Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה"מנטורינג" הזה לדעתי היה הכרחי כי זה חלק מההיבט של האם להחזיק רכב פרימיום או לא כאשר מדובר בבעלי רכב שלא באמת נמנה ברמה הסוציו אקונומית שאכן מתאימה לאחזקה של רכב שכזה.

לפחות אני אומר כזה דבר - לפני שרוכשים רכב, כדאי לעשות עליו את "שיעורי הבית" המתאימים וזה:

1. לברר פריסת מוסכים ורמת שירות.

2. לברר עלויות רישוי וביטוח.

3. להכנס לאתרים שמוכרים חלפים לרכב הזה ולנסות להקיש מזה כמה יעלו חלפים - יש לשים לב בין חלקי מנוע, חלקי מרכב וחלקי פסלטיקה שכן ברכבים מסויימים חלקי מנוע עלולים להיות זולים אבל כל תקלה בפלסטיקה בסלון של הרכב תהיה יקרה רצח (אני יודע מנסיון כי זה בדיוק מה שקורה עם הרכב הראשי לי - אני אעדיף להחליף מנוע באוונסיס מאשר להחליף פתחי אוורור למזגן למשל.

4. להכיר את נתונתי הרכב ותקלות סטיסטיות שלו שנוטות לקרות יתר על המידה או אולי יותר נכון אופייניות לרכב הספציפי.

5. לנסות להבין מה רמת הסחירות של הרכב בכדי לקבל מושג כמה זמן תרצה להחזיקו.

הדעה שלי בסופו של דבר היא שאתה כן צריך ללכת על הBMW כי אח"כ כנראה שלא תהיה מסוגל לצאת להרפתקה שכזו, אבל תדאג למצוא אקסמפלר שמור ובמצב טוב כי למרות שיש לך יכולת כלכלית חזקה מהמומצע והנטל הכלכלי שלך במקביל לזה הוא מאוד קטן - זה רכב שמתאים לאנשים עם רמת שכר גבוהה בהרבה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אוקי תודה רבע על המנטורינג ועל העזה ברכישת רכב .

אז ככה:

לחברה אין רשיון כרגע וכנראה גם לא ב3 שנים הקרובות.

אבל אני כן הנהג מונית שלה זה בטוח אך רק בימי החופש שלי :-). בשאר הימים האוטו חונה ליד הבית כי אני עובד.

לגבי מה יקרה אם ניפרד אז מבחינה כלכלית זה יותר טוב כי החברה עולה לי הרבה כסף. מבחינה רגשית זה בעייתי כי יש אהבה. אך אם האהבה תגמר תגמר גם הבעיה הכלכלית.

אני מתכוון להחזיק ברכב לפחות 3 שנים כמו כל רכב אחר שהחזקתי מגיל 17. את האיביזה אני מחזיק כבר 4 שנים.

ירידת ערך בבמוו בטח לא תהיה גדולה באחוזים מאיביזה . במחינת ערך מוחלט אם איביזה חדשה עולה כמו במוו 2006 אז גם ירידת הערך תהיה בערך שווה. ואני בטוח שבמוו 2006 נוסעת הרבה יותר טוב מאיביזה חדשה.

לגבי ליסינג לא משתלם לי לקחת כי זה עולה יותר מלהחזיק רכב חדש. (אני מדבר לדוגמא על הסופרב). ואתה מחוייב ל3 שנים. אין דלק חופשי ואין הסעות לעבודה אם לקחת ליסינג.(אלא אם תקנה ב-750 לחודש הסעה לעבודה).

אני חושב בכל זאת שאני יכנס להרפתקה הזאת ש לבמוו משומשת שכן בטח עלות אחזקה שלה לא יותר מאאודי A4 (או שאני טועה) ואם חבר שלי מרוויח פחות ומחזיק אאודי אז אני מאמין שאני יסתדר.

בכל זאת כמו שאמרתם אולי בעתיד לא יתאפשר לי בכלל לבצע מהלך כזה אחרי חתונה וילדים. עדיף להנות עכשיו כשיש אפשרות.

דרך אגב המנוע של 320 עד כדי כך חלש שאתם לא ממליצים לי לקנות אותו? מספיק שהוא ירגיש יותר חזק מהאיביזה 1600 וזה כבר טוב. השאר שמעניין זה איכות הרכב וההרכבה.

האם מנוע של 320 נגיד ירגיש פחות חזק ממזדה 6 פרימיום או מהונדה 2400?

תודה לכולם על העזרה

פורסם

בעניין המנוע, אני לא חושב שה-320 ירגיש חלש, אבל אני כן יודע שמנועי ה-6 צילינדרים נותנים לרכב אופי מיוחד. שווה ללכת על דגם עם מנוע זה.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

כן אבל אתה מודע לעניין שה325 עולה כ-10K יותר מה320 בשנת 2006? אולי אפילו יותר.

האם רכבים כאלו נמכרים במחירון או הרבה מתחת? ואן מתחת בכמה אחוזים אתם חשובים שצריך להוריד את המוכר על מנת לפצות על אחזקה יקרה עתידית (חוץ מטיפולים).

