Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל תזכרו שבגרמניה כל נתיב רחב פי שניים מנתיב בארץ ושם יש 8 נתיבים בכביש, גם הגרמנים מקפידים על לחץ אוויר נכון ואפילו ממלאים בחנקן, ומקפידים גם כן על צמיגים שבנויים למהירות הזו - שני הדברים הכי חשובים במהירויות שיוט כאלו.

BS!!!

מתי היית בגרמניה? מתי יצא לך לנהוג שם באוטובאן? אני הייתי לפני שנה, וגם נהגתי במהירות תלת-ספרתית שאינה מתחילה ב-1.

לא כל האוטובאנים מכילים יותר משני נתיבים, רוחב הנתיבים די זהה למה שיש בארץ, ולגבי מה שכתבת על החנקן: גם לגבי היעילות של זה הדעות די חלוקות.

מבחינת הצמיגים והתאמתם למהירות: במידה שמותקנת בסדרה 5 (ואני אפילו לא מתייחס למנוע או לדגם המשנה), כל הצמיגים הם בעלי דירוג מהירות של לפחות V. אם יצא לך להתקל בצמיג שמיועד עבור רכב פרטי ושמתאים לג'אנט 16 עם דירוג שנמוך מ-V, אני אשמח להכיר אותו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 395
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה צודק לגמרי,

רק שבמידה 16, שבעשור האחרון הפכה למידה המקובלת ברכבי "המנהלים" (משפחתיות גדולות בשפה הנורמלית), ישנם דווקא לא מעט צמיגי קוד H (שמספיק ל-210 קמ"ש גבוהים במיוחד שהרכבים האלו לא מגרדים בד"כ).

אני חושב ש-H הוא הגבול התחתון למידות האלו (בד"כ 200 על 55 ומעלה).

גם אני, כמו אלעד, בטוח שסדרה 5 מגיע במקור עם צמיגי V לפחות וגם זה בהחמרה (יש רכבים משפחתיים שמגיעים גם עם Y)

פורסם
לכל מי שטוען שהסרטון מפוברק חי בסרט, לא ראיתם איך הם עברו את הרכב השני תוך שניות?

הכבישים בארץ לא בנויים למהירות הזו, המכונית אולי כן, אבל תזכרו שבגרמניה כל נתיב רחב פי שניים מנתיב בארץ ושם יש 8 נתיבים בכביש, גם הגרמנים מקפידים על לחץ אוויר נכון ואפילו ממלאים בחנקן, ומקפידים גם כן על צמיגים שבנויים למהירות הזו - שני הדברים הכי חשובים במהירויות שיוט כאלו. כמובן שהבן אדם צריך להיות מרוכז בנסיעה ולא להשתולל כמו מפגר.

פשוט חבורת מתאבדים.

נ.ב הכבישים בגרמניה עשויים מחומרים בעלי אחזיה גבוהים ואיכותיים ביותר, יש להם שוליים כמו שצריך, והרשימה עוד ארוכה,

וזה מה שצריך בשביל לנסוע במהירויות כאלו, אז אל תגידו הרכב בנוי למהירות כזו, זה סתם תירוץ.

תגיד היית בכלל בגרמניה? או שראית בסרט?

חזרתי מגרמניה לפני פחות מחודשיים, ונסעתי באוטובהן באיזור ללא הגבלת מהירות - היה רק 2 נתיבים, ואספלט עם כלכך הרבה טלאים שפחדתי לעבור 150 בגלל כל הקפיצות (ואני כרוכב אופנוע .. 150 זה לא משהו נדיר)

8 נתיבים ? אספלט מיוחד ? אתה חי בסרט.

האספלט שם לא יותר טוב מהאספלט באיילון או כביש 6 (אם לא יותר גרוע)

פורסם
החוק קבע את מה שקבע ויש לצייט לו. אגב, אני תומך גם בפריסת המצלמות. אינני יודע עד כמה הדבר יקטין את הקטל בכבישים, אך לפחות החוק יאוכף.

אני יודע דבר אחד - את המהירות המותרת לא עוברים וכך נמנעים מצרות מיותרות.

עם כל הצער שבדבר - כך פועלת החברה המתוקנת. וכאשר כל דכפין מפרש את החוק וחמור מכך - מציית לו או לאו לפי ראות עיניו - כך מתנהלת חברה לוונטינית המפרגת.

אני מאלה שנוסעים 96 במקום 90 בנתיב הימני.

אני לא מבין איך אתה יכול להרדם בלילה? החוק הקדוש שאתה תומך בו בקנאות כנועה צייתנית ועיוורת.. אומר שמותר 90 ואתה מעיז לנסוע על 96?

