל העיר שונה מזו שבדרכים בין עירוניות? למה מונית שנוסעת בעיר מחוייבת להלדליק אורות בעוד רכב פרטי פטור?

גם כן, חבורת אינטילגנטים שיושבים למעלה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 197
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מדובר בחוק מטופש המזלזל באינטליגנציה של הנהג הישראלי, ומונע ממנו להפעיל שיקול דעת תקין. את האורות ביום אני מדליק במזג אוויר קשה - כלומר בכל מצב שהשמש לא זורחת בשמיים: עננים, גשם, ברד, ערפל וכ' ללא קשר לתאריך בלוח השנה.

לפני שבועיים (סוף אוקטובר) נקלעתי לסופת גשמים אדירה ליד קרית טבעון וכמובן שנסעתי עם אורות חזית + ערפל פועלים בשעה 12 בצהריים למרות שלא היה חייב להדליק - על אותו משקל בכיוון ההפוך. זאת ועוד, במז"א נאה פעולת האורות מיותרת מכיוון שגם כך הראות מצוינת ולא שונה מאמצע הקיץ, וכמו כן מדובר במאמץ מיותר לאלטרנטור, מצבר, בלאי נורות וצריכת דלק גבוהה במעט - אז כשאפשר להימנע אז נמנעים.

מעולם לא נעשה שום מחקר בישראל אודות טיב הדלקת אורות מעבר ביום, לכן כל המחקרים בחו"ל הם קשקוש מקושקש ולא רלוונטים לישראל בגלל שעות היום ועוצמת קרינת השמש (גילוי נאות: הכותב מחזיק בבעלותו תחנה מטאורולוגית בבית ויודע על מה הוא מדבר. כמו כן הופיע בעבר במהדורת "מבט" בערוץ 1 על הנושא). כל המדליקים אורות במז"א נאה סובלים משטיפת מוח חמורה.

כעת, לעובדות (ע"פ בדיקת 'אור ירוק'):

1. הדלקת אורות מפעילה 2 נורות חזית, 2 נורות חניה קדמיות, 4 נורות חניה אחוריות, 2 נורות תאורת לוחית (סה"כ 10 נורות עובדות - לפחות בפאביה), לא כולל תאורת לוח שעונים, צג מרכזי לוח שעונים, קונסולה מרכזית ותאורת מתגים.

2. הדלקת אורות מחייבת הפעלת האלטרנטור (בלאי) וכמו כן קיים בלאי למצבר.

3. ברכב ממוצע בו צריכת הדלק הינה 15 ק"מ לליטר צריכת הדלק עולה ב- 3% עם הדלקת אורות.

4. כמות פליטת המזהמים עם אורות עובדים עולה ב- 0.6% עד 1.4%.

5. שימוש מוגבר בתאורה גורר שריפה מואצת של נורות. אורך חיי נורת ליבון הינה 1000 שעות עבודה = ככל שהנורה עובדת יותר כך היא תישרף מהר יותר.

6. 81,000 נהגים בישראל מודעים לחוק (המטופש לכאורה) של הדלקת האורות, ובוחרים מיוזמתם שלא להדליק אלא לפי ראות עניהם (ואני בניהם - נעים מאוד).

משהו ששמתי לב אליו לפי הערכה שלי:

95% מהנהגים מדליקים אורות ביום, 40% מהם נוסעים עם נורה קדמית שרופה (!) ובשעות החשיכה לא רואים את הדרך. מתאים לחלוטין למה שאור ירוק פרסמו. הנתון המעניין ביותר: 80% מרכבי משטרה שאני רואה נוסעים בלי אורות!

מקור:

http://www.oryarok.org.il/webfiles/fck/orot_yom.pdf

לגופו של עניין:

אני מנסה לברר בנוגע ל- DRL.

א. שאלתי את המשטרה - אמרו לפנות למשרד התחבורה.

ב. פניתי למשרד התחבורה - ממתין לתשובה (אולי תגיע בסוף החורף, תחילת קיץ הבא...).

ג. פניתי לדה מארקר שפרסם את הכתבה על ה- DRL לבקש הבהרות - ממתין לתשובה.