תודה

פורסם

אני לא מבין מדוע אתה מתעקש על E90 ?

לך על E46 מ2002 ומעלה,תחסוך בעלויות הרכישה והאחזקה של הרכב,וגם תוכל להכניס לתקציב מנוע שש ציל',וגם ירידת הערך תהיה שולית מאחר והרכב איבד את רב ערכו.

Porsche 944 turbo

פורסם

שמע, אם אתה רואה את הבת זוג כנטל כלכלי... :-D

בכל מקרה - כבר ראיתי לא מעט אנשים עושים צעד בחיים שלהם ואז מתאכזבים. זוג מכרים שרכשו BMW סדרה 3 לפני כמה שנים טובות תיארו את הרכב הזה כקפריזאי לא קטן.

כבר יצא לי לשמוע לא מעט נהגי מוניות שהחליפו מרצדס בסופרב או מרצדס במונדיאו אומרים שהנפילה באיכות הנסיעה היתה מאוד מינורית למעט הבדל בכמות התחכומים האלקטרוניים שלא ממש שינו להם.

אני מציע שתארגן לעצמך "נסיעת מבחן" כקונה פוטנציאלי לבימר שכזו - גם לדגם שעולה 10K יותר ופשוט תראה מה ההתרשמות שלך מהרכב.

יכול להיות שאם תמצא רכב יפני עם סלון עור למשל פחות או יותר באותו טווח מחיר - אתה תגלה שאין שום דבר בבימר שעושה לך את זה בסופו של דבר למעט העיצוב והסמל.

אני זוכר את הנסיעה השניה שלי מהעבודה לארה"ב - קיבלתי פונטיאק G5 שהיא סה"כ רכב קופה עם מראה מאוד צעיר, גודשת עם 170 סוסים, אחרי זה לקחתי את האינפיניטי G35X של דוד שלי לסופשבוע שזה בהחלט רכב מרשים לכל הדעות - וכשחזרתי לארץ, הקורולה ליסינג 2007 שלי לא הרגישה לי כמו איזה תל חורבות כמו שציפיתי שיקרה, להפך למדתי להעריך שהרכב העממי והפשוט הזה הוא דווקא לא רע בכלל.

האינפיניטי עם כל ה300 כוחות סוס שלה - מהירות מירבית מותרת 65 מייל שעה - אתה נרדם על ההגה מרוב שהרכב לא בא לידי ביטוי - זו גם נקודה למחשבה.

לעומת זאת נסיעה בטויוטה AYGO בכרתים והחיוך לא ירד לי מהפנים מרוב שזה הרגיש כמו לעשות קארטינג :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
שמע, אם אתה רואה את הבת זוג כנטל כלכלי... :-D

בכל מקרה - כבר ראיתי לא מעט אנשים עושים צעד בחיים שלהם ואז מתאכזבים. זוג מכרים שרכשו BMW סדרה 3 לפני כמה שנים טובות תיארו את הרכב הזה כקפריזאי לא קטן.

כבר יצא לי לשמוע לא מעט נהגי מוניות שהחליפו מרצדס בסופרב או מרצדס במונדיאו אומרים שהנפילה באיכות הנסיעה היתה מאוד מינורית למעט הבדל בכמות התחכומים האלקטרוניים שלא ממש שינו להם.

אני מציע שתארגן לעצמך "נסיעת מבחן" כקונה פוטנציאלי לבימר שכזו - גם לדגם שעולה 10K יותר ופשוט תראה מה ההתרשמות שלך מהרכב.

יכול להיות שאם תמצא רכב יפני עם סלון עור למשל פחות או יותר באותו טווח מחיר - אתה תגלה שאין שום דבר בבימר שעושה לך את זה בסופו של דבר למעט העיצוב והסמל.

:-D

נכון,לכן בוא נייעץ לבחור שייקנה יונדאי סונטה 99 ישים עליה "ריבודי" עור ווילונות מאחור,והופה יש לך רכב מנהלים פרימיום.

איזה שטויות!

ואגב,הבעיות שהיו למרצדס מסוף שנות ה90 ועד לאמצע שנות ה2000 הן בעיה נקודתית אצל מרצדס שאכן ידוע כי איכות ההרכבה הייתי ידוע לשמצה בשנות האלו.

Porsche 944 turbo

פורסם
אני לא מבין מדוע אתה מתעקש על E90 ?

לך על E46 מ2002 ומעלה,תחסוך בעלויות הרכישה והאחזקה של הרכב,וגם תוכל להכניס לתקציב מנוע שש ציל',וגם ירידת הערך תהיה שולית מאחר והרכב איבד את רב ערכו.

וגם תקבל רכב יותר יפה.

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

האמת שה-E46 לדעתי לא כזאת מהממת. היא יפה אולי בתצורת הM שלה אבל בתצורה הרגילה היא חמודה ולא יותר מזה.

ה-E90 עם ג'נטים 17-18 רחבים נראית הרבה יותר טוב אפילו שהיא 320.

