Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירידה מהארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שעה ואתה במרכז, ויש מספיק עבודה גם בצפון. מספיק שתעמוד כל בוקר ותראה כמה כלי רכב באים מהמרכז לעבוד בסיליקון ואדי מילק

כמה זמן נוסע אמריקאי לעבודה?

חאלאס

אין על אמריקה

חחחחחחח זה נכון אם אתה לא לוקח בחשבון את הפקקים.

חוסר השקעה בתשתיות יחד עם בנייה מטורפת של מגדלי משרדים במרכז במיוחד בשנים האחרונות, יצרו מצב של פקקים מטורפים. ובשנים האחרונות יש פקקים באיזור המרכז אפילו בשעות שהן לא שעות עומס.

גם הפיזור של מקומות העבודה בתוך איזור המרכז נעשה ריכוזי יותר כשהרבה חברות גדולות מעדיפות את הרצליה, וחברות קטנות (כמו סטארטאפים) מעדיפות את מרכז תל אביב.

• תגובות 964
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

את המושג rush hour או hours לא אנחנו המצאנו.

חכם נוסע הפוך לכיוון התנועה ומתענג על הפקקים מולו.

לא כולם עבדי הייטק.

צא מהבועה שלך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
"המצחיק" הוא ששם מחפשים את החברה היהודית / ישראלית אפילו הולכים לבית הכנסת רחמנא ליצלן :shock:

תופעה שמייחדת גם מיעוטים אחרים

זה לא עניין של מצחיק יותר או פחות, זה משהו שקורה באופן טבעי עבור רוב בני האדם (בסוציולוגיה מתייחסים לזה כאל "תהליך החיברות").

אני גר בחו"ל אוטוטו עשור, יש לי חברים בריטים, הונג קונגים, גרמניים ועוד, אבל החברים ה" יומיומיים" שלי הם ישראלים.

למה?

כי זה הכי טבעי, אנחנו דוברים אותה שפה, גדלנו על אותם סרטי בורקס והם מהווים עבורי משפחה כמו שאני מהווה עבורם משפחה.

חשוב מכך, הם מהווים משפחה לילדי ולהפך.

יש לי שני בנים שהם לומדים בבית ספר של הקהילה היהודית.

כדי שלא תתבלבלו אציין שבבית ספר הזה לומדים ילדים מ-39 מדינות שונות כך שלמרות שכל הילדים בבית ספר יהודים זה עדיין בית ספר מעורב תרבותית.

הם לומדים שם כי חשוב לי שהם ידעו מהיכן הגענו, חשוב לי שיכירו את החגים והמסורת היהודית, אפילו שאני חילוני.

מעבר לזה, זה בית ספר מעולה- הבן הגדול שלי רק בן 5 וחצי ואם תרצה הוא יעביר לך שיעור מאלף על מערכת הכוכבים כולל שמות כל הכוכבים המרכזיים, גודלם, מרחקם מכדור הארץ ועוד.

אם תתקיל אותו עם תמונה של דגלים של מדינות שונות הוא יזהה מעל 20 דגלים של מדינות וגם יגיד לך באיזו שפה מדברים שם.

אם תפנה אליו בשפה הסינית הוא יענה לך בסינית, או בעברית, או באנגלית, תבחר.

בעוד 3 שנים הוא יוכל להסביר לך מזה שפת קוד, גם זה בתכנית הלימודים שלו.

אנשים לעתים מתבלבלים בין אנשים שמהגרים לחו"ל לבין דמויות צבעוניות כמו פרופסור חצרוני.

להגר לחו"ל לא אומר שאתה שונא את מדינת ישראל, אתה יכול לאהוב אותה ועדיין לרצות לחוות משהו אחר, שונה.

אותך זה מצחיק שבחו"ל הישראלים\יהודים מחפשים אחד את השני, אותי זה מרגש שאתמול בלילה ציינו את יום העצמאות במסיבה שכל הכנסותיה תרומה לעמותת כולנו אחים (מסייעים בשיקום חיילי צה"ל שנפצעו בלחימה).

אותי מרגש שכל הקהילה פה מצפה בכליון עיניים ל-23 במאי, אז ינחתו בהונג קונג 20 חיילים שעוברים שיקום ובסיוע אותה עמותה ותרומה של הקהילה הטסנו אותם לפה כדי לפנק אותם בטירוף במשך שבוע.

אותי מרגש ששבוע לאחר השריפה בכרמל הקהילה פה גייסה תרומה של עשרות אלפי דולרים לשיקום הכרמל.

מרגש אותי שאני וחברים תורמים כסף על בסיס חודשי לארגון שמספק מזון לנזקקים בישראל, אולי אתם אפילו מכירים את האדם עימו אנו עומדים בקשר, הוא הדליק משואה רק לפני כמה ימים...

