Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי ראיון עבודה בחברת סטארטאפ בקרוב.

עד היום, כל הראיונות שלי (וגם העבודות עצמן כמובן) היו בחברות רגילות, וותיקות ויציבות.

אני מניח שבראיון לחברת סטארטאפ עלי לשאול שאלות אחרות, כמו האם המוצר קיים, מתי יוצא לשוק, מה יקרה לאחר סיום הפיתוח..

אני חושב שבמקרה הזה, השאלות הללו מתקרבות לחשיבות לגבי התפקיד עצמו (מהנדס פיתוח-מכונות).

אשמח לשמוע מבעלי הנסיון בנושא מה כדאי לברר בראיון.

(הראיון מול כ"א. להבנתי רק בשלב הבא נפגשים עם האנשים הטכניים).

המוצר הוא בתחום המכני, ולא אלקטרוני/תוכנה, אך אני מניח שזה לא משנה מהותית.

תודה וחג שמח.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

במידה ואין הכנסות (תרחיש סביר) כדאי לשאול למשך כמה זמן החברה יכולה להתקיים על המזומנים שבקופה.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

אספר סיפור: התראיין אצלי לפני מספר שבועות בחור נחמד, למשרת QA. בין השאר הוא סיפר שעבד לפני שנים כמנהל צוות בודקים בחברה מכובדת ומוכרת; ואח"כ, עבר לעבוד כבודק מן השורה בחברת סטארט אפ. שאלתי אותו למה עבר לעבוד כבודק מן השורה - ענה שהיה שיפור תנאים רציני. שאלתי, ולמה עזב את העבודה הזו - ענה, שהחברה פשטה רגל. אמרתי לו: נו, ואתה מבין למה החברה פשטה רגל? לא הבין. הסברתי לו מה הבעיה בחברה שמשלמת לבודק מן המניין הרבה יותר ממה שראש צוות מקבל במקום נורמלי.

(אגב, תחליפו אותי ב"לאו צה" או שם סיני כלשהו, תחליפו את המרואיין ב"תלמידו של לאו צה או שם סיני כלשהו" - והנה לכם סיפור ממשלי קונפוציוס. אבל זה לא חשוב כרגע...)

הקיצור, סטארט אפ או לא סטארט אפ, אף אחד לא יספר לך את האמת על המצב הפיננסי של החברה בראיון ולו רק משום שעדיין לא חתמת על סודיות. יספרו לך שהכל סבבה, שיש כסף להגיע לירח וחזרה. אתה צריך להפעיל שכל ישר: האם המוצר שהם מפתחים, ככל שגילו לך אודותיו, עושה שכל? האם האנשים שאתה פוגש - בסטארט סביר שאתה פוגש את המנהלים העתידיים שלך ולא אנשי כ"א - האם נראים לך נבונים, נחמדים ונוחים לעבודה? האם החברה שוכנת במשרדים מפוארים ומבטיחה שכר נפלא (רמז, בהמשך לסיפור הקודם: אם התשובה חיובית, תתרחק, רק במקרים נדירים ביותר יש הצדקה לסטארט אפ בתחילת דרכו לעבוד במשרדים מפוארים, בד"כ מדובר פשוט בהנהלה שהסתנוורה מגיוס כספים מהיר מדי).

בהצלחה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
אף אחד לא יספר לך את האמת על המצב הפיננסי של החברה בראיון ולו רק משום שעדיין לא חתמת על סודיות

כשאתה נכנס לחברה כזו אתה לוקח סיכון בכך שאתה עוזב מקום (בד"כ) ובוחר בהם על פני מקומות אחרים. לסטארט אפים בשלבים מסויימים יש כסף רק לכמה חודשים וזה דבר שצריך להיות על השולחן, בוודאי ברזולוציה של שישה חודשים.

הסברתי לו מה הבעיה בחברה שמשלמת לבודק מן המניין הרבה יותר ממה שראש צוות מקבל במקום נורמלי.

לא מסכים עם הגישה. מנעד המשכורות הוא כל כך רחב וצרכים של חברה מול יכולות של אדם הם כל כך ספציפיים שלומר שבכירות בהכרח מתבטאת במשכורת זו הסתכלות מיושנת שמביאה לבינוניות.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

פורסם

במקרים רבים אפשר לבצע מחקר אינטרנטי אחרי הסטארטאפ ולגלות כמה כסף הוא הצליח לגייס ומתי. זה, ביחד עם כמות העובדים וגודל המשרדים יכול לתת מידע מהותי על סיכויי ההישרדות שלו בחודשים הקרובים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ע"פ האתר, החברה עצמה נראית רצינית, עם מרכז בארץ ובארה"ב ולאחרונה סיימה גיוס (שני) של כמה מליוני דולרים.

