Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב באמת במצב מצוין ונראה יפה ושמור יחסית לשנתון שלו(20 שנה),כל החלקים ברכב כולל פנים הרכב מקוריים ושמורים מאוד(חלקם אפילו חדשים שנרכשו מאיביי)ואני משתדל שגם יעבדו.ממש בימים אלו אני מכין אותו לטסט שכנראה יבוצע אחריי החג ואז הרכב יחזור לכביש(הגיע הזמן).

• תגובות 184
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכון:

למרות שאין שינוי או שיפור כלשהו בזיוף בהתנעה קרה בסרק, לאחר כמה בדיקות יותר מעמיקות התברר שבעבר הוחלפה ברכב סעפת היניקה לאחת ללא שסתום EGR (במקור יש שסתום) וכנראה יש איזה פתח/דליפה קטנה (לא משהו שרואים חיצונית ממבט מלמעלה)בין הסעפת לראש מנוע הימני שכנראה גורם לאותו זיוף במנוע קר בסרק, את הסולנואיד עצמו ניתקתי לחלוטין מהקונקטור החשמלי שלו וסתמתי את שניי יציאות הוואקום שבו בעזרת פקקיי גומי יעודיים, גם את שניי יציאות הוואקום שבצד הקדמי של ה-TBI סתמתי בפקקים בצורה הרמטית אך כפי שכבר ציינתי אין כל שינוי בתופעה, בנוסף התייעצתי עם בעל מיקצוע נחשב בתחומו (שיפוץ וכיוון קרבורטורים) ולטענתו ניתן "לחיות" עם זה בהנחה שהתופעה נעלמת לחלוטין כעבור מספר דקות כשהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה והמנוע לא מתחמם ייתר על המידה וכמובן בתנאי שהרכב נוסע וסוחב טוב, מה דעתכם יש אמת בדבריו ואכן ניתן לחיות עם זה או שאין מנוס ועליי להחליף את סעפת היניקה לאחת תואמת בדיוק למקורית עם שסתום ה-EGR ?

פורסם

בדקת אם יש קוד תקלה מהמחשב? לדעתי קודם צריך לוודא שהבעיה היא לא מאחד החיישנים או דליפת וואקום לפני כניסה לפירוקים.

למחשב יש 2 שלבים בעבודה, אחד שהמנוע קר והשני שהוא בטמפ' עבודה ואצלך הבעיה נעלמת בשלב השני, לכן הבעיה אולי חשמלית, אבל לך תדע, הכל יכול להיות.

לגבי ביטול EGR זכור לי שצריך לשים נגד במקומו כדי "לעבוד" על המחשב אבל הזיכרון שלי לא משהו.

אסי

1994 pontiac firebird formula

1971 Ford Torino Brougham 351w

פורסם

האם שסתום EGR שמלוכלך ונשאר תפוס פתוח קצת גורם לבעיות זיוף/כיבוי מנוע בהתנעה קרה בסרק בלבד ולאחר שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה או בזמן נסיעה/שיוט אז למעשה הוא כבר לא משחק תפקיד זה מצב רגיל?

פורסם

אמרתי לך כבר לפני שתי דפים

אם אתה מתכוון להישאר עם האוטו

תעבור להזרקת TPI ( אפשר לקנות כאלו בגרושים באיבאי מפירוק ) ואם בא לך תביא מחשב ניהול מנוע

ככה שאם תרצה לשפר בעתיד ( סופר\טרבו\ אטמוספירי חזק ) יהיה לך תמיכה

ותהנה מהזרקה יחסית מודרנית ולא איזה שני שפריצרים מסריחים .

לא בא לך להשקיע תעבור לקרבורטור .

בשני המקרים המנוע יעבוד לך טוב יותר ותוציא יותר הספק .

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

עופר ,אז מה שאתה אומר למעשה רק מחזק את מה שאמרתי ,כנראה שכן יש דליפה כלשהי כי התופעה מתרחשת רק כשהמנוע קר לגמריי ולאחר מספר דקות שהוא מגיע לטמפרטורת עבודה(אפילו הרבה לפניי) היא חולפת והמנוע עובד יפה בטורים יציבים(גם עם הפעלת צרכנים כבדים).

אגב חשוב לציין שתופעת הזיוף בסרק אינה מתרחשת כאשר המנוע כבר חם, כלומר אחריי מספר דקות שהרכב מונע וחם והטורים כבר יציבים אני יכול לכבות/להדליק שוב ללא כל זיוף בכלל ,רק אם אני אחכה מספר שעות כשהמנוע ממש קר הזיוף יחזור למספר דקות בהתנעה הראשונה.

פורסם

תיבדוק אם אצלך ברכב יש מסנן פחם ניקרא גם קניסטר התפקיד שלו לסנן את אדי הדלק מהמיכל אם מחוברים אליו צינורות וקום על המיכל יש שסתום נתק את הצינורות ותיבדוק מה קורה

פורסם

עופר, אכן יש מיכל קניסטר אצלי ברכב היושב ממש בקדמת תא המנוע קרוב לפנסים הראשיים בצד שמאל(צד הנהג), ויש צינור וואקום שמתחבר אליו ובצידו השני מתחבר למצערת/TBI ,לנתק את הצינור וואקום הזה משניי קצותיו ולסתום את היציאות/פתחים בעזרת פקקיי גומי ייעודיים או שלמעשה ניתן לסתום רק את היציאה שבמצערת,נכון?

בנוסף מישהו זרק לי כיוון לנסות להניע את הרכב כשהמכסה של מיכל/טנק הדלק פתוח ולראות אם יש שינוי כלשהו לטובה או שעדיין קיימת התופעה, לנסות?

פורסם

נתק את הצינור מהמיכל וסגור או תו בעזרת בורג הצינור הנגדי מחובר למיכל נתק אותו והשאר אותו פתוח ואז אתה מגיע למצב כאילו המיכסה של המיכל פתוח

פורסם

עופר, אני מניח שכבר נתקלת בעבר בתופעה של זיוף מנוע בהתנעה קרה כפי שיש כרגע אצלי שהתבררה לבסוף מכיוון הקניסטר/צינור וואקום שלו כי אחרת לא היית מציע לי לבדוק בכיוון הזה, אני מבין נכון?

עופר, ייתכן שהזיוף נגרם גם עקב שסתום קניסטר תקול שנתפס פתוח ולמעשה גורם לתת לחץ במיכל הדלק.

פורסם

עופר, השסתום קניסטר צריך לעבוד/לתקתק מיד/תמיד בכל התנעה קרה/חמה בסרק? במידה ולא הוא למעשה תקול ועשוי לגרום לזיוף המנוע, זאת הבדיקה הנכונה לתקינות השסתום?

• תוכן חדש...