Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם ניתן ללמד נהיגה בן משפחה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רכב שמותקנות בו כל המערכות לא נראה לי שבעייתי למצוא (להשכיר ממורה)

ביטוח מן הסתם כבר יהיה על הרכב.

השאלה אם השכרת הרכב והשגת אישור מתאים זולה מעלות של 28 שיעורים (כ-3000 ש"ח בערך).

למרות שחוץ מההיבט הכלכלי, כשאב מלמד את בנו נהיגה אני בטוח שהוא עובר איתו על הרבה דברים ששום מורה נהיגה לא מלמד.

הדוגמה הטובה ביותר היא בלימת חירום.

פורסם

יש תקנות והן מופיעות מולך!

עכשיו נשאלת מהי הכדאיות לעיניין?

שאלתו של BEBEST נשאלה וזה התקנות הדנות בנושא.

לגבי משרד הרישוי?

אם אתה עומד בכל הקריטריונים המופיעים מטה אז אין סיבה שלא תקבל היתר.

לגבי המחיר ?

הכל תלוי בך.

ע"פ חישוב גס אתה מגיע לעלות של כל שיעורי הנהיגה כך שכלכלית לא משתלם?

אלא אם כן מדובר במספר הרוצים להוציא רשיון נהיגה.

עד כמה שזכור לי ,ואני לא בטוח בכך , היה או שיש נוהל אשר קובע כי היתר ניתן אך ורק לבן משפחה מדרגה ראשונה.

ירון מאיר

פורסם
רוב הנהגים על הכביש הינם הורים בדרך כזו או אחרת. האם מאופי נהיגתם ניתן ללמוד שהם מודעים לסטנדרטים הנדרשים בטסט? מסופקני. אני חושב שמורה שעושה את העבודה הזו יומיום מודע קצת יותר לכל השטיקים. ההורים, עם כל הכבוד להם, עבר זמן מאז שעברו טסט ואני בספק כמה מהם מבינים ונוקטים באופי הנהיגה הנדרש בטסט.

חוקית אני מניח שזה אפשרי עם ההגבלות המתאימות (דוושות נוספות, אישור משרד הרישוי, ביטוח מיוחד וכו'). בפועל אני לא מאמין שזה מעשי ברוב המקרים אלא אם ההורה הוא מורה נהיגה ביומיום ואז הוא מבין משהו בזה.

נגעת בנושא אחר, דובר כאן על ללמוד נהיגה, ולא על לעבור טסט. את הנהיגה הנכונה, היומיומית, והבטיחותית למדתי מהמלווה שלי, ולא מהמורה שלי, אם כי היה לי מורה מעולה שניסה גם ללמד אותי קצת מעבר ללנהוג כמו רובוט מאותת, אך עדיין את עיקר ה"שטיקים" לימד אותי המלווה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ירון, בתקנות המצוטטות, הם מתייחסים בעיקר להדרכת נהיגה. מה ההגדרה להדרכת נהיגה? הדרכת נהיגה מתקדמת נבדלת במשהו?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
רכב שמותקנות בו כל המערכות לא נראה לי שבעייתי למצוא (להשכיר ממורה)

ביטוח מן הסתם כבר יהיה על הרכב.

השאלה אם השכרת הרכב והשגת אישור מתאים זולה מעלות של 28 שיעורים (כ-3000 ש"ח בערך).

למרות שחוץ מההיבט הכלכלי, כשאב מלמד את בנו נהיגה אני בטוח שהוא עובר איתו על הרבה דברים ששום מורה נהיגה לא מלמד.

הדוגמה הטובה ביותר היא בלימת חירום.

1. אדם פרטי (מורה נהיגה) לא יכול באופן חוקי להשכיר רכב.

יש תקנות שונות ומשונות שחלות על חברות השכרה ובי"ס לנהיגה לא עומד בהן.

2. לגבי ביצוע ברכב הפרטי - כמו שכבר אמרו, זה יכול להיות משתלם רק אם יש כמה קרובי משפחה מדרגה ראשונה שכולם רוצים ללמוד באותה תקופה.

