Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היי כיול מנוע צעדים=נתק את כבל המצבר למשך מס דקות חבר בשקע הדינוסטיקה גשר בעדרת חוט חשמל חבר את המצבר ופתח את מתג ההתנעה המנורה הצהובה תתחיל לאותת סגור את מתג ההתנעה נתק את הגשר בשקע והתנע מנוע הצעדים יתאפס לאחר מס שניות בדקתה לחץ דלק?

עופר, כאשר מחליפים מנוע צעדים לאחר(משומש) או לחדש חייבים לבצע את הכיול הנ"ל בטרם ממשיכים לחפש כיוונים נוספים(בהנחה שזה לא פתר את הבעיה)?

אין כמו קמארו עצבנית

• תגובות 184
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכון מאתמול בערב:

אתמול בערב החלטתי סוף סוף להוציא קודיי תקלות מהמחשב דרך הבהוביי נורת הצ'ק אנג'ן כפי שמוסבר בדיוק בקטע המצורף

אכן אצלי ברכב שקע הדיאגנוסטיקה בעל 12 פינים ונראה בדיוק כמו באיור המצורף ,גישרתי בעזרת חוט חשמל בין פינים A ן-B והנורה אחלה להבהב, הקוד היחיד שהתקבל הוא 12 (פלאש אחד ארוך ושתיים קצרים לאחריו)שחזר על עצמו במחזוריות ללא הפסקה,לאחר מכן ניסיתי (בעצתו של עופר) לכייל/לאפס את המנוע הצעדים החדש שרכשתי כפי שהסביר לי אך לצערי בעת ההתנעה לא חל/הורגש שום שינוי לטובה/רעה ,התופעה נשארה בדיוק כפי שהיתה.לפי ההסבר באנגלית המצורף אני מבין שקוד 12 הוא נורמלי ותקין ולמעשה מראה על מערכת תקינה ואם יש קודיי תקלה (מה שאצלי לא היו)נוספים אחריו אז בהם צריך לטפל/לתקן, הבנתי נכון?

GM OBD1 Codes Retrieval For Pre 1996 GM Vehicles

GM 1983-95 vehicles OBD1 codes self-retrieval

As the name implies, you can get the codes for GM cars or trucks yourself if the model of your vehicle is made before 1995, this means as soon as you see “check engine light” in your dash, you can get the code in minutes if you want.

Shown on the left is a picture of the connector pin terminals where you can get the GM OBD1 code.

When you find this adapter connector (usually on the bottom left side of your dash panel) use a jumper wire or paper clip and connect terminals A and B. Next turn your key on but don't start. Watch your check engine flash the code/s.

EXAMPLE: CODE 12: one long flash and two short flashes CODE 13: one long flash and 3 short flashes.

Note: code 12 is usually the first code you get and just ignore it. Watch the code after code 12, that's what you need to fix.

E-gmcodesetup-1.jpg

GM common codes for OBD1 (for vehicles

פורסם
שלום לכם-צריך לבדוק אם מגיע מתח לתקע של מנוע הצעדים -לי יש מנוע צעדים שהוא דמה ולאחר החיבור נדלקות מנורות ואז אתה יודע אים הוא מקבל + ו - המתח צריך להיות 5 וולט

עופר,בהנחה שאין לי מנוע צעדים דמה ,ע"מ לבדוק אם אכן מגיע מתח לקונקטור של המנוע צעדים מספיק לבדוק ע"י מנורת ביקורת או עדיף עם מולטימטר/רב מודד פשוט (ככה גם ניתן לדעת בדיוק כמה וולט מגיע לתקע)?

פורסם

עופר, דיברתי כרגע עם חבר והוא נתן לי הסבר לאיפוס/כיול מנוע צעדים מעט שונה מהאופן שאתה הסברת לי, הנה ציטוט להסבר שלו:

בכדי לאפס את מנוע הצעדים אתה מקצר בקונקטור דיאגנוזה את a ו b

מפעיל סוויץ ומחכה דקה בינתיים לך לכיוון הבית מצערת אתה צריך לשמוע תיקתוקים ,

פה המנוע צעדים נסגר , כבה סוויץ נתק את הקונקטור של המנוע צעדים

וכוון את הטורים כמה שיותר נמוך כשהמנוע עדיין עובד עגול , כבה הסוויץ הוצא את הקצר(ג'מפר)

החזר את הקונקטור של מנוע הצעדים וזהו איפסת אותו .

