Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם ניתן ללמד נהיגה בן משפחה?

avz
שימו לב! השרשור הזה בן 514 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אבא יכול ללמד את הילדים,

דיברו על זה כבר בפורום וחבל שלא חיפשת לפני שאתה שואל,

ע"פ החוק זה מותר, אבל לא משתלם כלכלית (להתקין דוושות, לאשר אותן בעמדה בחולון, לבטח את הרכב ללימוד נהיגה),

בשרשור הקודם דובר על אדם שמכיר אדם שמכיר אדם שלימד את 5 הילדים שלו בתקופה קצרה ולכן היה זה משתלם.

כמו כן, לדעתי רמת הלימוד של הורה נמוכה משל מורה נהיגה מקצועי.

----

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חולק עליך. אני חושב שיש הורים שיכולים ללמד את ילדיהם יותר טוב ממורה.

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חולק עליך. אני חושב שיש הורים שיכולים ללמד את ילדיהם יותר טוב ממורה.

רוב הנהגים על הכביש הינם הורים בדרך כזו או אחרת. האם מאופי נהיגתם ניתן ללמוד שהם מודעים לסטנדרטים הנדרשים בטסט? מסופקני. אני חושב שמורה שעושה את העבודה הזו יומיום מודע קצת יותר לכל השטיקים. ההורים, עם כל הכבוד להם, עבר זמן מאז שעברו טסט ואני בספק כמה מהם מבינים ונוקטים באופי הנהיגה הנדרש בטסט.

חוקית אני מניח שזה אפשרי עם ההגבלות המתאימות (דוושות נוספות, אישור משרד הרישוי, ביטוח מיוחד וכו'). בפועל אני לא מאמין שזה מעשי ברוב המקרים אלא אם ההורה הוא מורה נהיגה ביומיום ואז הוא מבין משהו בזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק אני הבנתי את השאלה כך? : אני מורה נהיגה, האם מותר לי ללמד בן משפחה?

ובכל מקרה, נשמע לי מוזר שאדם שלא הוסמך כמורה נהיגה יכול ללמד נהיגה.

לעשות ביטוח של רכב לימוד נהיגה ולשים דוושות תמיד אפשר(פיזית אפשרי, בפועל אסור שיהיו דוושות לרכב שלא משמש כרכב לימוד נהיגה), אבל חוקית אתה צריך גם לעבור קורס מורי נהיגה לא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הבנתי אותך נכון, הכוונה שלך היתה -

יש לי רשיון X שנים, אינני מורה נהיגה במקצועי, האם אפשר לקחת בן משפחה למגרש נטוש/חניון גדול בשבת/השלם את החסר

על מנת ללמדו את הבסיס בנהיגה וזאת כדי שבעתיד בן המשפחה יצטרך לקחת כמה שפחות שיעורי נהיגה?

אם זו היתה הכוונה, התשובה היא לא. :-)

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הבנתי אותך נכון, הכוונה שלך היתה -

יש לי רשיון X שנים, אינני מורה נהיגה במקצועי, האם אפשר לקחת בן משפחה למגרש נטוש/חניון גדול בשבת/השלם את החסר

על מנת ללמדו את הבסיס בנהיגה וזאת כדי שבעתיד בן המשפחה יצטרך לקחת כמה שפחות שיעורי נהיגה?

אם זו היתה הכוונה, התשובה היא לא. :-)

חוקית אסור, אבל אם הוא ייקח את מי שרוצה ללמד למגרש נטוש שאף אחד לא מגיע לשם אני חושב שזה מצויין דווקא.

(אפקטיבי רק בנושא שליטה ברכב, לגבי הכנה לטסט אין כמו מורה נהיגה)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

bottom line, אם אני לא מורה נהיגה (לא הוסמכתי כמורה), אבל כן יש לי רכב שכולל את כל מה שצריך (דוושות, ביטוח...), האם אני יכול ללמד נהיגה בן משפחה או לא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

bottom line, אם אני לא מורה נהיגה (לא הוסמכתי כמורה), אבל כן יש לי רכב שכולל את כל מה שצריך (דוושות, ביטוח...), האם אני יכול ללמד נהיגה בן משפחה או לא?

