Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יתכן וגישתי שונה משלך מפני שאינני צבר וחונכתי ברוח "Dura lex, sed lex" ("החוק חמור אך זהו חוק", או "חוק יש חוק"). אינני רוצה להיכנס לדיונים קולטורולוגיים על מעמדו של חוק האזרחי מול החוק האלוהי בתרבויות הלוונטיניות וההשלכות של הנ"ל על החברה. אך מוטב לדעתי יהיה לכולנו אם בכל אופן נלך בדרכו של החוק יהיה אשר יהיה.

.

א.פ.

ההתנשאות שלך מיותרת, לא כל הצברים הם לוונטיניים פורעי חוק. ראיתי כבר חוליגנים לתפארת שנולדו במדינות תרבותיות.

גם אזרחים המגדירים עצמם שומרי חוק מתקשים לעמוד בכל תקנות התעבורה. אם אתה רוצה לעסוק בדיון קולטורולוגי, אדרבא ואדרבא, הבא בפנינו נתונים מדעיים הקושרים בין המאפיינים הלוונטיניים של אזרחי ישראל ומעורבותם בעבירות תנועה.

ובאשר לאימרה dura lex, sed lex אומר רק כי גם החוק להגנת הדם הגרמני והכבוד הגרמני (חלק מחוקי נירנברג) היה "חוקי"

• תגובות 395
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

א.פ

אתה באמת מפתיע אותי,

כנראה לא שמת לב לכמות הרכבים שנמכרה ב3 שנים האחרונות וכנראה אתה לא שם לב איזה מכוניות נוסעות לך היום בכבישים.

יש היום רוב מוחץ של מכוניות חדשות על הכביש ואם לא חדשות לפחות משנת 2003 ומעלה.

רכבים אלו יכולים לנוע בשקט ב120-130 קמ"ש.

תחזוקת הרכבים פה גם אינה כה נוראית כמו שאתה מציג.

ותאמין לי שהנהגים פה לא נופלים מהנהגים האירופאים או האמריקאים ולהפך אני חושב שאנחנו אפילו טובים חוץ מכמובן כל הצפירות בכביש והלחץ אבל עדיין ממש לא גרוע כמו שאתה מתאר.

בכל מקרה לשנות את הדעה שלך אני לא אוכל ואת שלי אתה גם לא תוכל אבל אני ממש מקווה שאתה תפתח קצת את העיניים ותבין על מה אני מדבר.

פורסם
ובאשר לאימרה dura lex, sed lex אומר רק כי גם החוק להגנת הדם הגרמני והכבוד הגרמני (חלק מחוקי נירנברג) היה "חוקי"

עם כל הכבוד - ההקבלה בין חוקי התעבורה לבין חוקי נורנברג איננה במקומה.

א.פ. ההתנשאות שלך מיותרת

הנסיון לשמיץ את עצם הראיון של שלטון החוק עם דוגמת חוקי נורנברג - האים הוא פרוידיאני?

א.פ כנראה לא שמת לב לכמות הרכבים שנמכרה ב3 שנים האחרונות וכנראה אתה לא שם לב איזה מכוניות נוסעות לך היום בכבישים.

ההכף של שוק יד 2 הרי גדול בהרבה משוק הרכבים החדשים. מה גם - רוב הרכבים החדשים הרי נמכרים ראשית כל לחברות הליסינג ורק לאחר מכן לציבור הרכב וההשלכות הרי ידועות.

פורסם

ועדיין הרכבים שנמכרים כרגע הם בטיחותיים ומתקדמים משמעותית מהרכבים שנמכרו בזמן שהוגבלה המהירות למהירות המותרת הנוכחית.

לדידי, אין שום מניעה להעלאת המהירות המותרת ב30 קמ"ש נוספים בכבישים מהירים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ל א.פ

אם לנסוע 110 קמ"ש היה באמת כל כך מסוכן והצבת המצלמות הייתה למטרת הצלת חיים גרידא,

אז היו גם נקודות על המהירות הזאת.

אלא שלא כך הדבר. הרי במהירות של עד 20 קמ"ש מעל המותר ישנו קנס של 250 ש"ח ו0 נק'

בקיצור המדינה ושלטון שאתה כל כך שמח לקום להגנתו, עושים ממך צחוק.

עד עכשיו היה יקר למדינה לאכוף מהירות של עד 20 קמ"ש מעל המותר ולכן היא נמנעה מכך,

המצלמות כוונו ל125 קמ"ש ומעלה בכביש של 100, כביש 4 לצורך העיניין.

שוטרי תנועה מחוץ לעיר לעולם לא היו עוצרים אותך על 110 או 115 אל אם הם לא עמדו במכסת הדוחות שלהם (כן יש דבר כזה וזאת לא ספקולציה שלי. וכן אני יכול להביא יותר משוטר אחד לשעבר שיעיד על כך)

המדינה כמעט ולא התעסקה במהירויות האלה ולא נתנה נק' לנהגים שנהגו במהירויות האלה.

היום בעידן הדיגיטלי, המצלמה יכולה לצלם נונסטופ.

