Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ושבת שלום,

כיום אני מתגורר במצפה רמון (עברתי מהמרכז לאחרונה) ונוסע בניסן מקסימה שנת 99' מנוע 2000 V6, רכב אכן מעולה, נוח ומפנק, אין מילים רעות מהבחינה הזו. אומנם הרכב הפתיע לפעמים וברגל קלילה ביותר על הגז אפילו הגעתי איתו ל1:12ק"מ/ל' אבל לרוב זו לא התוצאה, יותר לכיוון של 1:9. יש לציין שאני נוסע בסוג רכב זה בגלל שזה רכב של המשפחה ולא כי יש לי צורך ברכב גדול שכזה.

אני עולה למרכז כ5 פעמים בחודש לערך, כל נסיעה כזו הינה 400ק"מ לפחות (הלוך וחזור ביחד).

אני מחפש רכב חסכוני ביותר, בסביבות ה18-20ק"מ/ל'. בהתחשב בעלויות הדלק ההיסטריות בימים אלו בחישוב פשוט יכול להיות מדובר בחיסכון של 9,000 - 10,000 ש"ח לשנה במעבר לרכב חסכוני יותר לפחות.

אה כן, עוד דבר אחד, עדיפות לרכב אוטומט משום שאני לא חובב גירים ידניים כמו רוב עמנו:) עדיפות(!) אבל גיר ידני בסיכומו של דבר לא יהרוג אותו ובשביל חסכון טוב יותר אפשר להתפשר.

נוחות נסיעה הינה חשובה אבל עליה לא יפול ויקום דבר, אני צריך שהרכב יעמוד בנסיעות הבינעירוניות האלה כמו שצריך ולא ארגיש שאני סוחט אותו לטיפה האחרונה בשביל זה.

נתוני צריכת הדלק האמיתיים של הרכבים בשוק קשים להשגה. לפי אתר kml.co.il לא תמיד הנתונים עושים רושם שהם נכונים.

עברו לי בראש VW UP! ואחיותה (אני יודע שימכרו רק עם גיר ידני)/ Toyota Aygo ואחיותה, אני לא יודע כמה הרכבים האלה יהיו סבירים לנסיעות ארוכות שכאלה (כביש 6, עליות בערבה וכו').

לפי KML הצריכת דלק של הpicanto אינה עומדת בדרישות וכך גם של הNissan eco Micra (למרות שאני זוכר שלפי הפרסומים כשיצאה דיברו על חסכוניות מטורפת).

גם שקלתי על Jazz Hybrid אבל לפי המבחנים ברשת צריכת הדלק גם לא מגיעה לרמה שאני מחפש.

התקציב: עד 80,000 - 85,000 ש"ח לא יותר. משומש או חדש זה לא משנה.

פעם: Runx 2003, Auris 2008, Golf 160hp 2010, Maxima 1999, Skoda Citigo 2012

היום: Seat Leon 1.2 tsi 2015 & Chevrolet Spark 1.4 LTZ 2016

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בימים אלו יש מבצע על ניסאן אקו מיקרה ב-70,000 ש"ח עם צריכת דלק די קרובה למה שאתה מבקש.

רוב הנסיעות שלך מהתיאור הן בין עירוניות .תבדוק אם מדובר במנוע 1200/1400.

במקביל,בדוק כמה עולה סוויפט ידנית חדשה,אולי תופתע מהמחיר ותקבל סופר מיני,שעדיף על רכב מיני וגם במחיר טוב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

עם תוכל לחיות עם גיר ידני, הייתי ממליץ לשקול את פביה ספייס דיזל בת שנתיים, מתאימה לתקציב ובקלות מגיעה ל 1:20 בבינעירוני, אפילו קצת יותר טוב מזה. אני מגיע איתה כמעט ל 1:20 יחד עם כניסות לחיפה ועליות עד האוניברסיטה/בית אורן.

פורסם

אני חושב שבתוואי נסיעות כזה מיני לא תהיה נעימה ונוחה מספיק וגם הביצועים לא יספקו את הסחורה.

לדעתי דיזל צריך להיות הכיוון, הפביה שהוצעה היא אפשרות טובה, גם ג׳טה דיזל משומשת יכולה להתאים והיא מגיעה גם עם dsg.

הצריכה שאתה רוצה להשיג בחיי היום יום היא קצת מדע בדיוני אבל ללא ספק מה שהכי יקרב אותך לשם היא סופר מיני דיזל ידנית והפביה היא כמעט האפשרות היחידה.

אגב, מה הקילומטראז׳ השנתי שלך? בכמה יסתכמו ההבדלים בכסף נטו?

פורסם

צריכת דלק כזאת היא לא מדע בדיוני בימנו אבל קצת קשה להגיע אליה בתקציב שהגדרת.

