Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 307 דיזל מונית לשעבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיז'ו 307 עם 670,000 ק"מ, נשמע אחלה עיסקה עם אתה בעיסקי מיחזור הברזל.

לגבי המחיר אני מעריך שיש שם קרוב לטון ברזל אבל אני לא סגור על שערי הברזל לאחר אולמיפאדת בייג'ין.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טון ברזל זה בין 800-1000 שקל.

היה על זה דיון פה לא מזמן.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
נתקלתי ביד 2 במודעה של הרכב הנ"ל. התקשרתי לבחור ממגרש המוניות לרכב יש 670k ק"מ והורכבו לו מנוע hdi 2.0 וטורבו מפירוק לפני חודש. ברור לי שזו התאבדות אבל עדיין- כמה הייתם משלמים על רכב כזה? הוא רוצה 10k בתור התחלה לדעתי אוכל להוריד אותו עוד 1500 ש"ח לערך.

בתור רכב שני או סתם לשעשוע, יש מצב שאם הרכב במצב כללי טוב זה יכול להיות רעיון נחמד.

אם יש לך זוג ידיים טובות וכרטיס אשראי בינלאומי, חלקים מ EBAY זו לא בעיה. אם הבסיס של הרכב במצב סביר, זה יכול להיות אחלה דבר. הרבה להפסיד אין לך גם אם תזרוק אותו לפח אחרי שנתיים.

מה הציפיות שלך מהרכב ולמה אתה רוצה לקנות אותו ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לאו דווקא אמינה... וגם כשתהיה תקלה משמעותית התיקון יעלה יותר מפי שתיים מערכו של הרכב. לקנות מרסדס ישנה זה לא בעיה, אבל האחזקה שלה כואבת :?

זה נכון לא בטוח שעם הפזו המצב יהיה יותר טוב, אז אולי לחפש פולו או אוקטביה ישנות מונית לשעבר.

פורסם
לאו דווקא אמינה... וגם כשתהיה תקלה משמעותית התיקון יעלה יותר מפי שתיים מערכו של הרכב. לקנות מרסדס ישנה זה לא בעיה, אבל האחזקה שלה כואבת :?

הרשה לי לישאול, מאפה אתה יודע שהאחזקה של מרצדס כואבת? במוסכים הנכונים האחזקה של מרצדס סבירה בהחלט ולדגם שהיה מונית יש יתרון: שפע של חלפים זולים ואיכותיים.

די משעשע אותי ליקרוא את רוב התגובות, במיוחד כאלה עם נבואות. צריך להפנים: זה לא משנה כמה תיקון עולה ביחס לרכב. נניח קנית מונית ב10K ותיקון כלשהו עלה 4K. ננית מישהו אחר קנה רכב ב20K שלא היה מונית מאותו שנתון ודגם והיה לו אותו תיקון ב4K. מה זה אומר?

צריך להבין שעצם העובדה שרכב נעשה זול יותר לקנייה התיקונים לא נעשים זולים יותר, לכן לא כדאי לעשות חישובים של יחס מחיר תיקון למחיר הרכב.

Apple, היום יש בעייה למכור כל רכב. מצד השני רכב שקנו אותו בזול אפשר גם למכור בזול. יש הרבה אנשים שמחפשים דיזל כי רוצים לחסוך בהוצאות דלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
צריך להבין שעצם העובדה שרכב נעשה זול יותר לקנייה התיקונים לא נעשים זולים יותר, לכן לא כדאי לעשות חישובים של יחס מחיר תיקון למחיר הרכב.

.

נכון חלקית,כי לא שווה לדוגמא לקנות רכב שנת 94 ב-4,000 ש"ח וכאשר יתקלקל הגיר האוטומטי/המנוע להשקיע סכום זהה בתיקונו

אם לא גבוה יותר.

היה כאן השבוע,בפורום בחור עם לנסר 93,שככל הנראה זקוק להחלפת מנוע-מחיר התיקון עולה כפול ממחיר הרכב ואז אם אין לך קשר סימיוטי וסמנטי מיוחד לרכב נשאר לך רק לקוות שתוכל לגרוט ולקנות משהו נורמלי יותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

colauti 9, אם הרכב ישן בן 20 שנה שיש לו עוד מלא בעיות אחרות כניראה ושוווי שלו 3K לכל היותר, אז כמובן לא שווה לתקן - את זה אני מבין ועם זה אני מסכים.

