Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלכתי לראות רכב שמבחינת הנתונים היבשים נראה סבבה.

אבל אז קרו כמה דברים:

הסתכלתי על רישיון הרכב, והיה כתוב שהבעלים הקודמים הוא 3 (כלומר, יד 4) כאשר המוכר במקור הצהיר שזה יד 2(!).

בתחתית הרישיון ליד הסכום המשולם היה כתוב "כפל" (ולא כפל רישיון, אלא רק מילה אחת) - האם זה אומר שזהו בעצם כפל רישיון?

הרגשתי שהמוכר מנסה לערבב אותי, ושאל אם זה לא אומר שהיד הוא בעצם יד 3 וכו'.

על פניו הרכב נראה שמור בפנים ובחוץ, והוא הראה לי קבלות על טיפול שהוא עשה בינואר, וגם קבלה של הבעלים הקודמים מיולי 2011, וזה תאם את הקילומטרז'. אני לא מבין גדול מבחינה מכנית, אבל נראה שהרכב במצב סביר.

מה אתם אומרים? להתרחק מהרכב?

איך אפשר לעשות בירור יותר מעמיק לגבי העניין?

תודה.

פורסם

מישהו ש'מערבב' אותך מהדקה הראשונה על בעלים בטח גם יספר לך שהיד ה1 זה היבואן שמכר את הרכב עם 0 קילומטר ליד2, וזה בעצם אחיין שלו שמכר אותו לסבתא. שממנה הוא קנה בסוף. אז הרכב בעצם יד1.

בסופו של עניין אם הרכב תקין - תוריד במחיר על היד הגבוהה וסע לשלום.

(קח בחשבון שאת ה'הנחה' שתקבל אתה תצטרך לגלגל הלאה. לא כל אחד יסתכל על רכב עם 5 ידיים קודמות)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

איני מסכים עם קודמי. אדם שמשקר מהרגע הראשון לגבי מס' הבעלים הקודמים, מן הסתם מסתיר מידע מהותי נוסף.

באשר ל'כפל' ברישיון, ייתכן ומדובר בהפקדת סוחר, אך ייתכן גם שהבעלים המבולבל איבד את רישיון הרכב ולכן הזמים כפל.

בכל אופן, אם לא מדובר במכונית נדירה במיוחד הייתי ממליץ לך להמשיך לחפש. אם בכל זאת תחליט ללכת על זה, בדוק היטב את מצב הרכב במכון בדיקה שאתה בוחר וסומך על חוות דעתו. מעבר לזה כדאי גם להיכנס למוסך מורשה לחוות דעת נוספת.

בהצלחה!

פורסם
איני מסכים עם קודמי. אדם שמשקר מהרגע הראשון לגבי מס' הבעלים הקודמים, מן הסתם מסתיר מידע מהותי נוסף.

באשר ל'כפל' ברישיון, ייתכן ומדובר בהפקדת סוחר, אך ייתכן גם שהבעלים המבולבל איבד את רישיון הרכב ולכן הזמים כפל.

בכל אופן, אם לא מדובר במכונית נדירה במיוחד הייתי ממליץ לך להמשיך לחפש. אם בכל זאת תחליט ללכת על זה, בדוק היטב את מצב הרכב במכון בדיקה שאתה בוחר וסומך על חוות דעתו. מעבר לזה כדאי גם להיכנס למוסך מורשה לחוות דעת נוספת.

בהצלחה!

תודה על התגובות. אשמח לעוד דעות.

אגב, להבנתי מקבלים רישיון עם שם הבעלים הנוכחי רק לקראת הטסט, והמוכר הנ"ל קנה את הרכב לאחר מועד הטסט (הוא קנה בינואר 2012, כאשר הטסט היה בנובמבר 2011), אז יכול להיות שהוא הזמין כפל רישיון על מנת שיהיה לו רישיון עם שמו ולא שם הבעלים הקודמים?

פורסם
תודה על התגובות. אשמח לעוד דעות.

אגב, להבנתי מקבלים רישיון עם שם הבעלים הנוכחי רק לקראת הטסט, והמוכר הנ"ל קנה את הרכב לאחר מועד הטסט (הוא קנה בינואר 2012, כאשר הטסט היה בנובמבר 2011), אז יכול להיות שהוא הזמין כפל רישיון על מנת שיהיה לו רישיון עם שמו ולא שם הבעלים הקודמים?

הכל יכול להיות. אם לא מדובר בסוחר, בדוק היטב מדוע הוא מוכר את הרכב לאחר 4 חודשי שימוש בלבד. באיזה רכב מדובר ומאיזו שנת ייצור? יד רביעית - כלומר אתה תהיה יד 5 - נשמע כמו חתונה קתולית!

פורסם

בנוסף תבדוק בדיקת משכון בדואר.

אגב במידה והרכב משנתון מתקדם יחסית והוא לא משהו אקזוטי, אלא נפוץ, קח בחשבון שמבחינת היד וכו' זה ירחיק אנשים.

כי הרי מה הישראלים מחפשים? ק"מ נמוך, נראה טוב עם הכל +הכל ויד נמוכה כמה שאפשר וכמובן להתמקח עד להגעת מחיר של קורקינט ממונע בטויס אר אס

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

רוצה לחזק תגובה קודמת - אם הרכב אינו נדיר במחוזותינו (אם נדיר - אולי שווה להתעקש ולברר את כל סוגיות אי ההתאמות ברשיון, למה שנאמר בע"פ, וכו'), אזי יש לך עסק עם קומבינטור/סוחר/שקרן (תקרא לזה איך שאתה רוצה).

יותר מדי שקרים או דברים מוזרים - זה לא מוסיף לאמינות של המוכר (ומשליך אולי גם על מצב הרכב למרות שנראה מלוקק).

לדעתי - עבור לבדוק רכבים אחרים.

alfa 156 2.5.

פורסם

הוא אמר שזו יד 2, התברר שזו יד רביעית, והוא ניסה "להתמקח" על שלישית.

אני הייתי אומר לו יפה שלום, תודה וביי.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

• תוכן חדש...