זה בסדר לחפש את הדברים שמצחיקים לגבי ישראלים שמהגרים לחו"ל, רק עשו טובה, תרגעו, אנחנו לא "חצרונים", הרוב הגדול זה חבר'ה שאוהבים מאוד את ישראל ותומכים ועוזרים לה במקומות כאלה ואחרים, כל אחד לפי יכולתו.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן - זה, בגדול, מביא אותנו למסקנה אחת - עיקר ההגירה מישראל היא מטעמים כלכליים. אני, למשל, חושב שזה לגיטימי, אבל אנשים מתעקשים לעטוף את זה באיצטלות שונות ומשונות כדי להצדיק את המהלך בעיני אחרים וכנראה יותר בעיני עצמם. למה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אישית, לא בקטע של ביקורת, כשאני אעבור אני ממש לא אחפש את הבתי כנסת / בתי ספר שמלמדים על עם סגולה / במבה וחומוס / תרומות לארגונים, בארץ אני בורח מזה אז בטח שבמקום אחר.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אחרי הודעה ארוכה שחצי ממנה מדבר על חינוך ורב גוניות המסקנה החד משמעית היא שההגירה היא ממניעים כלכליים בלבד.

מש"ל

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

זו המסקנה שלי וממש לא רק מהודעתו של עידן, כמו שאמרתי - מכיר הרבה אנשים שהיגרו מישראל. השאלה היא למה אנשים כ"כ נרתעים מלהודות בזה, זה שיקול לגיטימי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תראה בתור אחד אחר שכמוך חי כאן וקרא את השרשור, אני לא ממש מבין את כוונתך. קראתי את כל ההודעות בשרשור הזה וראיתי 2 סיבות מרכזיות להגירה: שיפור רמת החיים (הסיבה שהזכרת), ושינוי ברמת החינוך והתרבות.

שתי הסיבות הנ"ל אוזכרו מס' רב של פעמים, כולל כאמור הודעה אחת בלבד לפני ההודעה שלך שציינה שרק מניעים כלכליים עולים מהשרשור הזה.

אני לא חושב שאתה משקר או מטריל ולכן מאמין כשאתה אומר שלא ראית שום סיבה אחרת, אבל זה פשוט לא מתיישב עם המלל.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אז ייתכן שהמלל לא מתיישב עם המציאות :)

אני אכן לא מטריל.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני לא עזבתי את ישראל משיקולים כלכליים אבל אני מסכים לגמרי ששיקול כלכלי זו סיבה לגיטימית לחלוטין להגירה ואני לא רואה שום סיבה לא להודות בכך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)
שעה ואתה במרכז,

את המושג rush hour או hours לא אנחנו המצאנו.

חכם נוסע הפוך לכיוון התנועה ומתענג על הפקקים מולו.

לא כולם עבדי הייטק.

צא מהבועה שלך.

:shock: אני אשמח לשמוע איך אתה גר בצפון עובד במרכז ומצליח לנסוע הפוך לכיוון התנועה ?

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם (נערך)

אם אני יכול לסכם את חמש וחצי השנים שלי באוסטרליה לעומת ישראל מבחינה תרבותית נטו - התשובה היא חד משמעית - הישראלים מחפשים את ה Confrontation בעוד שהאוסטרלי הממוצע עושה הכל על מנת להימנע ממנו (אלא אם כן הוא שיכור - וגם אז ברוב המקרים הוא יותר מתורבת מהמון ישראלים כאן).

בשורה התחתונה - אני ורוב החברים היהודים שהכרתי באוסטרליה חזרנו\עברנו לארץ, חיים היום בבועות באיזור מרכז תל-אביב או השרון, ויחסית נהנים מהחיים.

המחקר היה מינימאלי והאיזור הזה (ברגן - צפון ג׳רזי) ידוע ככזה שיש בו עיירות עם קהילות של יהודים , של ישראלים , מעורבות מכל המינים והסוגים - מה שאתה רוצה

הבחור הזה שכן שלך? (מתחיל ב-01:00)

עריכה אחרונה על ידי tzahico

No worries 8)

פורסם
:shock: אני אשמח לשמוע איך אתה גר בצפון עובד במרכז ומצליח לנסוע הפוך לכיוון התנועה ?

אף פעם לא שמעת על זקן שנוסע נגד כיוון התנועה באיילון? זה תמיד אותו אחד :lol:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
זה לא עניין של מצחיק יותר או פחות, זה משהו שקורה באופן טבעי עבור רוב בני האדם (בסוציולוגיה מתייחסים לזה כאל "תהליך החיברות").

