Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם לדעתי חלפו ועברו הימים בהם צריך היה לנסוע המון בכדי להצדיק את כדאיות הדיזל, כדאי למצוא תחנה קבועה שמעניקה הנחות נאות ולתכנן את הנסיעות כך שהתדלוק יתבצע תמיד בתחנה זולה.

במיוחד היום כמשפחתית דיזל חדשה (פלואנס) כמעט כמו משפחתית אחרת חדשה מונעת בבנזין אפשר לזרוק את כל עניין ה-"ברייק איבן" לפח ההיסטוריה.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מכונית מיני אינה בהכרח לא נוחה בנסיעות ארוכות.

אני נוסע בחודש האחרון בפיקנטו אוטומטית חדשה, ואחרי כ-2000 ק"מ, רובם בקו הרצליה-רחובות (עם הרבה פקקים בשעות הערב), מיעוטם בנסיעות פנימיות בהרצליה-רעננה ושתי נסיעות הרצליה-קריות (וחזרה), אני יכול להעיד שהרכב בהחלט נוח, גם בנסיעות ארוכות, והמנוע "מושך" בצורה מרשימה יחסית לנפח שלו.

אבל, צריכת הדלק שלו (אולי בגלל שהמנוע עדיין "סגור", אבל כנראה לא רק) היא בין 12 ק"מ לליטר (עם הרבה פקקים) ל-16 נסיעה לקריות וחזרה ועוד יום-יומיים לעבודה, כולל הפקקים).

יחד עם זאת, הפקקים הם הסיבה העיקרית בגללה רכשתי רכב אוטומטי. אם הייתי גר בנגב ונוסע בעיקר בכבישים פתוחים ללא פקקים, יתכן שהייתי קונה רכב ידני, ואז קיימות יותר אפשרויות "חסכוניות" (וכנראה שהפיקנטו הידנית לא היתה נמנית עליהן, למרות נוחות הנסיעה, כי הבנתי שמנוע הליטר חלש).

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
מכונית מיני אינה בהכרח לא נוחה בנסיעות ארוכות.

הכל יחסי ותלוי מסיבולת של הנהג. פיזית כל רכב יכול לנסוע נסיעות ארוכות, אפילו טרקטור.

היום ראיתי לפחות 5 פיקנטו בכביש 6 לכל כיוון, כולן נוסעות בנתיב השמאלי ביותר, רובן על מהירויות להערכתי 130-140. להבדיל מרכבים גדולים יותר שלרוב נוסעים 110-120. אני בטוח שסיבה בגללה הנהגים נוסעים מהר בפיקנטו בגלל שהם רוצים לסיים את הנהיגה בכביש מהיר כמה שיותר מהר, יש רכבים שלא מתאימים לנסיעה נינוחה בגלל בידוד, רעש וויברציות (יכול להיות שנהג אפילו לא שם לזה לב ולא מבין למה הוא עצבני ולמה לחץ הדם שלו עולה - כדי להרגיש את זה צריך לפחות פעם לנהוג ברכב גדול).

מכוניות מיני אידיאליות לעיר, אבל בבין עירוני רק מחוסר ברירה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני חושב שבתוואי נסיעות כזה מיני לא תהיה נעימה ונוחה מספיק וגם הביצועים לא יספקו את הסחורה.

לדעתי דיזל צריך להיות הכיוון, הפביה שהוצעה היא אפשרות טובה, גם ג׳טה דיזל משומשת יכולה להתאים והיא מגיעה גם עם dsg.

הצריכה שאתה רוצה להשיג בחיי היום יום היא קצת מדע בדיוני אבל ללא ספק מה שהכי יקרב אותך לשם היא סופר מיני דיזל ידנית והפביה היא כמעט האפשרות היחידה.

אגב, מה הקילומטראז׳ השנתי שלך? בכמה יסתכמו ההבדלים בכסף נטו?