בואו נשים את כל הנושא הזה ככה:

חלק אומרים שלא כדאי לי להחזיק רכב כזה בגלל עלויות אחזקה וחלק אומרים שזה לא כל כך נורא להחזיק רכב כזה .

השאלה היא אם אלה שאומרים שלא כדאי להחזיק רכב כזה מוזנים מההרגל שרק לעשירים יש במוו או שהם יודעים על מה הם מדברים?

השאלה הכי טובה היא :

לפי מחירון לוי יצחק ה-320 2006 יורד כ-1000 ש"ח לחודש וזה לא נורא מבחינתי.

כמה לדעתכם צריך בנאדם להרוויח נטו בחודש על מנת להחזיק רכב כמו במוו 320 2006( שכבר ספג את רוב ירידת הערך) ועדיין לחיות אורך חיים ממוצע? כלומר ניקח בחשבון שעל דיור הוא מבזבז 35 אחוז מהשכר(לא כולל כלכלה) ?

תודה מראש לכולם

פורסם

השאלה שלי היא אם יצא לך לנהוג ברכב כזה? - תנסה קודם לנהוג באחד, תראה אם זה בכלל מדבר אליך.

זו הפואנטה.

Pioneer TS-X150

פורסם
בואו נשים את כל הנושא הזה ככה:

חלק אומרים שלא כדאי לי להחזיק רכב כזה בגלל עלויות אחזקה וחלק אומרים שזה לא כל כך נורא להחזיק רכב כזה .

השאלה היא אם אלה שאומרים שלא כדאי להחזיק רכב כזה מוזנים מההרגל שרק לעשירים יש במוו או שהם יודעים על מה הם מדברים?

השאלה הכי טובה היא :

לפי מחירון לוי יצחק ה-320 2006 יורד כ-1000 ש"ח לחודש וזה לא נורא מבחינתי.

כמה לדעתכם צריך בנאדם להרוויח נטו בחודש על מנת להחזיק רכב כמו במוו 320 2006( שכבר ספג את רוב ירידת הערך) ועדיין לחיות אורך חיים ממוצע? כלומר ניקח בחשבון שעל דיור הוא מבזבז 35 אחוז מהשכר(לא כולל כלכלה) ?

תודה מראש לכולם

נראה לי שסתם מנפחים את נושא עלות האחזקה של הרכבים האלה.

בגדול, יותר זול להחזיק במוו 2006 מאשר מזדה 3 2012, כי סעיף ירידת הערך הוא הסעיף הכבד ביותר באחזקת רכב (ומשום מה הרבה אנשים מתעלמים ממנו). אם היית פותח שרשור לגבי מזדה 3 או קורולה, אף אחד לא היה מצקצק לגבי עלות אחזקה.

גם אם ניקח בחשבון שאולי תיכנס למוסך פה ושם (כמו שקורה בכל רכב), זה עדיין יוצא יותר זול מאשר לספוג ירידת ערך של רכב משפחתי חדש.

עלות אחזקה:

ירידת ערך לחודש - 1000 ש"ח - לפי הנתון שמסרת.

דלק - תלוי בנסיעה - לצורך העניין תחלק את מס' הק"מ ב-10.

ביטוח - אתה יכול לבדוק מול סוכן ביטוח ולקבל נתון מדויק.

טסט - 150 ש"ח בחודש.

טיפולים ותיקונים - לא הייתי מהמר על יותר מ-1000 ש"ח לחודש במקרה הרע. יכול להיות גם הרבה פחות.

פורסם

אגרת רישוי היא אפילו לא 10 אחוז מהאחזקה השנתית.

אני אמש

אגרת רישוי לבמוו 320 היא בערך כמו A4 מאותה שנה שזה 1800 לשנה. נגיד 2000.

ברכב 1600 משלמים 1300 אז הבדל של 700 ש"ח לשנה בכלל לא מורגש.

אני אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על האשאלה ששאלתי מקודם :

כמה צריך בנאדם להרוויח נטו בחודש על מנת להחזיק רכב כזה בהנחה שהוא מבזבז 35 אחוז מהשכר על דיור(לא כולל כלכלה)?

תודה

פורסם

זו שאלה שלא ניתן לענות עליה ברצינות. כל אדם וכל מקרה לגופו. התשובה תלויה בכל כך הרבה משתנים (כגון: מצב משפחתי, מצב בריאותי, מצב תעסוקתי וכו').

בהנחה שבכל מקרה אתה צריך להחזיק ברכב (ואז בכל מקרה יש לך עלויות ביטוח, דלק, טסט, טיפולים, ירידת ערך וכו'), אזי השאלה שאתה צריך לבדוק היא מהו הפער בעלות אחזקת רכב כזה למול רכב משפחתי/מיני סטנדרטי. לדעתי הפער אינו גדול כפי שטוענים, כי למעט הנושא של טיפולים (שיכולים עקרונית להסתכם בטיפול תקופתי) אין ממש הבדל.

• תוכן חדש...