Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ועדת הכספים מגישה לכם את החשבון היומי. מוכנים? תוספת של 3.6 מיליון ש"ח למועצות הדתיות - בהתאם להסכם הקואליציוני עם הבית היהודי; תוספת של 9.3 מיליון ש"ח עבור "פעילויות לזהות יהודית בבתי ספר חילוניים" בהתאם להסכם הקואליציוני עם הבית היהודי; 10 מיליון ש"ח לשילוב תלמידים במוסדות החינוך החרדי - בהתאם להסכם הקואליציוני סיעת יהדות התורה; 10.5 מיליון ש"ח לבניה בהתנחלויות דרך החטיבה להתיישבות; 14.7 מיליון ש"ח עבור מלגות לימודים לאברכים; ולסיום: תוספת של 84.6 מיליון ש"ח לתמיכה בכוללים. כל אלה כספים שעברו היום, בלי הודעה מוקדמת.

הכל עניין של סדר עדיפויות לאומי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ריבויינו שייל עויילם! על מה המהומה?

ראיתי כמה כסף מקבלים האברכים וחזרתי בתשובה! ברוך בורא עולם! אבא תרחם! אני מודה להשם!

איפה מקבלים את הצ'ק? ההעברה מבטר פלייס תכנס רק בעשירי...

:roll:

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
תוספת של 9.3 מיליון ש"ח עבור "פעילויות לזהות יהודית בבתי ספר חילוניים"

בשביל מה צריך את זה לכל הרוחות?! תראו לי יהודי עם משבר זהות בבקשה.

או יודעים מה? ילד יהודי עם משבר זהות עדיף לשלוח לפסיכולוג, אבל אני לא רואה מימון לפסיכולוגים לילדים...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בשביל מה צריך את זה לכל הרוחות?! תראו לי יהודי עם משבר זהות בבקשה.

או יודעים מה? ילד יהודי עם משבר זהות עדיף לשלוח לפסיכולוג, אבל אני לא רואה מימון לפסיכולוגים לילדים...

זו פעילות מיסיונרית.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

זה מזכיר לי שבשנת הלימודים הקרובה עלינו, 52% מתלמידי כיתה א' ילכו למסגרת דתית.

אני רק רוצה להזכיר שמכיוון שאנחנו כבר משלמים בכל מקרה מכספי המיסים למסגרות הדתיות השונות, אולי כדי שנשלם מכספי המיסים גם על החינוך הממלכתי.

130 מליון השקלים הללו היו יכולים לשמש להרבה דברים אחרים. הכל עניין של סדר עדיפויות.

פורסם

ענק:

http://www.youtube.com/watch?v=OkyM_Hh120c&feature=player_embedded דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מכאן:

http://www.themarker.com/news/protest/1.1784708

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

גרמת לי לחשוב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
תוספת של 9.3 מיליון ש"ח עבור "פעילויות לזהות יהודית בבתי ספר חילוניים"

תודו שעד היום חשבתם שכל החברה מ"גבר, בא תניח תפילין" עושים את זה בהתנדבות ! :x

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

סגן שר האוצר: שיעור המס שחברות ענק מהמאיון העליון שילמו ב - 2010, על הכנסות בגובה 4.8 מיליארד ש"ח, היה רק 3.3% - בערך פי שבע פחות מגובה המס שחברות רגילות משלמות. צריך להבין: אלה אותן חברות ענק שהאוצר עושה הכל כדי לתת להן פטור ממס על הרווחים הכלואים שלהן. אלה חברות שאם היו משלמות את המס שקבוע בחוק היינו סוגרים את הגירעון פעמיים.

פורסם

לחלק מהחברות האלה יש אפשרות בחירה, והיא לא לשלם כאן מס בכלל. תפקידם הלא פשוט של אנשי האוצר הוא למצוא את האיזון בין תרומת החברות האלו למשק (והיא לא מבוטלת, לחלקן יש אקוסיסטם ענק וגם תרומה תדמיתית), שיעור המיסוי עליהן והיכולת שלהן לארוז וללכת.

דוגמה למה שקורה כשהאיזון הזה מופר אפשר לראות בבריחת המוחות. אנשים שמשלמים הרבה מאוד מס ומקבלים קדחת גם בשירותים ממשלתיים וגם ביחס ובהזדמנויות, עושים את החשבון שלהם ועוזבים.

אני בהחלט רואה תועלת במתן הנחות מיסוי לחברות טכנולוגיות מוטות ייצוא, כמו טבע, ישקר, אינטל וצ׳קפוינט, והרבה פחות כשמדובר בחברות שעיקר רווחיהן מגיע מהמשק הישראלי כמו חברות המזון למיניהן.

