Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם ניתן ללמד נהיגה בן משפחה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה שאני חושב שאני נהג טוב ועם כל הקילומטרז שאברתי עדיין מעדיף שמורה לנהיגה שעבר הכשרה ויודע על מה צאיך לעבור ילמד את הבנות שלי.

אחרי שהן מקבלות רישיון אני נכנס לתמונה ומשלים ומחדד מהניסיון שלי.

בלימוד נהיגה כסף זה השיקול האחרון. 

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 15.9.2012 בשעה 08:06, avz כתב:

על פניו - העינין נראה פחות מסובך ממה שחשבתי בהתחלה.

יש נושא שאולי לא חשבת עליו, רישום לטסט.

למיטב ידעתי לבתי ספר לנהיגה יש הקצאות טסטים מידי שבוע/חודש.

לא ברור איך עובד הענין אם מי שמלמד באופן פרטי כמו ששאלת, ואני בספק שיותר מידי אנשים ניסו את העניין ויכולים לחלוק מנסיונם, כך שאם אתה הולך על זה, דאג לברר, שלא יקרה שתלמד, ותגלה שהטסט הוא בעוד שנתיים וחצי או שבכלל אין דרך לרשום אותך.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

תתחיל לעשות את המתמטיקה. כמה ילדים תרצה ללמד עם הרכב, כמה עולה דוושת הבלימה, כמה ואם תקבל על הדוושה במכירת הרכב, וכמה זה יקשה, אם בכלל, על מכירת הרכב. תקרא את כל השרשור בנוגע לעלות.

פורסם

רק בית ספר לנהיגה שרשום ככזה  יכול לשלוח לטסט 

מה שניתן לעשות זה לקחת את התלמיד למורה מוסמך שמבין ענין ולהראות לו את רמת הנהיגה של התלמיד אחרי כל השיעורים של אביו 

והוא יחתום שהתלמיד עבר את סך השיעורים הנדרש וחסכת כסף

פורסם (נערך)

שום מורה לא ירשום דבר כזה רק אם תשלם לו סכום נאה. נהיגה צריך ללמוד אצל מורה נהיגה. אין קיצורי דרך. זה לא משחק. יש הרבה שיודעים לנהוג. אבל לא לפי החוקים.

מקרה שאני מכיר יש לי חבר שנהג שנה בלי רישיון בכלל. נוהג כמו נהג שודים מטורף. החליט שרוצה רישיון חוקי מסודר. עבר רק טסט שלישי. עשה אולי 10 שיעורים ושילם הרבה כסף למורה חאפר.  זה לקח לו איזה 4 חודשים.

לאומתו חבר אחר בגיל שלו. עשה רישיון חוקי. לא נהג מעולם. עשה 30 שיעורים עבר טסט ראשון. ב-2 חודשים.

עריכה אחרונה על ידי ABSULUTT
פורסם
בתאריך 14.8.2021 בשעה 07:07, sperial כתב:

קרוב משפחה התחיל לנהוג בטרקטור בשדות המושבה בגיל 10 או 12. אבל זה היה לפני 50 שנה, וכנראה היה מקובל (לא בהכרח חכם, בהתחשב בסיכונים).

גם אני וכל מי שגדל איתי במושב בשנות ה 80...זה היה גם כורח המציאות מפאת צרכי העבודה במשק וגם הוכחת "גבריות" לילדים...(;-

אל תשכחו שנהיגה על טרקטור לומדים בשדה/מטע שיש בו אפס תעבורה ורק לאחר שליטה מלאה עולים לכביש במושב, שבו בשנים ההן עברו 2 מכוניות ביום; ורק לאחר מכן הולכים לקרמבו בכותנה ללמוד רוורס עם עגלה. לא בפו"מ.

אני אומר בואו נבנה רכב אחד בפורום ושיעבור בין החברים. למיטב הבנתי הייתי מאוד רוצה ללמד את ילדי את תפעול הרכב והנהיגה הבסיסית ולאחר מכן להעביר למורה נהיגה. 

אחד החברים הטובים שלי הוא מורה נהיגה מאוד מוצלח וידוע; עם כל הכבוד ויש לא מעט, כמו שכתבו מעליי גם להם תמיד יש מה ללמוד ולהורים יש מה להוסיף.

דוגמאות:

# אתה נוסע על גשר בלילה (לרבת עמון) ורואה מולך 2 פנסים מתקדמים במהירות, מה אתה עושה?

# נהג לפניך ראשון ברמזור עדיין מסמס לאשתו כשנהיה ירוק, איך אתה מעיר את תשומת ליבו?

# אתה עומד בפקק רבע שעה ומישהו שחתך את כל הפקק מימין נותן לך צפירה ורוצה להידחף, איך תגיב?

כל אלו לא מלמדים בבית ספר לנהיגה, וכל הורה ככל הנראה ירצה ללמד את ילדיו איך בדיוק הוא היה מגיב, כמלווה זה יהיה הזמן לכך

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ.

הדף הרלוונטי ברשות הרישוי:

לא הבנתי את המשפט הבא:
 לא יאושרו יותר משני היתרי הדרכה לאותו נבחן במשך שנה.
  • אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

ניסוח מוזר. אולי הם מתכוונים שלא יהיו יותר משני אישורים לאותו מדריך (מורה לנהיגה פיראטי).

אבל זו לא הבעיה: העלות של הרכבה ופירוק דוושות והביטוח הופכים את זה ללא כלכלי.

עריכה אחרונה על ידי borsood
  • אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אני מבין שאני יכול לקחת רכב ישן ללא הגבלת 10 שנים, להתקין עלין פעם אחת סט דוושות - זה 4000 ש"ח וללמד את כל ילדי נהיגה. מוגבל לפעמיים בשנה למי שיש לו תאומים. וכך כל שנה ללמד ילד אחר או את אשתי. לא רע.

• בעל שילוט מתאים.
  • נפח מנוע של 1,150 סנטימטר מעוקב (סמ"ק) לפחות.
  • אורך כללי של לא פחות מ-385 סנטימטרים עם מרכב וגג קשיחים.
  • דוושת בלם נוספת למדריך - יש להמציא אישור ממרכיב מורשה או ממעבדה מוסמכת על התקנתה.

הערה: לא יאושרו יותר משני היתרי הדרכה לאותו נבחן במשך שנה.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

המידות ונפח המנוע שנדרשים מראים שהתקנה לא עודכנה לפחות 50 שנה.

דרך אגב, הכרתי אב אחד שעשה זאת, לפני הרבה שנים. הוא לימד תאומות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה לעדכן אם 2.5 אנשים עושים זאת?

אני זוכר רק פעם אחת בחיים שראיתי רכב כזה (עם שלט "מ")

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...