פיג'ו 107/סיטרואן C1/טויוטה אייגו רובוטיות יוכלו להגיע למספרים כאלו, במיוחד אם אתה נוסע הרבה נסיעות בין עירוניות. אבל להגיד לך שהייתי רוצה לנסוע באופן קבוע עם אחת מהן על כביש 40? מצטער, אני לא יכול. לא כיף.

אופציות נוספות שמגיעות לאזור הזה של צריכת דלק הן רנו פלואנס דיזל או סיטרואן C3 פיקאסו דיזל-רובוטי. אבל מה, הן יקרות כחדשות (כ-120 אלף ש"ח) ומשומשות עדיין אין הרבה בשוק. תצטרך להגדיל את התקציב. אם אתה נעול על צריכת דלק כזאת, פלואנס דיזל היא הבחירה החכמה ביותר לדעתי. רכב דיזל סופר-חסכוני, לא יקר, נוח ונעים לנסיעות ארוכות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

באופי הנהיגה שלך (מרחקים ואיזור) הייתי משקיע גם בכוכבי NCAP -ולא מסתפק בפחות מ-5 כוכבים, 6 כ"א ושאר אבזרי הבטיחות, גם במחיר הגדלה קלה של העלויות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכולם על התגובות:)

הקילומטראז השנתי יהיה לערך 19,000ק"מ במידה ואעלה 4 פעמים בחודש למרכז (ולא אסע ברכב טיפה אחת יותר). יכול להיות שאפילו קילומטראז יהיה גבוהה מעט יותר כי אם יהיה לי רכב חסכוני יותר אפסיק לעשות חישובי דלק וארשה לעצמי לעלות למרכז יותר.

כרגע עם הניסן זה לא קורה מטעמי חיסכון ואני עולה למרכז עד פעמיים 3 בחודש וגם זה רק שחייב.

הניסן הוא רכב נהדר ומפנק אבל לניסן שלי יש למעשה כבר 330,000ק"מ ברזומה ומתחילה להראות סימני שבירה בגזרת ראש מנוע, נזילות שמן סביב המנוע וכו', אני פוחד להסתבך איתה ולהיכנס להוצאות מיותרת בעתיד וגם זה נלקח בחשבון.

התקציב יכול לעלות גם ל90K אבל לא יותר. אם הייתי קונה רכב חדש במחיר גבוהה יותר סביר להניח שהייתי הולך על האוריס ההיברידית, ממה שקראתי מביקורות עליה היא מצויינת וחסכונית ביותר בתנאים מסויימים כמובן.

אני קורא הרבה ביקורות טובות על הUP/Mii/Citigo גם בהקשר לנסיעה בינעירונית. צריכת הדלק במבחני האמת הינה מפתיעה ביותר לכיוון ה22ק"מ/ל' (לפי מבחנים בחו"ל ולא הבודדים שעשות כתבים מהארץ).

השאלה היא האם לא לחכות את הכמה חודשים וללכת לכיוון של רכב כזה (אני מאוד אוהב את מה שהקונצרן הזה מציע בהתחשב שעד לפני חודשים הייתי בעלים של Golf 1.4tsi 160hp 2010) ומדובר פה על איכות גבוהה יחסית למחיר, גם מבחינת בטיחות ואבזור וגם מבחינת רכב עצמו.

-או-

שבאמת כדאי לעבור לדיזל, לחפש איזה משהו באזור התקציב שיהיה מגה חסכוני ולאכול אותו לשנים הקרובות. הרכב שאני מחפש היינו לתקופה של עד 3 שנים (כי בעוד 3 אני כנראה אחזור למרכז) אבל צריך לשרת אותו בכל מובן אפשרי, נסיעות למרכז וסידורים בעיר, חסכוני, אמין. אני לא אסע בו יותר מ2 אנשים ולא אעביר איתו את הבית.

תודה לכולם.

פורסם

ע''פ ניסיון של 5 חודשים על הונדה ג'אז הייבריד

צריכת דלק ל-9000 ק''מ האחרונים מראה 4.9 ליטר ל-100 ק''מ (מושלב עירוני/בין עירוני)

אבל עם מחיר רכישה גבוהה יחסית למתחרות אני לא יודע אם מומלץ.

למרות שהרכב ממש נוח, יציב, מרווח ועם מספיק כוח לנסיעה רגועה גם במהירות גבוהה.

פורסם

עשית פעם בדיקה אמיתית בתחנת דלק לגבי הצריכת דלק? במחיר שיש כמה כאלה משומשות אולי אצליח להכניס אחת לתקציב אבל הצריכת דלק האמיתית שלה לא ברורה לי והמחשבים האלה לא תמיד מדוייקים

פורסם

היום אתה נוסע על רכב נוח ומרווח (אני מאמין שמעבר לרכב מיני יהיה עבורך שוק):

נוסע בניסן מקסימה שנת 99' מנוע 2000 V6, רכב אכן מעולה, נוח ומפנק

הנסיעות שלך ארוכות ומרובות:

אני עולה למרכז כ5 פעמים בחודש לערך, כל נסיעה כזו הינה 400ק"מ לפחות (הלוך וחזור ביחד).