1-18/1-20 ברכב דיזל (עם או בלי טורבו) זה ממש לא מדע בדיוני.

הפביה עושה את זה ללא מאמץ מיוחד.

פורסם

הפריוס הוא רכב בינוני ומטה ברוב האספקטים, וגם בגלל שמדובר בנסיעות שרובן בינעירוניות גם היתרון שלו בצריכת הדלק לא משמעותי. ואז תיקח בחשבון את הבדל הגילאים ונושא האחריות....

וואו, איזה שטויות אתה כותב עומר.. אני לא יודע איזה ניסיון היה לך עם הפריוס אבל הרכב הוא כל כך הרבה מעבר לבינוני, קשה לי להאמין שבאמת השוות אותו לפורד פיאסטה בנוחות או בחסכון, זה רכב בסגמנט אחר לחלוטין, הפריוס מדהימה ולא פחות!

מבחינת אחריות על המנוע החשמלי יהיה לו עוד אחריות לעוד שש שנים בשנתונים 2008 ככה שחצי רכב עוד בתקופת אחריות..

מבחינת חיסכון? האוטו הזה יודע להגיע ל 1:22 בנסיעות בין עירוניות מהסוג שניר מדבר עליהן ול 1:19 בנסיעות קצרות רגילות שיכולות לשלב עירוניות ובין עירוניות!! (את כל המידע שאני רודם אני רושם מניסיון של שנתיים עם האוטו ונסועה של 40,000 ק"מ)

יצא לי לעשות על הפריוס ~2,000 ק"מ ברצף (אמסטרדם-מינכן וחזור), אז הבאתי אותה גם ל150-160 קמ"ש. גם נהגתי בדגם הישן יותר (זה שנראה צר יותר לעומות הדגמים החדשים, אז מניח שזה '08 ).

מבחינת צריכת דלק, בנסיעות ביןעירוניות ובמהירויות שהגעתי אין כזה חסכון בצריכה. הרכב עצמו סבבה בהתנהגות ונוחות אבל לא יותר מזה. מה שכן, הבידוד רעשים היה ממש טוב.

לטעמי ההיברידיות ממש מספקות תמורה לכסף בנסיעות עירוניות ובבין-עירוניות רוויות פקקים. אם אתה עושה נסיעות כאלה ארוכות קבוע אז לא תיהנה כלכך מהחסכון בדלק. באמסטרדם למשל הפריוס צורכת כמויות זעומות ממש של דלק, אז היא נורא משתלמת שם.

הסוויפט, פיאסטה וריו כולן בעלות מנועים קטנים יותר שצורכים בין 15-20 משולב, וכיפיות לנהיגה. אתה יכול לקנות אותן חדשות ובאחריות לעומת מכוניות שנתון 2008 כמו הפריוס.. אני גם התלבטתי אם לקנות משומש חזק יותר באותו תקציב, אבל אין שום דבר שעונה לצרכים שלי (אני גם עושה כמה פעמים בשבוע 70 ק"מ בהלוך-חזור, אז הקילמוטראז' דומה).

לסוע עם האוטו על 150 זה לא חסכוני, סתם כדי שתבינו, בטויוטה פריוס יש מסך שמראה את עוצמת הלחיצה של הנהג על הדוושה, בנסיעה רגועה ולחיצה עדינה על הדוושה (גם במהירויות גבוהות יחסית לדוגמא 120 קמ"ש) ניתן לעשות 1:22 בקלות בנסיעה מהסוג שניר מדבר עליה, וזה מניסיון! אבא שלי וגם אני נסענו במשך שלושה חודשים כל סופ"ש לחיפה וחזור למרכז (240 ק"מ) והכי חסכוני שיצא לי זה 1:22.35 בדיוק!! חישוב שעשיתי בכוונה בדיוק כדי לעשות תחרות עם אבא שלי מי מצליח ליסוע יותר חסכוני (זה רכב שמכניס גם אתגרים לעצמך) מבחינת נוחות אולי אולי אולי רק במושבים האחוריים טיפונת מרגישים את הקפיצות בכביש וזה טיפה פחות נוח לשבת שם יותר משעה וחצי ברצף מעבר לזה היא נוחה בטירוף!

