Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירידה מהארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מעניין שתמיד ה-1% שאכפת להם הם אלה שהצבעת עבורם.

וכך גם עבור אלה שהצביעו אחרת ממך.

קוראים לזה דמוקרטיה.

לא אמרתי את זה. וגם מי שהצבעתי לו אני לא שומע על דברים משמעותיים שהוא עשה.

אני מדבר על כולם - גם מי שאני הצבעתי לו, גם מי שאחרים הצביעו וגם אלה שאני לא מבין איך הם עדיין חיים!

• תגובות 964
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מעניין שתמיד ה-1% שאכפת להם הם אלה שהצבעת עבורם.

וכך גם עבור אלה שהצביעו אחרת ממך.

קוראים לזה דמוקרטיה.

להזכירך היטלר עלה לשלטון בדרך דמוקרטית. דמוקרטיה זה רחוק מלהיות אוטופיה או משהו שמבטיח שילטון נאור.

פורסם
מתחיל ונגמר ב-State of mind שלך.

מחזק.

יש מינימום בסיסי שמתחתיו בהחלט אפשר לקבוע

באופן חד משמעי שהמצב ח*א (למשל, לחיות במקום בלי תשתית לאיסוף ח*א), אבל החל מדרגה מסוימת של סיפוק צרכים בסיסיים, הכול בראש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אני בדיוק ההפך

יש תרופה שאני צריך ובארה"ב למי שיש ביטוח היא עולה גרושים. גם למי שאין ביטוח המחיר די סביר. (עקב הOBAMA CARE)

אני צריך לשלם 500 דולר לחודש בשביל להביא אותה לארץ, וזה חוסך לי 6 זריקות כל יום.

כרגע אין לי כסף (סטודנט), אז חזרתי להזריק 6 פעמים כל יום.

מקבילי האמריקאי (אנחנו בני אותו גיל, הכרתי אותו פה שליוויתי קבוצה של אמריקאים ושם הכרתי את אותו והוא הכיר לי את התרופה), קונה אותה בעבור 80 דולר בחודש.

פניתי לחברה שיש להם זיכיון לתרופה הנ"ל, והם אומרים ש''הם לא יכולים להביא אותה'' (מי מונע? שאלה טובה)

עמיתי האמריקאי מזריק 365 פעמים בשנה. אני מזריק 2500 פעם.

מי שמנפנף ב"בריאות" צריך להבין שזה שחס וחלילה שברתם רגל ולא שילמתם 2000 דולר לא הופך את ישראל למערכת בריאות טובה ומתקדמת.

רוצה דוגמאות הפוכות? פרוצדורות שהוכנסו בארץ לסל הבריאות כאשר האמריקאים התלבטו אם בכלל להתחיל לבצע מחקרים עליהן?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני רוצה ללכת, מכירת הכרטיסים תחל מחר אך מאוד קשה להשיג כרטיסים, חברות הספסרות רכשו את הרוב במכירה מוקדמת.

להוציא מעל $2000 לפני לינה זה קצת מוגזם גם בעיני, ולפי חברות הכרטיסים, מה שאני רוצה יעלה גם יותר מכפול...

זאת לא מתכונת של פסטיבל, 2 אמנים ביום במשך שלושה ימים משמעו המון זמן פנוי...

אני הצלחתי לקנות במכירה הרגילה, כדאי לך לנסות גם :-)

(אני בשבוע השני, מסתדר לי הרבה יותר טוב)

פורסם
להזכירך היטלר עלה לשלטון בדרך דמוקרטית. דמוקרטיה זה רחוק מלהיות אוטופיה או משהו שמבטיח שילטון נאור.

חוק גודווין - ככל שדיון מקוון מתארך, ההסתברות שתתקיים הקבלה הקשורה לנאצים או להיטלר מתקרבת לאחת (ודאות מוחלטת).

חוק שוגיפלקס - אם זה נראה כמו הטרלה, הולך כמו הטרלה ומגעגע כמו הטרלה - זו כנראה הטרלה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

זו לא הטרלה. בהחלט היה ניצול של מנגנונים דמוקרטיים, יחד עם עוד הרבה שיטות נלוזות.

והנסיכים בישראל ובטורקיה משחקים לא מעט משחקים לא דמוקרטיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רוצה דוגמאות הפוכות? פרוצדורות שהוכנסו בארץ לסל הבריאות כאשר האמריקאים התלבטו אם בכלל להתחיל לבצע מחקרים עליהן?

קצת איבדתי אותך,

אבל אשמח לדוגמא ספציפית של תרופה שמקלה באופן דרסטי על מחלה כרונית/סופנית, שנמצאת בסל התרופות הישראלי ולא נגישה בעליל במקבילו האמריקאי.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

"All that you see in front of you is how you feel inside your head" - Alan Watts

עכשיו תכלס, למרות המשפט הניו-אייג'י שאני מסכים איתו - אני גם שונא את המדינה הזו.

