Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השיפור הכי טוב לפיקנטו 1.25 אוטומטית זה החלפה לגיר ידני. דווקא פרוייקט הזה ניתן לביצוע וקיים דגם כזה עם גיר ידני. צריך ליראות מה ההבדל בין גיר של 1.0 ל1.25, אם זה אותו גיר רק יחס העברה שונה וקצר יותר ב1.0, התקנה של גיר של 1.0 תתן רכב זריז יותר מבמקור עם גיר ידני.

השאלה אם פותח השרשור רוצה להתעסק עם רישויי, אישורים ושאר דברים שקשורים לעיניין הזה ולהשקיע את הכסף הלא קטן שידרוש פרוייק החלפת הגיר. במיוחד לאור העובדה שגם אז רכב עם 1.25 לא יהיה סופר מהיר. עדיף כבר לעשות פרוייקט כזה על מזדה2 או לקחת רכב שהוא כבר מוכן עם גיר ידני: יאריס TS.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תחפש חבר שיהיה מוכן לדחוף אותך ביציאה מרמזור :D

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אהה ולמי ששואל לגבי הצריכה 15.8 משולב.

אם אתה חובב מכוניות ומעוניין לשמור על מכונית חסכונית, קנה לך עוד מכונית קצת יותר חזקה לסופי שבוע

או, יותר פשוט:

יאריס TS.

פורסם

רק גיר רגיל ושינוי תוכנה ואגזוז לחץ האמיתי ולא אגזוז פתוח. סעפת פליטה טיפה שונה 421. ויש לך מכונית יותר נחמדה מעכשיו, אבל בהרבה כסף, וזה מוריד אחריות, ועדיין זה לא יספיק לך כי לא לזה יעד הרכב.

פורסם
לפותח השירשור

רוצה עוד דיעות, קבל

אין לך אפשרות לשפר כלום ברכב הזה

גם אני כמוך, קניתי רכב קטן וחסכוני, אבל שידרגתי מאד את המראה והאחיזה, ראה שירשור

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=409716

יש גם שירשור מעניין על השינוי בצריכת הדלק לאחר ההחלפה, זניח, אני מוציא מהרכב 18.2 ק'מ לליטר

ליאור

האמת שאחיזה זה כן משהו שמאד מעניין אותי לאור זה שהבנתי כבר שלא ניתן לעשות שידרוגים ברכב ואני כבר חוסך ומפנטז על הרכב הבא (התלבטות בין ג'ולייטה 1.4 טורבו לסידרה אחת של BMW אבל לזה יש זמן כרגע, לך תדע מה יהיה עוד שנתיים שלוש).

איך שיפרת את האחיזה? האם רק עלית בקוטר? או גם ברוחב? על איזה צמיגים אתה ממליץ?

האם שינית משהו בנוסף לצמיגים?

השיפור הכי טוב לפיקנטו 1.25 אוטומטית זה החלפה לגיר ידני. דווקא פרוייקט הזה ניתן לביצוע וקיים דגם כזה עם גיר ידני. צריך ליראות מה ההבדל בין גיר של 1.0 ל1.25, אם זה אותו גיר רק יחס העברה שונה וקצר יותר ב1.0, התקנה של גיר של 1.0 תתן רכב זריז יותר מבמקור עם גיר ידני.

השאלה אם פותח השרשור רוצה להתעסק עם רישויי, אישורים ושאר דברים שקשורים לעיניין הזה ולהשקיע את הכסף הלא קטן שידרוש פרוייק החלפת הגיר. במיוחד לאור העובדה שגם אז רכב עם 1.25 לא יהיה סופר מהיר. עדיף כבר לעשות פרוייקט כזה על מזדה2 או לקחת רכב שהוא כבר מוכן עם גיר ידני: יאריס TS.

כמה היא עלות של פרוייקט כזה של החלפת גיר?

זה נשמע לי יקר מידי (להחליף גיר לשנות יחסי העברה התקנה של קלאצ' שיהיה נורמלי ולא סופר דופר רגיש כמו ב1.0 ליטר).

והאמת שאחרי כמה תגובות פה כר דיי הרמתי ידיים כי זה גם דיי מתנגש עם 11 הדיברות למשפר המתחיל.

ואומנם שכחתי לציין אני נהנה מהשיפורנים החיצוניים שעשיתי: משענת ליד, שליטה מההגה, ספרים לדלתות, ניקלים לפנסים, מדבקות לרכב, אולי בקרוב אני אשפר את הסאונד.

אבל רציתי קצת יותר,זה הכל. אם הרוב המוחץ פה אומר שאי אפשר, אז לא נורא.... :-) :-)

נ.ב!:

יוסי, לא נורא העיקר שיש סאונד מעולה!.

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

אגב, אני כן חושב שאם אני אוריד מהמשקל זה יעזור טיפה אולי רק בקצת במומנט אבל יועיל בצריכת דלק,

איך אפשר להוריד ממשקל הרכב?