צריכת הדלק שאתה מצפה לקבל היא:

אני מחפש רכב חסכוני ביותר, בסביבות ה18-20ק"מ/ל'.

נוחות נסיעה חשובה עבורך:

נוחות נסיעה הינה חשובה אבל עליה לא יפול ויקום דבר, אני צריך שהרכב יעמוד בנסיעות הבינעירוניות האלה כמו שצריך ולא ארגיש שאני סוחט אותו לטיפה האחרונה בשביל זה.

אם כל הכבוד לרכבי מיני, לעשות על דבר כזה 400 קילומטר ביום זו גבורה - משהו שאישית כניראה לא הייתי מסוגל. מי שתכנן רכבים האלו מעולם לא שמע על מושג כזה כמו בידוד רעשים. תוסיף לזה שיכוך בורות ומיקרו ויברציות יהפכו נסיעה כזאת לסיוט.

למרות צריכת הדלק, אני חושב שרכבים האלה לא מתאימים לך, הם מתאימים לנסיעה בעיר או מחוסר ברירה נסיעות קצרות מחוץ לעיר, אבל לעשות על דבר הזה גיחות ארוכות על בסיס קבוע זה קצת יותר מידי (ראיתי פיז'ו 107 בכביש 6 נוסעת על כ130, אני בטוח שנהג הזה ממהר כך כך כי הוא רוצה להשלים את הנסיעה-עינויי כמה שיותר מהר):

עברו לי בראש VW UP! ואחיותה (אני יודע שימכרו רק עם גיר ידני)/ Toyota Aygo ואחיותה, אני לא יודע כמה הרכבים האלה יהיו סבירים לנסיעות ארוכות שכאלה (כביש 6, עליות בערבה וכו').

לדעתי, הרכבים שמתאימים לך אלה רכבי דיזל חסכוניים, משהו כמו רנו פלואנס דיזל שהיא מאוד חסכונית. אם אתה חייב רכב חדש, אני מניח שתיאלץ להתפשר מאט על צריכת הדלק. היום אפשר לקנות איביזה חדשה בכ70K.

אני מבקש לבעלי מיני לא להפגע ממה שאני רשמתי, אבל רכבי מיני מתאימים יותר לנסיעה בתוך העיר ומקסימום לנסיעות קצרות מחוץ לעיר. במקרה הצורך אפשר גם לעשות גיחה ארוכה יותר, אבל מי שקונה רכב כזה כדי על בסיס קבוע לעשות נסיעות ארוכות מאוד, הוא עשה בחירה לא נכונה למרות צריכת הדלק כי קיימים שיקולים נוספים לא פחות חשובים כמו בריאות ובטיחות (רלוונטי בנסיעות ארוכות).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם אינני טועה הפיאסטה הידנית מגיעה לצריכה של סביבות 20ק"מ/ליטר בשיוט בינעירוני. מנסיעת המבחן שביצעתי (וביקורות רבות) מדובר ברכב נח מאד והוא נכנס בתקציב.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

tzvipper, בלי לזלזל ובנימה רצינית - האם הכתוב הוא מתוך ניסיון אישי?

אגיד לך רק שהרכבים הקומפקטיים החדשים לא כל כך גרועים גם בכביש המהיר. מניסיוני הדל אספר שיצא לי לשכור פיאט פנדה חדשה בטיול באיטליה, ואני יכול לגיד לך שהרכב הזה נוסע 130 קמ"ש בכביש מהיר הרבה יותר טוב מהפיז'ו המזדקנת שלי.

לדעתי כל רכב חדש מסוגל להתמודד יפה עם מהירויות של 130+ (פשוט כי זו המהירות שנוסעים שם).

פורסם

iluxxxa, הבעייה זה לא להגיע למהירות. הבעייה זה לנסוע במהירות הזאת לאורך זמן כאשר המנוע מאוד רועש (לפחות יחסית לרכבים שאני רגיל לנסוע עליהם), הרכב מעביר את כל נפלאות הכביש בצורת ויברצייה (לא להתבלבל עם איזון גלגלים לקויי) ועוד. לאורך זמן זה מאוד מעייף, במיוחד למרחקים של 400ק"מ ביום. נהג עייף זה נהג פחות עירני וזה משמעות בטיחותית, כמו כן רכב קטן רואים פחות טוב ועל כביש בין עירוני זה חשוב.

אני נסעתי על I10 של יונדאי וזה רכב שלא הייתי רוצה לנסוע איתו עוד פעם בבין עירוני, בטח בנסיעה ארוכה (רעש מנוע ורעשי סביבה בגלל היעדר בידוד, מיקרו ויברצייה ועוד). אני בטוח שרכבים אחרים בקטגוריה הזאת לא רחוקים מI10.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...