Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אתם שוכחים את כל האספקט הביטחותי של רכב חדש.

לאחרונה מכרתי רכב בן 18 ששירת אותי ואת משפחתי נאנמנה , שקלתי להשאיר אותו במשפחה אבל נראה חסר אחריות שמישהו ייסע עם רכב שכזה ( ללא שום אבזור בטחותי)

השתדרגתי לרכב 2008 עם 5 כוכבי בטיחות עם שלל מערכות שאמורות לעזור ולהגן במצב חירום

אז כן, בזמן הקרוב אני צריך להדק את החגורה ולעבוד ע"פ התוכנית הכלכלית שהכנתי לי לפני קניית הרכב אבל מצד שני יש הרגשה מעט טובה יותר שאני ומשפחתי נוסעים ברכב בטוח יותר.

כל זה מתחבר לכך שחברות הליסינג בהחלט הצעירו את שוק הרכב ובעצם "פלטו" רכבים ישנים, מזהמים ולא בטיחותיים.

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדיוק לצורך זה הומצא ה DSG שמשלב נוחות של תיבה אוטומטית עם חיסכון של ידנית, וזה העתיד.

תרשה לי לחלוק עליך, בברירה שבין DSG לידני אני אעדיף את הידני ולא בשל שיקולי חיסכון כספי.

אין לי נסיון רב עם הגירים האלה, אבל מהלא הרבה שנהגתי עליהם מאוד לא אהבתי את ההתנהגות שלהם במהירות נמוכה (קרי - זינוק בעלייה, חניה וכו').

במהירות גבוהה הגיר הזה מושלם אבל אז נמצאים בתנאי דרך שבהם הוא גוזל את התענוג של החלפת הילוכים ידנית.

פורסם

שום גיר רובוטי כפול מצמדים אינו יכול להתחרות בחלקות הנסיעה של גיר פלנטרי טוב.

תמיד ממיר המומנט יגרום לזינוק חלק יותר, על חשבון צריכת הדלק והביצועים, כמובן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ישנה נקודה נוספת שלא הועלתה בשרשור - והיא לחלוטין איננה מדידה - איך אתה מעריך את עצמך ומפרגן לעבודה הקשה שעשית.

אפשר תמיד למדוד את הכל דרך החור של הגרוש, אבל המדידה הזו מציגה רק את המישור הכלכלי של העסקה, אין התייחסות לשמחה ולהנאה שבקריעת הניילונים, אין בה הסתכלות על ההרגשה האישית של אחד שפרגן לעצמו רכב חדש.

אם נקצין מאוד את הגישה הזו אז מסעדות הופכות להיות מיותרות (יש הכל בסופר), תכשטים לא צריך לקנות (יש בקאסטרו את אותו הדבר ב- 20 ש"ח) ובגדי מעצבים גם הם מיותרים כי הכל זמין בשפע בשוק הכרמל.

לא מרגיש שום הנאה בלקרוע את הניילונים מהרכב(חלק כבר מגיעים בלי כי יש אנשים שמסרבים להיפרד מהם וזה גורם לבעייה בטיחותית).

רכב בן 3 דעבר בדיקה ונמצא תקין הוא 99% לא חתול בשק ככה שההסתברות שיקרה משהו נמוכה.

כסף לא חסר לי ואני בהחלט יכול להרשות לעצמי רכב חדש אבל אני פשוט לא רואה סיבה טובה להיפרד מכ"כ הרבה כסף בשביל אחריות(מה כבר יכול לקרות?) וניילונים(שאתה ממילא מוריד).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אני דווקא לא חושב שחברות הליסינג יתמוטטו. הן פחות יעבירו את כובד המשקל לליסינג פרטי - שהוא אם תשאלו אותי הדרך ההגיונית ביותר לקנות רכב חדש בלי לשים ערימת מזומנים על השולחן - אלא משלמים רק על החלק בו משתמשים.

בארצות הברית של אמריקה זה כבר עובד הרבה שנים, ולדעתי - דעיכת הליסינג התפעולי תגרום לליסינג המימוני לעלות.

כמו"כ נראה לי שגיל כלי הרכב ימשיך לרדת עקב עליית כוח הקניה יחסית לעלות כלי הרכב.

אם לפני עשור היה צריך 22 משכורת שכר מינימום כדי לרכוש את הדגם הזול ביותר בשוק (יונדאי אטוס ידנית ב-72000 ש"ח)

היום צריך רק 14 משכורת שכר מינימום כדי לרכוש סוזוקי אלטו ב-60K.

מכיוון שהצרכן הישראלי מכוון סכום ולא פונקציונליות אצל הרבה מאוד צרכנים סוזוקי אלטו ידנית מהווה אלטרנטיבה למאזדה 3 בת שלוש שנים - רק בגלל שהן עולות אותו דבר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

משום מה חרוט לי בזכרון אטוס בחמישים ושמונה אלף.כנראה ב.2000 אולי הייתה אחר כך אינפלצייה ומחיר קפץ,

רכב משפחתי עלה ב2002 כמאה אלף. כיום כמדומני כמאה עשרים. כמובן יש לערוך התאמות. אני בטוח אם אתה צודק או לא לגבי כמות משכורות נדרשת.

ליסינג פרטי. יש יבואנים. מדוע צריך עוד מתווך?

אני מאחל להן שיתמוטטו כי הם עוסקים בעיסקי אויר. אך לא בהכרח חושב שיתמוטטו.

כרוך במשתני רגולציה וביכולתן להתאים לצרכים משתנים.

