Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

התקשרו אליי מחברת הביטוח (ביטוח ישיר) והציעו לי לחדש את הפוליסה עם אותה הצעת מחיר שקיבלתי בשנה שעברה, אני תמיד קורא ושומע שלעשות ביטוח דרך חברות גדולות כמו ביטוח ישיר תמיד הכי פחות משתלמות מבחינת מחיר ותמורה.

מדובר על ביטוח של מאזדה לאנטיס שנת 2001, זאת ההצעה שקיבלתי:

ביטוח חובה - 1338 ש"ח.

ביטוח מקיף - 2370 ש"ח.

מה אתם חושבים על המחיר? האם אפשר להוציא מחיר יותר נמוך מחברות אחרות? אני גם לא כ"כ מרוצה מהשירות של ביטוח ישיר אז אני אשמח לעבור לחברה אחרת בהתאם והמחיר יהיה אטרקטיבי.

ד"א, האם זה חוקי שחברת הביטוח יכולה לחדש את הפוליסה באופן אוטו' ללא ידיעת הלקוח? זה מה שאמרו לי שיקרה במידה ולא אחזיר להם תשובה עד המועד של סיום הפוליסה.

תודה לכם,

סופ"ש נעים.

פורסם

חברות ביטוח מחדשות אוטומטית את ביטוח החובה אם לא קיבלו הודעה אחרת ממך. הן טוענות שזה מיועד למנוע מצב שאתה נוהג ללא ביטוח ללא ידיעתך (למשל אם שכחת לחדש).

פורסם

Acejin

אתה טועה.

הן מחדשות את ביטוח המקיף, ולא את ביטוח החובה.

נושא החידוש האוטומטי הוא בעייתי ולא ברור. מצד אחד החוק אומר שאסור לחדש, מצד שני בתי המשפט כן מאפשרים בדיעבד חידוש אוטומטי "כדי לא להשאיר את המבוטח בסיכון". אז אם לא תחזור אליהם- הם יחדשו לך אוטומטית את הביטוח. אבל אם תעשה במקום אחר, בד"כ הם לא עושים בעיות ומחזירים את הפרמיה שהם גבו (במידה והראת להם ביטוח בחברה אחרת בתחילת החודש העוקב).

לגבי ביטוח ישיר, אני לא ממליץ לעשות ביטוח אצלם.

הם בד"כ יותר זול (תלוי בדגם וזה דורש בדיקה) אבל הבעיה איתם היא כאשר יש "מקרה ביטוח" ואתה טובע אותם, הם יכולים לעשות לך בעיות מפה ועד הודעה חדשה.

כשאתה נמצא אצל סוכן- יש לו הרבה יותר מה להפסיד והוא הרבה יותר יתאמץ בשבילך כדי שתקבל את המגיע לך. לקוח שלא מרוצה אצלו ועוזב אותו- זה גורם לו נזק הרבה יותר גדול (בטח אם יש לך אצלו בנוסף ביטוח חיים/ בריאות) ואז אתה מאיים שתעביר את כל הביטוחים.

בא נגיד שעם סוכן ביטוח טוב וחזק אתה יכול גם לקבל לפעמים כסף במקרים שלא מגיע לך, מבחינת "לפנים משורת הדין", וזה משהו שלא קורה אצל סוכן ביטוח. לכן, אני מעדיף לשים עוד 200-300 ש"ח ולהיות אצל סוכן טוב.

(אני בא מעולם הביטוח ועבדתי באחת החברות הישירות, לכן אני מדבר מניסיון).

דרך אגב, תשקול טוב אם על כזה רכב שווה לך להמשיך לעשות ביטוח מקיף ולא לעבור לביטוח צד ג'.

פורסם

תודה לכם על התשובות והעצות המפורטות.

משפחתית - אני מניח שאין חכם כבעל ניסיון, אני בהחלט אשקול לעבור לסוכן ביטוח כי אני מאוד לא מרוצה מהשירות של ביטוח ישיר. אם יש לך או למישהו אחר המלצה לאחד כזה אני אשמח לקבל מס' טלפון.