ולסיכום ניר

אם אתה מעוניין לרכוש רכב אמין ששומר על הערך שלו, חסכוני ונוח שווה לך לנסות את הפריוס, תנהג עליה קצת, תבדוק אם יש איזו חברת השכרה שיש להם כזו לנסיעה ותראה כמה היא מדהימה..

פורסם
וואו, איזה שטויות אתה כותב עומר.. אני לא יודע איזה ניסיון היה לך עם הפריוס אבל הרכב הוא כל כך הרבה מעבר לבינוני, קשה לי להאמין שבאמת השוות אותו לפורד פיאסטה בנוחות או בחסכון, זה רכב בסגמנט אחר לחלוטין, הפריוס מדהימה ולא פחות!

מבחינת אחריות על המנוע החשמלי יהיה לו עוד אחריות לעוד שש שנים בשנתונים 2008 ככה שחצי רכב עוד בתקופת אחריות..

מבחינת חיסכון? האוטו הזה יודע להגיע ל 1:22 בנסיעות בין עירוניות מהסוג שניר מדבר עליהן ול 1:19 בנסיעות קצרות רגילות שיכולות לשלב עירוניות ובין עירוניות!! (את כל המידע שאני רודם אני רושם מניסיון של שנתיים עם האוטו ונסועה של 40,000 ק"מ)

לסוע עם האוטו על 150 זה לא חסכוני, סתם כדי שתבינו, בטויוטה פריוס יש מסך שמראה את עוצמת הלחיצה של הנהג על הדוושה, בנסיעה רגועה ולחיצה עדינה על הדוושה (גם במהירויות גבוהות יחסית לדוגמא 120 קמ"ש) ניתן לעשות 1:22 בקלות בנסיעה מהסוג שניר מדבר עליה, וזה מניסיון! אבא שלי וגם אני נסענו במשך שלושה חודשים כל סופ"ש לחיפה וחזור למרכז (240 ק"מ) והכי חסכוני שיצא לי זה 1:22.35 בדיוק!! חישוב שעשיתי בכוונה בדיוק כדי לעשות תחרות עם אבא שלי מי מצליח ליסוע יותר חסכוני (זה רכב שמכניס גם אתגרים לעצמך) מבחינת נוחות אולי אולי אולי רק במושבים האחוריים טיפונת מרגישים את הקפיצות בכביש וזה טיפה פחות נוח לשבת שם יותר משעה וחצי ברצף מעבר לזה היא נוחה בטירוף!

ולסיכום ניר

אם אתה מעוניין לרכוש רכב אמין ששומר על הערך שלו, חסכוני ונוח שווה לך לנסות את הפריוס, תנהג עליה קצת, תבדוק אם יש איזו חברת השכרה שיש להם כזו לנסיעה ותראה כמה היא מדהימה..

אתה ממש לא אובייקטיבי.. כל הפוסט שלך ממש נגוע באהבה שלך לפריוס. שאין עם זה שום דבר פסול כשלעצמו, אבל אל תנסה לשכנע אנשים (ואת עצמך) שזה הרכב הכי טוב בעולם, כי זה לא. ההגה מנותק לגמרי, בסיס הגלגלים צר, והנוחות היא לא משהו מעבר לסטנדרט. על הריו/פיאסטה/סוויפט משמעותית יותר כיף ונוח לנהוג. אני לא בא להגיד שהפריוס זה חרא אוטו, נהפוכו, אני פשוט אומר ששים את הדברים בפרופורציה. מן הסתם לא כל הנסיעה עשיתי 150 קמ"ש..

