Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירידה מהארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ספגטי - לא הבנת את ניטש. הוא נתן דוגמא למה שאני ציינתי - הכסף מענה את הכל. מחברים כל אחד לחמצן על מנת להוסיף שורה של 80 דולר לחשבון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 964
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו שניטש הסביר - מי שמסודר במערכת הבריאות האמריקאית (לא זול , וממש לא תמיד זמין לאדם הממוצע) מקבל שירות מעולה וגישה לרופאים מומחים וטיפול מעולה.

לקחת דוגמא של אנשים שביקרו או נקודתית בלי להבין את התמונה הגדולה זה מאוד לא מיצג.

גם החשבונות לא מיצגים כי זה משהו שמכוסה על ידי הביטוח.

אשה בהריון עם ביטוח לא נכון יכולה לשלם פה על לידה אחרי ביטוח 6 אלף דולר בקלות , עם קיסרי וכו גם להתקרב ל20 אלף דולר.

עם ביטוח טוב - כל הסיפור יגמר בסביבות ה1000-2000 דולר - אבל ברמה של מלון מעולה עם אחות ורופא צמודים לאורך כל התהליך והכל מתוקתק בצורה שתעלה משמעותית יותר בארץ.

סתם לסבר עוד קצת את האוזן - ביטוח רפואי טוב יעלה פה בקלות למשפחה צפונה ל2000 דולר לחודש - ואפילו יותר

כל ביקור אצל רופא יעלה 20-30 דולר לפחות (לביקור) עם ביטוח טוב אבל אלו הסכומים (למעט יוצאי דופן) ויכסו ה מ ו ן דברים.

בלי ביטוח - רק עשית אפצ׳י אצל הרופא במשרד ויצאת כנראה עם 200$ לביקור (כל עוד זה לא במרפאות מדיקר וכו).

אם המעסיק לא משתתף בעלויות הביטוח שלך - אתה חד וחלק בבעיה או צריך לשלם הרבה.

ולחיות פה בלי ביטוח טוב - זה כן סוג של מפחיד.

אז השאלה היא את מי אתה משווה - את החבר האקדמאי שעבר ברילוקיישן, מקבל משכורת 6 ספרתית שנתית בדולרים והעבודה משתתפת איתו בחלק הארי של הביטוח , או אותו אחד שמקבל 20-30 אלף דולר שנתי (זה נחמד לדבר על עובדי זבל שמקבלים 37 אלף וכו - מעשית יש מקצועות הרבה יותר ״White color״ שמקבלים פחות מזה).

כי אלו אנשים שחווים את ארה״ב בצורה שונה מאוד.

בקיצר - קשה להשוות כי יש פה רמות מאוד שונות של עלויות ושל ביטוחים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

המערכת של מדיקר לא רעה כמו שמציירים אותה.

אני לא עושה השוואות למערכת הבריאות בישראל, רק מציין את העובדה שגם מערכת הבריאות הבסיסית פה טובה.

ועדיין, איפה עדיף לחיות עם שכר מינימום?

haters will hate

פורסם

הכל תלוי באיזה STATE\אזור אתה נמצא, זה דמגוגיה לרשום "משפחה 2000 דולר לחודש ויותר" כי זה לא נכון

זה גם תלוי בגודל המשפחה ... וגם תלוי בכיסוי וגם תלוי בהכנסה וכו' וכו'

כנ"ל לגביי "ביקור רופא $200 ללא ביטוח"

בכל מקרה, בכל מערכת יש פלוסים ומינוסים - כמו בכל דבר בעולם.

פורסם

אוקיי אתה רוצה להכנס לרזולוציה הזו - אז בכיף.

ביטוח PPO עם דידקטיבל נמוך / 0 שמכסה 100% בתוך הרשת ו70-80% מחוץ לרשת עם CoPay של 15-20 דולר לרופא משפחה , 30-40 דולר לרופא מומחה ולא Gated ממה שאני נתקלתי (בוושינגטון סטייט , קולוראדו , פלורידה , קליפורניה , ניו יורק וניו ג׳רזי) למשפחה בת 4 נפשות עולה 2000 דולר צפונה בAetna , UHC וכו.

זה מה שאני מחשיב כביטוח לא רע שמשפחה יכולה לישון איתו רגוע בלילה.

המחירים גם השנה האחרונה עלו.

כמו שציינתי אבל - זה מחיר שמקומות עבודה טובים משתתפים באחוז גבוהה ממנו. בסוף החודש - הכסף הזה יורד מהברוטו (Pretax) ועם ההשתתפות זה יוצא אכן מחיר אחר לגמרי. אך עדיין - אם משהו לא מקבל את זה כהטבה ממקום העבודה (והרבה אנשים לא) - הוא ישירות מתפשר על איכות הביטוח הרפואי שלו - כך שאם הוא נזקק להוצאות רפואיות - הן יהיו יקרות. מאוד יקרות.

