Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסאן פיקסו - מדוע אין ייבוא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע לכולם, יש בארץ את הסוזוקי אלטו המצליחה.

מה שהרבה לא יודעים זה שבאירופה נמכרת גם גרסה של ניסאן, ויש מדינות בהם גם הסוזוקי וגם הניסאן נמכרות בה.

השאלה היא למה קרסו לא מייבאים את הרכב הזה, שיכול לנגוס בנתח שוק של סוזוקי אלטו ושאר רכבי המיני.

ומי שחושב על כפילויות, בקרוב גם הטויוטה אייגו תמכר פה (זהה לפיג'ו 107) וגם שלישיית המיני של פולקסוואגן (אפ, סיטיגו ומיי).

Nissan-Pixo-3.jpg

Nissan-Pixo-rear.jpg

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אולי ההסכמים של סוזוקי וניסאן כוללים שיווק מקביל רק במקומות מסויימים.

אולי היבואן המקומי של סוזוקי מנע את הגעת הרכב ע"י פנייה ליצרן.

בכל מקרה, הם הצליחו ממש לכער את האלטו שהיא אמנם לא נאה במיוחד במקור אבל עם כל הפלסטיקים האלה, מזכירה לי את המיקרה המרובעת של שנות ה-90.

פורסם

התשובה היא כנראה ניסאן מיקרה ... שגם היא מיוצרת בהודו וכנראה היא הדגם של ניסאן לסגמנט A עם תקינה אירופית ומערכת ESP המחויבת בתקינה הישראלית. ישנם "תאומים מוטוריים" רבים שלא תראה כאן את שניהם, קבל דוגמאות:

סוזוקי SX4 (בגרסת 5 דלתות) מיובא - פיאט סיידיצ'י לא.

סוזוקי ספלאש מיובא - אופל אגילה לא.

שברולט קאפטיבה ספורט מיובא - אופל אנטרה לא.

שברולט וולט תיובא - אופל אמפרה לא תיובא.

פורד מונדיאו מיובאת - פורד פיוז'ן לא מיובאת.

דוגמאות בודדות.

פורסם

מי שרוצה ניסאן יקח ניסאן ומי שרוצה סיטרואן יקח סיטרואן. לדעתי שלכל יבואן יהיה מבחר רכבים מכל הסגמנטים ושללקוח תהיה אפשרות בחירה.

Nissan Note Acenta 2011

פורסם

דוקא יש כוונות לייבוא של האנטרה והאמפרה.

אחד הצעדים החכמים שעשו באירופה (ובארץ) זה להפריד את בין השיווק של אופל לשברולט.

פורסם

באמת מזל שהשיווק של אופל יצא מהידים של UMI.UMI פשוט קברו את המותג הנפלא הזה לטובת שברולט-דייהו הקוריאנים ולא השכילו לשווק בחוכמה את אופל.כל אופל שאני רואה עולה לי חיוך קטן על הפנים.הם באמת מייצרים רכבים טובים בטח בשוואה לדייהו, למשל האינסיגניה.

פורסם

איציק, כוונו לחוד ומדיניות היצרן לחוד ... :wink:

אין ספק שאופל הוא מותג ראוי ועובדתית רואים יותר אופל על הכביש מאז שהזיכיון ליבוא ושיווק המכוניות הללו עבר לקבוצת שמלצר. אפשר רק לתהות כיצד עבר זיכיון מיבואן המחזיק בזיכיון לתוצרים השונים של אותו יצרן (GM), כאשר מן המפורסמות הוא שמדובר ביבואנית הרכב היחידה בארץ בה היצרן הוא שותף ומהווה חלק מן הבעלים ... :roll:

כנראה שרב הנסתר על הגלוי במקרה הזה.

פורסם

ההחלטה העולמית של ג'נרל מוטורס, היתה להפריד באירופה שיווק של דגמי אופל ושברולט.

מי שמרויח מזה, זה בנתיים השוק הישראלי שאולי ככה המונופול טיפה יישבר, סימנים לשבירה כבר רואים עם התמחור האטרקטיבי של אסטרה 1.4T לעומת הקרוז.

בקרוב גם תגיע לישראל האנטרה, ואז גם תהיה תחרות בין הקרוס-אוברים הזולים, אותה תחרות שהיתה עם הייבוא של הספורטאז' ב-2008 (פתאום הציגו גרסאות מוזלות לטוסון).

עכשיו גם הוצגה האופל מוקה/ביואיק אנקור וגם כאן אם יהיהי ייבוא של שני הדגמים יהיה מקום לתחרות.

עוד דוגמא: לא מזמן הוצגה קרוז סטיישן, שהיא למעשה אופל אסטרה סטיישן רק בגרסה של שברולט, עם ההצלחה של היונדאי i30cw וקיה סיד סטיישן, בטוח גם UMI ירצו חלק מהנתח של קוראניות סטיישן, מה שאולי יגרום לאסטרה סטיישן לרדת במחיר (תג מחיר של 128,000 לגרסת הסטיישן כיום לעומת 122,000 להאצ'בק).

ובחזרה לשרשור, אם היה ייבוא של הניסאן פיקסו אז היינו יכולים לראות מבצעים גם של מכשירי תנועה וגם של קרסו, הצרכן פשוט היה יכול לעבור בין שני סוכנויות ולקחת את ההצעה שהכי נראית לו אטרקטיבית.

פורסם

איציק, איזה מבצע אתה מצפה ממכשירי תנועה על רכב שנמכר לצרכן ב-58,000 ש"ח ??? :roll:

הצרכן והשוק הישראלי ללא ספק הרוויח מכניסתו של יבואן חדש לאופל אבל אני רק אומר שגם ליצרן יש SAY ואם הוא לא רוצה תחרות ל-UMI בדגם מסויים, נניח שברולט וולט, הוא לא יאפשר ליבואן אופל לייבא ולשווק כאן את האמפרה, המיוצרת אגב לצד הוולט במפעל Detroit/Hamtramck המרהיב של GM שעד לא מזמן יוצרו בו הביואיק לוצרן והקאדילק DTS שייצורן הופסק ובקרוב ייחל בו ייצורה של השברולט מאליבו החדשה.

פורסם

דווקא מבחינת מבצעים וגמישות סוזוקי לא התקמצנו מאז שנכנסו כל המיני החדשות והאטרקטיביות יותר. המחירים בסוכנויות גמישים, הרכב הוצע תקופה עם גג שמש חשמלי כמעט ללא תוספת תשלום ועכשיו יש מבצע טרייד אין.

לא תמיד חייב את הרכב התאום בכדי ליצור תחרות.

• תוכן חדש...