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
אבל הרי זו אכן גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה! זה בדיוק מה שאני אומר! הציבור לא נוסע 90 כשמותר 90, אלא 100+. הציבור לא נוסע 100 כשמותר 100, אלא 110+. זו בדיוק הסיבה לכעס על המצלמות החדשות - כי החברה שמנהלת אותן קיבלה יד כמעט חופשית למקם את סף הצילום כרצונה. אם הם ימקמו אותן על 130 כשמותר 100 לא תהיה לי שום בעיה. אבל אם הם ימקמו על 110 - חצי מדינה תקבל דו"ח.

ועוד אגב - סע 90 במקום שמותר 90 ותגרום לעיכובים גדולים של התנועה. עיכובים משמעותם איבוד זמן עבודה (ולא רק) כלומר פחות הכנסות למדינה. וזו עוד לפני שדיברתי על איבוד השפיות של הנהגים שמאחוריך...

אז ככה... מי שנוסע מהר לאו דווקא מגיע מהר. כך למשל אני נוסע כאמור 96 קמ"ש בכיש 5 אך מגיע לת"א מהר יותר מרוב אלה שעקפו אותי בזכות ההכרות של דינאמיקת הפקק בכניסה לעיר הגדולה.

או למשל נסיעה בכביש 60 ת"א-ב"ש. ישנן שתי מהיריות של המסלול הירוק בין הרמזורים: 97 קמ"ש, 119 קמ"ש (לפי מד מהירות של רכבי). לערכתי התיכנון של הרמזורים נועד לאפשר מסלול ירוק לנסיע של 85 קמ"ש. ז"א מי שיסע 115 קמ"ש יעמוד בכל רמזור שני ובסוף נפגש בכניסה לב"ש למרות שנסעתי 97 בממוצע. ישנה גם מהירות "ירוקה" גבוה יותר, אך אני בספק שהיא גם בהכרך תביא למטרה מהר יותר עקב העצירות הבלתי-רצויות בצד :lol:

פורסם

לגבי הסקת המהירות ממראה קווי הסימון על הכביש - אף פעם אל תקפצו למסקנות כאלה ע"ס ווידאו שאין לכם מושג איך צולם.

מהירות הצילום משפיעה מאוד על הנראות, וזאת מניפולציה שמתשמשים בה לא מעט בהפקות ע"מ להקצין תחושת מהירות.

חוץ מזה, זו טענה סובייקטיבית המסתמכת על זיכרון מאוד רעוע שאין לה דבר וחצי דבר עם הוכחה הנדרשת במעמד של בית משפט.

נניח ונסעתם 250 קמ"ש, האם אתם מוכנים להתחייב שאתם זוכרים בצורה נכונה איך נראו קווי הסימון? האם מראה זה לא הושפע בזכרונכם ע"י תחושת המהירות הגבוהה והאדרנלין? תתפלאו כמה הזיכרון שלנו מזייף כשהוא מתערבב עם תחושות אינטנסיביות.

לגבי טענת הנהג שמד המהירות היה מקולקל, ונסיונות חלק מהמגיבים כאן לסתור אותה ע"י הבאת מד הסל"ד כהוכחה - נו באמת, נניח שבאמת מד המהירות מקולקל ומצביע קבוע על 260 קמ"ש. בא ערס "חביב" ומחליט לצלם סרטון שיוציא אותו גבר. מוריד הילוך, ונוסע 80 על הקו האדום. יכול להיות? יכול להיות.

מהירות העקיפה שלו את הרכב בנתיב בימני בהחלט נראית גבוהה, אבל אף אחד מאיתנו לא יכול לקבוע באיזו מהירות נסע אותו רכב נעקף.

אחרי כל זה ובתוספת השיחה האינטיליגנטית שמתנהלת במכונית - אין לי שום סיבה להאמין שמשהו כאן מפוברק, וגם אין לי שום סיבה להאמין שיהיה ניתן להעמידם לדין. אולי רק על הסרת הידיים מההגה באשמת נהיגה בקלות ראש, או נהיגה שלא בשליטה מלאה על הרכב.

חבל. כנראה שבאמת דרווין יצטרך לטפל בהם, נקווה שמרפי לא יתערב ויקח איתם גם חפים מפשע.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אהה, למה לא אמרת שאתה ניגש לכל העניין הזה בגישה הנדסית-מתמטית! אם כך, המשך לסוע 96 קמ"ש כפי שמתיר החוק. רק שים לב שלא לעבור נתון זה אפילו בקמ"ש בודד - שגיאת הספידומטר שלך אמנם קיימת, אך בהינף כף-רגל אתה עשוי להפוך בבת אחת מאזרח שומר חוק לפושע מסוכן :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לכל אלו שטוענים שהוא נסע 150-160, אז כנראה שבחיים לא נסעתם מעל 250 קמ"ש.

