Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 307 דיזל מונית לשעבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור ההודעה האחרונה שכתבת, נראה לי שעדיף לך לא להתעסק עם רכב כזה,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה אני עושה השוואה כזאת? כי זה מה שפותח הפוסט רשם.

יש לי הרגשה שאנחנו מדברים על נושאים שונים. :)

תכנס קצת לאיביי אפילו ותשווה בין חלפים של רכבים שונים ותראה את ההבדל. אני לא יודע איפה אתה מטפל בקביעות ברכבים שלך והיכן אתה משיג חלפים, ואם אתה אומר שזה באותם המחירים כמו של כל רכב ממוצע, בוא תספר שנדע גם. יש הרבה אנשים שרוצים ליקנות מרסדס ישן אבל לא קונים בגלל ההזקה.

לצערי אצלינו בארץ מחירי החלפים הם לא של איביי. אנשים רוצים מרצדס צריכים להבין שלמרות שעם הגיל שלו הוא נעשה זול יותר לרכישה, מבחינת סיבוכיות וכמות מכלולים זה עדיין לא הופך לאלטו לכן זה לא רכב לתפרנים. תאמין לי, מי שקונה מרצדס משומש - הוא יודע לאן הוא נכנס ומה עומד לפניו.

ברכב משומש זה מאוד משנה איך טיפלו ברכב.

בעבר לא היו אלטרנטיבות עבור טיפולים במצרדס: או כפרים או חברה. היום יש מוסך עם בעלי מקצוע מדהימים מהשורה הראשונה שבאים אליו לטפל ברכבים שלהם מכל הארץ. זה לא קשור לנושא השרשור, לכן אני לא אגיב יותר בנושא מרצדסים ואחזקה שלהם.

botzek1, לפי התיאור זה נשמע כמו תקלה חשמלית כלשהי או אולי חיישנים או צינורות. אם בכל זאת אתה שוקל את הרכב אז כדאי להתיעץ עם מומחה שמבין בדגם הזה. על פניו ניראה שמדובר על הרפתקה שלא הייתי ממליץ להכנס עליה. אם היה פשוט לסדר את הבעייה, הסוחר היה מסדר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני נזכר ביום אחד לפני כ- 5 שנים שעצרתי מונית ברח' שוקן בת"א. עצר לי נהג מונית עם סקודה אוקטביה מהראשונות שהגיעו למוניות. הוא הראה לי שמד הקלימוטראז' מורה על 860,000 ק"מ.

אבל מה? הוא סיפר לי שהטורבו כלל לא עובד, הרכב נשמע כמו טרקטור, בקושי סחב.

האם היה נעים לנסוע ברכב הזה? ממש לא.

כנראה שהנהג היה תפרן ולא היתה לו ברירה. הוא סיפר לי שהוא מאזור מודיעין וכי הרכב בקושי עולה את העליות של מודיעין (אז עוד לא היה כביש 431).

ממליץ לא לגעת ברכבים הללו, לדעתי הם באמת צריכים להגיע לפירוקיות ולברזל.

אגב מוניות שעשו קילומטראז גבוה, בקו מוניות שרות ת"א רחובות ישנה מונית שירות פולקסווגן LT שבכל פעם שאני נוסע בה, אני מריח ריח חריף של דלק ועשן.

שאלתי פעם את הנהג מדוע לא מתקנים את זה. הוא הסביר לי שהרכב עשה מליון ו- 200,000 ק"מ ושהרכב שייך לאחיו. כמו כן, ציין בפני שבקילומטראז של 960,000 ק"מ צילינדר אחד הפסיק לפעול. הרכב הגיע למוסך, המוסכניק הציע להחליף את המנוע למנוע משופץ, וכעת הרכב נוסע "טוב" לדעתו.

אז היה נעים לנסוע ברכב המסריח הזה עם כל השטינק של הדלק והעשן?

ממש לא. אבל מה? יש נהגים שמסיבות כאלה ואחרות יסעו ברכב עד שהוא יתפרק. חבל.

זה מזכיר לי איזה חבר של אבא שלי תימני, בן 70 שהולך עם מכנסיים מהבר-מצוה שלו, המכנסיים דהויים ועד שלא ייקרעו לגמרי, הוא עדיין ילך אתם.

קמצן, מה לעשות?

פורסם
יש לי הרגשה שאנחנו מדברים על נושאים שונים. :)

לצערי אצלינו בארץ מחירי החלפים הם לא של איביי. אנשים רוצים מרצדס צריכים להבין שלמרות שעם הגיל שלו הוא נעשה זול יותר לרכישה, מבחינת סיבוכיות וכמות מכלולים זה עדיין לא הופך לאלטו לכן זה לא רכב לתפרנים. תאמין לי, מי שקונה מרצדס משומש - הוא יודע לאן הוא נכנס ומה עומד לפניו.

