Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מזל שראיתי את זה, כי אני בעל מאושר:) של 320I 07 מזה שלוש שנים.

פרסמתי בעבר את העליות האחזקה שלי בשלוש שנים האחרונות, וחבר הפורום בשם nimnim העלה לך את זה.

אז ככה:

כמו שאמרו לך קודם רואים, שאתה ממש חם על הבימר ואני הייתי בדיוק במצב שלך. הכל פה משחק של רגש:) להיגיון אין כל כך השפעה בבחירה של לקנות בימר:wink:

אם יודעים קצת מכונאות ומבינים בחלקי חילוף ניתן לחיות עם ה320I בהחלט בשלום. ממה שאני נתקלתי עד עכשיו לרכב הזה ישנם מספר בעיות, שהם פשוט מגיעות ללא תלות בק"מ או באיך שהרכב נסע אלה רק ע"פ זמן. כל בעיה שהיית לי עד היום, ראיתי במוסך רכבים זהים לשלי בשנתון ועם מספרי רישוי עוקבים שנמצאים במוסך עם אותה תקלה בדיוק.

המשאבת וואקום שם נוטת למות אחרי 3.5 שנים (2400 ש"ח), צנרת מים עליונה מתעייפת גם היא לאחר 6 שנים. צריך לתפוס את זה בזמן לפני שהצינורות נפגעים. כי אז זה יכול באמת לעלות הרבה כסף:( (ראש מנוע). אני אישת בודק כל שבוע את מצב הרכב והצינורות אשר ניגלים לעין.

תפסתי כבר שני צינורות קרוב מאוד למוות, הצינורות בנויים בBMW עם מחבר מהיר כך שאין ברירה אלה לקנות מקוריים, ימח שמם , ב600 ש"ח לצינור. בגלל שהמחבר מהיר נוטה להתעוות בחום, אז קשה מאוד לפרק את הצינורות וצריך להיות ממש עדינים וסובלניים (3 שעות לפאקינג צינור). אחרת הפלאנג' של הרדיאטור יכול להשבר ואז הגרמנים יקבלו עוד איזה העברת מט"ח, בשווי של 1000 יורו 5K ש"ח.

המזגן טיפה חלש ולוקח לו זמן לקרר את האוטו.

איכות הסיעה:

אוייש בונבונירה, פשוט תענוג!! הנעה אחורית היגוי סופר מדוייק מנוע יחסית גמיש ל2 ליטר. מי שאוהב לנהוג ישר ירגיש בהבדלים, יש לי בבית גם פאסט ואין מה להשוות מבחינת יכולות דינמיות.

פאר, הE90 הגיעו לארץ ברמת הלוקסצ'רי שכללה מושבי דמוי עור, מזגן מפוצל ימין/שמאל עם יציאות למושבים האחורים, חיישני חניה מקוריים, סאן רוף, מערכת סטריאו PRO עם שני סאבים, צ'ינגר MP3 וכניסת AUX וכו'. בסדרה 3 החדשה אם רוצים את הרמת גימור הזאת צריך להוסיף 50 K.

אתה חייב למצוא רכב שטופל כמו שצריך! יש לרכב הזה נטייה מאוד חזקה לצבור בוצה בעקבות תכנון לקוי של מערכת סילוק הגזים מהשמן (נשם) אני החלפתי את שלי לאחר 70K לאחר התייעצות עם מומחים בינ"ל לדגם הנ"ל (בקמור לא יודעים על הביעה הזאת או מתעלמים ממנה (לכן רוב הרכבים סובלים מבוצה). אם לא מחליפים לו לשמן איכותי לפחות כל 10K גם כן תופיע בוצה. אם אתה מוצא רכב עם בוצה תתרחק ,כי זה יעלה לך עשרות אלפי שקלים. גומיות שסתומים מתחילים להתעייף אחרי 60K ק"מ, צריכה של עד 750 מ"ל שמן ל1000 ק"מ נחשבת תקינה. אני אישית לא הייתי מוכן לסבול מעל 500 מ"ל ל1000 ק"מ.

אצלי הצריכה היא 200 מ"ל ל1000 ק"מ עם 85K ק"מ.

