Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אף פעם לא קניתי מכונית חדשה,וחוץ מרכבי הליסינג לא היו לי מכוניות חדשות-בזבוז כסף של כמה עשרות אלפי שקלים שבהם אני יכול לטוס לחו"ל/לשדרג מוצרי חשמל(ומה לא!).

רכב בן 3 עם 50000 ק"מ הוא חדש וב5 שנים הבאות עם הק"מ סביר לא יווצרו בעיות.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי שוק הליסינג קרוב למיצוי עצמי ובגלל שאין מדובר כאןנבוועדת הג'י שמונה, ארשה לעצמי להוסיף ניחוש לא ממש מושכל ולחזק את דברי קודמיי: רק החברות עם החוסן הכלכלי יעברו את השנתיים הקרובות ואילו החברות הקטנות פשוטי יסגרו כי זה לא רווחי. מי שישרוד יעלה מחירים אל מול ביקוש כמעט יחידתי של מי שבאמת צריך רכב ולא כל החברה שכיום לוקחים את זה כבונוס. מה שיחזיר את שוק המשומשות לאיזון מסויים. אין לי מושג אם עוד נראה פרסומים של מכונית משפחתית בת שלוש שנים בחמישים אלף שקל אך יהיה ביקוש והיצע מאוזנים כמו בימים הראשונים של חברות הליסינג

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
אני אף פעם לא קניתי מכונית חדשה,וחוץ מרכבי הליסינג לא היו לי מכוניות חדשות-בזבוז כסף של כמה עשרות אלפי שקלים שבהם אני יכול לטוס לחו"ל/לשדרג מוצרי חשמל(ומה לא!).

רכב בן 3 עם 50000 ק"מ הוא חדש וב5 שנים הבאות עם הק"מ סביר לא יווצרו בעיות.

רכב בן שלוש, יד שנייה - הוא רכב משומש.

אם תשנה מעט את צורת הפעולה אז - תרכוש רכב חדש ותחזיק בו למשך 7-8 שנים ואז גם תסע כל הזמן עם רכב שמבחינתך הוא חדש, ההבדל בהוצאות יהיה זניח.

בשבוע שעבר חגגתי שש שנים של זוגיות עם הנוכחית שבסימלון - והיד עוד נטויה.

פורסם

4. ירידת מחירי המשומשות תגרום לשבירת האקסיומה שיש להחליף מכונית אחת לשלוש שנים, כשהערך השיורי כ"כ נמוך אז כבר לא כדאי למכור את הרכב והוא ישאר כרכב שני או שלישי במשפחה.

ממש לא - משתי סיבות:

1. כמה כלי רכב צריכה משפחה - מי שצריך שניים כבר מחזיק בהם, אולי יעדיף להחזיק את היותר חדש ולמכור את היותר ישן, אבל עדיין יוציא איזו משומשת לשוק.

2. עלות החזקת כלי רכב גבוהה מאוד. אישית עמדתי לפני אותה שאלה לפני כשנתיים: קיבלתי את הרכב החדש שרכשתי, ולפני הבית עמדה הקורולה הישנה שסה"כ היתה עדיין שמישה (אם כי הצריכה השקעה של עישה 2-3 אש"ח). בחנתי את האפשרות להשאיר את המכונית ברשותי כרכב שלישי - הילדים היו עשויים להנות ממנה מאוד - אבל התחשיב שלי היה שהחזקת המכונית תעלה לי בסביבות 30 אש"ח בשנה, וזו הוצאה שלא הייתי מוכן להוציא. פתק עם מספר הטלפון שלי הוצמד לחלון, ולאחר שעתיים נותרתי עם פתק העברת בעלות ו-27 אש"ח במזומן.

לגבי הפוסט האחרון שלך - זה בדיוק מה שכתבתי קודם, ומה שאני מבצע בפועל. הקריטריון להחלפת רכב הוא תחושה שהרכב מאבד מאמינותו ומצריך יותר מדי זמן מוסך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שימתוטטו.

אני נגד, ואני נגד העליהום על חברות הליסינג.

למרות כל המגרעות, אני מעדיף לראות מאזדה 3 על פני מיצובישי סופר לאנסר שחוטה, או יונדאי I20 על פני דייהטסו שרייד.