אבל אם רכב מודרני יחסית ובטיחותי, במצב טוב ללא תקלות אחרות אז יש טעם להשקיע ובמקרה כזה עלות הרכב לא חשובה, להלן הסבר מדוע:

אני חושב שצריך להסתכל לא על מחיר הרכב, אלא איזה רכב אחר אפשר לקנות באותו מחיר. אם נניח מישהו קנה רכב שנת 2005 ב15K בגלל שזה מונית לשעבר (רכב כזה לא מונית היה עולה נניח 30K וזה עוד יהיה בנזין - פחות חסכוני ופחות חזק) והגיע זמן לתקן מכלול כלשהו (נניח הלך מדחס מזגן או אלטרנטור - משהו שיכול לקרות לכל רכב באופן עקרוני ללא קשר לקילומטרז'), אז פשוט מתקנים וממשיכים לנסוע.

יש אנשים שפועלים לפי לוגיקה של רכב זול לא צריך להשקיע, אני רואה אותם בשולי כביש מהיר בימים חמים עם מכסה מנוע מורם.

אני להבדיל מעדיף כן להשקיע ובמקרה של אחזקה או תיקון משתמש בחלפים האיכותיים ביותר שאפשר.

למשל בדיוק היום עשיתי טיפול למונית שלי וקיבלתי פילטרים הכי איכותיים, זה עולה קצת יותר אבל אני בטוח באיכות שלהם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ידיים וכלים יש. כנראה מחר אלך לראות את הרכב המדובר, אעדכן בהמשך

פורסם
הרשה לי לישאול, מאפה אתה יודע שהאחזקה של מרצדס כואבת? במוסכים הנכונים האחזקה של מרצדס סבירה בהחלט ולדגם שהיה מונית יש יתרון: שפע של חלפים זולים ואיכותיים.

די משעשע אותי ליקרוא את רוב התגובות, במיוחד כאלה עם נבואות. צריך להפנים: זה לא משנה כמה תיקון עולה ביחס לרכב. נניח קנית מונית ב10K ותיקון כלשהו עלה 4K. ננית מישהו אחר קנה רכב ב20K שלא היה מונית מאותו שנתון ודגם והיה לו אותו תיקון ב4K. מה זה אומר?

Apple, היום יש בעייה למכור כל רכב. מצד השני רכב שקנו אותו בזול אפשר גם למכור בזול. יש הרבה אנשים שמחפשים דיזל כי רוצים לחסוך בהוצאות דלק.

כי זה ברור כשמש שאחזקה של מרצדס לא משנה אם מונית או לא מונית ואם נקנתה ב 200 אלף או ב 10 אלף יותר יקרה מכל מכונית עממית אחרת. אם זה היה אחרת אני מאמין שהרבה יותר אנשים היו נוסעים על מרסדס. מה שרשמת לגבי התיקון לא הבנתי כל כך... ברור שלא משנה באיזה סכום קנית רכב אותה תקלה תעלה סכום דומה בשניהם ו?:idea:

כל מה שאמרת זה בדיוק מה שאמרתי, בשורה תחתונה: מרסדס יותר יקרה לאחזקה מ 90 אחוז הרכבים שנוסעים על הכביש בגלל עלות החלפים ללא תלות בסכום הקנייה.

MX-5 :arrow: THANK YOU

ALFA 159 :twisted:

פורסם
כי זה ברור כשמש שאחזקה של מרצדס לא משנה אם מונית או לא מונית ואם נקנתה ב 200 אלף או ב 10 אלף יותר יקרה מכל מכונית עממית אחרת.

תלוי מה זה בעיניך מכונית עממית. רוב העם עדיין נוסע על 1.6 אוטומטי בנזין ובמקרה כזה האחזקה של מרצדס בערך באותם סדרי גודל כמו כל רכב אירופאי אחר ואם היא דיזלית אז גם תיהיה חסכונית יותר בדלק בהמון. נכון, מרצדס זה לא רכב לתפרנים, זה לא שרייד או סובארו DL, אבל האחזקה לגמרי לא כואבת כי הרכבים האלו אמינים ויש שפע של חלפים תחליפיםם איכותיים. היא בטח לא מה שרשמת: "מרסדס יותר יקרה לאחזקה מ 90 אחוז הרכבים שנוסעים על הכביש בגלל עלות החלפים ללא תלות בסכום הקנייה" . אני לא יודע מאיפה לקחת סטטיסטיקות ואיך אתה יכול להגיד דברים כאלו (במיוחד שיש לי ספק שהיה לך רכב מרצדס). לי היה בעבר מרצדס ויש לי מרצדס היום - אלו מבין הרכבים הזולים ביותר שהיו לי מבחינת האחזקה. טיפולים לא יקרים, חלפים גרמניים איכותיים לא יקרים. מה אפשר לבקש עוד? אתה מוזמן לחפש בפורום יש מישהו שפרסם עלויות אחזקה של מרצדס שלו.

