Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה יטי

tomy669
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לאחר התלבטויות רבות החלטתי לבדוק את הסקודה ייטי לעומק.

המחיר שלהם חדשה מהחברה מאוד פיתה אותי ולכן החלטתי לבדוק אותה.

הייתי שמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי הרכב.

המטרה נסיעות ארוכות בסופי שבוע ובמשך השבוע נסיעות בתוך העיר.

חשוב מאוד נוחות אמינות וצריכה נמוכה של דלק.

חשבתי ללכת על ה-2X4 ידני מנוע בנזין 1200 סמ"ק ולכן הייתי שמח לדעת אם יש מחלות לרכב הזה או למכלולים שבו.

כמובן שאני לא מתכוון כלל להיכנס לשטח אלא אולי רק שבילי קק"ל מסודרים.

כל מידע יכול להועיל לכן אשמח אם תוכלו להציף אותי..

פורסם
מומלצת בדיוק מאותן סיבות שציינת. נוחה' date=' חסכונית ושימושית גם לעיר וגם לטיולים ונסיעות ארוכות. תא מטען יחסית קטן. מכיר כמה אנשים שקנו את הדגם הידני ומאוד מרוצים.[/quote']

תודה לכם..

שאלות נוספות, מה עדיף, לרכוש חדש מהחברה או יד שניה?

ואיזה דגם יותר אמין ידני/אוטומט?

אגב למישהו יש את הנתון- על כמה עומד הסל"ד מנוע במהירות שיוט של 100 קמ"ש ידני?

הבנתי שיש 6 הילוכים, על מה הדבר משפיע?

אני נהגתי עד היום על RUNX ידנית 1.6 ליטר.

פורסם

6 בידני, 7 באוטומט.

תמיד הידני אמין יותר, כמה זמן אתה מתכוון להשאר עם הרכב?

לי יש אחריות על הגיר 5 שנים. וזה בערך מה שאני מתכוון להשאר עם הרכב, אז מסתדר.

לגבי החסכון בדלק בדגם האוטומטי (DSG), סבירה +-. מחוץ לעיר ללא מזגן וחלונות נהג+נוסע פתוחים עם מהירות ממוצעת של סביב ה100 קמ"ש תגיע לצריכה של 15.5-16 ק"מ לליטר. בתוך העיר הצריכה שלך תהיה שוב ללא מזגן בערך 9-10 ק"מ לליטר.

כשנכנס המזגן לפעולה, הרכב נהיה זללן משמעותית.

בהשוואה לכל המשפחתיות.. ללא ספק סביר מאוד.

משייט ב100 קמ"ש בגיר הרובוטי על 2000 סל"ד.

מבחינת זמינות כח... אני באתי מפאסאט 1.8T.. אז קצת חסר לי כח. לכל אותם בעלי משפחתיות, המנוע הנ"ל מספיק ויותר.

שמעתי הרבה סיפורים על גיר מתבלבל בנסיעות עירוניות בדגם הDSG - שטויות במיץ עגבניות. פשוט גיר גאוני..

פורסם

בקצרה - הידנית נעימה, חסכונית, זריזה ועמידה יותר.

הרובוטית לא רעה בכלל, היא פשוט לא נעימה כמו הידנית - בה הקלאץ' חמאתי ונוח מאוד לשימוש והתיבה מאוד מדוייקת ונעימה לתפעול.

ה-DSG7 הרבה פחות נעימה, החלטית ואמינה מה-DSG6 (המשודכת ל-1.8TSI ו-2.0TDI) - זה מתבטא בהעברות הילוכים פחות "חלקות" ונעימות, מעבר חד בין הילוכים (אם אתה בשני או שלישי - ולפתע מאיץ - היא לעיתים תוריד לראשון בחבטה מורגשת ומעיקה) וכמובן מוניטין האמינות הלקוי בספק שלה - למרות שינוי הקלאצ'ים לעמידים יותר והארכת האחריות.

צריכת הדלק של הידנית טובה יותר בעיר (1:10 במקרה הגרוע ביותר) וטובה יותר בביניערוני (הגעתי לממוצע של כמעט 1:20 בנהיגה מנהלתית ושפויה, בלי האצות מיותרות ועקיפות חסרות טעם).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
בקצרה - הידנית נעימה, חסכונית, זריזה ועמידה יותר.

הרובוטית לא רעה בכלל, היא פשוט לא נעימה כמו הידנית - בה הקלאץ' חמאתי ונוח מאוד לשימוש והתיבה מאוד מדוייקת ונעימה לתפעול.

ה-DSG7 הרבה פחות נעימה, החלטית ואמינה מה-DSG6 (המשודכת ל-1.8TSI ו-2.0TDI) - זה מתבטא בהעברות הילוכים פחות "חלקות" ונעימות, מעבר חד בין הילוכים (אם אתה בשני או שלישי - ולפתע מאיץ - היא לעיתים תוריד לראשון בחבטה מורגשת ומעיקה) וכמובן מוניטין האמינות הלקוי בספק שלה - למרות שינוי הקלאצ'ים לעמידים יותר והארכת האחריות.

צריכת הדלק של הידנית טובה יותר בעיר (1:10 במקרה הגרוע ביותר) וטובה יותר בביניערוני (הגעתי לממוצע של כמעט 1:20 בנהיגה מנהלתית ושפויה, בלי האצות מיותרות ועקיפות חסרות טעם).

