Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסן קשקאי חדשה ב 124,000 ש"ח - מה אתם אומרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בטוח שקהל הלקוחות הטבעי של קשקאי ועוד רכבים בסטגמט יתפתו לגיר ידני עקב ההוזלה.

אמא שלי,לדוגמא ועוד הרבה אמאות של אנשים (מה לעשות זה חלק בילתי מבוטל מקהל הלקוחות,או לפחות הן חלק מהנהגות במשפחה)

יעדיפו בהרבה את הגירסא האוטומטית.

ומי שלא יכול להרשות לעצמו יעדיף לקנות משהו זול יותר במקום,מאשר רכב ידני,אין מה לעשות חלק גדול מאיתנו כבר התרגל לאוטומט ולאחר כל כך הרבה שנים קשה לחזור לגיר ידני.

Porsche 944 turbo

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נשמע לי כמו עוד להיט מבית ניסן.

גדול :lol:

בנימה רצינית, עם יבואן כזה, שום דבר לא יעזור.

בעצם זה ישראל, אנשים פה לא לומדים.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אוראל - לדעתי זה מתחלק ל2 - הצעירים יודעים ומעריכים את הTSI בעוד המבוגרים נדהמים לגלות שלג'יפון הזה יש מנוע 1.2 כמו שהיה לסובארו ג'סטי של קרוב משפחתי.

בנוגע לזריזות - אחזק. גם במהירויות גבוהות(אמנם לא ידני אלא DSG) הרכב נותן להציץ בישבנו לרכבים כגון קורולה חדשה וכו'. כך שאין לי ספק שבהאצה הקלאסית הרכב הזה יפתח פער רציני יותר. מה שקצת מוריד זה המהירות הסופית שאם אני לא טועה היא בסביבות ה-170 קמ"ש אבל זה ישתנה כשAPR יחליטו להוציא כבר את התוכנה שלהם :twisted:

פורסם

Smiro, אממ... 180 בידנית :oops:

לדעתי זה מתחלק אחרת - למי שניסה ולקחת לנסיעת מבחן. למי שניזון על שמועות ודעות קדומות מימי עבר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

היטי הוא הרכב המושלם עלי אדמות, סיכמנו? אז אפשר להמשיך..

לדעתי, יהיה מעניין מה תהיה הדרישה לרכב מסוג זה, כלומר ג'יפון ידני.

מצד אחד הוא מפספס בגדול את קהל היעד המסורתי שלו, ולא, אני ממש לא מתכוון לנשים בוגרות, גם אבי, חמי, אישתי, אחי ואנוכי לא היינו רוכשים רכב ידני (טוב, אולי אני כן, אבל אז הייתי צריך לרכוש רכב נוסף לאישתי..).

מצד שני, יכול מאוד להיות שיהיו לקוחות אשר ממש לא כיוונו לג'יפון אלא בכלל התכוונו לרכוש משפחתומטית חדשה, אשר יפזלו לכיוון הקשקאי בגלל המחיר ואולי אחוזים בודדים מהם גם יסכימו להסתפק בגיר ידני.

בנוסף, אני מניח כי יהיו לקוחות אשר ממש חשקו בקשקאי אך מה שהרחיק אותם היה 40K ש"ח, אותם אנשים יכול מאוד להיות שיהיו מוכנים להקריב את האוט' לטובת הגשמת חלום של ג'יפון חדש.

אגב, אני מניח שנתוני המכירות של היטי הידנית יכולים לנבא בערך את הפוטנציאל של קשקאי ידני.

מישהו יודע כמה יטי ידניות נמכרות?

פורסם

עד למבצע "חבר" - בערך 100 יחידות. אתן לך נתון מדוייק בשישי.