אני גר בחו"ל אוטוטו עשור, יש לי חברים בריטים, הונג קונגים, גרמניים ועוד, אבל החברים ה" יומיומיים" שלי הם ישראלים.

למה?

כי זה הכי טבעי, אנחנו דוברים אותה שפה, גדלנו על אותם סרטי בורקס והם מהווים עבורי משפחה כמו שאני מהווה עבורם משפחה.

חשוב מכך, הם מהווים משפחה לילדי ולהפך.

יש לי שני בנים שהם לומדים בבית ספר של הקהילה היהודית.

כדי שלא תתבלבלו אציין שבבית ספר הזה לומדים ילדים מ-39 מדינות שונות כך שלמרות שכל הילדים בבית ספר יהודים זה עדיין בית ספר מעורב תרבותית.

הם לומדים שם כי חשוב לי שהם ידעו מהיכן הגענו, חשוב לי שיכירו את החגים והמסורת היהודית, אפילו שאני חילוני.

מעבר לזה, זה בית ספר מעולה- הבן הגדול שלי רק בן 5 וחצי ואם תרצה הוא יעביר לך שיעור מאלף על מערכת הכוכבים כולל שמות כל הכוכבים המרכזיים, גודלם, מרחקם מכדור הארץ ועוד.

אם תתקיל אותו עם תמונה של דגלים של מדינות שונות הוא יזהה מעל 20 דגלים של מדינות וגם יגיד לך באיזו שפה מדברים שם.

אם תפנה אליו בשפה הסינית הוא יענה לך בסינית, או בעברית, או באנגלית, תבחר.

בעוד 3 שנים הוא יוכל להסביר לך מזה שפת קוד, גם זה בתכנית הלימודים שלו.

אנשים לעתים מתבלבלים בין אנשים שמהגרים לחו"ל לבין דמויות צבעוניות כמו פרופסור חצרוני.

להגר לחו"ל לא אומר שאתה שונא את מדינת ישראל, אתה יכול לאהוב אותה ועדיין לרצות לחוות משהו אחר, שונה.

אותך זה מצחיק שבחו"ל הישראלים\יהודים מחפשים אחד את השני, אותי זה מרגש שאתמול בלילה ציינו את יום העצמאות במסיבה שכל הכנסותיה תרומה לעמותת כולנו אחים (מסייעים בשיקום חיילי צה"ל שנפצעו בלחימה).

אותי מרגש שכל הקהילה פה מצפה בכליון עיניים ל-23 במאי, אז ינחתו בהונג קונג 20 חיילים שעוברים שיקום ובסיוע אותה עמותה ותרומה של הקהילה הטסנו אותם לפה כדי לפנק אותם בטירוף במשך שבוע.

אותי מרגש ששבוע לאחר השריפה בכרמל הקהילה פה גייסה תרומה של עשרות אלפי דולרים לשיקום הכרמל.

מרגש אותי שאני וחברים תורמים כסף על בסיס חודשי לארגון שמספק מזון לנזקקים בישראל, אולי אתם אפילו מכירים את האדם עימו אנו עומדים בקשר, הוא הדליק משואה רק לפני כמה ימים...

זה בסדר לחפש את הדברים שמצחיקים לגבי ישראלים שמהגרים לחו"ל, רק עשו טובה, תרגעו, אנחנו לא "חצרונים", הרוב הגדול זה חבר'ה שאוהבים מאוד את ישראל ותומכים ועוזרים לה במקומות כאלה ואחרים, כל אחד לפי יכולתו.

לי אין ילדים עדיין ולכן אני לא ממש יודע לגבי חינוך וכד'

מה שכן, יש הבדל בין מה שאני כותב פה למה שאני מייצג, וזה ה"ישראלי היפה".

אני ישראלי, לטוב ולרע, ישראלי שאוהב את הרעיון של מדינת ישראל, הרבה פחות את הביצוע בפועל.

haters will hate

פורסם

אני לא פה בגלל השיקול הכלכלי, נפלתי לא פעם, אני פה כי אני אוהב להיות פה, אני נהנה מהאדמה הזאת, מהאנשים שמסביבי, מהמגוון והאפשרויות.

אני לא מרגיש זר פה, מעולם לא הרגשתי לא שייך, לא הרגשתי שאני צריך להתנצל על משהו ואני ממש לא צריך להתנצל עכשיו.

לי עושה טוב להכנס לאוטו ולנסוע, לנסוע ולנסוע, לקום מוקדם בשבת ולהחליט אם בא לי שלג או ים, אם בא לי ללכת לפארק עם שישיית בירות וג'ויינט או שבא לי לעבוד.

אני בן, אני ישראלי בקליפורניה ואני מרגיש בבית.

haters will hate

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...