פורסם
אם קיים חוק ש"סומך" על הנהג שידע להדליק אורות מדי יום כשיורדת החשכה

יש מספיק אנישם ששוכחים להדליק אורות בלילה, במיוחד במכוניות חדשות עם לוח שעונים אופטיטרוני או כזה שמואר כל הזמן.

פעם היו רואים לוח שעונים חשוך, והיו מדליקים אורות. היום לוח שענים דולק כל הזמן, ולכן שוכחים להדליק תאורה חיצונית.

אני בעד לעשות הכל אוטומטי, על מנת לגבות את הנהג.

כלומר לחייב כל רכב חדש בחיישן אורות, שידליק אור בלילה, ותאורת DRL שתידלק עם הסוויץ' בשעות היום.

שיקול דעת זה יפה, אבל יש מספיק אנשים שפשוט שוכחים.

נ.ב.

גיא, בדיוק בשביל למנוע ביזבוז אנרגיה מיותר ושריפת נורות, המציאו פנסי DRL נפרדים. עד לאחרונה במכוניות שצויידו ב DRL הוא היה פועל בפנסים רגילים, לעיתים בעוצמה מופחתת קצת.

ובשנים האחרונות כולם עברו ל LED. תסכים איתי, שצריכת חשמל של 8-10 נורות LED באמת זניחה לחלוטין, והן גם לא נשרפות.

אני גם מאמין שייצא מתישהו בתקופה הקרובה עידכון מסודר לתקנות (אם עוד לא יצא), שיתיר נסיעה עם DRL בלבד בעונת החורף, ללא צורך בהפעלת אורות רגילים. הרי זה בדיוק היעוד של התאורה הזו.

פורסם

אין ספק כי ה-DRL הייעודי עדיף על האורות הנמוכים - מהווה פשרה בין אי הדלקת אורות (נראות נמוכה) לבין הדלקת כל האורות (אורות נמוכים מכוונים בצורה שהם נראים פחות מה-DRL, לא נדלקים האורות האחוריים שאינם מועילים לנראות ויש הטוענים שמפריעים לזיהוי אורת בלימה וכמובן חוסכים אנרגיה ונורות).

עם זאת כנראה שאורות נמוכים עדיפים על כלום.

בחיפוש מהיר לא מצאתי מחקרים שבדקו את השפעת DRL (כולל שימוש בפנסים הרגילים) על תאונות בישראל. רוב המחקרים שהראו יעילות נערכו בצפון אירופה. ובכל זאת - הרשויות האוסטרליות, שמתמודדות עם תאורה דומה לזו שבישראל, הגיעו למסקנה שהדלקת אורותביום מומלצת.

סטיו - בקשר למה ששמת לב - אתה צודק. רק דבר אחד שכחת - כמה אנשים לא מדליקים אורות בגשם - והופכים בלתי נראים (ולא יודע כמה הם רואים, אני לא בטוח עד כמה הם באמת מרוכזים בנהיגה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני מדליק אורות לאורך כל השנה ובמשך שנים - הרבה לפני התקנה האירופאית מתוך הבנה שנהגים לא יכולים להתעלם ממכונית עם אורות דולקים (אני יודע שלי קרה מספר פעמים שלא קלטתי שהמכונית שמגיעה לצומת בעצם נוסעת..)

אם כולם מסכימים שאורות דולקים גם ביום זה נהדר, מדוע משרד התחבורע לא מאפשרים להתקין את כל פתרונות ה-DRL שניתן היום לרכוש ב-10-30 דולר היום?

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תשובת משרד התחבורה בעניין בקובץ המצ"ב. לעיונכם.

אני באופן אישי לא מדליק אורות במזג אוויר נאה. חבל על צריכת הדלק הגבוהה ב- 3% עם הדלקת אורות, חבל על המצבר הקשיש שחוגג אצלי 4.5 שנים, חבל על הבלאי לאלטרנטור, חבל על הנורות והכי חבל שיש חוקים מטופשים כאלה במדינה. אם חוק ה- DRL יעבור, אשקול להצמיד לרכב ערכה מקורית של פנסי היום.