אם תרצה עוד פרטים תשאל ואשמח לספק לך אותם, אם תרצה לדבר איתי בטלפון שלח לי הודעה פרטית עם המספר שלך.

בברכה,

אופיר

תשמע אופיר כמו שכבר כתבתי מקודם אני ממש ל מתכוון להתעסק עם הרכב וכל דבר אנני הולך למוסך מורשה(קרי מוסך של החברה- בב"ש זה מוסך כדורי) .

אני לא מתכוון ללכת לשום מוסך מדרכה או מוסך שלא מורשה ע"י קמור(דלק) .

כמובן שאני לא מתכוון להתעסק עם הזמנת חלקים מחו"ל כי בטח לא יסכימו להרכיב לי אותם במוסך .

לכן אני שואל אותך - כמה כסף אתה חושב עלי להכין לתיקונים בשנה?

תודה

חגי

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממש מזעזע מה שרשמת על התופעות של הבימר.

האם זה ככה גם ב6 צילינדרים או רק ב-4?

קשה לי להאמין שרכב מחברה גרמנית כל כך מכובדת ושי לו כל כך הרבה תקלות .

ושוב אני שואל אותך אופיר כמה כסף אתה חושב שעלי להכין כל שנה לתיקונים ובלאי (כולל טפולים) לרכב הזה בהנחה שאני מטפל רק אצל היבואן.(דלק מוטורס-קמור).?

תודה מראש

פורסם

בעיני זה לא כל כך מזעזע, לכל רכב יש מחלות ולרובם גם תצטרך פעם בשלוש שנים לעשות טיימינג ב2000 ש"ח.

בטח שתמורת הכיף שאני מפיק מהמידלע הזאת, אני לא חושב שאני משלם מחיר זוועתי.

אם אתה רגיל כרגע לרכב יפני שחף מכל תקלה, אז זה נראה אולי קצת זוועתי:)

לדעתי אם אתה מתכונן לטפל במוסך מרכזי, אז צפה פגיעה של איזה 7K לשנה לצערי . שוב אני פטנד ודואג לכל שטות ברכב, רוב הבעלים של הרכב הנ"ל לא יודעים בכלל על הבעיות שאני רואה ומטפל.

אבל גם יכול להיות שיהיה לך מזל ולא יתקלקל לך שום דבר.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
נראה לי שסתם מנפחים את נושא עלות האחזקה של הרכבים האלה.

בגדול, יותר זול להחזיק במוו 2006 מאשר מזדה 3 2012, כי סעיף ירידת הערך הוא הסעיף הכבד ביותר באחזקת רכב (ומשום מה הרבה אנשים מתעלמים ממנו). אם היית פותח שרשור לגבי מזדה 3 או קורולה, אף אחד לא היה מצקצק לגבי עלות אחזקה.

גם אם ניקח בחשבון שאולי תיכנס למוסך פה ושם (כמו שקורה בכל רכב), זה עדיין יוצא יותר זול מאשר לספוג ירידת ערך של רכב משפחתי חדש.

אתה טועה. אם הב.מ.וו שנת 2006 עולה לקנייה כמו מאזדה 3 חדשה, אז עלויות האחזקה שלה בפירוש יהיו גדולות יותר: ירידת הערך תהיה דומה, עלות הטיפולים והתיקונים תהיה גבוהה משמעותית, צריכת הדלק כנראה תהיה גבוהה יותר. כמו שכבר אמרתי. בנסועה ממוצעת אפשר לצפות ל-4000 שקלים בחודש הוצאות כולל הכל.

אני אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על האשאלה ששאלתי מקודם :

כמה צריך בנאדם להרוויח נטו בחודש על מנת להחזיק רכב כזה בהנחה שהוא מבזבז 35 אחוז מהשכר על דיור(לא כולל כלכלה)?

תודה

תלוי בך ובאם אתה מוכן להוציא כ-4000 שקלים בחודש על הרכב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אתה טועה. אם הב.מ.וו שנת 2006 עולה לקנייה כמו מאזדה 3 חדשה, אז עלויות האחזקה שלה בפירוש יהיו גדולות יותר: ירידת הערך תהיה דומה, עלות הטיפולים והתיקונים תהיה גבוהה משמעותית, צריכת הדלק כנראה תהיה גבוהה יותר. כמו שכבר אמרתי. בנסועה ממוצעת אפשר לצפות ל-4000 שקלים בחודש הוצאות כולל הכל.

