Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שפת הנהגים

pipinoadar
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א) בעת בלימה חזקה יחסית בכביש מהיר \ בלימת חירום - הדלקה עצמאית של אורות מצוקה - למדתי ממרצדס שבלמה חזק מולי והאיתותים שלה (אני מניח אוטומטיים) עזרו לי להימנע מתאונה.

ב) אף פעם אני לא מהבהב באורות אני פשוט עובר לימני נזכר להיות סבלני ובסוף כנראה יוצא לי לעקוף אותו - או לחלוף על פניו - מימין. ההיגיון מאחורי זה הוא שכשמהבהבים לי, זה מסנוור מאיים ומעצבן, תכונות שמתאימות לערסים, לכן אני לא מחזיר טובה לאחרים. אם הוא לא שם לב שהוא תקוע בשמאלי, הוא גם יכול שלא להבין למה אתה מסנוור אותו. גילוי נאות - חברה שלי נוהגת להבהב והיא חוטפת משמעת ממני על זה כל פעם ;]

ג) אם קיבלתי יחס טוב ממישהו בכביש - הבהוב אחד עם אורות המצוקה כשאני לפניו.

הבהוב בודד עם אורות גבוהים לפני סיבוב עיוור ( בעיקר בדרכים הרריות וכפריות)

:mm_yeah: מעולה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשאתה עוקף רכב, והרכב שנעקף לא מכבה את האורות גבוהים ומסנוור אותך, תדליק אורות מצוקה.

למרות שלפני יומיים בכביש 6 היו 2 חארות שלא כיבו(עזבו שהם מסנוורים את אלה ממול גם).

בדרך כלל אם חתכת מישהו בטעות או עשית איזה פדיחה, שלא יתעצבן עליך תדליק אורות מצוקה לאות סליחה. (שלא תופיע בשרשור הברבריות בכבישים בתור קורבן :wink:)

פורסם

בכביש חד נתיבי - ירידה חלקית לשול (תוך המשך נסיעה) כסימון לנהג מציק הנצמד מאחור - "עקוף אותי בבקשה"

פורסם

השימושים שלי באורות הגבוהים:

1) בפניה/צומת ללא אור - הבהוב להראות שיש מישהו.

2) הבהוב להולכי רגל במעבר חציה - שיעברו.

3) הבהוב לנהג שלפניך בנתיב השמאלי שנוסע לאט יותר - תעבור בבקשה לימני.

4) משאית שרוצה לעקוף משאית איטית כאשר נמצאת לפני - הבהוב שאתה יכול לעקוף.

5) כך גם לרכב פרטי שאני רואה שמתקשה לעקוף לפני רכב איטי.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם

שכחתם את "משפט הנהגים" שנאמר כנראה הכי הרבה פעמים בארץ - צפירה ברמזור איך שהצהוב נדלק שכנראה מתארת משפט מהסגנון - "נו התחלף הרמזור, שלא תרדם לי בטעות, גם ככה יש לי יום ארוך..." :lol:

אורות גבוהים לסימון על ניידת לנתיב הנגדי מקובל מאוד, בעיקר בכבישים של נסיעות ארוכות (למשל כביש הערבה).

אורות גבוהים לסימון לרכב איטי בנתיב עקיפה גם מקובלת הבעיה היא שהישראלים הפכו את הקטע הזה למתלהם - מה ההבדל? ניקח דוגמא קיצונית כמו כביש 6, אם לדוגמא אני נוסע בשמאלי על 90 או 100 אז אני כנראה אדיוט ואורות גבוהים בהחלט במקום אבל, מצד שני אם אני משייט עם הרכב על 120 ואני עובר לשמאלי כדי לעקוף 2 משאיות שנוסעות על 100 אבל אני לא מאיץ בשביל זה אלא נשאר על 120 כי ככה נוח לי, כי הרכב עם בקרת שיוט ולא בא לי כל שנייה להאיץ כשאני עוקף, ופתאום מגיח מאחוריי מישהו שנוסע 150 ותחיל להבהב כמו מטורף שאזוז, אז זה כבר הופך להיות מעצבן וברברי. ברוב המקרים זה לא קורה כי רוב הנהגים אינם אהבלים עד כדי כך אבל כבר יצא לי לחוות כמה מקרים כאלו.

סיפור דומה לגבי צפירות בירוק - אני יכול להבין צפירה עדינה שמטרתה לעורר מישהו שנרדם על הרמזור בטעות אבל זה כבר הפך להיות מזמן הרבה יותר מזה, כאילו אנשים מקדימים תרופה למכה, כמו שתיארתי למעלה.

אני אישית החלטתי לשים את 2 הקטעים האלו בצד הברברי ואני לעולם לא צופר ברמזור (או בכלל, אלא כדי למנוע תאונה) אלא כדי באמת לעורר מישהו שממש נרדם, ז"א 3-4 שניות אחרי הירוק אני נותן לו צפצוף הכי קצר שאפשר רק כדי שיתעורר. כמו כן לעולם לא מהבהב לנתיב עקיפה, לא אוהב שעושים לי את זה אז אני לא עושה לאחרים, אם מישהו מסיבה כלשהי באמת נרדם אני פשוט עוקף מימין בזהירות, ואם צריך (מחשש לנהג בהלם) גם מהבהב כדי לסמן שאני עובר מימין.

לפתוח את החלון ולהוציא יד בתנועה מגונה לנהג שצפר לך נחשב?

אני מעדיף קשר עין (דרך המראה או דרך החלון במבט אחורה בעצירה הבאה, אם רלוונטי) וסימון עם היד של "מה אתה רוצה בדיוק?"