אני חושב שאולי אתם באמת צודקים בנוגע לביטוח המקיף, תמיד חשבתי שאין כ"כ הפרש משמעותי במחיר בין המקיף לביטוח צד ג'.. אני אבדוק את זה.

ד"א, אחרי שבדקתי במחשבון של הביטוח חובה ראיתי שרוב המחירים נעים בין 1700-1900 ש"ח. איך זה הגיוני שביטוח ישיר הציעו לי ביטוח חובה במחיר של 1338 ש"ח? חשבתי שיש רף מסויים של מחיר שאין אפשרות לרדת בו מהביטוח חובה, אולי בגלל שזה המחיר שהייתי משלם בפוליסה הנוכחית?

האם מומלץ לפצל את הביטוח לשתי חברות שונות/סוכן? לעשות אצל ביטוח ישיר את החובה (מחיר מאוד זול) ואצל חברה אחרת/סוכן את הביטוח צד ג'/מקיף?

המון תודה!

פורסם

א. יהיה לך הפרש דיי משמעותי במחיר. המקיף שלך הוא 2,370, ולדעתי ביטוח צד ג' יעלה לך כ 900 ש"ח. אתה צריך לעשות את השיקול ולקחת בחשבון שאתה מסכן פה סכום לא קטן, ואם חלילה יגנבו לך את האוטו/ תעשה תאונה באשמתך- הלך לך כל הסכום של האוטו.

ב. אין רף מסויים לביטוח החובה, וגם זה לא משנה כמה שילמת שנה קודם (הם מתמחרים כל חודש מחדש). תכנס לאתר של השוואת מחירי ביטוח חובה באתר של משרד האוצר ותבדוק לפי הנתונים הרלוונטיים שלך שתזין שם אם עדיין ביטוח ישיר כל כך זולים. אם כן ויש הפרש משמעותי- תעשה ביטוח אצלם. אם המחיר הוא לא כמו שהם אמרו לך- אחד מהנתונים שלך אצלהם הוא לא נכון. אסור להם לתת מחיר שונה ממה שכתוב באתר של משרד האוצר (אלא אם כן אתה חלק מקולקטיב).

ג. אפשר לפצל ולעשות את ביטוח החובה בחברה ישירה (אם באמת ההפרש כל כך גדול). העניין הוא שלחברות אסור לגעת במחיר החובה, אז אם אתה עושה אצל סוכן אחד גם חובה וגם מקיף/ צד ג'- הוא יכול יותר לשחק במחיר של המקיף ולעשות אותו יותר בזול.

פורסם

תן פרטים על הביטוח נאמר לך אם שווה (גילך,מי עוד נוהג ברכב,עבר ביטוחי,ועוד)

MX-5 - גם הפולו הראשונה שלי הייתה שווה 13K ועשיתי מקיף,והפולו שלאחריה 29K,וגם לה היה מקיף - נו אז?

לא לכל אחד יש סכומים כאלה שבנמצא אם יש רק צד ג' והרכב הושבת או נגנב..

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

הביטוח מיועד לכל נהג מגיל 24, ותק של נהג הכי צעיר עומד על 5 שנים. אין תביעות/תאונות בשנים האחרונות, שתי כריות אוויר מקדימה - אני מציין את כל הפרטים האלו כי אחרי שהשתמשתי במחשבון של תעריפי ביטוח חובה הגעתי לסכומים שנעים בין 1700-1900 ש"ח.

איך זה הגיוני שקיבלתי הצעה כ"כ זולה מביטוח ישיר לגבי הביטוח חובה? הם הציעו לי להישאר עם אותה הצעת מחיר כמו בשנה שעברה שעומדת על 1338 ש"ח?

זאת הפוליסה של המקיף: (מה אתם חושבים?)

עכשיו כשאני מסתכל על הפירוט של הגרירה (5 כוכבים) זה מעלה בי גיחוך, הרכב שלי לפני מס' חודשים נתקע כתוצאה מונדליזם שבו קרעו לי את כל הגלגלים - התקשרתי לחברת הביטוח ואמרו לי שאין אפשרות לשלוח גרר כי שירותי הגרירה לא כוללים גלגלים מפונצ'רים!