אני נוסע 110 קמ"ש באופן קבוע בכביש 4 בדרכי לעבודה כל יום. אני כמעט לא נעקף וגם לא עוקף הרבה רכבים בדרך.

מסקנה שאני נוסע פחות או יותר באותה מהירות כמו כולם.

נגיד והמצלמות יכוונו למהירות של 105 קמ"ש

תחשב אפילו רק חצי מכמות הרכבים שנוסעים על הכביש ביום אחד כפול 250 ש"ח

מסקנה: מס מהירות. כמו שאמרו כבר לפני עוד הרבה .

המצלמות האלה כאן כדי לסחוט ממך כסף.

אז תפסיק להתחסד. אתה בושה לדמוקרטיה.

הדמוקרטיה היא שלטון העם. אנחנו אמורים להתקומם כאשר השלטון עושה דברים לרעתנו ולא לטובתנו.

רוצים להציל חיים? תציבו את 300 המצלמות האלה באזורים מסוכנים, רחובות משולבים, כבישים שבהם בנסיעה של 50 קמ"ש אתה יכול להרוג ילד.

תציבו אותן ליד בתי ספר, בצמתים שבהן חמורים לא עוצרים בעצור, אדום וכדומה.

350 מיליון שקל!!

אם היו משקיעים אותם בהארת כבישים חשוכים ובשיפוץ כבישים בעיתיים היו מצילים הרבה יותר חיים, אם היו משקיעים אותם בהפרדות מפלסיות במפגשי רכבת היו מצילים הרבה יותר חיים.

אם היו דואגים לחיי אדם לא היו משקיעים 95% מהמאמצים והכספים כדי למנוע 5% מכלל התאונות.

מהירות של 110 קמ"ש לא גורמת לתאונה. בור בכביש במהירות הזאת כן.

אז במקום לתקן את הבור נוריד את המהירות?

על השלטון הזה אתה מגן? לו אתה מציית בכזאת אדיקות?

אתה או עיוור, או טיפש, או שקרן. או שלושתם.

סליחה מראש על אריכות ותקיפות ההודעה הנ"ל, השרשור הזה חייב את זה.

בברכה

גיל אסרף.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם
אגב, אינני חושב שנסיע ב-90 קמ"ש בכבישי מע"צ הינה גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה.

בהמשך לדבריו המאוד נכונים של גיל punto gt, בוודאי שזו גזירה שהציבור אינו יכול לעמוד בה - עובדה שהוא לא עומד בה... ומעבר לכך, אם כולם יסעו 90 הפקקים יגדלו ואיתם גם העצבים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה שלא יהיה, הולך להיות פה שמח. ואם תשאלו אותי, הרי שהמטרה האמיתית של הצילום הדיגיטלי החדש בצרוף הגבלת המהירות הבלתי אפשרית, היא דילול מסיבי של המשתמשים ברכב. במיוחד אם תלקח בחשבון העובדה שהמדינה הזו לא מסוגלת להקים מערכת הסעה המונית סבירה.

פורסם
ל א.פ

מהירות של 110 קמ"ש לא גורמת לתאונה. בור בכביש במהירות הזאת כן.

אז במקום לתקן את הבור נוריד את המהירות?

גיל אסרף.

חשיבה יהודית לכל דבר :)

אני מסכים עם כל התגובה שלך, אתה צודק ב100%.

אני רק אומר תודה שאני נוסע דרך כביש 6 כל יום.

פורסם
א.פ. אתה בושה לדמוקרטיה.

גיל אסרף.

אני מאוד מקווה שאלימותך המילולית איננה מתורגמת לאילומת בכביש. ואם לא כך הם פני הדברים - מין הראוי שתפרנס קצת גם את השלטון שאתה כ"כ מתאב.

פורסם

לא זאת לא חשיבה יהודית.

זאת חלמאות ישראלית , ארץ הקיצורים והקומבינות.

ארץ שכולם מכינים את רכבם לטסט.

למה צריך ל"הכין" את הרכב לטסט? למה לא לדאוג שהוא תקין 100% מהזמן?

אותו מוח שאומר לעצמו אני אסע יותר לאט כי הבלמים שלי גמורים אבל אני אמשוך את ההחלפה עד הטסט.

זה אותו מוח בדיוק שיושב בראש המדינה הזאת והוריד את המהירות מ110 ל100 קמ"ש בכבישים מהירים.

התשתית לקויה אז ניסע לאט יותר.

מצלמה אחת בארץ לא מוקמה במקום מועד לתאונות.

עולם לא ראיתי רכב מאבד שליטה בכביש ישר לגמרי עקב נסיעה במהירות של 120 קמ"ש.

יתרה מכך. נתוני מרחקי הבלימה שרשומים בספרי התיאוריה רחוקים מלהיות נכונים. איכות הצמיגים ומערכות הבלימה

השתנו פלאים מימי כתיבת הנתונים האלה.

כל חוקי התנועה שלנו מבוססים על דברים שהיו לפני 20 שנה.

פשוט נוח יותר לגבות כסף בצורה הזאת.