לא, היטי לא מושלמת. יש שיגידו מכוערת, יש שיגידו שהתא מטען שלה לא מספיק, יש מי שיגיד שה-1.2TSI לא מספק אותו ויש לה יבואן מחריד. אבל היא טובה מאוד בשאר ומעניקה את הטובה יותר לכסף - בינה לבין הקשקאי יש בערך 10K פער.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בוא נאמר ככה, הייטי נכנסה לאותה הנישה שבה שלטו הג'ימני והטריוס עד היעלמותם.

(למעט יכולת השטח המרשימה של הג'ימני; שבכל מקרה זה לא היה הפיצ'ר המוכר שלה - יש 9 אוטומטיות מתל אביב על כל ידנית אחת)

הקשקאי תמיד ישב מדרגה אחת למעלה, ביחד עם הix35, מאזדה CX-5, הונדה CRV, סובארו XV וכו', "ג'יפון אמיתי".

פה היבואן עשה מהלך חכם, הוריד את ההנעה הכפולה, נפטר מהתיבה האוטומטית והחליש את המנוע, בזכות זאת הגיע ל40K הנחה.

(בהתחשב בכל המשתנים, אני דווקא חושב ש1.6 לא יהיה איטי באופן משמעותי מ2.0; הרי 2.0 צריך להתמודד עם הנעה כפולה, יותר משקל ותיבה אוטומטית פלנטרית)

לא יודע אם זה יימכר באלפים, אבל כמה מאות בטוח, בכל זאת 40K לא בא ברגל.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מבצע יפה. שירבו כמותו אצל עוד יצרנים.

אפילו אם השיקול הוא שעדיף למכור בפחות ולהרויח עד רכב שישתמש כמה שנים במוסכים מורשים וחלקים ממחסן היבואן.

אז יש לי סיכוי לקנות פעם ב.מ.וו. 528, כמו הממשלה ב- 200K ?

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

דניס, אם תקרא מבחנים מאירופה - תראה שהם מעמידים את היטי / טיגואן מול CRV / IX35 / CX-5 / קשקאי וחברים נוספים. בגרסאות ה-4X4, היטי והטיגואן בדר"כ מובילים ב"שטח". אלא שלהם ברור שלא באמת מדובר ברכבי שטח, אלא בג'יפונים / קרוסאוברים עם יכולת שטח קלילה ויכולת כביש מצויינת.

בזמנו לקחתי את ה-יטי 4X4 (הדיזל 2.0TDI140CR) לקרוב ליומיים. בכביש לא הרגשת הבדל מהותי בינה לבין ההנעה הקידמית. רק במידה וההאלדקס (4) החליט שהוא מזהה איבוד אחיזה, הרגשתי את הזנב פוסע קלות החוצה בשובבות משעשעת. נכנסנו עימה לשבילים מהירים (שם הזנב מרבה לצאת החוצה - סטייל סטייג' ראלי) ולדרכי כורכר / בוץ אי שם ביערות הצפון (איזור קריית שמונה) - בהם עברו לפנינו ג'יפים אמיתיים / טרקטורונים - והיטי כפולת ההנעה עברה זאת לאט ובזהירות, מבלי לגרד את גחונה על סלעונים וכדומה. צריך לזכור שהיא (כמו המתחרות) נועלת גומי נדיב מידות (בעיקר במאובזרת) ובצמיגי כביש נטו - זאת נעלה צמיגים דביקים (SP01SPORT). בכל מקרה, היא יצאה מהצפון מטונפת ומלאת בוץ :-)

אף אחד מהמדוברים - אינם ג'יפים של ממש. ג'יפוניים לייט / קרוסאוברים. יתרון ההנעה עיקרו במשטחים דלי אחיזה (רטוב / בוץ - למשל). יכולת שבילים טובה ומכובדת - ואם חשקת מעבר לזה, אז בזהירות ובחוכמה. לא באמת לרדוף אחרי לנדקרוזר ולצפות להכנס לאותם הדרכים בהם הוא יסע - זה יגמר מהר מאוד ובכאב.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הקשקאי מציג 0-100 ב-11.9 ש', לא מדהים אך מספק.