אישית, אני מעוניין בעיקר במעבר מתחום עבודה מסויים כיום לתחום אחר, שיותר מעניין אותי, כך שמבחינתי זה לא שנמוך.

מעבר למצבה הפיננסי, ישנן עוד שאלות מנחות שכדאי שאשאל?

פורסם

זה קשקוש, אם בנאדם מחפש עבודה בתחום ולחוץ בכסף הוא ילך למקום שיקבל אותו, ולא יחכה בניחותא ויבדוק את מצב החברה.

גם אם הוא ידע שאחרי מספר חודשים החברה תתאייד, עדיין שווה לו להמשיך לקבל משכורת בזמן הזה במקום לשבת מובטל.

פורסם

אל תשאל להם בפנים דברים כמו כמה זמן החברה יכולה לשרוד. הם בטוחים שהם הולכים להצליח והשאלות האלו יגרמו להם לחשוב שאתה אדם שלילי. תתעניין בחברה, במוצר, תשאל כבדרך אגב כמה הם גייסו ומתי (משם, בשילוב מצבת העובדים, יהיה קל לחשב אחורה את הקץ). תשיג כמה שיותר מידע על החברה, ואז תצליב את זה בבית עם מה שהתפרסם באינטרנט, ואז תעשה את החשבונות שלך, אבל הכל מתוך התעניינות והתלהבות ולא "אז עד מתי יש לכם כסף לשלם לי", כי בגישה השניה יזרקו אותך מכל המדרגות.

תבין, הם רוצים אנשים שמתלהבים מהרעיון והחברה וילכו אחריה בעיניים עצומות, וחושבים שירוויחו מהאופציות, לא כאלו שבאים לתת עבודה 9-5 ומחפשים מקום יציב. תעשה את ההצגה שאתה צריך, אח"כ תחשוב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אספר סיפור: התראיין אצלי לפני מספר שבועות בחור נחמד, למשרת QA. בין השאר הוא סיפר שעבד לפני שנים כמנהל צוות בודקים בחברה מכובדת ומוכרת; ואח"כ, עבר לעבוד כבודק מן השורה בחברת סטארט אפ. שאלתי אותו למה עבר לעבוד כבודק מן השורה - ענה שהיה שיפור תנאים רציני. שאלתי, ולמה עזב את העבודה הזו - ענה, שהחברה פשטה רגל. אמרתי לו: נו, ואתה מבין למה החברה פשטה רגל? לא הבין. הסברתי לו מה הבעיה בחברה שמשלמת לבודק מן המניין הרבה יותר ממה שראש צוות מקבל במקום נורמלי.

מה הקשר בין כמה החברה משלמת לבין אם החברה טובה כן או לא ? עבודה בסטארטאפ\חברה מצומצמת דורשת הרבה יותר מעבודה בחברה גדולה. אי אפשר להתחיל לגלגל משימות לאחרים, תחומי האחריות רחבים, זמן הוא משאב קריטי ומצופה מהעובד לעבוד יותר. ולכן משלמים יותר.

לפותח השרשור: אני רוצה להציג גישה קצת שונה מהמגיבים פה. כנראה שאין לך כלים לשפוט כמה שוק יש למוצר שלהם, כך שלנסות לנחש אם המוצר יצליח כן\לא זה מיותר. לשאול כמה זמן יש לך לחברה זה לגיטימי אבל כמו שאמרו לך לקבל מזה מידע שיעזור לך בהחלטה כנראה שלא תקבל. מה שצריך לעניין אותך:

אם יש לך מה ללמוד שם, אם האנשים נראים אנשים שכיף לעבוד איתם, ואם תנאי העבודה (משרדים וכו') ותנאי ההעסקה והתגמול הוגנים יחסית לכמה שמצופה ממך לעבוד.

אם התשובה לאחת מהשאלות היא לא - תעבור הלאה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

פרוקסימה - בדיוק סיימתי לקרוא את הטור.

לא אותו הדבר (אולי רק ההתחלה - לעסוק במשהו שאתה אוהב).