תלוי בך ובאם אתה מוכן להוציא כ-4000 שקלים בחודש על הרכב.

אני חושב שסעיף ירידת הערך ברכבי נישה,מצמצם משמעותית ברגע שהרכב מגיע לגיל מסויים,ומידה הוא שמור ערכו ישחק באיטיות רבה מאוד.

השאלה היא האם 320 E90 נחשבת לרכב נישה נחשק?.

והאם פותח השרשור הולך להחזיק את הרכב מספר שנים טובות?

Porsche 944 turbo

פורסם

במוו 2006 עולה פחות ממאזדה 3 חדשה בכ- 20 אלף שקל ויותר.

אני מתכנן להחזיק ברכב כ-3 שנים אולי אפילו 4 ולכן אני מאמין שירידת הערך מ-100K תהיה כ-1100 לחודש.

נוסיף לכך עלויות של 7K בשנה לטיפולים ותיקונים כמו שאמר TOSTOS .

ביטוח אני מאמין עוד כ-6K ודלק כ-1500 ש"ח בחודש ל-2000 ק"מ.

יוצא כך:(חודשי - 2000 ק"מ בחודש)

ביטוח- 500

טסט - 150

דלק- 1500

תיקונים וטיפולים- 580

ירידת ערך - 1100

סה"כ- 3830 ש"ח לחודש

זה בערך 500 ש"ח יותר מהאחזקה של האיביזה שלי עכשיו. זה סכום לא מבוטל אבל נראה לי ששוה את זה.

פורסם

מציע לך לשנות גישה בקשר לרכבים שאתה רוצה לרכוש.

אני במקומך הייתי קונה רכב קטן יותר / ספורטיבי / פתוח.

יהיו לך עוד הרבה שנים בשביל להנות מרכב מנהלים מפנק.

אך בינתיים יש לך הזדמנות להנות מרכב ספורטיבי וכייפי לנהיגה שמתאים לרווק.

סתם חומר למחשבה...

ואם בכל זאת אתה מתעקש על רכב גדול. הונדה אקורד אחד הרכבים האמינים בשוק. נבחר לאחד מ- 10 הרכבים האמינים ביותר בשנתון הנ"ל. (אך כמובן שהכל תלוי באיך שמרו על הרכב לפניך)

פורסם

אחלה

תודה רבה על העצה

אך אני ממש לא מעונין ברכב ספורט. נמאס לי מרכבים קטנים .

היה לי פעם רובר קבריולט הייתה טיל בליסטי אבל מהר מאד זה נמאס . מה גם שכבר אין אפשרות לנסוע מהר במדינה המחורבנת הזאץ שכל מטר יש לך שוטר עם דבורה.

פורסם

1. תת שלדה - בארץ אין מודעות לכך, אך בשאר העולם היה RECALL לתושבות התת שלדה במרכב הרכב שפשוט נקרעו.

מובן שבדגמים חזקים זה יקרה מהר יותר - וחזק יותר. (יש פיתרון לכך, אפשר לפנות בפרטי)- תיקון קל, דווקא הדגמים החזקים פחות סבלו מהבעיה הזאת שנפתרה כמעט כליל במתיחת הפנים שבוצעה ב-2001.

2. מערכת קירור - מיכל עיבוי נוטה להיסדק כאשר מדובר בשנתונים ישנים, והוא לא הוחלף מעולם-הבעיה המרכזית של מערכת הקירור זו כמות קטנה יחסית של נוזל קירור ואז כל "תקלה" הכי קטנה שתביא לנזילת נוזל קירור תביא את המנוע לרתיחה כמעט מיידית לכן צריך פעם בכמה שנים לבצע רענון למערכת.

3. משולשים - נוטים לכשול לאחר 100K- הבעיה מצוייה במייסבים, לא חובה להחליף את כל המשולש, יש קיטים ייעודיים של מייסבים, זה גם לא ממש יקר.

4. תקלות כרית אוויר - מותחן במושב נהג, או חיישן במושב נוסע. (בעיקר בדגמים ישנים יותר)

.