בקיצור, כיום כשאפשר לקנות באותו מחיר של פריוס/רכב משומש אחר רכבים חדשים שתכלס עונים על כל הציפיות/דרישות של רב הנהגים, לטעמי ממש מיותר ללכת על משומש

פורסם

דיי נו באמת, לקרוא לפריוס מדהימה זה פשוט לא תופס במציאות, אין ספק שזה רכב בעל יתרונות, אבל הוא פשוט, לדעתי, לא רלוונטי לבחור שפתח את השרשור.

מה גם שיחסית למחיר שלו הוא רכב דיי עלוב חוץ מבצריכת הדלק, וגם בתנאי נהיגה טיפה טובעניים להיברידיות נגמר המצבר, הכוח וצריכת הדלק מטפסת.

ואם אתה כבר הולך על נהיגה חסכונית באקסטרים אתה יכול להוציא את אותן תוצאות גם מהונדה אינסייט חדשה בשנתיים (ואת זה אני אומר מנסיון רב איתה).

ועדיין אני עומד מאחוריי דבריי, הפיאסטה יותר נוחה ומתנהגת טוב יותר מהפריוס דור קודם. ובאותו כסף מקבלים רכב חדש עם אחריות מלאה ל-3 שנים וצריכת דלק דומה.

פורסם

[... אני בטוח שסיבה בגללה הנהגים נוסעים מהר בפיקנטו בגלל שהם רוצים לסיים את הנהיגה בכביש מהיר כמה שיותר מהר, יש רכבים שלא מתאימים לנסיעה נינוחה בגלל בידוד, רעש וויברציות (יכול להיות שנהג אפילו לא שם לזה לב ולא מבין למה הוא עצבני ולמה לחץ הדם שלו עולה - כדי להרגיש את זה צריך לפחות פעם לנהוג ברכב גדול).

מכוניות מיני אידיאליות לעיר, אבל בבין עירוני רק מחוסר ברירה.

הרשה לי לחלוק עליך.

מי שנוסע מהר בנתיב השמאלי נוסע כך בגלל שהוא רגיל לנסוע כך ולא בגלל שהוא רוצה לסיים את הנהיגה בכביש המהיר מהר ככל האפשר.

ובענייני עצבים ונוחות: דווקא מכוניות חזקות עם גיר ידני ומנוע עצבני מעלות יותר את לחץ הדם, ומערכת המתלים הקשיחה שלהם

קשה בהרבה מאלו של מכוניות מיני מסויימות. לפחות הנוחות מביניהן.

והפיקנטו, לפחות האוטומטית עם המנוע הגדול יותר (טוב, הכל יחסי...), בהחלט מתאימה לנסיעה נינוחה (אני, לפחות, פחות נינוח כשאני נוהג בפורסטר טורבו).

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

pinister, מתלים קשים זה עדיין לא אומר הרבה על נסיעה חלקה. למשל פסאט 2005+ (למרות שזה רכב שאני ממש לא אוהב, אבל חייב בכל זאת לציין) בעל מתלים קשים מאוד, אבל הנסיעה חלקה למדי - הוא לא מעלה עצבים או לחץ דם, אלא מעודד נסיעה ללא דרמות כי בכל מהירות שתיסע לא תרגיש את המהירות גם ככה.

ברכבים גדולים מיצרנים אירופאיים מובילים הבידוד מעולה, הרכב מגהץ את הכביש בצורה מושלמת והנסיעה חלקה מאוד. זה תורם לנסיעה רגועה ונינוחה בכל מהירות ומכיוון שגם ככה לא מרגישים מהירות, אז נוסעים בסביבות המהירות החוקית.

בנסיעה בין עירונית זה לא משנה אם יש לך גיר ידני או אוטומטי. אתה גם ככה נוסע על הילוך שיוט שהוא ההילוך האחרון.

