Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני לפני קניית מיניוון 7 מקומות (נדרש 5-6 מקומות בקביעות + מקום למטען)

אני מתלבט בין דודג' ג'רני 2012 שיותר מאובזרת ויוקרתית

לבין שברולט אורלנדו שמצאה חן בעיני

שניהם אני יכול להשיג בתקציב של כ- 160K

ההתלבטות על הג'רני:

ירידת ערך גדולה בעוד כ-4 שנים

ההתלבטות על האורלנדו:

מנוע דיזל

מיניוונים אחרים די פסלתי

מאזדה 5 + טויוטה ורסו - לא התלהבתי מכלום

סיטרואן C4 פיקאסו, - גיר רובוטי

פיגו 5008 - מפחד מפיג'ו + לא התחברתי יותר מידי. (נו בסוף זה תמיד טעם אישי)

הפורדים שמעתי שיש לא מעט בעיות איתם והחלקי חילוף יקרים (הם גם יותר מהתקציב שלי)

אז נשארתי עם הג'רני והאורלנדו

אני לא נוסע יותר מידי כך שצריכת הדלק פחות קריטית

מה דעתכם?

פורסם

החשש שלך מהפיקאסו מופרך ומופרז לגמרי.

לא אומר שהגיר הרובוטי תענוג אבל מתרגלים אליו מהר מאוד (גם אני, אשתי, חברים) ושוכחים מזה לגמרי.

מדובר באחד הרכבים הנוחים, המפנקים והמרווחים ביותר בקטגוריה - משתלם מאוד למחירו וחסכוני.

נוסע עליו מכל 4 שנים עם משפחה של 5 נפשות שנוסעת הרבה.

לפני זה היה לי רנו גרנד-סניק ואם הגיר הרובוטי מפריע לך גם היא חלופה עדיפה בהרבה על האורלנדו .

לפיקאסו, 3008 אחותה התאומה ולסניק יש 3 מושבים מלאים בספסל האמצעי לעומת 2.5 בלבד באורלנדו כך שתמיד נשאר מושב אחד מקופל כדי להשאיר מקופ למטען עם 6 נוסעים.

פורסם

מניסיון עם ג׳רני של 3 שנים ו- 65k ק״מ,

מנוע חלש (יחסית) ושתיין.

חשמל בעייתי ולא אמין (בעיקר במערכת המדייה שאיך לא, הותקנה בישראל).

הייתי בודק ברצינות את הפורד s-max.

פורסם

אתה מודע לעובדה שגם המחירון של האורלנדו לא יהיה מזהיר והנפילת ערך שלו פשוט גדולה כמו שאר הרכבים ה"אמריקאים".

שקלת את הקיה קרניבל ?

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

לגבי האורלנדו, ש לאורלנדו מספר יתרונות בולטים, בינהם:

· למרות שציינת זאת כחיסרון-

ייחודיות של מנוע טורבו דיזל בסגמנט אשר מאפשר לו להיות הרכב החזק ביותר בסגמנט (פי 2 מומנט ביחס לתחרות) ויחד עם זאת גם החסכוני ביותר בדלק (החסכוני ביותר בהשוואה לנתוני היצרן בסגמנט).

· אורלנדו מציע 7 מק' ישיבה מהמרווחים ביותר בסגמנט כאשר 2 המושבים של השורה השלישית הינם מושבים רגילים ולא ארעיים כפי שקיים בחלק מהדגמים המתחרים.

· רמת הגימור הבסיסית הקיימת בארץ כוללת ג'אנטים אלומיניום ולא ברזל עם טסה, חיישני חניה אחוריים כסטנדרט ,

פנסי ערפל קדמיים ועוד...

· בשלושה החודשים האחרונים בהם נמצא אורלנדו בארץ יש אין ספור כתבות מפרגנות של עיתונאי הרכב אשר מהללים את הרכב וכמות המכירות בהתאם - למעלה מ-200 רכבים נמכרו ב-3 חודשים הראשונים מרגע הגעתו ארצה.

אם יש עוד שאלות על הרכב אשמח לענות לך,

גיא משברולט

פורסם

הייתי בודק ברצינות את הפורד s-max.

ל-S-MAX יש בעיה כרונית עם המזגן לפי דיווחי הרוכשים - הוא פשוט חלש מדי לקיץ הישראלי והנוסעים מאחור פשוט מתבשלים.

פורסם
לגבי האורלנדו, ש לאורלנדו מספר יתרונות בולטים, בינהם:

· אורלנדו מציע 7 מק' ישיבה מהמרווחים ביותר בסגמנט כאשר 2 המושבים של השורה השלישית הינם מושבים רגילים ולא ארעיים כפי שקיים בחלק מהדגמים המתחרים.

גיא משברולט

צריך לדייק בעובדות - האורלנדו הוא ככל הנראה הכי פחות מרווח ל-3 נוסעים בספסל האמצעי, אולי מלבד המאזדה 5 הזערורית. יש לו רק 2.5 מושבים בספסל האמצעי ושני המושבים בשורה השלישית בוודאי שלא באותה רמה של נוחות ומרחב כמו הכיסאות בספסל האמצעי.

הפיקאסו, גראנד-סניק, ה-5008 וה-S-MAX כולן מציעות 3 מושבים מלאים וזהים בספסל האמצעי ולכן שימושיות בהרבה לדעתי.

