Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירידה מהארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
את המואדם יש בישראל פה ושם גם :shock:

"המצחיק" הוא ששם מחפשים את החברה היהודית / ישראלית אפילו הולכים לבית הכנסת רחמנא ליצלן :shock:

תופעה שמייחדת גם מיעוטים אחרים

זה לא עניין של מצחיק יותר או פחות, זה משהו שקורה באופן טבעי עבור רוב בני האדם (בסוציולוגיה מתייחסים לזה כאל "תהליך החיברות").

זה בסדר לחפש את הדברים שמצחיקים לגבי ישראלים שמהגרים לחו"ל, רק עשו טובה, תרגעו, אנחנו לא "חצרונים", הרוב הגדול זה חבר'ה שאוהבים מאוד את ישראל ותומכים ועוזרים לה במקומות כאלה ואחרים, כל אחד לפי יכולתו.

עכשיו יותר ברור המואדם. בעיקר הגרשיים

בשביל לרדת מהארץ , לא צריך להשחיר את הארץ. נורא פשוט. וגם חו"ל זה לא הכל זהב או ירוק.

כל אחד יעשה מה טוב לו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 964
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שעה ואתה במרכז, ויש מספיק עבודה גם בצפון. מספיק שתעמוד כל בוקר ותראה כמה כלי רכב באים מהמרכז לעבוד בסיליקון ואדי מילק מוסיף לך גם את מת"מ בחיפה.

כמה זמן נוסע אמריקאי לעבודה?

חאלאס

אין על אמריקה

חחחחחחח זה נכון אם אתה לא לוקח בחשבון את הפקקים.

חוסר השקעה בתשתיות יחד עם בנייה מטורפת של מגדלי משרדים במרכז במיוחד בשנים האחרונות, יצרו מצב של פקקים מטורפים. ובשנים האחרונות יש פקקים באיזור המרכז אפילו בשעות שהן לא שעות עומס.

גם הפיזור של מקומות העבודה בתוך איזור המרכז נעשה ריכוזי יותר כשהרבה חברות גדולות מעדיפות את הרצליה, וחברות קטנות (כמו סטארטאפים) מעדיפות את מרכז תל אביב.

את המושג rush hour או hours לא אנחנו המצאנו.

חכם נוסע הפוך לכיוון התנועה ומתענג על הפקקים מולו.

לא כולם עבדי הייטק.

צא מהבועה שלך.

:shock: אני אשמח לשמוע איך אתה גר בצפון עובד במרכז ומצליח לנסוע הפוך לכיוון התנועה ?

הגדלתי לך כדי שתראה זה באדום.

אתה עיוור אפילו לראות דברים שנכתבים כאן בפשטות, אז איך נסמוך עליך בדברים אחרים ?

מה לגבי המשפט הירוק? יש לך תשובה?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא אלה שגרים בחו"ל וכותבים פה לא השחירו את הארץ. בד"כ אזרחים ישראלים שנמאס להם (ובצדק) עושים את זה. אני לא מאשים אותם ולעיתים מצטרף אליהם.

האמת היא באמצע כרגיל. אני חושב שבגדול סביר לחיות פה. אמנם יש חשש תמידי לגבי העתיד מבחינת פרנסה תרבות וביטחון, אבל זה לא שקופים מוטנטים עם מצ'טות רודפים אחרי נשים וילדים ברחובות.

כל עוד אתה מתרחק מהחרא כמיטב יכולתך אתה תהיה בסדר. אז אולי לא תחייה ברמת חיים של מקבילך האמריקאי מבחינה כלכלית, אבל זה לא שתמות מרעב וממחלות אחרי 50 שנה של עבדות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
דווקא אלה שגרים בחו"ל וכותבים פה לא השחירו את הארץ. בד"כ אזרחים ישראלים שנמאס להם (ובצדק) עושים את זה. אני לא מאשים אותם ולעיתים מצטרף אליהם.

האמת היא באמצע כרגיל. אני חושב שבגדול סביר לחיות פה. אמנם יש חשש תמידי לגבי העתיד מבחינת פרנסה תרבות וביטחון, אבל זה לא שקופים מוטנטים עם מצ'טות רודפים אחרי נשים וילדים ברחובות.

כל עוד אתה מתרחק מהחרא כמיטב יכולתך אתה תהיה בסדר. אז אולי לא תחייה ברמת חיים של מקבילך האמריקאי מבחינה כלכלית, אבל זה לא שתמות מרעב וממחלות אחרי 50 שנה של עבדות.

בתכל'ס - אני מסכים איתך לגמרי.

ומצד שני, מה שאתה חושב (וגם אני) זה משהו שמאוד מושרש אצלנו בתרבות הישראלית. זו הגישה הזאת של המסתפקים, של ה-"טוב נו אז אני אסע על גטס 2008 ולא על סובארו חדשה", של ה-"טוב נו, אז לא נבקר בחו"ל 3 פעמים בשנה אלא רק פעם אחת" - ובסופו של דבר, ברור שלא תמות אם תיסע באוטו ישן יותר או לא תבקר בחו"ל כמה פעמים בשנה, אבל העיקרון הזה משליך על כל תחומי החיים בישראל ובסופו של יום אתה מוצא את עצמך מתפשר על כל פן בחיים שלך.

פורסם

אבל כל החיים, בכל מקום, הם אוסף של פשרות. מדוע פשרה של מישהו על מעמד/מצב כלכלי היא פשרה בקונוטציה שלילית, ופשרה של אחר בויתור על קרבה למשפחה לטובת מעמד כלכלי או כל דבר אחר היא בעלת קונוטציה חיובית?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני לא מבין למה לגרור את הדיון הזה לפן אישי,

אתה וגם slowride דיברתם מקודם על כל האנשים האלו שרק קוטלים את הנשארים בארץ כבינוניים או מוקצים וכו', אפשר איזו דוגמא קונקרטית על מי מדובר?