עריכה:

אני נוסע 110 קמ"ש באופן קבוע בכביש 4 בדרכי לעבודה כל יום. אני כמעט לא נעקף וגם לא עוקף הרבה רכבים בדרך.

מסקנה שאני נוסע פחות או יותר באותה מהירות כמו כולם.

אני נהג רגוע. אני נוסע בקצב התנועה שמסביבי.

נהג איטי כמוך הוא הרבה יותר מסוכן מאלה שעוקפים אותי על 130.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

ה"קמפיין"?

אני חייב לומר שציון הפושע הזה שמאחוריו (ומאחורי מערכת המשפט המעפנה במדינה הזאת) עשרות עבירות תנועה בלוד עם הBMW השחורה שלו, כאשר האחרונה שהוא נתפס בה היא נסיעה ב230 קמ"ש,

ממש לא תורמת להצדקה של ההתמרמרות שלכם על המצלמות החדשות.

אם אתה באמת חושב שהלודאי הזה קורבן של משטרה שאוכפת חוקים לא נכונים, ואתה איכשהו מנסה לומר

"הוא עם אוטו מתאים וכביש מתאים והוא לא עשה משהו מסוכן", "אירופה אירופה אירופה אירופה",

אתה באמת לא מבין איפה אתה נמצא. במדינה הזאת אנשים לא נוסעים 230 קמ"ש. אין סיכוי שבעולם לתרץ כזו מהירות, כשרכבים שמסביבך נוסעים במהירות של מתחת ל150 קמ"ש.

אם פירשתי את הודעתך בצורה לא נכונה אני מתנצל על החפירה.

פורסם

טוב, כנראה שיש פה שני עניינים שונים לחלוטין אבל שקשורים בצורה כלשהי.

1) המשטרה רוצה לשים מצלמות כי נגמרו למדינה הרעיונות למיסים חדשים. המצלמות האלו בעצם יעשו את הכבישים ליותר מסוכנים כי כולם יהיו יותר מרוכזים בהן ובמהירות, ולא בנהיגה נכונה.

2) יש בהמות שלא משנה מה נעשה, ייסעו מהר ויצפצפו על כולנו. אותם אנשים רק עושים שהמשטרה תמצא תירוצים לשים מצלמות.

חייבים להבין שמי שנוסע במהירויות של 260 הוא חוליגן אבל מי שנוסע בחצי מזה הוא לא.

המהירות הממוצעת בכביש החוף היא 35 קמ"ש מעל המהירות המותרת.

זה אומר שהחוק פשוט לא הגיוני כי הוא לא עומד במבחן המציאות.

לפיכך, לשים שם מצלמות שיצלמו ב105 זה אחד הדברים הכי מפגרים שאפשר לעשות.

אני משער שכולנו נסכים שאם המצלמות היו פועלות החל מ135, אף אחד לא היה מתנגד לזה, רק שמהירות של 105 היא לא הגיונית ורק תעשה פקקים ויותר עצבים.

לי יש רכב ישן יחסית עם מנוע פצפון, אבל במהירות של 105 אני עדיין בהילוך רביעי. זה אומר שרכבים חדשים יכולים לשייט במהירויות הרבה יותר גבוהות בלי בעיה, ובצורה אפילו בטיחותית.

והנה אני אכניס תיאוריה שאני פיתחתי (אם מישהו אחר פיתח אותה לפני, אני לא יודע):

אני קורא לזה תיאורית נקודת השבירה של הסמכות.

כשיש גוף שהמטרה שלו היא להיות סמכותי, אחת הצורות להשיג כוח וציות היא להיות עקבי. הגוף הזה יכול להיות ממשלה, מפקד בצבא, בוס, הורה או מורה בבית ספר.

הבעיה היא כשאותו גוף מתחיל לעשות טעויות.

בהתחלה יש הבלגה כי חושבים שיש שיקול מסוים מאחורי זה.

אחר כך כשהוא ממשיך לעשות טעויות ושטויות רציניות יותר, ומבינים שאין חשיבה אמיתית מאחורי הסמכות, מתחילים לפקפק באותה סמכות. ככה זה הולך ונהיה יותר ויותר קיצוני, עד שהסמכות נעלמת לגמרי ולא משנה מה יגידו לנו, נתעלם לגמרי ונזלזל כי כל הכבוד הלך.

זה מה שלדעתי קורה בארץ (וגם פה בפורום) עם המשטרה.

אנחנו כבר לא מאמינים בכוח שלה ובסמכות, ופועלים רק מתוך פחד שלא ידפקו אותנו.

אני לא חושב שאנחנו באמת מאמינים בחוקים, כמו שאני פעם האמנתי.

כיום אני לא נוסע במהירויות גבוהות כי הרכב שלי לא אוהב את זה וכי אני לא רוצה לקבל דוח, ולא כי אני באמת מאמין בחוק.

אין לי טיפת אמון במשטרה כי ראיתי את כמות הפאקים שהיא עושה.

הממשל שלנו הופך לאט לאט ממנהיגות למערכת שתחתיה אנשים פועלים מתוך פחד או חוסר רצון להידפק.

• תוכן חדש...