אבל השנאה למדינה היא לא בגלל מה שקורה פה, אלא כי משהו במצב הפסיכולוגי שלי כרגע לא בשיא. אני דיי בטוח שעם הסטייט אוף מיינד שאני נמצא בו כרגע - גם בגרמניה, שווייץ, או קליפורניה לא יהיה לי הכי טוב. אולי הרווחה הכלכלית והחופש קצת יטשטשו את התחושה הזו כי יהיה מה שיסיח את דעתי מזה, אבל עמוק בפנים זה עדיין יהיה שם.

ברגע שאני אגיע לתחושה כי אני שלם עם מי שאני ומה שאני, יהיה לי טוב בכל מקום, כי אני אהיה כל כך יציב מבפנים - ששום גורם חיצוני לא יזיז אותי ממקומי. אבל עד אז... ישראל חרא.

פורסם (נערך)
קצת איבדתי אותך,

אבל אשמח לדוגמא ספציפית של תרופה שמקלה באופן דרסטי על מחלה כרונית/סופנית, שנמצאת בסל התרופות הישראלי ולא נגישה בעליל במקבילו האמריקאי.

דוגמא שעולה לי לראש כעת: חפש השתלת מסתם אאורטי (TAVI או TAVR). נכנס לסל הבריאות (כלומר לא רק מותר בשימוש אלא גם ממומן על ידי המדינה, ומדובר בפעולה יקרה מאד) כשנתיים לפני שהחל לקבל אישורים ראשונים בארה"ב. מדובר בשיטה שמאפשרת טיפול באנשים שבעבר נזקקו לניתוח לב פתוח, ורבים מהם לא יכלו לעמוד בו. היום הטיפול כבר קיים בארה"ב, אבל היה קיים בארץ כשנתיים קודם בשימוש שוטף (שימוש מחקרי הוא סיפור אחר, זה לא משהו שנגיש לכן חולה ולכל רופא).

כפי שיש תרופות שרשומות בארה"ב ולא בארץ זה קיים גם בכיוון ההפוך, אם כי לא עולה לי כרגע.

לגבי ההערה שלך בעניין יבוא תרופות: אתה כנראה לא מודע לרגולציה, אבל יבוא תרופות הוא תהליך מורכב מאוד מבחיה רגולטורית. רישום תרופה בארץ הוא תהליך לא קצר, וחברה לא תכנס להוצאות הדרושות אם לא תראה סיכוי לרווח מיבוא התרופה. יבוא תרופה שאינה רשומה בארץ אך כן רשומה במדינות מסויימות אפשרי, אבל מצריך גם הוא אישור חריג. לא סיפור פשוט, ולאור ההחמרה בדרישות הופך ליותר ויותר קשה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

זה מצחיק אותי מאוד, כשנזדקקתי לטיפול רפואי זה קרה בדיוק כשהייתי בלי ביטוח, סקביאס, שילמתי $50 לראות רופא, קיבלתי מרשם למשחה, המשחה הייתה יקרה אבל השמשתי בפחות מחצי שפורפרת.

לעורי הרך שלום.

אין לי כוח לכתוב עוד על הנושא הזה, אני באמת מאחל לכולם רק טוב, אני מסכים שהכל זה עניין של השקפה, אצלי אין מחסומים או חששות, אני מנסה ועושה, לא תמיד הולך, לא תמיד קל אבל בסופו של יום אני מרוצה מאוד.

haters will hate

פורסם

בנצי, יש מחלות יותר קשות מסקביאס, וה-50 דולר יכולים בקלות להיות 50,000 ויותר. זה נכון בארץ, בארה"ב פי כמה, ויש לרופאים האמריקאים נטיה לנפח הוצאת. הם מרויחים מזה. בארץ אנחנו עדיין לא ם, אם כי חבורת ביבי עושה הכל כדי שזה יקרה.

פורסם (נערך)

לא לגמרי נכון.

גם בתקופה הטובה המפלגה שלו זכתה לא ביותר מ30 אחוז בבחירות.

היטלר הגיע לשילטון בקומבינה, באמצעות לחץ על גורמים כאלה ואחרים, בערך כמו פרנק מ"בית הקלפים".

וכשהגיע, התחיל לשים את האנשים שלו בתפקידי מפתח (בערך כמו מנהל מחלקה חדש שנכנס, ומתחיל למשוך את האנשים שהוא מכיר אליו מכל מיני מקומות), ומשם הדרך לרייך השלישי הייתה קצרה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...