לגבי תיקונים הכל פשוט: לא משנה כמה עולה הרכב, התיקונים לא נעשים זולים יותר כאשר רכב נעשה זול יותר לקנייה, לכן אין משמעות למחיר הרכב אלא רק משמעות איזה רכב באותו כסף אתה יכול לרכוש במקום.

פורסם

קח סקודה אוקטביה ומרסדס. שתיהן דיזל, הסקודה לצורך העינייו נקנתה תמורת 40 אש"ח והמרסדס תמורת 18 אש"ח. בבוקר יום א' בעליהן של הרכבים גילו שנתלשה המראה הימנית באוטו נחש מי ישלם על מראה פי 6?

יודע מה סבבה, מרסדס אמינה, אבל כשתבוא התקלה המשמעותית לרכב ישן כזה, תיקונה יהיה מאד כואב.

ואני לא צריך לדעת על בשרי מהי אחזקה של מרסדס בגיל מתקדם, יש לי מספר מכרים בעלי רכבים כאלה :wink:.

פורסם

יודע מה סבבה, מרסדס אמינה, אבל כשתבוא התקלה המשמעותית לרכב ישן כזה, תיקונה יהיה מאד כואב.

מאיפה הנבואה הזאת? למשל אם לשקודה שהזכרת יילך גיר זה יעלה הרבה יותר מתיקון גיר של מרצדס (במוסך הנכון כמובן), מעבר לזה לשקודות דיזלים בקילומטרז' מתקדם מתעייפים קמשפטים ושאר ירקות. אז מראה של מרצדס יותר יקרה,אבל כל השאר? ואם תכנס אם רכב X לקיר או רכב Y? מה זה משנה?

ויש לי מספר מכרים שמזדה 3 אצלם לא אמינה. מה זה אומר? ומאיפה בכלל הבאת מחירים? למה אתה משווה מרצדס מונית לשעבר שנת 95 עם אוקטביה שנת 2005?

אתה אומר תקלה במרצדס זה כואב. ובמותג אחר זה לא כואב - במוסכים של מותגים אחרים מחלקים וזלין בחינם?

ידידי, עכשיו ברצינות מלאה: תקלה רצינית "כואב" בכל רכב מתקדם באותה מידה, רכבים שעובדים בתור מונית לא היו עובדים בתור מונית אילו החלקים היו עולים הרבה כסף. למשל לטפל במערכת המים של פסאט במוסכי צ'מפיון זה בערך פי 3 יותר יקר מלטפל במערכת מים במרצדס במוסכים הנכונים. אני אומר מניסיון ויש לי קבלות. רק להבדיל בפסאט משאבת מים מסכנה עם כנפונים מפלסטיק ובמרצדס בפחות כסף מזה משאבה ממתכת מאסיבית עם כנפונים גדולים מברזל ובכלל כל הפלאנג'ים ושאר חיבורים הכל מתכת ולא פלסטיק כמו ברכבים אחרים היה בשנות ה-90' המוקדמות.

פורסם

למה אני עושה השוואה כזאת? כי זה מה שפותח הפוסט רשם. שים לב שאת כל דברי אני לא מייחס למרסדס שנתיים שלוש, ארבע על הכביש. ומה שאמרת לגבי נהגי מוניות על מסדס, זה לא רלוונטי בקשר לתקלות, רוב הנהגים מחליף בדרך קבע את הרכבים שלהם עד גבול מסוים (ק"מ או שנים), כי זה לא כלכלי בתור נהג מונית, להחזיק רכב ישן (יחסית למונית).

תכנס קצת לאיביי אפילו ותשווה בין חלפים של רכבים שונים ותראה את ההבדל. אני לא יודע איפה אתה מטפל בקביעות ברכבים שלך והיכן אתה משיג חלפים, ואם אתה אומר שזה באותם המחירים כמו של כל רכב ממוצע, בוא תספר שנדע גם. יש הרבה אנשים שרוצים ליקנות מרסדס ישן אבל לא קונים בגלל ההזקה.

פורסם

חברים- הלכתי לראות את הרכב, כמובן שלא ציפיתי ליותר מדי. מבחינה חיצונית הרכב בסדר. 4 צמיגים צריך להחליף מיד. שני פנסים קדמיים גם כן. תושבת מנוע עליונה גמורה. המנוע נשמע טוב מאוד לא מנפח מהנשם, מים ירוקים נראים טוב גם כן(אם כי לא מקוריים).

הבעיה העיקרית- טורבו לא נכנס לעבודה. עשיתי סיבוב האוטו ממש לא סוחב ככה. בעל הרכב אומר שהוא מוכר את הרכב במצב הזה ולא מתכוון להשקיע כסף. הצעתי לו 4000 שקל, נראה מה יהיה.

• תוכן חדש...