Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

המצבר הישן שלי (משו שם מוזר, 72A) עשה לי כבר תקופה קצת בעיות בהנעה, היה לוקח לרכב יותר זמן מהרגיל להניע. מדובר במילישניות קלות אך זה הורגש. בניסיון להחיות אותו הוספתי לו מים וזה עזר עד היום בצהרים.

היום בצהרים הגעתי לרכב, ביקשתי להניע, וכלום. בקושי שליש סיבוב עושה הסטרטר. כמו כן הכול התאפס, תחנות ברדיו ומד ק"מ TRIP וכו' כך שהבחנתי הייתה מצבר גמור.

פירקתי את המצבר, נסעתי לחנות כולבו לרכב שיש באיזורינו ופתוחה בשבת, ושם רכשתי מצבר VARTA 74A כחול עם 18 חודשי אחריות לטענת המוכר. חזרתי הביתה, חיברתי את המצבר החדש, מנסה להניע - נאדה. הדבר הכי מוזר היה שגם הרדיו וגם המזגן לא הסכימו לעבוד. אחרי עוד כמה פעמים של ניסיון הנאה התחילו גם המזגן וגם הרדיו להסכים להגיב, בסוף בעזרת אבא שלי דחפנו את הרכב והוא הניע. עשינו נסיעה של 3 ק"מ במטרה לטעון אותו קצת, והחננו בחזרה בבית. לאחר שעה שישב הרכב באתי שוב בשביל לבדוק שהכול תקין, אך גם הפעם.. מנסה להניע - ואין הנעה. שומעים את הסטרטר קצת עובד, ומפסיק, התעקשתי עוד קצת, ועוד מספר פעמים, ופתאום חזר להניע. הפעם לא התאפסו להם מד TRIP או התחנות ברדיו. בכל מקרה לקחתי את הרכב הפעם לנסיעה של חצי שעה ע"מ לטעון אותו קצת. אחזור אליו עוד חצי שעה ע"מ לבדוק שוב אם מניע או לא.

וכאן לשאלות:

האם הגיוני שמצבר (בתקווה) חדש לא יניע במכה ראשונה? כמו כן, כיצד ניתן אכן לוודאות שזהו מצבר חדש ולא מחודש? את מדברת טלרון ראיתי על המצבר, כך שזה כבר סימן טוב אני מקווה.

אם עוד חצי שעה/בבוקר שוב יסרב הרכב להניע, האם לסוע לאותו מקום שרכשתי שם את המצבר ולבקש להחליפו או ישירות למוסך חשמלאות שיבדקו האם משהו צורך חשמל עדין בצורה מוגזמת לאחר כיבוי המנוע? האם גם וגם?

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

עכשיו שוב, אחרי שעה שהרכב עמד שעה לקח בערך 10 נסיונות עד שהניע. ואחרי זה שכיביתי והנעתי שוב הניע במכה אחת.

אני ממש בהתלבטות לאן לגשת מחר.. למקום שממנו נרכש המצבר? למוסך שלי? לטלרון? :|

עריכה:

לאבא שלי היתה בעיה דומה בסניק דיזל בזמנו, לא הכי זוכר את השנתון אבל איפה שהוא באיזור שנתון 2003 נדמה לי. בסוף הסתבר שזה היה חלק שאחראי על חימום הדלק לפני ההנעה שהיה תקול, כאשר נותק החלק הכול עבד חלק. הגיוני שגם פה יש את זה?

פורסם

עדכון:

היום בבוקר, שלא במפתיע, הרכב לא הסכים להניע בשום צורה. לא להתעקש על הסטרטר, לא דחיפה,רק בכבלים הניע אחרי סיבוב-סיבוב וחצי של הסטרטר. נסעתי ישירות למוסך שלי (סגול בכרמיאל), נבדקה זליגה נמצאה תקינה, בדקו סטרטר, אלטרנטור.. הכול תקין. מצבר נפל בבדיקת מאמץ שהוציאה חד משמעית "Replace battery". לקחתי את הפלט והכרטיס עבודה ונסעתי לטלרון ישירות בעכו. שם בדקו, וגם שם בבדיקת מאמץ הודיעו חד משמעית שמחליפים את המצבר. לפני החלפת המצבר ביקשתי כי יבצעו גם עליו בדיקת מאמץ לפני ואחרי ההתקנה. הרכב מניע בלי בעיות כרגע. החנתי את הרכב בעבודה לפני כחצי שעה ואחזור אליו עוד כשעה-שעתיים לבדוק מה מצבו.

פורסם

עדכון להיום בערב, למען הדורות הבאים (מקווה שמזה בסדר מבחינת ההנהלה):

המצבר החדש ככול הנראה תקין. הרכב הסכים להניע גם באיזור 15:30 וגם היום בערב חזרה הביתה באיזור 19:20. ככול הנראה שהסגה באה על סיומה בשלום.

• תוכן חדש...