מי היה מאמין: 4.5 שנים חגג הרכב מיום ייצורו והוא עדיין על מצבר מקורי ונוסע עם כל הנורות המקוריות... :)

לוח עריכה02.jpg

פורסם

^

לצערי זה נשמע לי כמו "אין לי כח לשטויות שלך, תן לי לסיים את הקפה ואני אחשוב" של אחת הפקידות.

ובכל מקרה, ה DRLים אצלי קדמיים+אחוריים, והם בנויים מתאורת לד. הם חזקים בדיוק כמו פנסי הקסנון בחזית, ואני בולט בדיוק כאילו הדלקתי את האורות.

בלוח המכוונים שלי האורות דולקים כשיש תאורה חיצונית מספקת. כשמתחיל להחשיך / יש עננות גבוהה והשמש נסתרת וכו', התאורה על לוח המכוונים נכבית, וזה הסימן שהגיע הזמן להדליק אורות.

לגבי החובה על הדלקת אורות בדרך בינעירונית - מטופשת ומיותרת. אם כבר, בדרך עירונית זה יותר חשוב, היות וילד שיתכוון לרוץ לכביש עשוי לשים לב לקרן האור הבולטת מהמרחק ולא לרוץ לכביש ברגע האחרון.

.Your average Notepad

פורסם

לא מובן לי מה ההעצלנות הזו להדליק אורות ראשיים? מה אתם מנסים לחסוך פה בדיוק? :|

מצידי שישרפו לי כל שנתיים נורות ראשיות, רק הסיכוי הקטנטן שנהג יבחין ברכב שלי בזמן הודות לאורת דולקים וכך תמנע תאונה שווה את זה.

^

ובכל מקרה, ה DRLים אצלי קדמיים+אחוריים, והם בנויים מתאורת לד. הם חזקים בדיוק כמו פנסי הקסנון בחזית, ואני בולט בדיוק כאילו הדלקתי את האורות.

אלומת האור של נורות לד (DRL) חלשה בהרבה מנורות הלוגן שלא לדבר על קסנון לטווח ארוך וקצר. שטח כיסוי האפקטיבי של אלומת לד לטווח ארוך (יותר מ2 מטר) הוא אפסי לעומת נורה רגילה.

תשווה את נתון הלומן (או יותר נכון, מילי-קנדלה) הזעום של לדים מסחריים ללומן של הלוגן ותווכח בהבדלים.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

התשובה היא לא, DLR אינם עונים על הדרישה.

טעה מי שטען כי לא מוגדר איזה "פנסי חזית" יש להדליק, משום שהמונח "פנסי חזית" אינו מושג כללי המתייחס ל"פנסים המותקנים בחזית" אלא מושג המוגדר בתקנות התעבורה:

334.

(א) ברכב מנועי שאינו רכב איטי, אשר רחבו הכולל עולה על מטר אחד, למעט אופנוע, יותקנו שני פנסי חזית שכל אחד מהם יאיר באור גבוה (האור הגדול) ובאור נמוך (האור הקטן), או יותקנו ארבעה פנסי חזית אשר לפחות אחד מכל צד יאיר באור גבוה ואחד בלבד מכל צד יאיר באור נמוך.

(ב) אור גבוה יהיה אור לבן או אור צהוב ויאיר את הדרך לפני הרכב בלילה ובמזג אוויר נאה למרחק של לא פחות מ-100 מטר.

ג) אור נמוך יהיה אור לבן או אור צהוב ויאיר את הדרך לפני הרכב במזג אוויר נאה למרחק של לא פחות מ-30 מטר ועצמתו לא תעלה על לוקס אחד בשעה שהיא נמדדת על גבי משטח המוצב על פני הדרך במרחק 25 מטר מן הפנס האמור - מגובה מרכז הפנס ולמעלה ממנו.

לכן DLR אינם פנסי חזית, למרות שהם פנסים שמותקנים בחזית, ולכן אינם עונים לדרישת החוק.

פורסם
התשובה היא לא, DLR אינם עונים על הדרישה.