פורסם

zvit - לדעתי צריך להתיחס לא לדגם הזול ביותר אלא לקבוצה הנפוצה ביותר. הרי ממילא מחירי המכוניות קבוצה זו - המשפחתומטית 1600 - מתכנסים לסכומים די דומים.

[פנדוב - את ה"ליסינג הפרטי" צריך לראות לא כמתווך נוסף בשוק הרכב, אלא כמתווך נוסף בשוק הכספים - מלווה חוץ בנקאי, כלומר במקביל לשחקנים האחרים בשוק, לא בטור אתם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היבואן יכול לתת אשראי ,מצידי בחברת בת. הבנק יכול לתת אשראי. למה צריך עוד, למי שהבנק לא נותן? סאבפריים רכב?הרי גוף כזה מגייס בריבית גבוהה יותר מבנק.

פורסם

בשנת 02' יונדאי אטוס ידנית, שהיתה אז המכונית הזולה ביותר בארץ, עלתה 62K.

משפחתית ממוצעת עלתה 105K, וזה מייצג בדיוק את קצב עללית המחירים (האינפלציה).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

[פנדוב - הגדרה מצויינת. אני לא מכיר את המודל העסקי שלהם, אבל מניח שהם פונים לשני סוגי לקוחות: אלה שמתקשים לקבל הלואה בבנק ואלה שאינם מודעים לעדיפות ההלואה הבנקאית. ויש גם נוחיות מסויימת בכך שהלקוח נהנה מ-one stop shop שבו רוכשים את הרכב ומקבלים את ההלואה במסגרת אחת.

אם לשפוט מקריאת הרבה שרשורים בפורום הרבה אנשים מחפשים הלואות לרכישת רכב וכלל אינם מודעים לקיומה של ההלואה הבנקאית או למשמעות עלויות ותנאי ההלואה. בדיוק מתאים לחברה כזו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בליסינג פרטי ההלוואה הבנקאית לא בהכרח עדיפה - במיוחד כאשר חברת הליסינג מקבלת הנחה שהיבואן לא מאפשר לה להעביר אל הלקוח ישירות (באמצעות מכירה חדש 0 ק"מ) אך כן מאפשר לה למכור את הרכב בליסינג מימוני "בלי ריבית והצמדה" או עם הצמדה אך בלי ריבית .

אם היבואן יציע תוכנית כזאת בעצמו הוא יירה לעצמו ברגל.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

לא רק זה, חברות הליסינג יוכלו להציע שירותים נוספים כחלק מהחבילה, כמו ביטוח, טיפולים , טסט וכו' בדיוק כמו שהן עושות היום בשביל החברות.

emotion of motion

פורסם

כסף לא חסר לי ואני בהחלט יכול להרשות לעצמי רכב חדש אבל אני פשוט לא רואה סיבה טובה להיפרד מכ"כ הרבה כסף בשביל אחריות(מה כבר יכול לקרות?) וניילונים(שאתה ממילא מוריד).

תראה אין סיבה טובה לעשות די הרבה דברים שאנשים דווקא כן נוטים לעשות, טיול לחו"ל מפריד אותך מדי הרבה כסף ומשאיר אותך עם נכס לא מוחשי שניקרא זיכרון - האם זה שווה את המחיר?

קניית רכב חדש היא בראש ובראשונה פירגון לעצמך - הא ותו לא.

פורסם

לגבי האחריות:

אני מכיר לא מעט אנשים שמוכרים את רכבם כנגמרת האחריות.

אישית זה נראה אידיוטי לחלוטין, במיוחד אם הרכב תקין, ולא עושה בעיות.

ידידה שלי מכרה בסוף 2011 יונדאי i30 בת שלוש עם 80000 ק"מ חדשה לחלוטין רק בגלל שנגמרה האחריות.

השגיאה שלה היתה שהיא קנתה i30 חדש לפני מכרה את הישן - בהנחה שההפרש יהיה כ-40000 ש"ח.

כשהיא גילתה שההפרש האמיתי קרוב יותר ל-60000 ש"ח - זה כבר היה מאוחר מדי...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אנשים אולי מודעים ללקיחת הלוואות בנקאיות אבל הפרסומות משכיחות את העובדה הזו מהרבה אנשים.

למה היבואן יירה לעצמו ברגל?-בארצות הברית אין חברות ליסינג כמו שלמה אלבר וכו' אלא היבואן עצמו מחכיר רכבים לאנשים ואז מוכר אותם בעצמו.

אם יבואן מאזדה ישכיר מאזדה ל ב1700 שקל לחודש למשך של 36 חודשים ואז ימכור את אותה המאזדה ב60000 ש"ח הוא יקבל על הרכב 121000 שקל-יותר ממה שהוא מקבל על מכירת הרכב להרץ.

כמו כן הם יכולים למכור רכב בתשלומים של 3300 ש"ח לחודש למשך 36 חודשים ולקבל על הרכב 119000ש"ח,עדיין יותר ממה ש AVIS משלמת עבור אותה המאזדה3.

אם יש חברות שרוצות להחכיר רכבים הן מוזמנות לעשות את זה מהיבואנים(וגם יקבלו הנחת כמות כנראה).

כמובן שמכוניות שמוחכרות על ידי היבואן יידרשו טיפול במורשה ובדיקה כאשר הרכב מוחזר ליבואן וככה גם הרכבים שיימכרו לא יהיו "זבל" מליסינג אלא רכבים טובים ומטופלים.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.

• תוכן חדש...