Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 184
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1 ברכבים האמריקאים בשנתונים האלה מותקנת מערכת שהתפקיד שלה להקטין את זיהום האוויר שניפלט מהרכב

2מיכל הדלק נימצא באופן קבוע בתת לחץ בכדי לימנוע דליפת אדי דלק לחלל האויר

3את השסתום של המיכל קניסטר מפעיל המחשב שבכל התנעה המערכת מבצעת איתחול בהתאם לחישן חום וחמצן

4המחשב מפעיל גם את egr בהתאם לרמת הזיהום שהמנוע פולט -החזרת הגזים שניפלטים לשרפה חוזרת

בדוק אצלך את צינורות הדלק הגמישים ביציאה מהמיכל יתכן שהם יבשים או פגומים והם הגורם לבעיה

אצלך

היתה אצלי בעיה דומה אבל הפוך מאצלך שהמנוע היה מיתחמם הסלד היה מטפס ל-3000

מקווה שעזרתי לך להבין מי נגד מי

תשאיר את ה tbi המערכת דלק הזאת יותר פשוטה מ tpi ויותר אמינה

פורסם
1 ברכבים האמריקאים בשנתונים האלה מותקנת מערכת שהתפקיד שלה להקטין את זיהום האוויר שניפלט מהרכב

2מיכל הדלק נימצא באופן קבוע בתת לחץ בכדי לימנוע דליפת אדי דלק לחלל האויר

3את השסתום של המיכל קניסטר מפעיל המחשב שבכל התנעה המערכת מבצעת איתחול בהתאם לחישן חום וחמצן

4המחשב מפעיל גם את egr בהתאם לרמת הזיהום שהמנוע פולט -החזרת הגזים שניפלטים לשרפה חוזרת

בדוק אצלך את צינורות הדלק הגמישים ביציאה מהמיכל יתכן שהם יבשים או פגומים והם הגורם לבעיה

אצלך

היתה אצלי בעיה דומה אבל הפוך מאצלך שהמנוע היה מיתחמם הסלד היה מטפס ל-3000

מקווה שעזרתי לך להבין מי נגד מי

תשאיר את ה tbi המערכת דלק הזאת יותר פשוטה מ tpi ויותר אמינה

TBI זה עבר מהעולם , זה כמו לסוע עם קרב 2 בארל

בנוסף כל המערכות של הזיהום אוויר האלו פוגעות בביצועים .

אתה רוצה פשוט תשים סעפת וקרבורטור , תוציא יותר הספק ופחות כאב ראש של סנסורים.

וcelica

TPI נחשב כבר זבל באמריקה , הרבה זונחים את המערכת הזו לטובת מנועי LS

המחירים של זה בדיחה בפרוקיות

אין הבדל גדול בכסף כבר בין TPI וקרב

קרב עולה בערך 380 דולר (הולי DP) או אדל 250 + וסעפת זה עוד 150-200 דולר

סתכל באיבאי תראה מחירים

למשל זה קומפלט

http://www.ebay.com/itm/Chevy-TPI-Fuel-Injection-System-Tuned-Port-Injection-5-7-V8-runners-intake-5-7L-/320994450618?hash=item4abcc29cba&item=320994450618&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr

או

http://www.ebay.com/itm/tpi-intake-/251162889769?hash=item3a7a798e29&item=251162889769&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr

אפשר בסכומים טיפה יותר גבוהים להביא חלקים חדשים עם מעברי אוויר יותר טובים ועוד .

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
מי קונה tpi משנת 1988 ? במוסטנג g t מנוע 4.6 משנת 2006 יש חיקוי של tpi וזה עובד די טוב

תמשיך להנות מה TBI שלך

מה הבעיה עם החלקים שם ?

הסעפות זה יציקות , חנוכית דלק שוטפים , מזרקים מחליפים לחדשים .

מחשב שם זה סוג של פעם זה לא מתקלקל כמעט וגם אם כן אין בעיה לתקן אותו .

צמת חשמל זה חוטים

בנוסף רשום שזה יורד מרכב עובד .

מה נשאר , להחליף משאבת דלק ולהרכיב הכל , מקסימום תצטרך להחליף חישן או שתיים , ויש לך הזרקה רב נקודתית ישירות לצילינדר עם ספיקת אוויר גבוה יותר , ובנוסף זה נראה הרבה יותר טוב מהTBI

אין עם זה שום בעיה .

במוסטנגים ישנים מלא אנשים לוקחים את ההזרקה של ה HO ושמים אותה על מנועי 289/302 ישנים

וזה אותם שנים 87-93 בלי בעיות מיוחדות .

נתתי המלצה שתתן לבחור פחות בעויות והספק גבוה יותר .

גם קרב יתן לו יותר ביצועים . זה בדיחה הTBI שיש שם ., זה כמו לעבוד עם קרבורטור 2 בארל .

הכמות CFM שזה דוחף שם נמוכה ביחס למנוע 350 וכנל גם דלק

4barrel carbs are flowed at 1.5" Hg. 2 barrels are flowed at 3" Hg.