מה דעתך ההסבר שלו מדויק/נכון ?

בכל אופן אני יבדוק מחר אם מגיע בכלל מתח לתקע/קונקטור של המנוע צעדים ומשם נתקדם.

פורסם

אסור להניע את המנוע שהגשר מחובר עלול להיגרם נזק ההסבר נכון לגבי tpi אצלך tbi זה עובד אחרת ניתוק המצבר וחיבור לאחר מס דקות מאפס את מנוע הצעדים

פורסם

האמת שאני כבר מחכה לתגובה המיוחלת תודה ל ... הרכב סודר, בסוף היה רק צינור וואקום פגום :lol:.

וחאלס על השרשור הלא מעניין הזה שלא מתפתח לכלום.

בהתחלה חשבתי נילמד משהו ונחכים אבל בקצב הזה המכוניות ישארו בחניה הרבה זמן ואנחנו נבזבז זמן בקריאה בלבד.

פורסם

עופר, שלחתי לך הודעה לפרטי, תחזיר לי תשובה בהקדם ונתחיל להזיז עניינים.

תודה ושבת שלום לכולם.

ואגב אבישי, אני מאוד סקפטי לגביי "בסוף היה רק צינור וואקום פגום" לדעתי הבעיה קצת יותר מורכבת, אבל לך תדע הלוואי ואתבדה.

ניתן לעופר לעשות קצת בדיקות בסיסיות ע"ס ניסיונו בתחום והכרתו את הרכב הזה ספציפי ומשם נמשיך.

פורסם

עדכון טרי מהשעה האחרונה: אז ככה, עופר היה אצלי לפניי שעה בערך ולאחר שבדק כמה דברים בסיסיים ושמע את התופעה המדוברת הצלחנו להבין שכנראה התופעה מתרחשת בעקבות חופש קטן בציר המצערת ומשם למעשה יש יניקת אוויר לא מבוקרת אשר גורמת למערכת להשתגע ולכן הטורים ממש "משחקים" ולא יציבים בסרק, מה שנשאר לעשות כרגע זה להחליף את הבית מצערת קומפלט לאחר/משומש תקין ולראות האם התופעה אכן נעלמה או שעדיין קיימת ורק אז להמשיך ולבדוק יותר לעומק כיוונים נוספים.

עופר ,אם התיאור/הסבר שלי אינו נכון/מדויק אתה מוזמן לכתוב לטובת חבריי הפורום שעוכבים אחר השירשור מה בדיוק גילינו שלדעתך הגורם העיקרי לתופעה.

פורסם
היתה לי בעבר(ברכב דומה לשלך) בעיה מאוד דומה(אחריי שהרכב עמד מספר שנים ללא התנעה ותזוזה) למה שאתה מתאר שהתבררה לבסוף בקפיץ של המצערת/TBI אשר היה נתקע לפעמים ולא עושה את כל הדרך/מהלך שלו בכל לחיצה על דוושת הגז וכך למעשה הטורים היו יציבים ותקינים ופעם מאוד נמוכים ולכן הזיוף בעבודת המנוע במיוחד בסרק היה ממש מורגש, נסה לשמן אותו קלות ותוך כדיי ללחוץ ולהרפות מדוושת הגז מספר פעמים אם יהיה לך מזל הוא ישתחרר מעט ויחזור לתפקוד מלא ויעיל ובמידה ולא תצטרך כנראה למצוא/לרכוש בית מצערת חדש או מפירוקים או להזמין מחו"ל (איביי), אל תשכח לעדכן (אני סקרן לדעת) אם אכן זה היה מקור הבעיה/הזיוף או לא.

לפי העדכון האחרון מהיום בצהריים אני מבין שבכל זאת הייתי בכיוון, לא?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

עופר, אל תשכח אותי,תהיה בקשר במידה ותמצא לי בית מצערת מתאימה, אפילו רק לצורך בדיקה ע"מ לוודאות שאכן באמת עלינו על מקור הבעיה.

ושוב ,תודה רבה לך על הנכונות לסייע ועל הזמן שהקדשת לי ביום שבת.

• תוכן חדש...