תודה לכם.

456.jpg

פורסם

קצת יקר לטעמי.

על הפאביה הקודמת שילמתי 2200 מקיף ו1300 חובה (ועוד עשיתי נהג יחיד..כי רק אני גם ככה נוהג).

על הנוכחית (2012) אני משלם יקר (3800 מקיף) בגלל התאונה (עצמית).

אז אם על רכב 2010 שילמתי ככה,על שלך לדעתי אתה אמור לשלם משמעותית זול יותר (ובפרט שהכל בסדר,אין תביעות וכו'..)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

תבדוק קודם בWOBI.CO.IL

עשיתי לא מזמן ביטוח רכב חדש בהראל, יש להם מחירים טובים כעת והשתתפות עצמית של 900 שח (בין הנמוכים בישירים)

תמורת תוספת של 300 שח אתה בכלל מבטל השתתפות עצמית.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

במידה ואתה או מי מהאחרים הנוהגים ברכב הם לא נהגים חדשים/מתחת ל-24, ויש לכל אחד מהמורשים לנהוג עבר ביטוחי נקי (אין תאונות בשלוש השנים האחרונות) אז קיבלת הצעה יקרה.

קרוב משפחה עשה מקיף וחובה ללאנטיס שני שנתונים מעליך (2 נהגים בני 30 בלי תאונות שלוש שנים) ב-2950 עם השתתפות עצמית נמוכה.

בדוק פרמטרים נוספים כגון השתתפות עצמית, חלפים (הפוליסה שלי למשל כוללת רק חלפים מקוריים), שמשות, גרירה, רכב חלופי ועוד.

אם תרצה שלח הודעה פרטית ואתן לך את שם הסוכן (כדי שלא ייצא מצב שאני מפרסם אותו).

פורסם

כל המחשבונים היאנטרנטיים נותנים הצעות לא רלוונטיות ומטעות כלפי מעלה. אני עשיתי חובה 1300 וצד ג' 750 (לאחר הנחה ועד עובדים מסוימת) כאשר נתקלתי גם בהצעות מחיר של 100% יותר (עבור אותם נתונים כמובן).

פורסם

יש לי ניסיון טוב עם ביטוח ישיר.

אני אישית מאוד אוהב את היעילות והזמינות שלהם.

במקרה ביטוחי לפני הרבה שנים הם היו הוגנים ומהירים יותר ממה שניתן לצפות מסוכן.

בכל מקרה, ממליץ לעשות השוואה כל שנה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מחיר פוליסת החובה מתאים לנהג שעבר לפחות את גיל 30.(זה בערך הסכום שאני משלם על I30 2009ׂ).

לגבי המקיף- סביר בהחלט.

כמובן,חשוב כמה אנשים נוהגים ברכב,גיל,מין,שלילת רישיון,תביעות קודמות- אלו פרמטרים,שחברת הביטוח משקללת אותם בבואה לתת הצעת מחיר.

לעניין הויכוח,האם כדאי להמשיך לבטח במקיף או לעשות צד ג',אתן לך דוגמה אישית:

לי הייתה דייהטסו אפלאוז 97,שנקנתה ב-2004 ועד שנמכרה במהלך ינואר 2008 ,בוטחה בחובה ובנוסף אך ורק במקיף- במצב על הכביש היום עדיף לסמוך על עצמך ולא על אחרים ועל המזל,בטח שלא בשביל עוד 900-1,000 ש"ח לשנה,שלא לדבר על כך,שחלילה במקרה תאונה שתהיה אשם בה,ביטוח צד ג' יהיה שווה ל ... :-(

במצב הזה,אתה משלם נזק של שתי מכוניות ועל הדרך אתה מפסיד בקלות ברגע אחד מה שניסית "לחסוך".

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

משלם על נזק של 2 מכוניות?

מה פתאום.

ביטוח צד ג' ישלם את הנזק לרכב השני.

אתה סופג רק את הנזק של עצמך.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...