המחוג לא מקולקל ולא בטיח...

ותסבירו לי איך הסקתם שמדובר ב-530I ולא ב-540I,550I.

אין בעיה לרכב כזה לשייט ב-250+-, אבל למה להתנהג כמו מפגרים?

זה פשוט - על כל 20 530 שנמכרו כאן, אולי נמכרה אחת אחרת :) חוצמזה, הגיוני מבחינת יחסי ההעברה. ה550 לא תהיה על המנתק ב250-260.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אך בהינף כף-רגל אתה עשוי להפוך בבת אחת מאזרח שומר חוק לפושע מסוכן :-P

יש לי בקרת שיוט וטבלת המהירויות בין הקטעים: למשל קרית מלאכי-קרית גת צפון -97, קרית גת צפון-דרום - 94 וכו'. כך שאין לי שום סיבה שבעולם להשתולל להניף כף-רגל באופן בלתי-רציונלי.

פורסם

אה, מצוין. אני מניח שבתור אזרח שומר חוק אתה לא קורא את הטבלה תוך כדי נהיגה, אלא הכנסת ל-GPS את נתוני הטבלה ואתה נותן לו להתריע בפניך אם חס וחלילה עברת ברבע קמ"ש את המהירות המותרת. העיקר שזה יהיה רציונלי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סליחה שנייה ידידיי הרבים.

ברצוני להסיט טיפה את הדיון הענק הזה, למשהו שפתאום עלה לי בראש, אחרי ששמעתיאת השאלה שנוסבאום (הכתב), שאל את הבחור בטלפון.

מראש אבקש סליחה, אם זה לא ישמע הגיוני, אבל בכל זאת אשמח לתגובתכם בעניין, במידה וזה אפשרי:

הבחור טען שהמד היה מקולקל או משהו כזה, נניח ורק נניח לרגע, אחד קטנטן ופיצפון, שזה הגיוני.

האם עובדתית, בשטח (בלי קשר אם הבחור צודק או טועה, משקר/דובר אמת), יכול להיות מצב שהמחט בסקאלה, תהיה "מקולקלת לצד השני"? משהו שדומה למד הדלק שנדפק בהמון מכוניות (ולא חסרות מאות דוגמאות כאלה).

האם יתכן שבאותה צורה, כמו שמד הדלק עלול "לזייף", יתכן שגם פה מד המהירות נשאר על 260, גם כשהרכב עומד עם בלם היד משוך למעלה?

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

מה שאישית הכי הצחיק אותי שהוא אמר שזה קרה לפני שנה שנתיים, כאשר השיר ששומעים ברקע ברכב השתחרר לפני ארבעה - חמישה חודשים מקסימום.

פורסם

ללא קשר למד מהירות, ניתן לראות שהסל"ד כמעט עד הסוף (בהילוך 5), ניתן לראות את מהירות העקיפה, את המהירות שבה הוא עובר ליד עמודי חשמל\שלטים וניתן לחשב בקלות את מהירות הנסיעה.

אם יטען שהוידאו לא אמין ניתן להוכיח את מהירות השיר שמתנגן ברקע ולקבל פרופורציות על המהירות של ההקלטה.

קיצר אם המשטרה תתעורר היא תכניס אותו לכלא כבר אתמול.

פורסם

max2005b לא כל כך פשוט להרשיע אותו בנהיגה על פי הצילום.

צריך להיות תקדים בנושא, ועד כמה שידוע לי אף אדם טרם הורשע על ידי בית המשפט על מהירות על פי צילומים.

אאל"ט לשון החוק אומרת וקובעת שצריך להשתמש במכשיר מדידה שנקבע לכך לדוגמא:

ממלז"ז F6 ומצלמות המהירות בצידי הדרכים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אלוהים ישמור, כמה טיפשות מרוכזת באוטו אחד?! איזה מטומטמים!!! :shock:

זה שנשבע "בספר תורה" בסוף הסרטון נתן את הפינאלה...

שום מד מהירות מקולקל ושום נעליים, הסל"ד היה על המנתק,

המכונית שעקפו נראית כאילו עומדת מרוב הפרשי המהירויות ופסי ההפרדה פשוט עפים!

חבל שאי אפשר לשפוט אותם על סמך הסרטון הזה.

תחי חמת הספק... :?

• תוכן חדש...