3. ביטוח חובה - למיטב הבנתי אכן צריך ביטוח מיוחד אבל גם אם החברות יסרבו אז אין בעיה לבטח ב"פול" (3000-4000 לשנה)

4. ביטוח צד ג' - זו שאלה טובה. כמובן שזו לא חובה חוקית אבל כדאי מאוד.

ואני לא יודע איזו חברת ביטוח תסכים לבטח רכב פרטי למטרת הדרכת נהיגה. ובאיזה מחיר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

חברים יקרים

שאלתי שאלה פשוטה למדי וחלק מהאנשים לקחו אותה לכל מיני מקומות.

לפי תקנות התעבורה - ניתן ללמד/להדריך נהיגה בן משפחה מדרגה ראשונה.יש להמציא להם אישור על כך (כנראה ספח מתעודת הזהות)

אם ניתן להדריך - מן הסתם גם ניתן להגיש לטסט שכן אין כל איזכור בתקנה שלא ניתן.

הדרישה היא שבלם היד יהיה בין שני המושבים ושתותקן ברכב דוושת בלם נוספת. לא בשמיים.

על פניו - העינין נראה פחות מסובך ממה שחשבתי בהתחלה.

תודה לכל המגיבים.

פורסם

אני מצטער להודיע לכל המגיבים בשירשור כי בקנדה, מדינה בה מספר התאונות בשנה נמוך באופן יחסי לאוכלוסיה. ההורים מלמדים את ילדיהם, אמנם לא כולם אך הרוב המוחץ.

הילד נדרש רק לעבור מבחן תיאורטי (כבר בגיל 16) ומרגע זה יכול הילד לנהוג בליווי הוריו ברכב ללא 900 דוושות.

ולאחר שהילד מגיע לגיל 17 הוא יכול לגשת למבחן מעשי.

זה נשמע לי הרבה יותר מהקונספט הישראלי... שלא עובד.

פורסם

אבא שלי לימד את אמא שלי נהיגה בשנות ה-70 על חיפושית פרטית שהוסיף לה דוושות .

אבא שלי לא היה מורה לנהיגה אבל היה לו וותק של כ 10 שנות נהיגה בזמנו.

אם כל זה אפשרי היום אין לי מושג, אם זה מעניין אני יכול לשאול על הבירוקרטיה שהוא עבר בזמנו (אם הוא זוכר)

עד היום הוא מודה שזה היה רעיון משוגע.

פורסם
נגעת בנושא אחר, דובר כאן על ללמוד נהיגה, ולא על לעבור טסט. את הנהיגה הנכונה, היומיומית, והבטיחותית למדתי מהמלווה שלי, ולא מהמורה שלי, אם כי היה לי מורה מעולה שניסה גם ללמד אותי קצת מעבר ללנהוג כמו רובוט מאותת, אך עדיין את עיקר ה"שטיקים" לימד אותי המלווה.

אני הבנתי את השאלה באופן זה שהוא שואל האם מותר לבן משפחה להכשיר וללמד בן משפחה אחר לטסט.

לגבי מה שאמרת עמדתי היא שחלק ניכר מהנהגים הותיקים, המלווים הפוטנציאליים, יכולים לתת הרגלים ודוגמאות לא טובות בעיקר.

כשדיברתי על "שטיקים", דיברתי למשל על זה שכשאתה עובר בצומת אתה צריך להראות לבוחן שאתה שובר את הצוואר והסתכלת לכל כיוון שיכול להגיע ממנו רכב. כנהג מספיק לך לדעת בעצמך שהסתכלת ובדקת את כל מה שאתה צריך ואתה לא עושה הצגה לאף אחד. רוב הנהגים שאני מכיר, אם יעצרו בתמרור עצור, יעצרו היכן שיש להם שדה ראיה. אם בטסט לא תעצור עצירה מוחלטת בדיוק על הקו תחטוף ברקס או תיכשל בלי לחטוף ברקס. זה רק קצת כי יש מלא ניואנסים שמי שלא מתעסק בזה ביומיום לא יוכל להעביר את זה כמו שצריך ומלא תלמידים נכשלים על דברים שהם בתחום אפור (נסעת קרוב מדי למדרכה למשל...). בגלל זה לדעתי צריך ללמוד נהיגה רק עם מורה נהיגה, ואם אתה שואל אותי, גם את תקופת המלווה צריך להחליף בליווי ע"י איש מקצוע.