לגבי הרווחים הכלואים, הסיבה שהם כלואים היא שהחברות התחייבו להשקיע אותם במשק והן לא עושות זאת. אותם צריך למסות חזק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בהמשך למה שליעד כתב, גם ענף היהלומים נמצא בארץ בנישה של מיסוי מופחת משמעותית מהסיבה שהבינו שאו שיטילו מיסוי מופחת ויעודדו את הענף לעבוד עם חשבוניות או שימשיכו להטיל מיסים גבוהים ויהפכו את העסק לשחור\יגרמו לבעלי החברות להעביר את עסקיהם לחו״ל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ראיון ראוי ומלא בדברי אמת:

http://www.themarker.com/markets/1.1785022

פורסם
לחלק מהחברות האלה יש אפשרות בחירה, והיא לא לשלם כאן מס בכלל. תפקידם הלא פשוט של אנשי האוצר הוא למצוא את האיזון בין תרומת החברות האלו למשק (והיא לא מבוטלת, לחלקן יש אקוסיסטם ענק וגם תרומה תדמיתית), שיעור המיסוי עליהן והיכולת שלהן לארוז וללכת.

דוגמה למה שקורה כשהאיזון הזה מופר אפשר לראות בבריחת המוחות. אנשים שמשלמים הרבה מאוד מס ומקבלים קדחת גם בשירותים ממשלתיים וגם ביחס ובהזדמנויות, עושים את החשבון שלהם ועוזבים.

אני בהחלט רואה תועלת במתן הנחות מיסוי לחברות טכנולוגיות מוטות ייצוא, כמו טבע, ישקר, אינטל וצ׳קפוינט, והרבה פחות כשמדובר בחברות שעיקר רווחיהן מגיע מהמשק הישראלי כמו חברות המזון למיניהן.

לגבי הרווחים הכלואים, הסיבה שהם כלואים היא שהחברות התחייבו להשקיע אותם במשק והן לא עושות זאת. אותם צריך למסות חזק.

כמובן שיש להם אפשרות בחירה ולהעביר את כל עסקיהן לחו"ל. אני בספק אם תימצא המדינה שתגבה מהם רק 3.3% מהרווח. אפילו רק 8% מהרווח אני בספק אם תימצא המדינה שתגבה מהם.

הרווחים הכלואים צריכים להיות שייכים למדינה אם החברות מסרבות להשקיע אותם במשק.

ולגבי הנחות לחברות שונות - ההנחה היא הרי מהרווח הנקי של החברה בסופו של יום, וצריכה להינתן אך ורק עבור תקופה מסויימת ובתמורה להשקעה עצומה בישראל.

הנה דוגמאות:

HP משלמת בארה"ב 20% מס הכנסה על הרווחים

אינטל משלמת בארה"ב כ-27% מס הכנסה על הרווחים

לעומתן טבע משלמת בערך 4% מס הכנסה על הרווחים, ולעומתה פייזר משלמת 20% - 30% מס הכנסה על הרווחים.

ובאייר משלמת בגרמניה 20% מס הכנסה על הרווחים.

רואה את העיוות שיש פה?

ראיון ראוי ומלא בדברי אמת:

http://www.themarker.com/markets/1.1785022

וגם בעיוותים. נכון, ישנם שיאני שכר במגזר הציבורי שבאים ממקומות כמו רשות הנמלים, ופקידים רמי דרג וותק. מצד שני יש שם רופאים, מורים, ועובדים אחרים.

הרי לא תצפה מרופא שישתכר שכר מינימום (או השכר הממוצע במשק) וכדאי שמורה ירוויח יותר משכר מינימום וגם עובד סוציאלי.

הוא מגן על הטייקונים שלו, אבל משתלח בטייקונים אחרים (מנהלי קרנות הפנסיה). הוא צריך להבין שכמו שהוא טוען נגדם, ככה כדאי ראוי וצריך לטעון גם נגד הטייקונים שלו. בקיצור - להגביר את התחרותיות בכל מובן.

הוא גם מאוד מיתמם בהקשר של מתן ההלוואות. כשלתשובה יש גם חברת ביטוח שמנהלת כספי פנסיה קצת קשה להגיד לו "לא".

כשבן-דוב חבר של המילייה שמלווה לו את כספינו בשביל ההרפתקאה שלו, קשה להגיד לו "לא".

אז למען הסדר הטוב אני אביא כאן סיפור על עובדת קבלן:

שירה כהן עבדה במזנון הכנסת 12 שנה דרך חברות קבלן והיתה מפוטרת כל פגרה בלי לדעת אם היא תועסק שוב. לפני ארבעה חודשים שירה הובילה את מאבק עובדי המזנון, בדרישה להיות מועסקים ברציפות ולקבל זכויות מינימליות שמעולם לא היו להם. התוצאה: שירה פוטרה, והיא אפילו לא זכאית לדמי אבטלה בגלל שכעובדת קבלן שמפוטרת כל שנה היא לא צברה רצף תעסוקתי מספיק.

• תוכן חדש...