אני לא ראיתי כאן ביקורת מהצד המהגר אל/על הצד הנשאר, אבל אולי אני מפספס משהו כבר 40ומשהו עמודים(?)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

למה רחוק? הנה Mr.Z, פוסט מעלי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לי נראה שהוא כותב על עצמו, אולי אני טועה -

Mr.Z, האם כשאתה כותב

ובסופו של יום אתה מוצא את עצמך מתפשר על כל פן בחיים שלך

אתה מתייחס אל עצמך (נוסח בגוף שלישי), או שאתה חושב שכל מי שלא יורד מהארץ מתפשר על חייו ודן עצמו לבינוניות אין קץ?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

רומן, משום שישראל, ככל הידוע לי, היא בין המדינות היחידות ב״מערב״ שיש לה הצדקה אידיאולוגית.

זה עושה את כל ההבדל.

כתבתי פה כבר: באנגליה אתה יכול להיות אזרח. בישראל אתה חייב להיות חלק מהגשמת החזון הציוני (אלא אם אתה ערבי).

היית רוצה לחיות בברית המועצות? אני לא, לא רק בגלל הפשרות, אלא בגלל שהמדינה כל הזמן כיוונה אותך ל״מטרה״.

בארץ כמעט כל מי שרק רוצה לחיות, ללא התייחסות ל״מטרה״ נתפס כפגום. שים לב כמה כעס ועצבים מייצרים אלו שרוצים להגר כי ״המילקי זול״. למה זה קורה לדעתך? כי הם בוגדים במטרה, באידיאולוגיה, באמונה.

ומילא זה, אבל המטרה הזו דורשת יותר ויותר פשרות - כלכליות, דתיות, מגדריות ומגזריות. ובהתחשב בזה שמי שמכתיב יותר ויותר את המטרות - סליחה על הגלישה לפוליטיקה - אלו הם בעלי אינטרסים כלכליים ודתיים צרים, אז יותר ויותר קשה לאדם ממוצע להרגיש חלק מזה. בטח אם הוא מסוגל להתבונן ולראות שיש גם חיים אחרים בחוץ, ומקומות בהם אתה לא נדרש כל הזמן להיות סוג של חייל או משרת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני - הכל עניין של השקפה. אצלך גם שרשורים בפורום הכללי גולשים לפוליטיקה. כמו שעניתי לאלכס - אני לא זוכר שנלחמו בי בסופר. אולי כי לי פחות עקרוני להיות ראשון בקופה, אולי היה לי יותר מזל. אולי שילוב - אין לי מושג. אבל עובדה. כך לגבי כל היתר - אתה יכול לראות את מה שאתה רואה, ואתה יכול שלא. אתה בוחר את זה. בתור אחד שגדל בברה"מ אני די בטוח שגם אתה מכיר בזה שהמרחק האידיאולוגי בין לחיות כאן לשם הוא רב (הקרבה היא דווקא בבירוקרטיה, והיא נובעת מהעליות הראשונות וארץ מוצאן). אגב, מה עדיפה עמדתך לפיה אתה לא רוצה ליטול חלק באידיאולוגיה על עמדתי לפיה אני כיהודי רוצה לחיות כאן בארץ?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא דיברתי על עדיפות. כל אחד ונה שטוב לו. מן הסתם, כשאתה מרוצה אידיאולוגית, הכל יותר קל.

קצת חורג מהנושא, אבל אתה מכיר את סרגיי דובלטוב? אם לא, תקרא קצת. תראה הרבה מאפיינים משותפים בין ישראל לברהמ.

זה לא רק ביורוקרטיה, זה גם חלוקה מאוד חדה לאנחנו והם, והתייחסות רווחת למי שלא רוצה לחיות כאן כבוגד או כל דבר דומה, כמו שעשה פעם יאיר, וזלזול במניעין כלכליים ורמת חיים, כמו שעשו גם בברהמ למי שפזל למעאב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אבל גם במערב זה אנחנו והם. גם בארה"ב, במיוחד אחרי 9/11. ממש עכשיו זה יתחיל גם באירופה, עם אינפצליית הפליטים.

מעבר לכך - מי שמחפש את זה, מן הסתם יהיה לו הרבה יותר קשה, כי הוא ירה את זה כשיש (ולא חסר), אבל גם כשאין.

לגבי רמת החיים - אני לא מזלזל בזה, הטענות שלי הן כלפי אלה שמנסים להסוות את הסיבה. הסיבה עצמה לגיטימית ביותר, אני לא משליך את סדרי העדיפויות שלי על אחרים.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כתבתי פה כבר: באנגליה אתה יכול להיות אזרח. בישראל אתה חייב להיות חלק מהגשמת החזון הציוני (אלא אם אתה ערבי).

אני לא חושב שזה נכון. אני אזרח מהשורה (פחות או יותר) ואני לא מתעסק בהגשמת חזונות ציוניים, זה לא מעניין אותי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני אציג זאת כך

כל מי שנמצא כאן מגשים את החזון הציוני גם מבלי שהוא נוקף אצבע.

לפני כ 100 שנה הוגדר ציוני

כאמריקאי שתורם כסף לתנועות הנוער בפולין וברוסיה , שיגרמו לכך שיעלו חבר'ה לפלסטינה א"י .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

ולפני 40 שנה מי שהיו לו בארנק הרבה הרצלים.

דברים משתנים.

היום ההגדרה לא ברורה, כנראה שצריך להיות קצת יותר קיצוני מבן ארי. אחרת אתה נחשב בוגד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...