Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 395
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מתוך האתר המוזכר: "לאחר מסורת ארוכה של עשייה מפוארת..." - נו, באמת. אין הנחתום מעיד על עיסתו, כידוע.

"אסמכתא" אין פירושה שם או כתובת, אלא - ראיה לכך שהדברים הם נכונים. ע"פ אותו הגיון יכול COMMANDER לענות לך שהמומחים שלו הם "מומחים ידועים בענף".

אני מזכיר לך שמגיבים אחרים העירו לך (מאד בעדינות) שמגבלות המהירות הקיימות אינן מעידות על עודף מקצועיות, וגם הסבירו למה.

דני

פורסם
צוקד, אני מסכים איתך. אך בכל זאת מין הראוי לציין שמהירות המותרת בכביש זה או אחר נקבעת ע"י המהנדסים, מומחים לדבר, אשר ראוים מעבר לרכב ספורט ונהג מיומן זה או אחר, אלה כלל הציבור, כולל הטרנטות, כולל הנהגים החדשים, כולל המבוגרים וכו כו.

הלוואי שכך היה!

נראה כאילו שאלו שעוסקים בתכנון כבישים לא מתעסקים בכלל בקטע ההנדסי.

אני לא חושב שיש מישהו שבאמת יושב בארץ ומחשב את הזוויות של הכבישים. זאת אחת הבעיות שיש לנו בארץ.

אפילו בצ'ילה, שהיא נחשבת למדינת עולם שלישי, יש מהנדסים שעושים את זה, וזה אחד ההבדלים הגדולים.

שם, אם אני רואה שלט שאומר 120, אני מוריד את המהירות ל120 כי אני יודע שיש מחשבה ומישהו עשה את החישוב מאחורי זה.

ברור לי גם שאם אני אעבור את המהירות הזאת יכול להיות שאני אעוף מהכביש כי הסיבוב תוכנן למהירות מסוימת.

פה אין תכנון ואתה לא יכול להגיד שהמהנדסים עושים עבודה טובה.

אם מהנדסים היו אחראים על זה, המהירויות היו גבוהות יותר וגם האיכות של הכבישים.

כיום מי שעוסק בכל זה הם עסקנים שלא מבינים באמת בתשתיות, אלא רק עושים דברים משיקולים פוליטיים.

זה כולל את המשטרה וכולל את מע"צ, שעושים עבודה בזיונית במיוחד ברוב הפרויקטים שלהם. כבר ראיתי יותר מדי תאונות שנגרמו פשוט כי התשתית דפוקה.

לזה התכוונתי כשאמרתי שהמדינה מאבדת את הסמכות שלה, כי הממשל עושה כל כך הרבה שטויות שנדמה שהוא ילד קטן שנכנס לאובססיה עם נושא מסוים ולא חשוב ופשוט דובק בו, תוך שהכל קורס מסביב.

פורסם

שמע...באי אחד באמצע אי-שם בא אחד ואמר שלא מתאים לו לנסוע 95 קמ"ש כחוק, מילא כולם נוסעים מהר יותר. אחר אמר לא בא לו לשלם מסים, מילא כולם מעלימים הכנסות והרי רק הפראיערים משלמים. השלישי אמר שלזייף ולקבל דבר במקרה זה בסדר וכי אין ברירה, מילא אי אפשר להיות כאן ברמה סבירה ולרכוש רכב פוזה ממשכורת והרי מילא כולם נוכלים וגנבים. הרביעי אמר - מה רע להזיק לרכוש של אחרים, מילא זה נעשה על ימין ועל שמאל.........

לא נשמע מוכר?

פורסם

אם תעשו גוגל "increasing speed limit" תמצאו כי יש דעות שונות בעניין.

אינני מתיימר להיות מומחה בנושא ואינני יודע אם המחקרים הנדונים הם קבילים.

בארה"ב נעשה נסיון כושל להגביל את מהירות התנועה ל- 55 מייל לשעה. כיום המהירות המותרת עלתה חזרה ל- 75-80 מייל בכבישים המהירים.

פורסם

מי שכיום נוסע על 260, יעשה את זה בכל מקרה.

לגבי רוב האזרחים, אני בספק אם 80% יחצו את ה130 ומעלה, גם אם זה יהיה מותר.

מושרש לרוב האוכלוסייה בראש שהמהירות המותרת היא 90 אבל המהירות המקסימלית שבה אפשר לנסוע היא 120.

גם אם יאפשרו מהירות של 160, אני אסע על 130 כי זו המהירות שהגיוני לנסוע בה עם רכב מודרני בכביש החוף.