חברות הליסינג הצעירו את צי הרכב בארץ, וגרמו לכך שמכוניות רבות פשוט עזבו אותנו לצמיתות.

אגב, קנייה מציי רכב אינה המצאה של השנים האחרונות - חברות השכרה תמיד מכרו מכוניות משומשות, וזכור לי שאלדן היתה הראשונה שהציעה מכוניות כמעט חדשות עם נסועה נמוכה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ממש לא - משתי סיבות:

1. כמה כלי רכב צריכה משפחה - מי שצריך שניים כבר מחזיק בהם, אולי יעדיף להחזיק את היותר חדש ולמכור את היותר ישן, אבל עדיין יוציא איזו משומשת לשוק.

נכון, בהסתייגויות קלות:

1. לעיתים הילדים גדלים ומתעורר צורך לרכב נוסף במשפחה, הרכב המשומש כבר לא יצא אל השוק.

אגב אם מחיר המשומשת כל כך זול, אז ניתן להסתפק בביטוח צד ג' וחובה בלבד, דבר שמוריד עוד את עלויות האחזקה.

2. נאמר שברשותך שתי משומשות ואתה מתכוון להחליף אחת לחדשה, עכשיו ישנן (בגסות, כן?) שתי אפשרויות:

המשומשת החדשה יחסית שברשותך איבדה הרבה מאוד מהערך שלה, דבר שכהגדרה יוצר פער מחירים קטן בינה לבין המשומשת הישנה. במצב כזה אתה תעדיף למכור את המשומשת הישנה כי לא תחסוך הרבה כסף.

המשומשת החדשה יקרה בהרבה מהישנה וכאן יש דילמה ולא ברור איך תנהג.

בכל מיקרה גם כך וגם כך מחירי המשומשות לא יכולים לרדת ל(כמעט) אפס.

פורסם
נכון, בהסתייגויות קלות:

1. לעיתים הילדים גדלים ומתעורר צורך לרכב נוסף במשפחה, הרכב המשומש כבר לא יצא אל השוק.

אגב אם מחיר המשומשת כל כך זול, אז ניתן להסתפק בביטוח צד ג' וחובה בלבד, דבר שמוריד עוד את עלויות האחזקה.

2. נאמר שברשותך שתי משומשות ואתה מתכוון להחליף אחת לחדשה, עכשיו ישנן (בגסות, כן?) שתי אפשרויות:

המשומשת החדשה יחסית שברשותך איבדה הרבה מאוד מהערך שלה, דבר שכהגדרה יוצר פער מחירים קטן בינה לבין המשומשת הישנה. במצב כזה אתה תעדיף למכור את המשומשת הישנה כי לא תחסוך הרבה כסף.

המשומשת החדשה יקרה בהרבה מהישנה וכאן יש דילמה ולא ברור איך תנהג.

בכל מיקרה גם כך וגם כך מחירי המשומשות לא יכולים לרדת ל(כמעט) אפס.

כיוונת בדיוק למה שאני כיוונתי הסברתי מדוע לא השארתי רכב שלישי. אילו הבנים היו מתפרנסים, מסוגלים להחזיק רכב ומוכנים להוצאה יתכן שהייתי נוהג אחרת.

אישית אני מעדיף למכור את היותר ישנה מסיבה מאוד פשוטה - סביר שהיא תבלה יותר במוסך, ואני לא אוהב ללוות אותה לשם. כמובן שאם יש רכב יותר חדש המתנהג כלימון הוא זה שיוצע לקונה המאושר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אצלנו במשפחה כבר מזמן מחזיקים מכוניות למעלה מעשור - עד שפשוט ערכן זניח - ואז הן מוחלפות.

רק בשבוע שעבר נפרדתי משברולט קוואלייר שנת 1996 שנרכשה מ"אלדן" בת שנה ו-17000 ק"מ.

אמא שלי קנתה אותה ב-79000 ש"ח נסעה בה 3.5 שנים ומכרה אותה לאחותי בכ-45000 ש"ח שבתורה נסעה בה שבע שנים.

אחרי שאחותי החליטה שהאוטו "נגמר" הפכתי בעליו לפני כ-5 שנים תמורת 12000 ש"ח כשעל הספידומטר היו 150000 ק"מ.