12345

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

1. מתיחת הפנים בוצעה בשנת 2002 ולא 2001. ב2001 בוצעו מספר שינויים טכניים דוג' עניין המצערת, כרית האוויר, מחשב מנוע, בקרת יציבות וכו'. הצורה נשארה זהה. ואכן יש רכבים ממודל 2002 עם הבעיה: (שלא כ"כ מודעים לה בארץ לצערי, אך מצד שני עם כ"כ הרבה 318 אני מאמין שיש פחות אקזמפלרים נגועים)

סימוכין: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=195602

2. אני מחזק את דבריך בנוגע לריענון מע' הקירור ברכב, בECSTUNING ניתן להשיג קיטים שכאלו ברמות שונות במחירים הוגנים.

3. הבעיה אכן במייסבים /תפוחים. ולא בהכרח צריך להחליף את כל המשולש, אך אני ממליץ על המשולשים של MEYLE HD,

שבהם הקצה עם תפוחי הגלגל הינם עבים ומאסיביים יותר, וכן מאפשרים בעתיד את החלפת התפוח בלבד.

יש לי תמונה שניתן לראות את הSTOCK לעומת הHD אם מישהו יהיה מעוניין.

לענייננו,

הE90 לא הכי חסכונית בדלק (צריכה דומה לרכב המשושה שלי),

טיפולים: ביצעתי טיפול קטן לפני כחודש וחצי, העלות היא כ700 ש"ח, על טיפול גדול כרגע אין לי מידע.

יאמר לזכותה שלא מעט בעיות מכאניות דוגמת המשולשים הכושלים וכו', נפתרו. והם מציגים עמידות גבוהה יותר לאורך זמן.

נכון להיום אין לי יותר מידי מידע אודות הרכב הזה, שכן הוא נמצא במשפחה כ3 חודשים.

אם יש לפותח הת'ראד שאלה ספציפית, אשמח לענות.

M-TECH E46

פורסם

1. זה בסדר, אנחנו מדברים על אותו דבר, מתיחת הפנים התחילה כבר בסוף 2001, הרכבים עלו לכביש כדגמי 2002.

ב-2001 אכן מכרו רק את הצורה שקדמה למתיחת הפנים.

לא אמרתי שהבעיה נפתרה לגמרי, ציינתי שהיא נפתרה כמעט לגמרי (ולראייה בקישור שהבאת מתוך 20 מכוניות בדף השביעי רק 3 משנת 2002 ומעלה).

אבל בכל אופן, זו לא הנקודה וגם הבעיה הזאת פשוטה לתיקון עם קיטים ייעודיים שלא עולים המון.

מעבר לזה- מסכים עם הכל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

האם אתם חושבים שמנוע 2000 מספיק לבמוו E90?

כלומר האם ה-320 לא תרגיש חלשה לדוכמא בעליות לירושלים או עליות סדום עם רכב מלא היא תסחב כמו שצריך?

תודה

פורסם
האם אתם חושבים שמנוע 2000 מספיק לבמוו E90?

כלומר האם ה-320 לא תרגיש חלשה לדוכמא בעליות לירושלים או עליות סדום עם רכב מלא היא תסחב כמו שצריך?

תודה

הגזמת, מבחינת לסחוב היא עושה את העבודה מצויין. אם תרגיש שאתה צרייך יותר כוח פשוט תוריד הילוך.

הילוך רביעי אצלי מצליח להאיץ בצורה שבהחלט מעוררת כבוד את הבימר שלי , גם בעליות החזקות ביותר של ירושליים.

אני לא רוצה לציין מהירויות, אבל אתה יכול להבין לבד שהיא הואצה למהירויות בהחלט "מספקות".

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אם ככה אז מספיק לקנות בימר 320. אין לי ממש צורך במשושה צילינדרים כרגע . אולי בעתיד אני אוכל להתקדם לזה.

מבחינת חגורת טיימינג - מתי אמורים להחליף ב-320? כל כמה ק"מ או שנים? ז חשוב כדי שאני אדע לפני קניה כמה להוריד למוכר אם הרכב קרוב לטיפול הנ"ל. אם מישהו יודע גם כמה זה עולה בקמור זה מאד יעזור למשא ומתן.

תודה

• תוכן חדש...