כן אתה יכול בתנאי שתקבל אישור בכתב ממשרד הרישוי !!!

ע"פ תקנות התעבורה הבאות:

255.. (א) לא ידריך אדם בנהיגה אלא לפי היתר לכך מאת רשות הרישוי ובהתאם לתנאי ההיתר.

(ב) בעל היתר יחזיק אותו ברשותו בשעת ההדרכה ברכב.

256. (א) לא יינתן לאדם היתר הדרכה, ולא ידריך אדם, אם בשלוש השנים שקדמו להדרכה נפסל מהחזיק רשיון נהיגה, או הורשע על עבירת תעבורה או על עבירה אחרת הנובעת מנהיגת רכב ושגרמה לתאונת דרכים שבה נחבל אדם או ניזוק רכוש.

(ב) לא יינתן לאדם היתר הדרכה, ולא ידריך אדם, אלא בסוג הרכב שיש לו רשיון עליו ושבו נהג למעשה במשך שלוש השנים שקדמו להדרכה והיה לו רשיון נהיגה לרכב כזה באותה תקופה.

(ג) (בוטלה).

257. רשות הרישוי רשאית, בין היתר, לדרוש התקנת ציוד ומיתקנים מיוחדים ברכב שעליו מבוקש ההיתר.

258. לא ידריך אדם בנהיגה אלא ברכב, שקיים עליו ביטוח, להנחת דעת רשות הרישוי, שתקופת תקפו היא כתקופת תקפו של היתר ההדרכה.

259. לא ידריך אדם בנהיגה אלא אם מלאו לו 21 שנה.

260. (א) לא ידרוש אדם ולא יקבל, לא יתן ולא יציע שכר או תמורה אחרת בעד הדרכה.

(ב) על אף האמור בתקנת משנה (א) רשאית רשות הרישוי, לפי שיקול דעתה להרשות למורה מוסמך, במקרה מסויים, לקבל שכר או תמורה אחרת בעד הדרכה.

261. (א) רשות הרישוי רשאית, בהודעה שתפורסם ברשומות, לקבוע סימני היכר מיוחדים לרכב המשמש לצרכי הדרכה בנהיגה וכן את מידת הסימנים, צבעם, צורתם, מקומם ואופן ציונם על הרכב.

(ב) קבעה רשות הרישוי סימני היכר כאמור, חייב המדריך לסמן את הרכב לזמן הדרכה כאמור; לא ינהג אדם ברכב המסומן כאמור אלא בזמן שמדריכים בו.

262. לא ילמד אדם נהיגה אצל מדריך שלא נתמלאו בו הוראות סימן זה.

ירון מאיר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן אתה יכול בתנאי שתקבל אישור בכתב ממשרד הרישוי !!!

ירון מאיר

והאישור הזה מתקבל לאחר הסמכה מסויימת,לא?:shock:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא טוב בכלל שאבא שהוא לא מורה נהיגה, ילמד את הילדים נהיגה!

מורה נהיגה מוסמך, עם ניסיון, מלמד את התלמיד לעבור את הטסט ולתפעל את הרכב, לא יותר מזה.

אכן התלמיד לאחר שהוא עובר טסט, כשיר לנהוג על הכביש, אבל חבל על העיכובים והזמן שהוא מבזבז, החיים האמיתיים זה לא הטסט, יאכלו אותו חיי.

בשביל זה יש את תקופת המלווה, שהאבא ילמד את הילד שלו להשתפשף ולנהוג באמת.

הפואנטה פה, שאם תלמד את הילד שלך נהיגה, אתה תלמד אותו הרגלים, רעים בשביל הטסט, וטובים בשביל היום יום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קראתי איפשהו שאדם יכול ללמד את הילדים שלו בתנאי שהוא באמת מקבל אישורים, מתקין דוושות ועובר קורס מזורז בלימוד נהיגה אבל הבעיה האמיתית שעומדת בפני אנשים כאלו הן חברות הביטוח. אין חברת ביטוח שמוכנה לבטח רכב של אדם לצורכי לימוד נהיגה אם הוא לא מורה נהיגה, ואם הם מוכנים זה עולה כמה עשרות אלפים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ביצעתי עריכה עם ציטוט התקנות הרלוונטיות.

ירון מאיר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 514 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...