Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו לאגסי דור שני .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם.

מה דעתכם על סובארו לגאסי דור שני הזרקה אלקטרונית נפח 1800/ 2000

ואם מישהו התנסה ברכב כזה אשמח לישמוע חוות דעת ממנו,מה שכן לא ניתקלתי בהרבה רכבים כאלו בכבישי הארץ.

יום טוב,אלי.

פורסם
מישהו ?

כן,

במשפחתי עדיין מחזיקים לגאסי 1.8 ידנית מבציר 1998 - יד 1.

הרכב עבר עד כה 350 א' ק"מ, וחוץ מבולמי זעזועים וקויל הכל פשוט מקורי. הרכב עבר טיפול "גדול" כל 10000 ק"מ בלי התקמצנות והתוצאות מדברות..

בכלל, לגאסי דור 2 נחשבת למשפחתית גדולה (מנהלים בישראלית) איכותית, נוחה, ושקטה. למיטב זכרוני היתה ראשונה בכל מבחן השוואתי.

גרסת 2.0 AWD פשוט זכתה להרבה שבחים למרות ביצועים פושרים.

בהצלחה

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

לפי כמות התגובות שקיבלתי נראה כי הרכב לא נערץ במיוחד ע"י הנהג הישראלי ,חבל סובארו נחשבת כמכונית

היפנית הטובה בעולם , נראה כי לא מוערכת בארץ .

פורסם
סובארו נחשבת כמכונית היפנית הטובה בעולם

באיזה עולם? מה הכי טוב ברכבים האלו?

ללא ספק סובארו מכוניות טובות ומוצלחות, אבל זה די רחוק עד יפנית הטובה ביותר בעולם. אם כבר, יפנית מבין היותר טובות זה מותגים אינפיניטי ולקסוס.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
באיזה עולם? מה הכי טוב ברכבים האלו?

ללא ספק סובארו מכוניות טובות ומוצלחות, אבל זה די רחוק עד יפנית הטובה ביותר בעולם. אם כבר, יפנית מבין היותר טובות זה מותגים אינפיניטי ולקסוס.

מעניין.......לאחרונה טיוטה השתמשה במנוע סובארו ברכבים שלה,כמו כן

מאזדה מייצר בטיוואן או תאילנד,

טויוטה מייצרת בטורקיה ובאנגליה,

הונדה מיוצרת בטורקיה ובאנגליה,

ניסאן מייצרת בהודו, מקסיקו וספרד,

נראה לי שרק סובארו נשארה נאמנה למקומה...

שוב אומר הנהג הישראלי הממוצע הולך בשיטת ה"עדר" מקווה שאתה לא בעקבותיו.

פורסם

אלי, לפי דבריך סובארו נאמנה למקומה (יפן?), זה עדיין לא הופך אותה ליפנית הטובה ביותר. יש דגמים של טויוטה וניסאן שגם מיוצרים ביפן, למשל תחת מותגים אינפיניטי ולקסוס.

במקרה של BRZ, זה פיתוח משותף, לקחו את המנוע של סובארו, גם סובארו לוקחים לא מאט דגמים של טויוטה ביחד עם המנועים. מתי פעם האחרונה לסובארו היה דגם הנעה אחורית? לטויוטיה יש והיה. כך שאני מעריך מקור מערכת הנעה יכול להיות מטויוטה (לא בדקתי את זה, אבל אם אתה רוצה תגגל ותשפוך מאט אור לנושא).

סתם לידי כללי, לא כל סובארו מיוצרת ביפן, היו ויש דגמים של סובארו שמיוצרים תת מותגים אחרים כמו סוזוקי ומורכבים במפעלים לא ביפן, למשל מורכבים בהונגרייה.

דיהטסו סיריון מיוצר היה תחת מותגים של טויוטה וסובארו, חלק מייצור היה מחוץ ליפן, זה בקשר לנאמנות המותג לארץ ייצור. אז בבקשה לפני שאתה יוצא בהצהרות, בדוק מה יוצר ואיפה, מי לוקח ממני ומתי (זה ניקרא שיתוף פעולה בין יצרנים, מקובל לא רק ביפן).

אני בינתיים נוסע על רכב "עדר" גרמני שמיוצר בכל מיני מדינות, הדגם הספציפי שלי תוצרת גרמניה מערייה ליד שטוטגרט. אם יבוא יום שלסובארו יהיה דגם שמתקרב לרכב הזה, אני ישקול אותה אפילו בתור אופצייה. אבל בינתיים אין אלטרנטיבות אצלם, ללקסוס ואינטפיניטי דווקא יש.

ואם כבר עדר, הידעת שרוב אם לא כל דגמי מאזדה שמיובאים ארצה הם תוצרת יפן?