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

פעם צפרתי לנהג מרצדס חבוטה כשהוא נרדם ברמזור ירוק(כנראה בדואי, וזה לא מתוך גזענות).

הבחור מה עשה? המשיך לעמוד עד שניהיה צהוב ונתן גז, תקע אותי לעוד סיבוב באדום. במקום להתעצבן דווקא השתעשעתי מהמקרה :lol:

פורסם

הקטע של איתות שמאלה כדי לבקש ממישהו לפנות את הנתיב השמאלי אפיני מאוד למדינות אירופיות עם נהגים אדיבים - כמו גרמניה או איטליה (לפחות הצפונית). בארץ שום דבר לא עושר - הבהוב, צפירה או כל אות אחר. נתיב כבוש לא ישוחרר.

בכבישים צרים אני נוהג לצפור לפני עיקול עיוור - בשעות היום אף אחד לא יבחין בהבהוב אורות. בלילה הבהוב יעיל מאוד וחוסך צפירה.

אמירת תודה לנהג שאפשר לי השתלבות או סיע לי בדרך אחרת - אני משתמש בשיטה הישראלית של הנפת יד לשלום.

סימון באורות מצוקה בעת בלימה חדה (לא חרום) היא מנהג טוב. אני אוסיף משהו שלמדתי בגרמניה - מפעילים את איתות החרום כאשר אתה עומד אחרון בפקק תנועה ומכבים כאשר מישהו מצטרף מאחור. עוזר למנוע תאונות שרשרת.

צפירה ברמזור - אני צופר קלות רק כאשר מישהו נרדם לפני ולא מגיב להבהוב אורות.

יש מקומות בהם מקובל ליצור קשר עין עם נהג נעקף על ידי הבהוב אורות גבוהים או צפירה קלה. אני נמנע מכך אלא אם הותו נהג מתחיל לחתוך אותי (קרה לי היום).

בגרמניה פשוט אסור להשתמש באורות הגבוהים, ובמיוחד לא להבהב בהם. קרה לי שנהגתי בכביש חד מסלולי ביער השחור בלילה חשוך ובטעות הרמתי את האורות (כנראה בעת הפעלת איתות), כמה רכבים שבאו מולי ספגו את הסינוור ולא סימנו לי, עד ששמתי לב לטעות שלי. הבהוב עלול להתפס כעבירת תקיפה (!!). תנועה מגונה לנהג אחר גוררת קנס של כ-1500 אירו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יצאתי מראש פינה דרומה,כביש בינעירוני בעל שני נתיבים לכל צד

נוסע באווירת "סבבה וכיף לי כי אני בחופש ומטייל לי" איזי איזי על הימני,

מאחוריי אוטובוס נצמד ומתחיל להבהב

חשבתי שאחת הדלתות פתוחה - לא.

הוא ממשיך להבהב ולהוסיף צפירות מלחיצות

אולי הבאגז' פתוח -לא.

ההבהובים ממשיכים ועכשיו אני מאבד את הסבלנות

מה הוא רוצה? יש שני נתיבים,שיעקוף!

אני מוציא את היד מהחלון ומסמן לו שיעקוף ויעזוב אותי

האוטובוס התחיל בעקיפה והגיע במקביל אליי

נהג האוטובוס מתחיל להצביע על הראש

וכל יושבי האוטובוס מסתכלים עליי במבט של :shock:

זה כבר היה הזוי

עצרתי בצד ויצאתי מהרכב, וראיתי שהתיק שלי נשאר על הגג במהלך הנסיעה :oops:.

Gn'f'R

פורסם

eran26 - סיפור משעשע ביותר!

*אני נוהג לסמן באורות מצוקה כשאני בולם בפתאומיות.

*לפעמים כשאין לי צורך לבלום אבל יש האטה בקצב התנועה שעלולה גם להוביל לבלימה, אני נותן נגיעה בדוושת הבלמים על מנת להראות לנהג שמאחוריי שאכן מתבצעת בלימה/האטה שיהיה מוכן לבלימה במידת הצורך.

פורסם
:lol: :lol: :lol:

אני רק מנסה לדמיין את הסיטואציה..

זה מסוג ההבהובים שאתה מוצא את עצמך נכנס ללחץ

ומבצע פעולות לא קשורות כמו להסתכל על מד הדלק ולפתוח את תא הכפפות.

Gn'f'R

פורסם

2) הבהוב להולכי רגל במעבר חציה - שיעברו.

אמליץ לך להימנע מזה, תן להולך רגל להרגיש בטוח שחציה שלו, שלא "תשכנע" אותו אינסטנקטיבית לרדת לכביש.

שמעתי על מקרים לא נעימים שהולכי רגל נפגעים כי אתה אישרת להם מרחוק "ראיתי אני בולם למענכם" ומישהו מתעצבן עוקף אותך ופוגע בהם.

פורסם
זה מסוג ההבהובים שאתה מוצא את עצמך נכנס ללחץ

ומבצע פעולות לא קשורות כמו להסתכל על מד הדלק ולפתוח את תא הכפפות.

או שאולי שתלו לי פצצה.

או שהחברה סתם מסתלבטים עלי.

פורסם
(...) שהתיק שלי נשאר על הגג במהלך הנסיעה :oops:.

אחלה אחיזה יש לתיק שלך.

אני הצלחתי לשכוח פקק תדלוק ברווח שבין השמשה האחורית לתא המטען,

ונסעתי כך כ-40 ק"מ עד שמישהו העיר לי. :shock:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

*אני נוהג לסמן באורות מצוקה כשאני בולם בפתאומיות.

בפונטו שלי זה קורה אוטומטית - בכל בלימה חזקה היא מפעילה לי את אורות המצוקה (אני די מחבבת את הפיצ'ר הזה)

• תוכן חדש...