לגבי הביקור רופא ב200$ , טוב אני זורם - אני קצת מגזים אם מדובר בביקור בלבד, בא נגיד אבל שבפחות מ100 דולר כנראה לא תמצא רופא שתרצה לבקר אצלו (באיזורי - צפון ג׳רזי / ניו יורק) ואם אתה צריך איזה מרשם או משהו - אפילו בסיסי או בדיקת דם - אתה מהר מאוד מגיע ל200 דולר האלו שדיברתי עליהם.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

רועי, אתה ילד זבל!

כל השאר, יש לי המון מגע עם מהגרים לא חוקיים פה, חלק מהחיים בתחום שבו אני עוסק.

אני מכיר אישית המון אנשים שמרוויחים כ$150 ליום ומגדלים משפחה למופת, יש להם 2 רכבים בבית, יש להם חיים, לא זוהרים אבל מכובדים.

זה הכל עניין של נקודת ראיה.

המערכת הרפואית של העניים לא רעה כל כך, יותר מפעם אחת ביקרתי בFREE CLINIC עם אנשים, התור לא נוראי כלל והיחס מצויין, לא מדובר על רופאים סוג ב' ויש המון אנשים בצוות שרואים בזה שליחות.

לא רק בישראל יש אנשים טובים באמצע הדרך ואני לא חושב שיש עוד מהגר אחד מהפורום שנמצא באינטרקציה עם כמות גדולה של אנשים כמוני, העבודה שלי מכניסה אותי להמון בתים ולהמון ארנקים.

haters will hate

פורסם

ואני קיבלתי את הרושם שהחיים שם מכניסים אותך להמון נרתיקים.

Sent from my Lenovo K50-T5 using Tapatalk

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

מחזק את מה שנכתב כאן בידי אנשים שאשכרה גרים בארה"ב ולא שמעו מהדוד או קראו פעם מאמר, הרפואה בארה"ב יקרה להחריד, מי שמחזיק ביטוח טוב יכול לישון בשקט בלילה ומי שלא... אני מקווה שיהיה בריא אחרת קל מאוד להתרסק כאן מטיפולים שכוללים שעות בודדות בבית חולים. זה לא חכמה לקחת חיוב בודד ולהגיד הנה 50$, אני קיבלתי חיובים של 3,000$ על ביקור של שעה במרפאה אז מה?

בוקר טוב אצל הרופא משפחה זה 120$.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם
ארקו - ברור שיש הרבה מה לשפר במערכת שלנו, שסובלת מתת תקצוב וחסור בכח אדם. אבל באותה מידה אין שום סיבה לעשות אידיליזציה של המערכת האמריקאית, וגם לא של המערכות האירופיות. כתבתי לפני כמה עמודים, ואני חוזר: לא כל בית חולים בארה"ב הוא Mayo clinic, ולא כל אוניברסיטה היא הרוורד. יש שם לא מעט מוסדות באיכות למטה מבינונית, גם בקנה מידה שלנו. קצת פרופורציות.

40

בתנאי שאתה גבר לבן נוצרי פרוטסטנטי מעמד בינוני ומעלה עם ביטוח בריאות טוב. אם לא, תתייבש בתור במרפאות Medicare.

אני דיברתי על היצע תרופות. לאן עפת כבודו

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

זה לא אומר כלום, אתה יכול להיות בארה״ב גם 25 שנה ולהיזדקק לטיפול רפואי מינימלי, השאלה היא מה קורה כשיש לך משהו מעבר.

כמו שרשמתי באיזור שלי להגיד בוקר טוב לרופא זה 120$, לרוב החשבון מגיע ל200-500$ לביקור פשוט.

יש לי חבר שאישתו ילדה קצת מסובך מהרגיל, שבועיים אחרי קיבלה חשבון של 28,000$

פורסם

אני גר באיזור סיאטל

מצרף פה תמונה מהביקור האחרון שלי, שום דבר מעבר לשיחה סטנדרטית, וזה עם ביטוח מעולה ולא איזה רופא מנתח עם שם בין לאומי, בסה״כ רופא משפחה.

Screen Shot 2016-05-12 at 9.33.23 AM.jpg

פורסם
זה לא אומר כלום, אתה יכול להיות בארה״ב גם 25 שנה ולהיזדקק לטיפול רפואי מינימלי, השאלה היא מה קורה כשיש לך משהו מעבר.

כמו שרשמתי באיזור שלי להגיד בוקר טוב לרופא זה 120$, לרוב החשבון מגיע ל200-500$ לביקור פשוט.

יש לי חבר שאישתו ילדה קצת מסובך מהרגיל, שבועיים אחרי קיבלה חשבון של 28,000$

נו כולם מפחידים עם הסיפור הזה, רק שלא מספרים את הסוף. האישה לא שילמה בסוף 28000 דולר כי יש לה ביטוח, אז קיבלה חשבון מפחיד, פנתה לחברת הביטוח וחברת הביטוח שילמה את החשבון.

שמעתי סיפורים דומים מקרובי משפחה וחברים שעשו רילוקיישן. מקבלים מכתב מפנים לחברת הביטוח וזו משלמת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...