ברכב משומש זה מאוד משנה איך טיפלו ברכב.

בעבר לא היו אלטרנטיבות עבור טיפולים במצרדס: או כפרים או חברה. היום יש מוסך עם בעלי מקצוע מדהימים מהשורה הראשונה שבאים אליו לטפל ברכבים שלהם מכל הארץ. זה לא קשור לנושא השרשור, לכן אני לא אגיב יותר בנושא מרצדסים ואחזקה שלהם.

botzek1, לפי התיאור זה נשמע כמו תקלה חשמלית כלשהי או אולי חיישנים או צינורות. אם בכל זאת אתה שוקל את הרכב אז כדאי להתיעץ עם מומחה שמבין בדגם הזה. על פניו ניראה שמדובר על הרפתקה שלא הייתי ממליץ להכנס עליה. אם היה פשוט לסדר את הבעייה, הסוחר היה מסדר.

מה שרשמת, זה בדיוק מה שאני אומר במילים אחרות:-D

MX-5 :arrow: THANK YOU

ALFA 159 :twisted:

פורסם
אני נזכר ביום אחד לפני כ- 5 שנים שעצרתי מונית ברח' שוקן בת"א. עצר לי נהג מונית עם סקודה אוקטביה מהראשונות שהגיעו למוניות. הוא הראה לי שמד הקלימוטראז' מורה על 860,000 ק"מ.

אבל מה? הוא סיפר לי שהטורבו כלל לא עובד, הרכב נשמע כמו טרקטור, בקושי סחב.

האם היה נעים לנסוע ברכב הזה? ממש לא.

כנראה שהנהג היה תפרן ולא היתה לו ברירה. הוא סיפר לי שהוא מאזור מודיעין וכי הרכב בקושי עולה את העליות של מודיעין (אז עוד לא היה כביש 431).

ממליץ לא לגעת ברכבים הללו, לדעתי הם באמת צריכים להגיע לפירוקיות ולברזל.

אגב מוניות שעשו קילומטראז גבוה, בקו מוניות שרות ת"א רחובות ישנה מונית שירות פולקסווגן LT שבכל פעם שאני נוסע בה, אני מריח ריח חריף של דלק ועשן.

שאלתי פעם את הנהג מדוע לא מתקנים את זה. הוא הסביר לי שהרכב עשה מליון ו- 200,000 ק"מ ושהרכב שייך לאחיו. כמו כן, ציין בפני שבקילומטראז של 960,000 ק"מ צילינדר אחד הפסיק לפעול. הרכב הגיע למוסך, המוסכניק הציע להחליף את המנוע למנוע משופץ, וכעת הרכב נוסע "טוב" לדעתו.

אז היה נעים לנסוע ברכב המסריח הזה עם כל השטינק של הדלק והעשן?

ממש לא. אבל מה? יש נהגים שמסיבות כאלה ואחרות יסעו ברכב עד שהוא יתפרק. חבל.

זה מזכיר לי איזה חבר של אבא שלי תימני, בן 70 שהולך עם מכנסיים מהבר-מצוה שלו, המכנסיים דהויים ועד שלא ייקרעו לגמרי, הוא עדיין ילך אתם.

קמצן, מה לעשות?

אני לא תימני ולא קמצן. סטודנט נשוי אין יותר מדי כסף. חוץ מזה אני לא מתכוון לנסוע ברכב מתפרק, כוונתי היתה לקנות אותו במחיר נמוך ממחיר השוק ולהשקיע את ההפרש ביישור קו רציני, וכך לפחות לקבל רכב במצב טוב וידוע.

פורסם

התגובה של גאננרס הצחיקה אותי.

נזכרתי שבעבר, חבר שלי קנה סקודה פייבוריט ללא מנוע, מתוך חשיבה כי יחסוך כסף רב ברכישה של גרוטאה ללא מנוע, לאחר מכן, חשב שיצליח להתקין את המכלולים בזול.

בסוף הסתבר שהזול נהיה יקר מאוד.

מבין בהחלט את פותח השרשור על כך שהוא מחפש לחסוך, אבל זה יכול להתאים לדעתי לבעל מקצוע מכונאי, שיוכל גם ליהנות מהטרחה הרבה ומתקלות רבות ומרגיזות, ברכב כל כך "קרוע".

בהצלחה, לפחות מקווה שבמכנסיים אף אחד לא יחקה את התימני

• תוכן חדש...