טעה מי שטען כי לא מוגדר איזה "פנסי חזית" יש להדליק, משום שהמונח "פנסי חזית" אינו מושג כללי המתייחס ל"פנסים המותקנים בחזית" אלא מושג המוגדר בתקנות התעבורה:

334.

(א) ברכב מנועי שאינו רכב איטי, אשר רחבו הכולל עולה על מטר אחד, למעט אופנוע, יותקנו שני פנסי חזית שכל אחד מהם יאיר באור גבוה (האור הגדול) ובאור נמוך (האור הקטן), או יותקנו ארבעה פנסי חזית אשר לפחות אחד מכל צד יאיר באור גבוה ואחד בלבד מכל צד יאיר באור נמוך.

(ב) אור גבוה יהיה אור לבן או אור צהוב ויאיר את הדרך לפני הרכב בלילה ובמזג אוויר נאה למרחק של לא פחות מ-100 מטר.

ג) אור נמוך יהיה אור לבן או אור צהוב ויאיר את הדרך לפני הרכב במזג אוויר נאה למרחק של לא פחות מ-30 מטר ועצמתו לא תעלה על לוקס אחד בשעה שהיא נמדדת על גבי משטח המוצב על פני הדרך במרחק 25 מטר מן הפנס האמור - מגובה מרכז הפנס ולמעלה ממנו.

לכן DLR אינם פנסי חזית, למרות שהם פנסים שמותקנים בחזית, ולכן אינם עונים לדרישת החוק.

אתה כל כך טועה ומטעה משרד התחבורה אימץ את התקן האירופאי פנסי ה DLR עומדים בתקן אור יום הדבר גם קיבל גושפנקה משפטית

על דוח שנהג קיבל על אי הדלקת אורות ביום אלא רק עם פנסי ה DLR והוא זוכה לאחר שהביא את פירוש החוק החדש.

התקן שאתה מתייחס אילו הוא תקן ישן לפני שמרבית הרכבים החדשים היו מגיעים עם פנסי DLR השינויים במשרד התחבורה של כל מיני תקנים משתנים

כמעט כל יום קשה לעקוב אחריהם.

פורסם

ניסיתי לחפש בכל מקום אפשרי ואני לא מצליח למצוא שום פסק דין או אזכור לDRL. אם DRL מספיק בתנאי תאורה טובים, אז אני יכול לחסוך כמה זוזים טובים מאוד בנורות שרופות ודלק. הDRL עצמו מספיק חזק ורואים אותו מצויין ממרחק של מאות מטרים ביום מעונן. (כמובן שבתנאי גשם צריך אורות)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ כי לא ניתנה תשובה חד משמעית, מישהו יודע אם drl נחשב כהדלקת אורות בחורף?

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם (נערך)

אמרתי לך כבר בעבר הנושא הזה נטחן בכל אספקט אפשרי אני מבטיח לך שאף שוטר לא יעצור אותך על אי הדלקת אורות ביום אם יש לך פנסי DRL ברכב. אתה צריך להבין שכל רכב שנכנס לארץ עובר תקינה ופנסי ה DRL עברו גם תקינה.

בכל הרכבים עם פנסי DRL יש מצב AUTO במתג האורות וזה בעצם המצב שאתה צריך להשאיר את המתג וזו מערכת מאוד חכמה היא יודעת להדליק את הפנסים הראשיים מתי שיש גשם למשל מתי שמעונן שאתה נכנס למנהרה היא קובעת בעצם מתי צריך להדליק את הפנסים הראשיים בדרך לפי חיישן שנמצא בשמשה הקדמית ליד המראה האמצעית.

משרד התחבורה אימץ את התקינה האירופאית לפני שנתיים כבר. דרך אגב בארצות הברית זה לא ככה.

אתה מוזמן אם אתה עדיין חושש להפנות שאילתה למשרד התחבורה עם השאלה הזאת אתה יכול באתר שלהם.

תאמין לי שטחנתי את הנושא הזה כבר הרבה וחקרתי בכל דרך אפשרית כי אני גם כמוך לא מדליק פנסים ראשיים ביום אלא רק את אורות ה DRL.

עריכה אחרונה על ידי orenhazan

• תוכן חדש...