הידעת שיש דגמים של במוו שמיוצרים גם ברוסיה (עבור שוק המקומי)? זו מונע ממישהו לקנות במוו תוצרת גרמנייה? אני לא חושב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמה מהמכוניות המזוויעות ביותר שנהגתי עליהן היו סובארו (ג'סטי, לאונה 1600 אוט', לגאסי 1600 אוט'). נהגתי המון בקורולה 98 אוט' ויצא לי לנהוג קצת על האימפרזה המקבילה שאמנם לא הייתה מזוויעה - אבל לדעתי הקורולה הייתה עדיפה משמעותית.

התהילה של סובארו הגיעה בעיקר מדגמי קצה שונים - ה-SVX הנועזת, דגמי האימפרזה והלגאסי טורבו לדורותיהם. כמו כן בזכות הפורסטר והאאוטבק שהיו חדשניים בתפיסתם בעת שהוצגו. אולם מכוניות אלו יחסית נדירות בנוף הישראלי ורוב המכוניות של היצרן שנמכרו כאן אפרוריות ובינוניות.

פורסם
כמה מהמכוניות המזוויעות ביותר שנהגתי עליהן היו סובארו (ג'סטי, לאונה 1600 אוט', לגאסי 1600 אוט'). נהגתי המון בקורולה 98 אוט' ויצא לי לנהוג קצת על האימפרזה המקבילה שאמנם לא הייתה מזוויעה - אבל לדעתי הקורולה הייתה עדיפה משמעותית.

חוץ מהאמינות ,אין קשר בין ג'אסטי ,לאונה ולגאסי.

כנראה שנהגת על לגאסי 1600 ,אוטומטית ,דור 1 ,שנחשבת "עגלה" ועדיין לא נהגת ולא חשת לגאסי אמיתית עם נפח 1800 או 2000 .

אחד הרכבים החזקים הנוחים עם אחיזת כביש מעולה.

לאבי יש את הלגאסי ,דור 2 ,2000 ,4x4 ...שום קורולה לא תיתן חוויה כזו.

ולאלי ,פותח השרשור :

זכור שמעבר לכל היתרונות ,הלגאסי צרכנית דלק לא קטנה (יותר ממשפחתומטיות רגילות) .

בברכה

מוטי

פורסם

נתתי דוגמאות לכך שסובארו גם הוציאו מכוניות איומות - ודווקא אלו שהיו הנמכרות ביותר שלהם בארץ (גם היום המצב דומה עם האימפרזה 1.5 העגלה השתיינית). כפי שכתבתי - זאת אכן הייתה לגאסי 1600 אוט', זקנים עם קלנועית צפרו והבהבו לי שאפנה את הדרך. ד"א - הקורולה 98 הייתה מכונית חזקה וזריזה לזמנה (עם 111 כ"ס וגיר מעולה היא הייתה יותר זריזה מהסובארו 2.0 של אותם ימים) ואפילו עם התנהגות כביש חביבה (באופן יחסי - כמובן שהדבר תוקן בדור הבא, הנאה מנהיגה מפחידה את הלקוחות שלהם).

אני כמובן יודע שמכוניות החזקות יותר של סובארו הן ליגה אחרת (למעשה חבר שלי רכש לפני שנים לגאסי 2.0 הנעה כפולה לפי עצתי והיה מאוד מרוצה), אבל לומר שמדובר ביצרן היפני הטוב ביותר...

פורסם
ד"א - הקורולה 98 הייתה מכונית חזקה וזריזה לזמנה (עם 111 כ"ס וגיר מעולה היא הייתה יותר זריזה מהסובארו 2.0 של אותם ימים) ואפילו עם התנהגות כביש חביבה (באופן יחסי - כמובן שהדבר תוקן בדור הבא, הנאה מנהיגה מפחידה את הלקוחות שלהם).

אבל לומר שמדובר ביצרן היפני הטוב ביותר...

הלגאסי בשנת 1992 (6 שנים לפני) הגיע עם 115 כ"ס במנוע 2000 סמ"ק , או 105 כ"ס ב-1800 .

בגיר 4 הילוכים (אוטומט) ,התגלתה בזמנו תקלה בצמה האלקטרונית (שלא כמו בגיר 3 הילוכים ).

התקלה בגיר תוקנה בדור 2 ,החל מ-1995 .

אם תסתכל אילו רכבים בני 20 ומעלה עדיין מסתובבים בכביש ,תקבל את התשובה.

בברכה

מוטי

פורסם

אני לא בטוח שמדד "המכוניות בנות ה-XX על הכביש" הוא המדד הנכון לגבי החלטה מי היצרן המצטיין. לפי המדד הזה המכונית המושלמת היא החיפושית. ד"א - יש עדיין הרבה סובארו לאונה על הכבישים, האם זה הופך אותן למכוניות נהדרות?

