Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני בן 28 עובד הי-טק מרוויח משכורת נחמדה (סביבות 10 נטו - חשוב לשיקולי אחזקת הרכב) .רווק ללא ילדים וכרגע גר אצל אמא.

ברשותי איביזה 1600 2008(קניתי חדשה בזמנו ב-115 אלף) ואני מעוניין להחליף לרכב גדול יותר ומפנק יותר. עלו בראשי שתי האפשרויות האלו :

במוו 320 IA שנת 2006

הונדה אקורד 2400 אקזקיוטיב 2006-7

שתי המוכניות סביב ה90 אלף שקלים וההונדה 2007 בערך 100 אלף

האם מישהו יכול להמליץ לי לקנות את הרכבים האלו מבחינת עלויות אחזקה ופינוק ?

בכמה יותר יקר מלהחזיק איביזה 2008 בהנחה שאני עושה הכל במוסכים המורשים של היבואן? (באיביזה זה גם לא זול . אני משלם מחירים של פאסאט בערך)

צריכת דלק פחות חשובה (אני מעריך 1 ל-10 בשני הדגמים)

תודה לכולם ובמיוחד לכל העונים

חגי

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באופן כללי, האקורד תהיה אמינה יותר.

עד כמה יעלו הוצאות אחזקת הרכב שלך מבחינת טיפולים ומוסכים? קשה לדעת.

תלוי עד כמה הרכב שתקנה מטופל בצורה טובה.

ככל שהרכב שמור וטופל היטב, כך הסיכוי שיצוצו פחות בעיות.

פורסם
באופן כללי, האקורד תהיה אמינה יותר.

גם נביא אמיתי (שיש אפילו בתנ"ך ספר על שמו) לא יכול לקבוע איזה מ-2 מכוניות בנות 7 שנים תהיה אמינה יותר בלי לבדוק את מצבן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
גם נביא אמיתי (שיש אפילו בתנ"ך ספר על שמו) לא יכול לקבוע איזה מ-2 מכוניות בנות 7 שנים תהיה אמינה יותר בלי לבדוק את מצבן.

7 שנים? אקורד שנת 2007 הרי תהיה רק בת 5 לדעתי...

לפותח השרשור, מניסיון, האקורד 2.4-טיל בליסטי לעומת ה2.0 ישנו הבדל די מורגש, הרכב כיאה להונדה אם טופל כראוי אמין מאוד וללא תקלות.

כמובן שאל תצפה לעלויות זולות בכל הנוגע לטיפולים או ביטוחים אבל אני די בטוח שכל טיפול\ביטוח לב.מ.וו בקלות יכפיל את זה של האקורד.

בהצלחה בבחירה ותהנה הכי חשוב.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

תודה רבה לכל העונים . אתם באמת עוזרים לגבש שיקול דעת יותר טוב.

בהנחה שאני יקנה רכב שיוצא תקין 100 אחוז בבדיקה ואפילו משלם קצת יותר בשביל זה :

מה הייתם ממליצים יותר? על ההונדה 2400 או במוו 320 . האם הכח של הבמוו מספק (כלומר לדוגמא עליות סדום היא לא תתקשה לעלות לעומת מאזדה 6 רגילה בגלל משקל הרכב)? האם מרגישים שזו הנעה אחורית?

מבחינת עלויות טיפולים אני יודע שזה בערך פי 1 וחצי מהאיביזה אז זה לא נורא (טיפול קטן 500 באיביזה וגדול סביבות 1300)

אבל מבחינת ביטוח לדוגמא האם יש הפרשים משמעותיים? (אני משלם 4900 לאיביזה ללא תאונות וללא נהג צעיר)

הפחד שלי זה אם תהיה תקלה בבמוו . הבנתי ששוחטים בקמור במוסכים ואני לא אוהב מוסכי מדרכה או מוסכים לא מורשים.

האם החששות שלי הם נכונים או שבהנחה שקניתי רכב ממבוגר ששמר עליו ועבר בדיקה 100 אחוז תקין לא צפויות לי בעיות מיוחדות?

כן אני יודע שאלתי המון שאלות אבל אני חושב שיש עוד הרבה אנשים כמוני שחשבו על השאלות האלו ועדיין לא ראיתי תשובה בפורומים שעונה על כל השאלות האלו.

תןדה מראש לכולם

חגי

פורסם

מחירי המוסכים של ב.מ.וו תחת דלק מוטורס זה כבר לא מה שהיה פעם, כלומר עלות ביקור במוסך הונדה או מוסך ב.מ.וו עבור שני הדגמים שציינת לא יהיה שונה.

אמינות? אין ספק שלהונדה שם טוב יותר בנושא זה, אך כפי שכתבו כאן, למי ניתנה הנבואה?

חסרון בכוח לא תרגיש בסדרה 3 (אך גם לא יותר מידי עודף), אך אין ספק שהאקורד 2.4 מהירה יותר, מה שכן לא תרגיש שום דבר. היא מציעה התנהגות כביש מצוינת, אך כזו שלא מעבירה לנהג שום תחושה ולכן באופן אישי, הייתי בוחר בסדרה 3. היא אולי פחות חזקה, אבל באמת חווית נהיגה שהאקורד לא מסוגלת להציע וכזו שבכל יום אתה תרגיש אותה וזה מה שעושה את כל ההבדל.

פורסם
עלות ביקור במוסך הונדה או מוסך ב.מ.וו עבור שני הדגמים שציינת לא יהיה שונה

עלות הביקור לא תהיה שונה. עלות החלפים, לעומת זאת, תהיה שונה.