מתלים קשים אל מחשקים תפקיד במהירויות שיוט ומעלה. מה שמשחק תפקיד זה בידוד, גודל גלגלים ומסה של הרכב, ככל שרכב שוקל יותר ככה הוא נוסע יותר חלק במהירות שיוט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אתה ממש לא אובייקטיבי.. כל הפוסט שלך ממש נגוע באהבה שלך לפריוס. שאין עם זה שום דבר פסול כשלעצמו, אבל אל תנסה לשכנע אנשים (ואת עצמך) שזה הרכב הכי טוב בעולם, כי זה לא. ההגה מנותק לגמרי, בסיס הגלגלים צר, והנוחות היא לא משהו מעבר לסטנדרט. על הריו/פיאסטה/סוויפט משמעותית יותר כיף ונוח לנהוג. אני לא בא להגיד שהפריוס זה חרא אוטו, נהפוכו, אני פשוט אומר ששים את הדברים בפרופורציה. מן הסתם לא כל הנסיעה עשיתי 150 קמ"ש..

בקיצור, כיום כשאפשר לקנות באותו מחיר של פריוס/רכב משומש אחר רכבים חדשים שתכלס עונים על כל הציפיות/דרישות של רב הנהגים, לטעמי ממש מיותר ללכת על משומש

קודם כל אני מצטער עם העלאתי את השרשור סתם, פשוט הייתי חייב להגיב

אז ככה, זה שיש לאבא שלי פריוס ואני אוהב אותה מאוד לא הופך אותי ללא אובייקטיבי כיוון שאם היום הוא רוצה לקנות רכב חדש הוא יכול לקנות כל רכב אחר והוא יקנה את הפריוס החדשה כי פשוט נהננו ממנה מספיק כדי לקנות את החדשה, אני לא המעצב של האוטו הזה או היצרן שיהיה לי איזשהו אינטרס להמליץ עליה ולא על רכבים אחרים.

נהגתי על הרבה רכבים על הסוויפט החדשה או הפיאסטה החדשה או הריו החדשה עוד לא יצא לי לנהוג אני בטוח שמאוד נוח לנהוג עליהן חוץ מזה שיש קטע כזה לסוזוקי לעשות את המושב שלהם חסר כוונון (אולי את המושב של הנהג כן ניתן לכוון לא ניסיתי) ועקב חוסר הכוון החלק הקדמי של המושב נמוך לי מדי חוץ מזה הספוג של המושבים שלהם כיפי ממש זה ידוע! אבל אני שואל את עצמי איך בכלל אתה מצליח להשוות בין מכוניות סופר מיני למכונית משפחתית היברידית גדולה בהרבה?? אלו שני רכבים שונים לחלוטין!

מבחינת נוחות נסכם שנוחות זה עניין אינדיבידואלי ולכן ניר יצטרך לשבת או לעשות נסיעות מבחן בכולן ולהחליט מה טוב לו

בנוגע להגה חסר התחושה שדיברת עליו, אז קודם כל ההגה לא לגמרי חסר תחושה כמו הפיקנטו ודבר שני ניר הוא לא שומאכר שמחפש רכב שיחליף את הפורמולה שלו ליום יום אלא מחפש רכב שיהיה חסכוני ויקח אותו נסיעות ארוכות כמה פעמים בחודש!

בנוגע לסוללה שמישהו כתב שהיא נגמרת עם הזמן.. (תקראו טוב טוב את מה שאני כותב כי ציינתי גם קודם) על הסוללה יש עשר שנים אחריות כך שאם ניר יקנה את הפריוס שנת 2008 ישאר לו עוד שש שנים אחריות.. ואם לאבא שלי יש שנת 2008 והוא מצליח לעשות 1:22 אני בטוח שעוד הרבה אחרות מאותו שנתון..