A stock TBI at ~500 cfm @ 3" Hg is only equal to ~350 cfm @ 1.5" Hg

קיצור אפשר להביא עוד מלא סיבות למה להחליף את הדבר הזה

באמת שאין לי כח להתווכח , תעשה גוגל ותראה שרוב האנשים עברו לקרבורטורים .

קאמרו דור 3 זה רכב מדהים לדעתי בצורה שלו , ותרצה או לא הוא צריך לתת ביצועים

שלא תעמוד ברמזור ויבוא איזה טמבל עם הונדה סטנדרתית ויתן לך שם בראש .

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

אצלי מותקנת מערכת tpi והמנוע הוא 350 והאוטו נוסע בטירוף אצל בוס המנוע 305 -5 ליטר והוא מגיע עם tbi וזה כנראה מספיק יש למכירה מנוע tpi 350 מורכב כרגע על קאמרו מודל 69 ששופצה לאחרונה בעל הרכב רוצה להחליף למנוע ls

פורסם
על המיכל קניסטר צריך להיות שסתום חשמלי חוטים בצבע ירוק וורוד אם אני לא טועה אל תנתק אותו ניתוק יגרום גם לזיוף

עדכון:

כרגע הנעתי את הרכב ובדקתי את תקינותו של שסתום הקניסטר לפי עצתו של עופר, ניתקתי את צינור הוואקום שבין המצערת/TBI למיכל הקניסטר וסתמתי אותו הרמטית בעזרת פקק גומי ייעודי ובנד ,ובנוסף פתחתי את מכסה מיכל/טנק הדלק והשארתי אותו פתוח לרווחה ורק אז הנעתי את הרכב אך לצערי לא הורגש שום שינוי לרעה/טובה (אוליי זמן הזיוף התקצר מעט)אך לא יותר מזה, לאחר מכן(שעדיין הטורים "משחקים" ולא יציבים)החזרתי את הצינור למקומו וסגרתי את הפקק/מכסה טנק הדלק וניסיתי לראות/לשמוע/להרגיש אם השסתום קניסטר עצמו שממוקם על המיכל עובד/מתפקד/מתקתק אך ממש לא הצלחתי להבחין בשום דבר המעיד על תקינותו של השסתום, ובנוסף לזה תוך כדיי עבודת המנוע ניתקתי את הקונקטור החשמלי מהשסתום (עופר אתה אכן מכיר את הרכב ממש טוב, החוטים בצבע ירוק/וורוד)אך ממש לא היה שום שינוי מבחינת הטורים/סל"ד ואפילו המנורת צ'ק אנג'ין לא דלקה בלוח מחוונים, אז מה אנחנו למעשה מבינים מכך? יש עוד כיוון שטרם נבדק שכדאי לבדוק לפניי שנוציא קודיי תקלה מהמחשב?

פורסם

יש הרבה כיוונים לבעיות של זיוף וקשה לעלות על הבעיה רק מתאור על דף אינטרנט-מה מצב הtbi עבר ניקוי או טיפול כל שהוא .אני

נימצא באזור דבר איתי אין לי בעיה לקפוץ אליך . ניתוק התקע של מיכל הקניסטר שהרכב עומד ולא נוסע אינו מורגש אבל אם תנסה לינהוג את הרכב הוא יחתוך ויזייף חזק צלצל אלי תראה גם את הרכב שלי ואשמח לעזור לך

פורסם

אני כרגע לא באזור הרכב ככה שהצעתך כרגע לא רלוונטית אך אל דאגה תהיה בטוח שאני עוד אצור איתך קשר בימים הקרובים, הTBI עבר פירוק לגורמים וניקויי ייסודי כולל החלפת כל האטמים והאורינגים והפילטרים של המזרקים בחדשים ממש לפניי שבועיים ,ובנוסף אפילו רכשתי מנוע צעדים חדש אך לאחר הרכבתו על הרכב לא עשיתי שום איפוס/איתחול למצערת/חיישנים, יש צורך בכך? אוליי פה הבעיה?

לגביי השסתום קניסטר אני מכיר מרכבים אחרים שכאשר הוא תקין ועובד ממש שומעים אותו מתקתק ואף מרגישים את זה כשמניחים עליו את האצבע בזמן פעולתו מה שלמעשה ממש לא שמעתי/הרגשתי אצלי, מה הסיבה? אוליי הוא בכל זאת תקול?

פורסם

עופר, אוליי הכיוון הוא בכלל כיוון הצתה לקוי,יש אפשרות כזאת?? למרות שאת כל הסט חוטיי הצתה החלפתי ממש לאחרונה בסט חוטים חדש מקורי תוצרת ACDELCO והרכבתי אותם בעצמי, גם מצתים רכשתי חדשים של אותה חברה אך לצערי נתתי אותם לאיזה מוסכניק חאפר שאני ממש בספק אם הוא בכלל החליף אותם (השארתי אצלו את הרכב והלכתי).

• תוכן חדש...