ולמרות זאת, אני בעד הגרמניה. תנהג על זו ועל זו וסביר להניח שתבין.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

ההונדה אקורד ממש לא "טיל בליסטי". למעשה ה190 ומשהו סוסים שיש לה לא ממש מורגשים.

לגבי עלויות,האקורד תהיה כנראה קצת יותר זולה לתחזוקה,(ביטוח,טיפולים שוטפים,ואמינות כללית טובה יותר).

אך הבימר,תיתן תחושת פרימיום גבוהה בהרבה,ניתן להוזיל משמעותית את העלויות אם יודעים היכן לטפל,שוב זה לא הופך את התחזוקה לזולה ,אבל זה מוזיל אותה(לדוגמא מוסך מומלץ "ציקי אורן").

Porsche 944 turbo

פורסם

תודה לכולכם באמת עזרתם לי והפגתם לי את החששות לגבי הבמוו .

עכשיו כל מה שנשאר לי זה להחליט אם ללכת על הבימר או על האקורד 2400 בהנחה שבשניהם תהיה פלוס מינוס אותה עלות אחזקה.

מה שבטוח נמאס לי כבר מהאיביזה עם האיכות הרכבה הזוועתית של סיאט בפנים הרכב. פלסטיקים שרועדים ומייצרים זמזומים מעצבנים .

אני מניח שבבמוו אין דברים כאלה וגם באקורד כנראה שלא יהיו כאלה .

בכל מקרה תודה ולילה טוב לכולם

פורסם

עוד שאלה חברים

האם אחזקה של הרכבים הנ"ל : במוו 320 או אקורד 2400 יקרה יותר מאחזקה של אאודי A4 2006 לדוגמא .

לחבר יש אחת כזאת (A4) מנוע טורבו 1800 ואני לא רואה שיקר לו להחזיק אותה.

תודה

פורסם

אני אמליץ לך לעבוד בצורה אחרת ידידי:

תכנס לאתרים מתמחים ברכבים האלה ותבדוק שם מה המחלות של הרכבים.

לגבי הונדה אני לא יודע, לגבי ה-320 האתר e90post.com יעשה את העבודה.

לאחר שתדע מה המחלות של כל רכב (ולכל רכב יש מחלות מוכרות) אתה תדע מה לבדוק בכל אקזמפלר- אם טיפלו כבר באותה "מחלה" אז זה יתרון כי כנראה יהיה לך שקט לפרק זמן ארוך יותר, אם לא טיפלו תקח בחשבון שאולי אתה תצטרך לטפל במחלה.

לגבי ה-320, בגדול בניגוד למה שנוטים לחשוב, כל עוד מטפלים ברכב מבחינה מכאנית בהתאם להמלצות (חשוב לשמור על שמן ונוזל קירור איכותיים!!!)- המנועים האלה הם די bullet proof.

גם הגיר האוטומטי נחשב לאמין וכל עוד לא עבר התעללות והזנחה הוא כנראה יהיה בסדר.

איפה כן עלולים ליפול?

מערכת קירור שלא מטופלת כראוי, מנגנונים של חלונות, חישמולים למינהם (מושבים, מראות וכו').

לגבי ההונדה, קשה לומר לגבי האמינות כי מדובר פה ברכבים משומשים אבל אני נוטה להאמין שלכל הפחות היא תיהיה לא פחות טובה מזו של ה-320, אני גם משער שהיא תיהיה מהירה יותר או לפחות תרגיש ככזו.

אבל,

ההונדה לא תציע לך את החיבור לנהיגה שמציעה ה-320, את ההנעה האחורית של ה-320 אתה תרגיש כשתבחר לעשות את זה, כשלא תרצה להרגיש את ההנעה האחורית האלקטרוניקה תדאג לכך.

אל תצפה מה-320 להיות מאוד מהירה, היא לא תיהיה כזאת, היא כן תציע לך שיוט מאוד נעים ואיכותי ביחס להונדה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כיוון קצת שונה:

אם אתה רווק ללא ילדים ומחפש משהו יותר מפנק מאיביזה יש אלרנטיבה נוספת.

גולף GTI

אין ספק שהרכב איכותי יחסית לאיביזה, מחיר דומה למה שצינת (לפחות לפי מחירון יד 2) וערך מוסף בדמות יכולת ספורטיבית, בוודאי עדיפה על האקורד ועל ה 320.

הרכב גדול מהאיביזה אבל לא גדול מאוד ובהחלט משדר סטייל ופוזה (באופן מופנם).

106GTI - Deus ex machina

פורסם
כיוון קצת שונה:

אם אתה רווק ללא ילדים ומחפש משהו יותר מפנק מאיביזה יש אלרנטיבה נוספת.

גולף GTI

אין ספק שהרכב איכותי יחסית לאיביזה, מחיר דומה למה שצינת (לפחות לפי מחירון יד 2) וערך מוסף בדמות יכולת ספורטיבית, בוודאי עדיפה על האקורד ועל ה 320.

הרכב גדול מהאיביזה אבל לא גדול מאוד ובהחלט משדר סטייל ופוזה (באופן מופנם).

כן חשבתי גם על GTI 2007 אבל אני לא יודע מה אני יעשה עם כל הכח הזה של האוטו במיוחד שכל חור יש ניידת עם דבורה.

דבר שני ה-GTI עד כמה שידוע לי מתודלקת ב-98 (אפשר 95?) .

אני רוצה אוטו איכותי שאני לא ישמע את הרעש של המנוע מבפנים ולא ישמע פלסטיקים רופפים ובגלל זה בא לי על הבמוו 320 שהיא גרמנית כמו שצריך. ה- GTI גם איכותית כזאת? היא משמעותית איכותית מהאיביזה מבחינ הרכבה ובידוד רעשים?

תודה

• תוכן חדש...