Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסן קשקאי חדשה ב 124,000 ש"ח - מה אתם אומרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא כל כך ג'יפון, לדעתי זה יותר כמו מתחרה לסוזוקי SX4 HB סתם רכב משפחתי גבוה בלי 4X4

לא מבין את השוק הזה של רכב עם פוזת ג'יפ בלי 4X4

לטעמי האישי,

נסיעה קצרה באחד כזה תבהיר לך את ההבדלים בין "רכבי הפוזה" לבין משפחתית רגילה דוגמת מזדה 3 ושות.

נ.ב.

נסעתי על הSX4 HB היא אפילו לא קרושה בתחושה ובחוויה בכלל.

אבל זה חומר לעוד ביקורת :)

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לטעמי האישי,

נסיעה קצרה באחד כזה תבהיר לך את ההבדלים בין "רכבי הפוזה" לבין משפחתית רגילה דוגמת מזדה 3 ושות.

נ.ב.

כמובן שאני לא משווה את זה למאזדה 3 שהיא משפחתית נמוכה, לגבי SX4 HB שעליה נהגתי כמעט 30000 ק"מ זה רכב שמרגישים בו גבוה ויש לרכב קצת יותר גבוה יתרונות מסוימים אך אני לא יודע אם הקשקאי שאולי טיפה יותר גבוה ייתן תחושה שונה בהרבה.

חוץ מזה שבשניהם אין 4X4 אז מה הרעיון ברכב עירוני גבוה יותר? שנוכל לעלות מדרכות?

פורסם
סוף סוף רכב משפחתי גדול (יחסית) במחיר שפוי.

אל אף תיבה הידנית, שבעיניי לפחות זה יתרון, ומנוע קטן יותר מהמקובל בקטגוריה, כנראה שקשקאי יהיה להיט מכירות.

אני אישית לא מכיר דגמים נוספים (חוץ מיטי של שקודה) אשר יכול להתחרות בגודל, מחיר ופרקטיות, בסגמנט הזה.

לקשקאי הרגיל בסיס גלגלים (2630) ממוצע במשפחתיות,אפילו הפלוס בקושי נכנס ל"מנהלים". במה הוא גדול חוץ מאשר בצורה?

ולגבי הייבואן - ממי ש"הצליח" לתת לאימפרצה, לנסר,קורולה וכו לשלוט בשוק כשהיה לו ביד את האלמרה פרפקט וטכנה אני לא קונה יותר כלום. בלי לבדוק אם מחירי חלפי ושרות הקשקאי דומים לזוועות של הרנו לדורותיהם. כשמת האמון הוא מת.אני ממש לא מבין איך השאירו לו את הסוכנות אחרי פארסת האלמרה כאן.

פורסם

אני מסכים איתך לחלוטין בכך שהקונספט של הרכבים אכן אותו אחד.

אך עם מבט לדקויות ההבדלים שהיו הכי ניכרים לי ולהעדפותיי האישיות:

המושב מרגיש תומך בהרבה והיה נעים לאורך שעה שבה עשיתי את נסיעת המבחן בSX4 פחות.

בידוד הרעשים היה מעולה בהשוואה לSX4 - לי באופן אישי פן חשוב.

תחושת הSOLID MACHIN היה יותר נוכחת בקשקאי (כנראה שזה עקב ההבדלים במשקל ומתלים)

אלו ה2 גרוש שלי בעניין :)

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

לגבי המושב זה עניין של טעם, לגבי בידוד הרעשים אני לא מסכים איתך כי הנסיעה ב SX4 מאוד שקטה, וגם במהירות של 100 קמ"ש המנוע בפחות מ 2500 סל"ד , ב 2500 הוא היה כבר במהירות קרובה ל 110 קמ"ש, אך חשוב לציין שזה בדגם של שנת 2010 שבו יש מנוע חדיש יותר מהגרסאות של השנים הקודמות.

ב 2700 סל"ד אני מעריך שצריכת הדלק בניסאן תהיה גבוה יותר וגם סביר להניח שהמנוע ירעיש יותר וזה יורגש ברגע שהרכב יתחיל להתיישן והבידוד כבר לא יהיה בשיאו.

פורסם
לטעמי האישי,

נ.ב.

תרשה לי להוסיף עוד נקודה.

לרכב 4X4 שלא משלבים בו את ההנעה הנוספת יש הרבה פחות עבירות מאשר לאותו דגם רכב ב-4X2.

נבדק בתנאי דרכי ג'ונגלים קשות הרבה פעמים ע"י הרבה ישראלים במגוון רכבים,מ504 סטיישן רגיל מול ד'אנגל ועד טנדרים ומשאיות מכל סוג ומוצא. גם ידוע ומוסכם על נהגים מקצועיים מקומיים (לא לצחוק - אנאלפבית יחף בלי רישיון יכול להיות מקצועי מאד) במדינות שעבירות היא יותר מקצוע מהמשחק שעושים כאן.