אני נוהג שנתיים בDSG7 כל מה שאתה מציין לא קיים אצלי ואני עדיין לא החלפתי קלאצים.

הדבר היחידי זה שיש איזה רעידה לפעמים בהילוך2 וזה הסיבה להחלפת הקלאצים שאני יעשה בקרוב.

אני מבין שיש לך ידנית אבל זה לא סיבה להכפיש את מה שאינו שלך .

שמעתי רבות על הרעידות, פעם ראשונה שאני שומע על קפיצות בגיר הזה.

פורסם

תנהג ב-2.0TDI עם DSG6 - רק למטרת ההבדלים בין תפקוד התיבות - וחזור אלי עם תשובה.

מבטיח לך שלפתע התיבה שלך תרגיש קופצנית, הססנית מעט בתגובות, מבולבלת לעיתים ואפילו מעט איטית יותר.

אין קשר בין מה שיש לי לבין הכפשות, זאת המציאות - נהגתי אין ספור פעמים בשילוב 1.2TSI + DSG7(פאביה / אוקטביה / יטי / גולף), זה פשוט לא עובד בצורה מיטבית - נקודה. ה-DSG7 תיבה פחות נעימה מזאת הקודמת לה (ה-DSG6 כמובן) ובטח מהוורסיה הידנית.

שילוב ה-1.2TSI עם תיבה ידנית עדיף. עדיף מוח האדם על פני הניסיון לעליונות טכנולוגית - לפחות בשילוב המדובר.

העניין הוא שאתה התרגלת לתיבה ולאופי שלה, לכן אינך מצליח למצוא את התכונות האלה שלה - ואם לא נהגת קודם לכן בוואגית המצויידת ב-DSG6, אתה בהחלט לא תצליח להבין את דבריי לעומקו של עניין. כפי שאמרתי, נסה לנהוג בכזאת המצויידת ב-DSG6.

רעידות / השהייה / הססנות / בלבול / דילוג הילוכים וחבטות - תופעות לוואי של ה-DSG7 עם הקלאצ'ים ה"יבשים" שלה.

יתכן ובהחלפת הקלאצ'ים לחדשים (העמידים יותר. לפחות כך טוענים) המצב טוב יותר. זכורה לי פעולה חלקה יותר, לא מעבר לכך.

כך או כך - מסיבות רפואיות - יתכן ואאלץ לעבור לרובוטית. נקוווה שזאת תהיה 2.0TDI עם ה-DSG6.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
רנקס ידנית? :shock:

כמה עוד חיות כאלה יש בארץ?

הייתה לי את החייה היחידה הזו לשנת 2005 ומעלה..

היה רכב מצויין אמין בטירוף וחסכוני מאוד!!

עמדה למכירה לפני פחות מחודש.

ונמכרה בצער רב..

תודה על ההמלצות של כולם על הרכב..

כנראה שאלך על הידנית- יותר מושכת אותי מכל הבחינות....

מה אתם מציעים לגבי המחיר של יד שנייה?

אני שם לב שכמעט אף אחד לא קונה יד שנייה במחיר מחירון ה"אמיתי" של הרכב כולם מצליחים להוריד כמובן אם מדובר ברכב שהוא לא נדיר בשוק.

מה דעתכם המחיר שאני אמור לשלם על ייטי ידנית שנת 2011 יד ראשונה עם 12,000 ק"מ?

אגב, לא ציינתם מחלות שיש לרכב, אם יש..

עוד דבר שמטריד אותי זה הצורך באיתוראן, מה הסיבה לשטות הזו והאם זה חובה?

אני מעדיף לקבל את הכסף ולא את הרכב אחרי שעבר חבטות ונסיעה פראית עם הגעתו לשטחים עויינים..

האם אחרי מס' שנים ניתן לבטל את זה מבחינת הביטוח או דרכים אחרות לביטול האיתוראן?

פורסם

לגבי מחיר, הייטי מאוד מבוקש כרגע כמשומש ויש מעט מאוד בלוחות.

המחיר נסחר קרוב מאוד למחירון מלמטה.

לגבי איתוראן, אצלי בייטי ישנו איתוראן SAVE, אני מניח שתוך שנתיים אפשר לבטל אותו.

בכל מקרה העלות שלו 20 ש"ח לחודש (אני קבלתי שנה חינם).

היתרון בו הוא שהרכב ננעל לבד אם שכחת אותו פתוח וכן שאין שום קודן מעצבן.

לגבי סל"ד ב100 קמ"ש אינני זוכר אך הוא נמוך ומדובר בפרט מאוד שולי.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מה זה בדיוק איתוראן סייב? השאלה אם אני חייב את זה מבחינת הביטוח? לפי איזה מחירון הכי נכון ללכת יד 2 או לוי יצחק? איזה דברים קריטים צריך להסתכל בבדיקה של מכון רישוי? אם ברשותך יטי ידנית ותוכל לבדוק את נושא הסל'ד זה יעזור.

פורסם
מה זה בדיוק איתוראן סייב? השאלה אם אני חייב את זה מבחינת הביטוח? לפי איזה מחירון הכי נכון ללכת יד 2 או לוי יצחק? איזה דברים קריטים צריך להסתכל בבדיקה של מכון רישוי? אם ברשותך יטי ידנית ותוכל לבדוק את נושא הסל'ד זה יעזור.

בנוסף הייתי שמח לדעת מה שופר או שונה בדגם של שנת 2011 לעומת הדגמים הישנים יותר.

• תוכן חדש...