היא שירתה אותנו בנאמנות במשך כל התקופה עד שלפני חודש היא הפסיקה לנסוע ברוורס...לפנ שבועיים התפרקה לה אחת מתושבות המנוע, והגעתי למסקנה שהרכב מיצה את עצמו.

מכרתי אותו עם 247000 אלף ק"מ על השעון ב-1500 ש"ח לסןחר נתנייתי שרכש אותו עבור גיסו (לא לפני שעשיתי העברת בעלות מול הגיס)

אשתי נוסעת בוולוו S70 משנת 1999 שנמצאת אצלנו מיומה הראשון על הכביש - יש לה 220000 ק"מ - והיד נטויה.

מאחר שאני זכאי לרכוש רכב בהנחה במיסים כל 3.5 שנים. יוצא לי למכור רכב לא במצב גרוטאה אחת ל-7 שנים בערך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

דורקי,אני חושב שאין מניעה לקנות רכב יד 2 עם 50-60KKM ולהחזיק אותו עד הסוף.

רכב מחזיק 280KKM בערך-אם הנסועה גבוהה אז תעשה את זה תוך 8-7 שנים ואז תזרוק אותו.

כשקנית חדש הרווחת עוד שנתיים לפני שאתה זורק אותו.והפסדת כמה עשרות אלפים.

קונה יד שנייה ב60K תוך 3 שנים מוכר ב30K ומוסיף 30K חאחד יותר חדש וכך האלה.

קונה חדש ב125K מוכר ב65-70K נאלץ להוסיף 55-60K.

ההפסד הכלכלי גבוה ולא מצדיק החלפה לרכב חדש!

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

תפוח - לא תפסת. אם אני קונה רכב חדש ומחליף אחרי 6 שנים - אני מפסיד 60 אש"ח. אם אני קונה רכב בן 3 ומחליף אותו מדי 3 שנים - הפסדתי פעמיים 30 אש"ח - כלומר אותו סכום. אפילו אם אפסיד קצת פחותמ-30 אש"ח על כל רכב יד שניה הרי שסביר שהוצאות "ישור קו" והקושי במכירה של רכב מיד שניה (במיוחד אם הראשונה היתה ליסינג) שווה לי 10000 ש"ח, שבחלוקה על פני 6 שנים מגיעה לפחות מ-1700 ש"ח לשנה.

להחזיק רכב עד הסוף? תודה. לא בשבילי. קודם כל - בנסועה שלי מדובר ב-15-20 שנה, אבל אני לא מוכן לסבול את הביקורים במוסך של רכב שעבר את גיל 8-12 שנה. אני לא מדבר על העלות, אני מדבר על הזמן. לכן רכב שמציג תקלה משמעותית ראושנה או שניה דינו להיות מוחלף בתוך מספר חודשים.

פורסם

ספריאל. למעשה אתה טוען שבתוספת כספית סבירה אתה זוכה לשלוות נפש רבה יותר מקודמך.

דברים הגוניים ומשכנעים למדי.

לצורך הדיון, אף אניח הנחה המחזקת את דבריך: נניח שהמימון קיים ונשכח מעלות האשראי.

אני פחות רציונאלי ממך[כמובן.

כואב לי כשרכב נפגע, בחדש יותר.

ברכב חדש גדלה הנטייה לטפול אצל היבואן. יקר יותר.

נדמה לי שגם הבטוח יקר יותר[ יתכן שאני טועה]

רכב בעלות נמוכה- אפשר לוותר על בטוח מקיף.

ברכב ישן, אני יכול להרשות לעצמי דגמים שאינ מרשה לעצמי כחדש.

במחיר של אחד, ניתן לרכוש שניים. כמובן צריך לתחזק.

אני מניח ששקוליך הם רציונליים יותר. בנוסף, יש המתייחסים לרכב בעקר כתחבורה, יש שמעבר לזה.

קשה מאוד ליצור כאן השוואה של תפוחים לתפוחים.

אני כמעט משתכנע מנימוקייך בעד חדש ובכל זאת. גם בהיבט צרכני ראציונאלי, לא לגמרי. אשמח לעוד נימוקים

לכאן ולכאן..

