Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם,

ברשותי מנוע 2 פעימות 47 סמ"ק, מהסוג שמניעים במשיכה.

לאחרונה היתה בעיה בממיר ההצתה - הנ"ל הוחלף, כעת יש ניצוץ והמנוע מניע.

המנוע לא הונה כמה שנים טובות, הקרבורטור נוקה כמו שצריך, פילטר אוויר תקין, וכל המערכת תקינה.

כשבדקתי קומפרסיה נתקתי את הפלאג, סתמתי עם האצבע את החור ולא בטוח האם הקומפרסיה תקינה.

אני מרגיש שהמנוע לא מוציא מספיק אוויר (דחיסה גרועה) - אבל לא סגור על זה, אני לא יודע כמה אמורים להרגיש.

חברתי את הפלאג בחזרה - קשה לתת משיכה, גלגל תנופה מסרב להסתובב בקלות.

לאחר כמה מאמצים (בנסיון לא להרוס את החוט משיכה) המנוע מניע ועובד לא טוב - כיוון קרבורטור.

אחרי 10 שניות שהמנוע עובד (במצב שכבר הצ'וק פתוח, דלק זורם) הטורים מתרומיים לשמיים והמנוע נכבה.

יש לי כמה שאלות:

* מצד אחד קשה למשוך כשהפלאג בפנים, אבל לאחר התנעה הקושי משתחרר והמשיכה חוזרת להיות תקינה - על מה זה מעיד?

* למה הטורים עולים לשיא? תערובת עשירה/עניה מדי?

אציין כי תערובת הדלק שמן בדיוק 4%.

אשמח לעזרה.

משה

פורסם

משור שרשרת/חרמש ?

אלה מאד רגישים לתערובת לא טריה ולא מדוייקת - 2% שמן מיוחד - לא כל שמן 2T, ולפלג מקורי - לא יעבדו יפה עם תחליפי. קנה בסוכנות של STIHL.(אין לי איתם כלום ויש לי גם HOMELITE .)

פורסם

עם המנוע לא הונע במשך כמה שנים טובות אני חותם לך בוודאות שהדיזות בקרבורטור נסתמו. בדוק אותן טוב טוב פעם שנייה. דבר שני, מנועי שתי פעימות באופנועים עם הספק מטורף עובדים היום על 2 אחוז תערובת ואפילו פחות מכך. מדוע ששלך יעבוד על 4 אחוזים?

להזכירך, 2 אחוז מליטר דלק זה 20 סמ"ק. תוודא שאתה שם שמן למנוע שתי פעימות שאכן מתאים לו. אני בספק עם שמן של סונול למשל סונול מרין שמתאים למנועי 2 פעימות ימיים יתאים לך. השמן הזה הוא עם תקן אחר מאשר שמן שתי פעימות רגיל. למרין יש תקן TCW-3.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...