לסיכום תפסיקו לדבר שטויות על מרווח גלגלים והגה חסר תחושה ומושגים שמתאימים למי

שבמקרה הטוב חשובה לו מעל הכל הנוחות ורק לאחר מכן החסכון ובמקרה הפחות טוב לנהגים שמחפשים ביצועים

ניר מראש ציין שהפרט שהכי מעניין אותו זה החסיכון ואני עוד לא ראיתי רכב יותר חסכוני מהפריוס

אולי לטעם חלק מכם הפריוס פחות נוחה מהרבה רכבים אחרים אבל היא תיהיה מספיק נוחה כדי ליסוע

ארבע פעמים בחודש ממצפה רמון למרכז ומספיק נוחה בשביל הישראלי הפשוט שמחפש לחסוך בדלק

ויודעים מה? גםלחסוך בערך הרכב שמאבד הרבה פחות מכל רכב אחר רק כי זה טויוטה!

שיהיה לכולכם סופ"ש נעים ותמשיכו לעזור ולייעץ לכולם רק תיהיו יותר מציאותיים..

תודה רבה אני הייתי כפיר :)

פורסם

אולי אחזור על עצמי, אבל שוב - אני חיפשתי רכב בדיוק כמו פותח השרשור - חסכוני לנסיעות ארוכות, ושום דבר חוץ מזה. שיהיה מכוער, מרובע, יראה כמו מונית, לא חשוב, אפילו גיר ידני ! תוצאה - בחרתי בפביה ספייס, ואני יכול להוכיח עם קבלות שרכב משיג כמעט 1:20 אחרי חודש וחצי ו6000 ק״מ, מתוך זה כ-1500 ק״מ בחיפה עם עליות לאוניברסיטה כל יום ! מסקנה : רכב דיזל יותר משתלם מהברידי, אפילו בגלל סיבה הכי פשוטה - כי הוא יותר זול. נקודה. למה לקנות פריוס כאשר יש דיזלים שיעשו בדיוק כמו פריוס 1:22 בבינעירוני/1:19 במשולב ? למה לשלם 30 אלף יותר ? זהו, שאין סיבה ! כאשר ייצא יאריס הברידית, כנראה שהיא תהיה הכי משתלמת, בינתיים, רק דיזל, ולא חסר אופציות : פלואנס, מגאן, סי 4, פיקסו סי 3, פביה/פביה ספייס. גם אוקטביה וג׳טה טובות, אך פחות חסכוניות. יש גם יונדאי i30 / קיה סיד בגרסת דיזל, גם רכב מעולה !

פורסם
אולי אחזור על עצמי, אבל שוב - אני חיפשתי רכב בדיוק כמו פותח השרשור - חסכוני לנסיעות ארוכות, ושום דבר חוץ מזה. שיהיה מכוער, מרובע, יראה כמו מונית, לא חשוב, אפילו גיר ידני ! תוצאה - בחרתי בפביה ספייס, ואני יכול להוכיח עם קבלות שרכב משיג כמעט 1:20 אחרי חודש וחצי ו6000 ק״מ, מתוך זה כ-1500 ק״מ בחיפה עם עליות לאוניברסיטה כל יום ! מסקנה : רכב דיזל יותר משתלם מהברידי, אפילו בגלל סיבה הכי פשוטה - כי הוא יותר זול. נקודה. למה לקנות פריוס כאשר יש דיזלים שיעשו בדיוק כמו פריוס 1:22 בבינעירוני/1:19 במשולב ? למה לשלם 30 אלף יותר ? זהו, שאין סיבה ! כאשר ייצא יאריס הברידית, כנראה שהיא תהיה הכי משתלמת, בינתיים, רק דיזל, ולא חסר אופציות : פלואנס, מגאן, סי 4, פיקסו סי 3, פביה/פביה ספייס. גם אוקטביה וג׳טה טובות, אך פחות חסכוניות. יש גם יונדאי i30 / קיה סיד בגרסת דיזל, גם רכב מעולה !

הפביה שלך ידנית?

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם
כן, כי אין דיזל dsg. ואולי טוב שכך :-)

אם היא לבנה יש מצב שראיתי אותך נוסע מכיוון האוניברסיטה ליגור.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

• תוכן חדש...