בסופו של דבר, אגיע לראיון וארחרח בעדינות עם השאלות לגבי חזון ויכולות החברה.

שאלה לידע כללי - האם אתם נוהגים לשאול בראיון הראשון לגבי התנאים, או שומרים זאת לראיונות הבאים (במידה ולא עלתה השאלה מצד המראיין)?

פורסם
אל תשאל להם בפנים דברים כמו כמה זמן החברה יכולה לשרוד

בחברות סטארט אפ (והיום המושג הזה נהיה מאוד גמיש) זה דבר לגיטימי לשאול, ולאו דווקא מהכיוון של כמה זמן החברה יכולה לשלם משכורות. גם אם תבוא בגישה הכי אלטרואיסטית, כשהכסף נגמר הכל משתנה וההשקעה שלך בחברה כמעט ונמחקת. במקרה הספציפי מדובר בחברה שכבר מסיימת סבב שני של גיוס בסדר גודל של מיליוני דולרים אז זה כנראה לא אישו.

האם אתם נוהגים לשאול בראיון הראשון לגבי התנאים, או שומרים זאת לראיונות הבאים

בד"כ המראיין שואל ציפיות שכר. אם לא, לא הייתי מעלה את זה בשלבים הראשונים אלא אם כן יש לך דרישות חריגות.

פורסם

יש הרבה תגובות של "בית ספר" ותאוריה. להגיד שאין קשר בין שכר מנופח לניהול שגוי זה מצחיק. מה זה חברה טובה? יכול להיות שהמוצר מצוין אבל ניהול גרוע יפיל את החברה. יכול להיות מוצר בינוני אבל ניהול טוב ידאג להביא את החברה רחוק. ההכרות שלי עם הנושא לא תאורטית. לראיונות אצלי מגיעים לא מעט "ניצולים" של חברות שלא עברו את המשבר שהתחיל ב 2008 (וזה שידור חוזר של המשברים הקודמים). וגם אנחנו היינו פעם "סטארט-אפ".

כמובן שאם בנאדם לחוץ, אפשר פשוט ללכת למקום שמשלם הכי הרבה ואח"כ לדאוג מה יהיה מחר. גם זה לגיטימי.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
יש הרבה תגובות של "בית ספר" ותאוריה. להגיד שאין קשר בין שכר מנופח לניהול שגוי זה מצחיק.

מה ששגוי בגישה שלך בעיניי זה חוסר הגמישות.

בחברה תקינה הרוב המכריע של המגוייסים יפלו בטווח השכר המקובל בשוק. עם זאת, אנשים טובים באמת קשה מאוד למצוא - בטח כאלה שמסתובבים ומחפשים. כשמגיע לך אדם כזה לראיון אפשר להיצמד לטבלאות שכר ומדרגים למיניהם ולפספס את הגיוס או שאפשר להיות גמישים ולבחון את המצב פרטנית. אם הבחור תורם לך לא פרופורציונאלית לתקן אחד - דעתי המאוד לא תיאורטית אומרת שבהכרח יש מקום למשכורת חריגה, גם אם ירוויח יותר מהממונה עליו.

פורסם

יש כל מיני חברות סטארטאפ בכל מיני שלבים של בשלות, אבל במעבר לחברה כזאת אתה מוותר קצת על היציבות לטובת שגרה הרבה יותר דינמית ומעניינת. על עצמי אני יכול לספר שהייתי "בורג קטן"-אפילו קטן מאוד בחברה גדולה וכיום בחברת סטארטאפ יש לי הרבה יותר חופש פעולה והחלטה, המעורבות בענייני החברה הרבה יותר גדולה וכמות הידע והנסיון שאני צובר היא עצומה. כך גם האתגרים והציפיות מההנהלה.

אני מציע להתעניין במוצר, בטכנולוגיה,ייחודיות,לברר עדינות האם המוצר מוכן? אם כן האם הוא נמכר? מי הלקוחות והקהל יעד? איזה קרנות משקיעות בחברה? איזה עוד מוצרים ושירותים מציעה החברה? יש חברות שמציעות חוזי תמיכה, מה שמכניס לא מעט כסף ומייצב את העסק

חברת סטארטאפ יכול להיות שינוי מצויין ומועיל לקריירה, הכל תלוי באיזה שלב אתה בחיים...

• תוכן חדש...