פורסם

[פנדוב - כרגיל מחדד את הנקודות ומוסיף כמה חדשות.

אני מטפל ברכבים שלי במוסכים מורשי יבואן גם כשהם מזדקנים. אני מתכוון לטיפולים שוטפים, פעם בשנה, וכמובן במוסך שיש לי בו אמון. אולי אני אפילו שורף כך כמה מאות ש"ח בשנה (בהשוואה למוסך כללי, אני מניח שגם אתה מתרחק ממוסכי מדרכה). כאמור - רככרב שמצריך יותר מדי תיקונים (להבדיל מטיפולים שוטפים) יוחלף בלוח זמנים לא ארוך מדי.

אני מתיחס לרכב כאמצעי תחבורה, שאני די תלוי בו. כאשר אני מגיע לעבודה כבר ממתינים לי אנשים, אני לא יכול להרשות לעצמי יותר מדי איחורים. ויום שאני מבזבז במוסך הוא יום שעלה לי לא מעט כסף באבדן הכנסות. להנות מהרכב? אני לא יודע איך אפשר להנות בכבישי ישראל.

לגבי מחיר הביטוח - כנראה תלוי יותר בדגם הרכב ובמאפייני הנהגים מאשר בגיל הרכב. עלות ביטוח הקורולה 1998 היתה דומה לעלות ביטוח הסוזוקי SX4 שהחליפה אותו (אני מדבר על הפרש של 3-4 חודשים ברכישת הביטוח).

שריטה ברכב חדש מרגיזה. גם ברכב ישן. אבל שום דבר מעבר לכך. אבל זו שריטה ברכב, לא בילד, באשתי או בי. אם מדובר בעניין קוסמטי בלבד הרכב ימשיך לנסוע עם השריטה עד מכירתו.

היו שנים שבהן מצבי הכלכלי לא אפשר לי לרכוש רכב חדש. התוצאה היתה שנהגתי ברכב ששערותי סומרות כאשר אני חושב מה עשיתי ברכב זה - וזאת למרות שחלפו 20 שנה מאז שמכרתי אותו. מאז רכשתי עוד 3 פעמים מכוניות משומשות - פעם מאבא שלי, פעמיים מאבא של אשתי. לפחות לא היו חתולים בשק - אבל אחד מהם גרם לי להרבה הוצאות לא צפויות. לכן כיום, כאשר מצבי הכלכלי מאפשר לי זאת, אני מעדיף לרכוש רכב חדש, והשקט הנפשי שווה לי יותר מהעלות הגבוהה יותר שהוא גורם או מההנאה שבהחזקת רכב יותר סקסי או יותר מפואר.

פורסם

אלבר חיים ב-ס-ר-ט.

המצגת השיווקית שלהם וכל פימפום ה"הכל בסדר" + רמיזות על כדאיות רכישה עכשיו כי מחרתיים המחירים יעלו --> לא עובד עליי.

אם הם ימשיכו בסרט שהכל בסדר ומכוניות משומשות ימכרו ביוקר בתקופת 2013, בה המיתון צפוי עוד להחריף, הם יגיעו דיי מהר לפשיטת רגל וכינוס נכסים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתה צריך פסיכולוגית רכב חדש.

רכב שנקנה עם 50KKM על השעון ועכשו הגיע כמעט ל200KKM ללא תקלה ומטופל בבית.

רכב חדש שנמכר כל 3 שנים עם 50KKM וגורם לי לצמרמורת כל פעם שאיזה ז*ל דופק לי את הדלת או מישהי נחמדה יוצאת מהחנייה ומשאירה לי שריטה נאה על הפגוש.

לא רואה שום כדאיות ברכב חדש,קל למכור או קשה,את ההפחתה אתה מבצע באחוזים ולא בשקלים(ככה אתה מחשב אותה).

ככה שאם הרכב שלי שווה 30 והפחתתי 3 זה 10% הנחה.הרכב שלך שווה 70 והפחתת גם 10% זה 63.

על רכב חדש אתה רק מפסיד ואני אעדיף להחליף יד 2 כל 3 שנים מאשר רכב חדש כל 6 שנים(גם בשביל הרגשה).

• תוכן חדש...