לגבי המחיר, זה אכן מחיר טוב, אך מעניין כמה גירסת ה-1.6 הבסיסית הייתה צריכה לעלות עם גיר רציף.

אם ההבדל מסתכם ב-10K ש"ח (כפי שמקובל בדר"כ) אזי קשקאי אוט' ב-134K הייתה בהחלט יכולה להיות להיט מכירות.

אני מניח שהבעיה נעוצה בכך שלא מייצרים גירסה כזו, או שאני טועה?

RS - תודה.

100 יחידות זה לא מעט.

על פני איזו תקופה?

פורסם

התיבות הידניות חזרו לפניי שנתיים בערך למיני ולסופר מיני, ובזמן האחרון פתאום גם אפשר להסתדר ברכב משפחתי עם גיר ידני (ע"ע פלואנס טורבו דיזל, יונדאי i30, פורד פוקוס החדשה וכו'), עכשיו זה גם בג'יפים.

מישהו אמר שמתחילים לראות פה סממנים שקשורים לתרבות מוטורית ולא לנחיתות מוטורית ואיכשהו מתקרבים לתרבות המערב אירופאית?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

RS - תודה.

100 יחידות זה לא מעט.

על פני איזו תקופה?

אלון, ה-יטי הידנית נמכרת מנובמבר / דצמבר שנה שעברה. בקיצור, היא נמכרת כשנה בארצנו.

בכל מקרה, אביא נתונים מדוייקים בשישי הקרוב - יש לי נסיעת מבחן על סיטיגו 75ASG, אז אברר לגבי נתון עדכני.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
התיבות הידניות חזרו לפניי שנתיים בערך למיני ולסופר מיני, ובזמן האחרון פתאום גם אפשר להסתדר ברכב משפחתי עם גיר ידני (ע"ע פלואנס טורבו דיזל, יונדאי i30, פורד פוקוס החדשה וכו'), עכשיו זה גם בג'יפים.

מישהו אמר שמתחילים לראות פה סממנים שקשורים לתרבות מוטורית ולא לנחיתות מוטורית ואיכשהו מתקרבים לתרבות המערב אירופאית?

גם הניסאן ג'וק נמכר בצורה נאה עם הגיר הידני.

פורסם

לדעתי ניסן עשו פה מהלך שימשוך אליהם המון לקוחות בדומה לסוזוקי שפתחה שוק של רוכשי מכוניות חדשות ב60,000.

אין מה לעשות הישראלי הממוצע אוהב פוזה.(ובעבר הרחוק גם ידני).

פורסם

פה היבואן עשה מהלך חכם, הוריד את ההנעה הכפולה, נפטר מהתיבה האוטומטית והחליש את המנוע, בזכות זאת הגיע ל40K הנחה.

(בהתחשב בכל המשתנים, אני דווקא חושב ש1.6 לא יהיה איטי באופן משמעותי מ2.0; הרי 2.0 צריך להתמודד עם הנעה כפולה, יותר משקל ותיבה אוטומטית פלנטרית)

לא יודע אם זה יימכר באלפים, אבל כמה מאות בטוח, בכל זאת 40K לא בא ברגל.

קשקאי בדגם 2.0 ליטר בסיסי עולה כ-160K, הוא מגיע 2*4 (לא 4*4) ועם תיבה רציפה (6 הילוכים).

קשקאי 1.6 ידני מגיע באותו אבזור כמו 2.0 בסיס רק עם תיבה ידנית ולא רציפה, ומנוע חלש יותר.

כמו שציינת 35-40K זה המון כסף, וגם לדעתי יבואן עשה מהלך חכם.

אם אני לא טועה קשקאי 1.6 ליטר מיוצרת רק בגרסת בסיס ורק עם תיבה מכאנית, בניגוד לקשקאי 2.0 ליטר ודיזל, אשר מיוצרות עם תיבות רציפות ובגרסאות שונות.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

• תוכן חדש...