Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עופר, בין איזה פינים שבשקע הדיאגנוסטיקה עליי לגשר? מה שמופיע באיור שצירפתי לזה הכוונה:

לחץ דלק עדיין לא נבדק מאחר ואין ברשותי כרגע את המיכשור המתאים, אך המשאבה חדשה לגמריי ונרכשה לפניי כשנה מארה"ב .

GM 1983-95 vehicles OBD1 codes self-retrieval

As the name implies, you can get the codes for GM cars or trucks yourself if the model of your vehicle is made before 1995, this means as soon as you see “check engine light” in your dash, you can get the code in minutes if you want.

Shown on the left is a picture of the connector pin terminals where you can get the GM OBD1 code.

When you find this adapter connector (usually on the bottom left side of your dash panel) use a jumper wire or paper clip and connect terminals A and B. Next turn your key on but don't start. Watch your check engine flash the code/s.

EXAMPLE: CODE 12: one long flash and two short flashes CODE 13: one long flash and 3 short flashes.

Note: code 12 is usually the first code you get and just ignore it. Watch the code after code 12, that's what you need to fix.

E-gmcodesetup-1.jpg

GM common codes for OBD1 (for vehicles

• תגובות 184
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם אתה מגיע למיפגש בנוקיה ביום שישי צור איתי קשר

הרכב כרגע ללא טסט (הסתיים שבוע שעבר) וטרם חידשתי אותו בשל החגים ולחץ בעבודה, בינתיים הרכב נמצא בחנייה שלי מתחת לבית ללא תזוזה.

עופר, יש מצב שהבעיה נובעת מלחץ דלק נמוך שלמעשה התופעה מתרחשת רק בדקה הראשונה בהתנעה קרה בסרק ולאחר שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה(ואפילו הרבה לפניי) הוא כבר עובד יפה?

תן לי לבצע את האיפוס למנוע צעדים כפי שהסברת ואני כבר אהיה איתך בקשר בימים הקרובים ואעדכן אותך בממצאים.

אגב ,מהיכן אתה בארץ? אתה עובד בתחום הרכב?

פורסם

לדעתי לא כדאי לגעת בשלב זה במנוע צעדים.

בנוסף, בדיקת לחץ היא בדיקה שיכולה להטעות . ייתכן לחץ אבל עם ספיקה נמוכה.

אין חיישן ספיקה לכן תקלה לא תירשם במחשב ניהול המנוע.

תאר בבקשה במדיוק את הסימפטומים, ומתי התקלה מתרחשת ומתי היא חולפת .

תנסה לתת כמה שיותר פרטים (גם אם אינם נראים לך חשובים).

יחסית יש לי "קצת" ניסיון עם תופעות וצרות של משאבות דלק. לדוגמה :

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=15018

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=68001

אגב, כמה שנים הרכב נוסע וכמה קמ' ? האם ידוע לך אם החליפו בעבר משאבת דלק ?

רענן

פורסם

רענן, הסימפטומים שקיימים הם בדיוק כפי שנראים ונשמעים בשניי הסירטונים שצירפתי, בעיקרון התקלה היא משחק של הטורים למעלה/למטה ממש עד כדיי כמעט כיבוי המנוע אבל רק בהתנעה קרה (לאחר מספר שעות שהרכב לא הונע)בסרק למשך כדקה/שתיים ואז הטורים מתייצבים והמנוע עובד הרבה יותר יפה ויציב,הרכב לא הונע/הוזז ממקומו בשנה האחרונה אך לפניי כן היה עם טסט וביטוחים בתוקף, מספר הק"מ/מייל שמופיע כרגע בלוח המחוונים הינו כ77.000 אך לדעתי המספר הנ"ל אינו רלוונטי/אמיתי מאחר והשעון ספידומטר פועל לסירוגין ולרוב לא מגיב בכלל(כנראה חיישן מהירות תקול בגיר), את משאבת הדלק אני החלפתי בעצמי מאחר שהרכב סירב להניע ולאחר כמה בדיקות התברר שהמשאבה תקולה ולא מגיע בכלל דלק לTBI לפניי כשנה וחצי לערך לאחר שחבר הפורום בני הספל רכש אותה עבורי כאשר נסע להרשי/קרלייל, זהו בגדול, אם אתה צריך עוד פרטים תשאל ואענה בהקדם.

פורסם
בת ים מיתעסק עם המנועים האלה הרבה שנים ובעלים של קאמרו 1990 5.7 מערכת דלק tpi

עופר, הדגם שברשותך נקרא z-28 או IROC ?

תגיד מאחר והרכב שלי כרגע ללא טסט עד אחריי החגים כנראה, יש באפשרותך לקפוץ אליי לחנייה(אפילו בתשלום סימלי) מתחת לבניין בחולון במהלך השבוע הקרוב רק ע"מ לראות/לשמוע את התופעה המדוברת?

פורסם

אם אני מבין אותך נכון אז,

כשהמנוע קר, בסרק הטורים לא יציבים עד כמעט כיבוי.

כשהמנוע חם, הטורים בסרק יציבים ואין בעיה .

איך הרכב (כשהוא חם ) בנסיעה ובעיקר איך התאוצה ?

כמה זמן לוקח לתופעה להיעלם ? האם התופעה נעלמת כשמחוג טמפ' המנוע עוד מתחת לטמפ' העבודה ?

יש לך סכמה או תרשים מלבנים של מע' החשמל וניהול המנוע ?

רענן

פורסם

רענן,אכן הבנת נכון, כאשר הרכב חם אין שום בעיה בנסיעה והוא סוחב ואף מגיב לדוושת הגז טוב, הזיוף חולף מהר מאוד יחסית הרבה לפניי שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה והמאוורר נכנס לפעולה בפעם הראשונה, אין ברשותי סכמות של מערכת החשמל וניהול המנוע.

פורסם

היתה אצלי בעיה דומה ואני משער שהבעיה אצלך דומה יש על סעפת היניקה טרמו סוויץ והוא פותח מעבר אויר ליניקת אדי הדלק מהמיכל דרך מסנן פחם אין לי בעיה לקפוץ עכשיו אני באזור והקאמרו איתי צלצל

• תוכן חדש...