פורסם

כמו שכתבו כאן לגבי שנות ה-70. , היה אפשר להוציא רשיון הדרכה לתלמיד בשם נקוב בהיתר, לאו דווקא בן משפחה, ללא תמורה כספית ללימוד.לא היה צריך דוושות, מספיק הנדברקס באמצע ומעל 1300 סמ"ק. (היו משמאל לכסא - וולוו .מתחת לדשבורד לארק ,ג'יפ ...- אלה היו אסורים)

כשילדי היו בשלב זה, לפני יותר מ-20 שנה בדקתי - הביטוח היה יקר מדי.

פורסם
ירון, בתקנות המצוטטות, הם מתייחסים בעיקר להדרכת נהיגה. מה ההגדרה להדרכת נהיגה? הדרכת נהיגה מתקדמת נבדלת במשהו?
יהודי מקבל אצבע והוא רוצה את כל היד.

הדרכת נהיגה מתקדמת מחוייבת ע"י מדריך נהיגה מוסמך שעבר הכשרה להדריך נהיגה מתקדמת

כמו כן בזמנו שאני עשיתי קורס מדריכים , חובה היה להיות מורה נהיגה.

כנהג מספיק לך לדעת בעצמך שהסתכלת ובדקת את כל מה שאתה צריך ואתה לא עושה הצגה לאף אחד. רוב הנהגים שאני מכיר, אם יעצרו בתמרור עצור, יעצרו היכן שיש להם שדה ראיה. אם בטסט לא תעצור עצירה מוחלטת בדיוק על הקו תחטוף ברקס או תיכשל בלי לחטוף ברקס. .

אתה לא עושה הצגה לאף אחד!

יש חוק הדורש לעצור לפני ובסמוך לקו העצירה וכך יש לעשות!

מי שעוצר אחרי הקו יכול לקבל דו"ח!

ירון מאיר

פורסם
יהודי מקבל אצבע והוא רוצה את כל היד.

הדרכת נהיגה מתקדמת מחוייבת ע"י מדריך נהיגה מוסמך שעבר הכשרה להדריך נהיגה מתקדמת

כמו כן בזמנו שאני עשיתי קורס מדריכים , חובה היה להיות מורה נהיגה.

אתה לא עושה הצגה לאף אחד!

יש חוק הדורש לעצור לפני ובסמוך לקו העצירה וכך יש לעשות!

מי שעוצר אחרי הקו יכול לקבל דו"ח!

ירון מאיר

אתה צודק, אלא שהבאתי דוגמא להתנהגות נפוצה אצל נהג מן השורה, כדי להמחיש שנהג ותיק עשוי לתת דוגמא רעה, לא נכונה ובלתי חוקית לנהג צעיר.

פורסם
כמו שכתבו כאן לגבי שנות ה-70. , היה אפשר להוציא רשיון הדרכה לתלמיד בשם נקוב בהיתר, לאו דווקא בן משפחה, ללא תמורה כספית ללימוד.לא היה צריך דוושות, מספיק הנדברקס באמצע ומעל 1300 סמ"ק. (היו משמאל לכסא - וולוו .מתחת לדשבורד לארק ,ג'יפ ...- אלה היו אסורים)

כשילדי היו בשלב זה, לפני יותר מ-20 שנה בדקתי - הביטוח היה יקר מדי.

הייתה חיפושית 1500 :)

• תוכן חדש...