המנועים האטמוספריים של סובארו עד לשנים האחרונות "הצטיינו" בהספק נמוך לנפח, זאת לעומת טויוטה (במיוחד דגמים שלא הגיעו לארץ) והונדה. במרוץ הדראג חסר התועלת בין טויוטה E110 עם מנוע 1.6 (111 כ"ס) היא תביס את האימפרזה 1.6 (90 כ"ס) המקבילה והכבדה יותר ללא קושי וגם את הלגאסי 2.0 (115 כ"ס) הכבדה עוד יותר. לאחרונה סובארו ישרו קו מבחינת הספקי מנוע, אבל הם עדיין עם נתוני צריכת הדלק הגרועים ביותר מבין היפאניות.

כמעט כל היצרנים היפאנים ייצרו מכונית קומפקטיות עם מנועים רבי עוצמה והנעה כפולה. סובארו הקטנה שווקה את המכוניות האלו גם מחוץ לשוק היפאני (והאוסטרלי) והיבואן המקומי טרח להביא גרסאות אלו לכאן (יאמר לזכותו).

פורסם
אני לא בטוח שמדד "המכוניות בנות ה-XX על הכביש" הוא המדד הנכון לגבי החלטה מי היצרן המצטיין.

לפי המדד הזה המכונית המושלמת היא החיפושית. ד"א - יש עדיין הרבה סובארו לאונה על הכבישים, האם זה הופך אותן למכוניות נהדרות?

המנועים האטמוספר.

זהו מדד שמעיד על מספר דברים :

1. אמינות.

2. תחזוקה זולה.

3.שרידות.

אם בנוסף לפרמטרים שציינתי ביקשת נוחות ,אחיזת כביש ,בטיחות (4 כוכבים במבחני ריסוק ) ,2 כריות אוויר ,מנוע חזק ושקט -לגאסי.

בנוגע לשאלתך בנוגע לליאונה :

התשובה היא כן. זהו רכב נהדר להמון אנשים שמחפשים רק אמינות ואחזקה זולה.

ואת זה סיפקה החיפושית בדורות קודמים.

בברכה

מוטי

פורסם

המדד הזה מאוד לא מדויק ותלוי הרבה פרמטרים שלא כולם נגזרות ישירות של איכות היצרן.

לדוגמא - אחת המכוניות הישנות הנפוצות ביותר בלבנון (ובמדינות נוספות בעולם), כפי שרבים מאיתנו יודעים, היא מרצדס מסדרות 230 ו-280 משנות ה-70 וה-80. אמינות ושרידות כמובן, אולם גם תחזוקה זולה שנובעת ממכניקה פשוטה וריבוי חלקי חילוף זמינים. מדוע אתה לא רואה הרבה מכוניות כאלו על הכבישים בארץ? בעיקר משום שלא היו הרבה כאלו מהתחלה ובגלל שחלקי החילוף של מרצדס יקרים יותר כאן. לעומת זאת, שנתיים ביליתי בדרום לבנון וראיתי מספר מאוד מועט של סובארו ישנות, אז מה זה בדיוק אומר?

עוד משהו - מדוע אתה לא רואה הרבה טויוטות בנות 20 על הכבישים - כי התחילו ליבא אותן רק לפני 20 שנה בערך והן נעשו פופולריות בישראל רק מאמצע-סוף שנות ה-90. אולם אני סמוך ובטוח שכמעט כל טויוטה שעלתה על הכביש מאז ולא נהרסה בתאונה, עדיין נוסעת. כמו הקארינה 95 של ההורים שלי שמגרדת את ה-400K, כולל נסיעה די פרועה שלי ושל האחים שלי (היינו צעירים וזה היה מזמן). שגם היא ד"א, מהירה יותר וחסכונית יותר מהלגאסי 2.0 המקבילה (וכמובן - מנוע חזק יותר ושקט יותר), אמינה באופן טוטאלי וזולה לתחזוקה. הקארינה מכונית יציבה למדי ויתרון האחיזה של הלגאסי (אפילו בגרסת הנעה כפולה) לא יבוא לידי ביטוי אצל 99% מהלקוחות הפוטנציאלים שלה ב-99% מתנאי הכביש בישראל.

שלא תבין - אין לי שום העדפה לטויוטה, אני נוהג היום בקורולה 2009 (שגם היא חזקה וחסכונית יותר מהאימפרזה המקבילה) ולא כיף לי בכלל, אני גם חושב שסובארו יצרן מוצלח (לא בגודל אמנם) וייצר הרבה מכוניות נהדרות, אבל מכאן ועד שירת הלל (אני מתכוון לאליהו) וניסיון להציג את המכוניות האלו ככליל השלמות...

• תוכן חדש...