אז למי שרוצה רק שבילי קק"ל ולא ממש צריך ויודע איך מנצלים 4X4,ה 4X2 מספיק.

פורסם
לקשקאי הרגיל בסיס גלגלים (2630) ממוצע במשפחתיות,אפילו הפלוס בקושי נכנס ל"מנהלים". במה הוא גדול חוץ מאשר בצורה?

ולגבי הייבואן - ממי ש"הצליח" לתת לאימפרצה, לנסר,קורולה וכו לשלוט בשוק כשהיה לו ביד את האלמרה פרפקט וטכנה אני לא קונה יותר כלום. בלי לבדוק אם מחירי חלפי ושרות הקשקאי דומים לזוועות של הרנו לדורותיהם. כשמת האמון הוא מת.אני ממש לא מבין איך השאירו לו את הסוכנות אחרי פארסת האלמרה כאן.

בהחלט צורתו של קשקאי נותן לו יתרון על פני משפחתיות סדאניות! הרי מה יותר פרקטי למשפחה מצורת סטיישן או מיניוואן!

אפשר להתייחס לקשקאי כמו לסטיישן מוגבהת (הרי גם ככה אין לו 4*4), אז בהשוואה לקורולה סדאנית או מאזדה 3 סדאנית הרכב גדול ופונקציונלי הרבה יותר.

בעבר הרחוק יבואן "ישב על העץ גבוהה מאוד", המחירים היו גבוהים, השירות היה ברמה נמוכה. אני מדבר מניסיון, כיוון שניסאן ראשונה שלנו רכשנו בשנת 1997, ולא הייתי מרוצה מרמה של מוסכי יבואן וממחירי החלפים. הרבה טעויות נעשו ובשל כך ראינו מעט מאוד אלמרות על הכביש (אשר באמת מכוניות טובות ואמינות).

אני רוצה לציין שיבואן כיום מתנהל לגמרי אחרת, גם זה מניסיון (יש לנו נוט שרכשנו חדשה ב-2008, קרובי משפחה עם קשקאי 2010). "קרסו" הפכו למקצועים ושירותיים יותר, כך לפחות בעיניי והמחירים של דגמים (ידניים החדשים) כן שפוים וכן כדאיים, לדעתי כמובן.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בהתחשב בזה שגם הליסינג מרוויח, מדהים לחשוב על הרווח של היבואן (שאינו שונה מכל יבואן אחר כמובן, הפועל כמונופול מפלה מושלם = מקיסמום רווח למונופול ומינימום תועלת לצרכנים).

ועוד מקבלים מערכת מיגון, מרימי שמשות, חיישני רוורס

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני חושב שקרסו פשוט מגששים באפלה בכדי לנסות להבין איזה שוק יהיה לדאצ'יה דאסטר עם המבצעים הללו.

(מעבר לזה שבטח יש להם מחיר טוב על הקשקאי שעוד-מעט-מוחלף, כמו הלאון הנוכחית)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
בהתחשב בזה שגם הליסינג מרוויח, מדהים לחשוב על הרווח של היבואן (שאינו שונה מכל יבואן אחר כמובן, הפועל כמונופול מפלה מושלם = מקיסמום רווח למונופול ומינימום תועלת לצרכנים).

אי אפשר באמת לדעת מה מתוך הנתח הנאה הזה נכנס לכיסו של היבואן. שהרי גם ליצרן לפעמים ישנו אינטרס מובהק ל"דחוף" דגם מסוים לקראת סוף ימיו או סתם כי הוא לא נמכר דיו. במקרה הזה אני מעריך בזהירות שמחיר קשקאי כזו, לו היתה מיובאת גם קודם, היה גבוה בהרבה בתחילת ימיה לא רק עבור הקונה הסופי אלא גם ליבואן.

פורסם

כנראה שוותק של כמה שנים בתחום הרכב לא עזר לי להבין את מה שאתה הבנת בקלות.

ממה בדיוק הבנת ונדהמת איזה רווח יש ליבואן על הרכב?

מה אתה יודע על השיקולים של היצרן\יבואן במקרה הזה? אולי מדובר בעסקה גדולה יותר שכוללת פלואנסים ובמסגרתה חברת הליסינג קיבלה כמה יחידות של קשקאי ידני במחיר נוח?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בנוסף למה שנכתב כאן צריך לזכור שיבואן שמוכר רכבי "0 קילומטרים" לחברות ליסינג חוסך לא מעט מהוצאות השיווק שלו - אין צורך בפרסום (דה-מרקר עושים את זה בחינם), אין צורך באנשי מכירות בסניפים (חברת הליסינג מספקת אותם), אין צורך בתיאום נסיעות מבחן (באמת מעניין איפה יעשו אותם), אין צורך להכין את הרכבים למכירה (חברת הליסינג עושה זאת) ועוד ועוד.

כל אלו שווים עוד כמה אלפי שקלים שיורדים מהוצאות השיווק של היבואן וכתוצאה מכך הופכים את הרכב לזול יותר בעבור חברת הליסינג.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...