Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים :)

כל כמה ק"מ מומלץ להחליף נוזל בלמים לקליאו בי ידנית 99' ?

ואיזה נוזל מומלץ ?

האם אני יכול להחליפו לבד ?

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

בהחלט ניתן להחליף לבד, ץלוי עד כמה פדנט אתה, יש שמחליפים רק ממה שנמצא בצילינדר הראשי (מתחת למכסה מנוע, בתוך המיכל)

ויש שעושים עבודה יסודית ומנקזים תמערכת , גלגל גלגל עד שהנוזל מתחלף בכל המערכת.

בשיטת הניקוז צריך להזהר כי אם יכנס לך אויר לצנרת ברקסים, חבל, גרמת לנזק למערכת וגם לרכב, כשחס וחלילה תאבד את יכולת הבלימה.

יש ביוטוב מדריכים איך לעשות את זה אם אתה ממש נחוש, How to change brake fluid.

פורסם

אני מעדיף לא לעשות לבד ניקוי יסודי, שלא יכנס אוויר בטעות.

יש בעיה עם החלפת רק הנוזל מהצילנדר הראשי ?

איזה נוזל מומלץ ?

FRANCE

פורסם

אין טעם להחליף רק את הנוזל שבכוסית שעל המשאבה הראשית, המשמעות היא שלא החלפת את הנוזל ש"עובד", כי אין סירקוליציה במערכת בלמים, כלומר לא עשית שום דבר.

פורסם

יצרני הרכבים מבקשים החלפה מלאה כל שנתיים.מכיוון שנושא הבטיחות הוא השורה הראשונה בהוראות תחזוקה נאותה

קראתי מפרטיי יצרן ידוע לנוזל הבלמים הוא מבטיח עמידות בתקן ל3 שנים.

ודא כי המוסך ממלא לך ממיכל חדש. שלא נפתח.וודא כי פקק האיטום של המיכל ברכב נקי לפני ההחלפה וניתן לסגור אותו היטב לאחר המילוי. חדירת אויר למערכת הינה אוייב מספר אחת של הנוזל שמעביר אותו למיים בעת בלימה חזקה המחממת את הנוזל,

וודא כי הניקוז נעשה ע"י יניקה מפיטמות הניקוז ליד כל גלגל בעזרת התקן ווקום מיוחד ולא בדרך כל המוסכים כאשר ברנש נמצא ברכב לוחץ על דוושת הבלם וצועק לברנש מתחת לליפט בעת לחיצה ממושכת על דוושת הברקס,אירוע שגרם לי פעם אחת החלפת משאבות

אופן בגלגלגלים האחוריים.ופעם אחרת הרס של הבוכנה המרכזית. אירוע שקרה שבועיים לאחר הביקור במוסך גרם לי להוצאה כספית

נוספת ולא מתוכננת ב2 מכוניות שונות. השתמש בנוזל מחברה ידועה כגון ATE

מחיר הנוזלים שווה פחות או יותר.אל תשמור ברכב או בביית שאריות הנוזל סופח לחות באיחסון והוא חומר תוקף צבע (מסיר צבע מצוין).

פורסם

שלום.

מה הכוונה אין סירקולציה?

האם הנוזל שבכוסית לא יורד לברקסים והנוזל שבברקסים עולה לכוסית?

אני בצעתי החלפת נוזל בצורה הבאה-ניקזתי עם צינורית את הנוזל בכוסית והוספתי.

נסעתי שבוע.שוב ניקזתי נוזל בכוסית ושוב נסעתי שבוע -כך 4 פעמים.

האם לא שיפרתי בכך את נוזל הבלמים בלי צורך בניקוז מלא?

רוב המוסכים עושים זאת פעם אחת(המהדרין שואבים נוזל מהפטמות ליד כל גלגל אבל לא כולם).

האם הנוזל החדש אינו מתערבב בישן תוך כדי בלימות?

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

אין סירקולציה - הכוונה לכך שהנוזל שנמצא במשאבות בלם של הגלגלים ובקווים לא לא חוזר לכוסית שבתא המנוע.

הכוסית היא מיכל "ספייר, ותפקידה להשלים את הנוזל במקרה והמפלס יורד.

הדרך היחידה להחליף את כל הנוזל היא לנקז בכל גלגל.

פורסם
בהחלט ניתן להחליף לבד, ץלוי עד כמה פדנט אתה, יש שמחליפים רק ממה שנמצא בצילינדר הראשי (מתחת למכסה מנוע, בתוך המיכל)

ויש שעושים עבודה יסודית ומנקזים תמערכת , גלגל גלגל עד שהנוזל מתחלף בכל המערכת.

בשיטת הניקוז צריך להזהר כי אם יכנס לך אויר לצנרת ברקסים, חבל, גרמת לנזק למערכת וגם לרכב, כשחס וחלילה תאבד את יכולת הבלימה.

יש ביוטוב מדריכים איך לעשות את זה אם אתה ממש נחוש, How to change brake fluid.

שלום לך וברוך הבא לפורום.

אני בספק אם יגרם נזק למערכת הבלימה באם יכנס אוויר למערכת. מה שכן, במידה וזה לא יטופל על המקום יעילות הבלמים תיפגע בצורה דראסטית וחריפה. כאמור נזק לא ממש יגרם אבל זה יהיה "כאב ראש" אחד גדול להוציא את האוויר. הדבר מצריך פימפום של דוושת הבלמים לא מעט פעמים.

בדרך כלל עבודה של החלפת נוזל ראוי שתתבצע בעזרת שני אנשים. אפשר כמובן לבד במידה ויש לך את הכלים הנכונים. בלמים הם חלק מאחד הדברים שאני אישית לא הייתי נוגע לבד אלא נותן את זה למוסך. ממש לא שווה לאבד את החיים או לעשות חלילה תאונה בעבור חיסכון של 300- 400 שקל שצריך לשלם פעם בשנתיים או שלוש כאשר מחליפים את הנוזל.

זוהי כמובן דעתי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היום חזרתי מחו"ל עם רכישה מצוניינת :)

נוזל בלמים מקורי, 500 מ"ל ELF.

ברק 20 שקל !

כמה תעלה לי עבודה בערך במוסך ?

FRANCE

• תוכן חדש...