פורסם
1. לזרוק את כל השטויות מהבאגאז'

2. תעשה דיאטה :)

את שניהם אני כבר עושה

אני מדבר על המשקל העצמי של הרכב...

חשבתי אולי ג'נטים קלים יותר... אבל בנינו... כמה זה כבר יוריד?

פורסם

הסבת גיר תהליך לא זול שגם עלול להשמיד את ערך המכירה של הרכב שלך.

חישוקים קלים לא ממש יתרמו לביצועים.

הורדת משקל של ממש -- הסרת הספסל האחורי, סילוק המזגן, סילוק כל בידוד רעשים, פלסטיקה, קישוטים שלא חיוניים לחוזק המבני, בקיצור - הבנת את הנקודה.

שים את הכסף בצד ובחופשה הבאה באירופה תשכור רכב "מעניין" או אפילו תשכור כמה שעות מסלול עם רכב ספורטיבי ממש ומדריך.

פורסם

הורדת משקל, אפילו של קילו, מהג'אנטים (המשקל הבלתי מוקפץ) משפרת דרמטית את התנהגות הרכב, והעקיבה של הצמיגים אחרי תוואי הדרך, לא סתם יצרני רכבים ספורטיביים מוציאים הון עתק על חישוקים של יצרנים יקרים מאד

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

רד מהעניין, זה פשוט בזבוז כסף, לא תקבל מהרכב הזה כלום

אם אתה עדיין מרגיש שאתה חייב לשפר יקרה לך דבר הבה, אתה תשקיע כסף ובשביל לקבל תוצאה כלשהי זה הרבה כסף ובסופו של דבר אתה לא תהיה מרוצה ותמכור את הרכב בגרושים אם בכלל כי אני לא חושב שאדם נורמלי יקנה פיקנטו משופרת...

בקיצור אני ממש מבין את התחושות שלך אבל זה לא המקרה, על תבזבז את כספך...

כמו שכבר כתבו פה האפשרות היחידה שלך היא למכור ולקנות משהו "נכון" לך, אגב זה יהיה גם הרבה יותר זול

סליחה מראש אם יש שגיאות כתיב

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אני בעד כל הפחתת משקל אפשרית + גיר ידני.

כמובן שאין לזה שום הצדקה כלכלית.

מילא היית עושה את זה על גרוטאת ניסיונות וכל העסק לא היה עובר את ה10K כולל הרכב, אבל כאן מדובר ברכב חדש עם אחריות.

לדעתי כדאי להשלים עם העובדה שהרכב איטי ולהתחיל לחסוך למשהו חזק יותר.

אם אתה מחפש רכב חדש חסכוני ומהיר, קח נסיעת מבחן על הלנצ'יה אפסילון 0.9 טורבו. הרכב הזה ממש הפתיע אותי לטובה בביצועים שלו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
גם אני בעד כל הפחתת משקל אפשרית + גיר ידני.

כמובן שאין לזה שום הצדקה כלכלית.

מילא היית עושה את זה על גרוטאת ניסיונות וכל העסק לא היה עובר את ה10K כולל הרכב, אבל כאן מדובר ברכב חדש עם אחריות.

לדעתי כדאי להשלים עם העובדה שהרכב איטי ולהתחיל לחסוך למשהו חזק יותר.

אם אתה מחפש רכב חדש חסכוני ומהיר, קח נסיעת מבחן על הלנצ'יה אפסילון 0.9 טורבו. הרכב הזה ממש הפתיע אותי לטובה בביצועים שלו.

אני חוסך... זה לא שלא, היא לא כזאת איטית בסה"כ... בסדר הבנתי את התמונה כבר קודם אפשר להפסיק להגיב מקסימום צמיגים אחרים בשביל שיפור האחיזה.

ואני ממש לא הטיפוס של לנציה... משץץף בצערם.

0.9 טורבו?... אנחנו מדברים על המנוע טורבו של פיאט לא?... הוא נחמד... אבל לא יודע אם זה שווה את ההשקעה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לנצ'יה ופיאט זה כמו יונדאי וקיה - אותו תאגיד.

האפסילון אכן מכוערת ומעוותת אבל הביצועים טובים וגם יש מומנט טוב בזכות הטורבו. זה מורגש בעיקר בעליות.

יש גם דגמים של פיאט עם המנוע הזה, לדעתי שווה לברר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לנצ'יה ופיאט זה כמו יונדאי וקיה - אותו תאגיד.

האפסילון אכן מכוערת ומעוותת אבל הביצועים טובים וגם יש מומנט טוב בזכות הטורבו. זה מורגש בעיקר בעליות.

יש גם דגמים של פיאט עם המנוע הזה, לדעתי שווה לברר.

כפי שאמרתי... כרגע אני חוסך לדברים אחרים.

רכב, זה אחד מהם... אבל בטווח הרבה יותר רחוק.

• תוכן חדש...