המאזדה 6 והאורלנדו הן בפועל עם 6 מושבים מלאים ולא 7, מהם השניים האחוריים ברמת נוחות נחותה משמעותית ולא משאירים מקום ראוי למטען.

פורסם
ל-S-MAX יש בעיה כרונית עם המזגן לפי דיווחי הרוכשים - הוא פשוט חלש מדי לקיץ הישראלי והנוסעים מאחור פשוט מתבשלים.

בול-שיט!

אל תכתוב דברים שלא התנסית בהם.

אתה סתם מפיץ שמועות (ולפחות מודה בזה).

באותה מידה יכולתי להגיד (שיש שמועה) על האינטרס הכלכלי מאחורי הפצת השמועה...איך זה היה נשמע? רציני?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

^

יש דיונים שלמים על נושא המיזוג בפורומי רכב מקבילים - אני מציע לפותח הדיון ללכת לקרוא אותם ולהחליט לבד אם לדעתו האישית זה בולשיט. רק לאחרונה העניין נבדק ודווח באריכות עם דגם 2012.

לא יודע מניסיוני ולא יודע לומר אם יש כאן תיאוריות קונספירציה מתוחכמות ברקע.

פורסם
^

יש דיונים שלמים על נושא המיזוג בפורומי רכב מקבילים - אני מציע לפותח הדיון ללכת לקרוא אותם ולהחליט לבד אם לדעתו האישית זה בולשיט. רק לאחרונה העניין נבדק ודווח באריכות עם דגם 2012.

לא יודע מניסיוני ולא יודע לומר אם יש כאן תיאוריות קונספירציה מתוחכמות ברקע.

מניסיון אישי אמיתי וממגוון מצבים - שקר!

מכיר היטב את ה"דיון" באתר של העריץ. לדעתי קומבינה מתוחכמת! אל תהיה פתי.

אני מאוד מציע לך לקרוא את השירשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=440114

ואז תגיד אם ה"בדיקה" באותו "פורום" שווה משהו...?

אגב, אם הוא היה באמת בנאדם רציני, לשיטתו, מה היה קורה לדרוגי המכוניות בשירשור המצ"ב כאן?

לא מכובד להיות מפיץ שמועות. סתם משרת אינטרס, בצורה תמימה.

פורסם
מניסיון אישי אמיתי וממגוון מצבים - שקר!

מכיר היטב את ה"דיון" באתר של העריץ. לדעתי קומבינה מתוחכמת! אל תהיה פתי.

אגב, אם הוא היה באמת בנאדם רציני, לשיטתו, מה היה קורה לדרוגי המכוניות בשירשור המצ"ב כאן?

לא מכובד להיות מפיץ שמועות. סתם משרת אינטרס, בצורה תמימה.

כמוך גם אני לא אוהב את ההתנהלות של "העריץ" (בלשון המעטה) אבל אין לי מושג מה זה אומר על אמינות המידע שהוא מביא.

באותה מידה אתה יכול להיות בעל אינטרס - לך תדע. חלילה אני לא טוען שכן אבל אין לי כלים לשפוט.

כמו שציינתי באופן בולט לפחות פעמיים - אני רק חוזר על מה ששמעתי/קראתי ואין לי כל דעה או ניסיון בעניין.

פורסם
כמוך גם אני לא אוהב את ההתנהלות של "העריץ" (בלשון המעטה) אבל אין לי מושג מה זה אומר על אמינות המידע שהוא מביא.

באותה מידה אתה יכול להיות בעל אינטרס - לך תדע. חלילה אני לא טוען שכן אבל אין לי כלים לשפוט.

כמו שציינתי באופן בולט לפחות פעמיים - אני רק חוזר על מה ששמעתי/קראתי ואין לי כל דעה או ניסיון בעניין.

פייר-אינף.

ממליץ שתעבור על השירשור שצרפתי. הוא קצת פותח את הראש.

תתרשם איך אנשים המוערכים כאן כמקצועים במשך שנים ואשר אינם בעלי עניין, בוודאי במקרה האס-מקס, מודים בבעיה של אבחון אפקטיביות של מזגן ובחוסר היכולת להשוות.

לגבי ההוא, אני יכול לפרט מדוע ההתנהלות במקרה הספציפי הזה, היא לא סתם חשודה.

אבל אנחנו ממש מתרחקים מנושא השרשור.

פורסם

תשמע... ניגשתי, קראתי בעיון 8 עמודים של דיון טכני מרתק אבל ככל הנראה הגעתי למסקנה בדיוק הפוכה משלך.

כל הנתונים היבשים וההגדרות הן בולשיט אחד גדול (כמו כמעט כל "תקן" ישראלי שמעורב כסף גדול בעניין).

זה הכל עניין של התרשמות אישית והשוואתית ולכן אי אפשר באמת לסתור לא את חוות דעתך ולא את זו של ה"עריץ".

לא בטוח שזה המקום להמשיך את הדיון על S-MAX והמזגן וממילא אין לי הרבה מה לתרום לו כפי שציינתי.

פורסם

מקובל. המסקנה - אין תחליף להתנסות אישית.

וההוא? אל תסמוך עליו בעניין הזה. הוא צריך לתת הרבה הסברים.

• תוכן חדש...