ואני מבטיח לך שגם אם יאפשרו את זה, אמא שלי וסביר להניח שהאמהות של רוב הפורום לא ייסעו ביותר מ110.

פורסם
מי שכיום נוסע על 260, יעשה את זה בכל מקרה.

לגבי רוב האזרחים, אני בספק אם 80% יחצו את ה130 ומעלה, גם אם זה יהיה מותר.

מושרש לרוב האוכלוסייה בראש שהמהירות המותרת היא 90 אבל המהירות המקסימלית שבה אפשר לנסוע היא 120.

גם אם יאפשרו מהירות של 160, אני אסע על 130 כי זו המהירות שהגיוני לנסוע בה עם רכב מודרני בכביש החוף.

ואני מבטיח לך שגם אם יאפשרו את זה, אמא שלי וסביר להניח שהאמהות של רוב הפורום לא ייסעו ביותר מ110.

כמה פעמים יצא לך לראות מישהו מתחיל עקיפה או גולש לנתיב השמאלי בשאננות מבלי לשים לב, עד שהוא מקבל הבהוב במראה ושובר את ההגה ימינה כדי להימנע מזה שנוסע 120 להיכנס בו מאחורה?

מה יקרה אם אמא שלי תיסע 90 ותעשה את זה ומישהו עם הפרש מהירות של 70 קמ"ש יגיח מאחוריה, התאונה תימנע? על 160 מערכת בלימה במזדה 3 מאפשרת בלימת חירום בטוחה ב160 קמ"ש כמו ב90?

ועכשיו גם לוקחים בחשבון שבכבישים של 90 כולם נוסעים 120, רוב הסיכויים שאם יאפשרו 160, כל "חובב נהיגה" עם מנוע 2 ליטר יגיע גם ל180 בלי לחשוב יותר מדי.

אתם יכולים כמובן לומר "אם אמא שלך לא מסתדרת בכביש שלא תנהג", אבל בסופו של דבר צריך לאפשר לאוכלוסיות שהן לא "חוד חנית הנהיגה" לנהוג בלי שלידם עוברים מכוניות על 170, מהירות שאף אחד לא רגיל אליה בארץ.

פורסם

נהגים צריכים להיות זהירים בכביש ולא לגלוש בשאננות לנתיבים.

בשביל זה יש מראות ומי שלא מסוגל לכוון אותן נכון ולהביט בהןמקומו לא על הכביש.

לגבי מערכת הבלימה, העקרון שלה הוא זהה גם ב 160 קמ"ש.

בכל מקרה, אף אחד לא דיבר פה על 160. דיברו על רף של 120, בכבישים מתאימים. מהירות שבמילא כולם מגיעים אליה בכבישים המתאימים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

בדיוק מה שאני אומר זה שלכל אחד יש מהירות מקסימלית שהוא מוכן להגיע אליה, בלי קשר לחוקים.

אצלי זה 120-130 וגם אצל רוב האוכלוסייה.

אלו שנוסעים על 160 ימשיכו לנסוע על 160.

אם הייתה קורא טוב מה שכבר כתבתי היית רואה שמה שאני אומר זה שהמהירות תהיה אותה מהירות כמעט כמו עכשיו אבל נהגים נורמטיביים כמונו, שנוסעים רוב הזמן טיפה מעל המהירות המותרת (110-120) פשוט ננהג יותר רגועים כי נדע שהמשטרה לא רודפת אחרינו כל הזמן ושאנחנו עושים הכל לפי החוק.

פורסם
כמה פעמים יצא לך לראות מישהו מתחיל עקיפה או גולש לנתיב השמאלי בשאננות מבלי לשים לב, עד שהוא מקבל הבהוב במראה ושובר את ההגה ימינה כדי להימנע מזה שנוסע 120 להיכנס בו מאחורה?

מה יקרה אם אמא שלי תיסע 90 ותעשה את זה ומישהו עם הפרש מהירות של 70 קמ"ש יגיח מאחוריה, התאונה תימנע? על 160 מערכת בלימה במזדה 3 מאפשרת בלימת חירום בטוחה ב160 קמ"ש כמו ב90?

ועכשיו גם לוקחים בחשבון שבכבישים של 90 כולם נוסעים 120, רוב הסיכויים שאם יאפשרו 160, כל "חובב נהיגה" עם מנוע 2 ליטר יגיע גם ל180 בלי לחשוב יותר מדי.

אתם יכולים כמובן לומר "אם אמא שלך לא מסתדרת בכביש שלא תנהג", אבל בסופו של דבר צריך לאפשר לאוכלוסיות שהן לא "חוד חנית הנהיגה" לנהוג בלי שלידם עוברים מכוניות על 170, מהירות שאף אחד לא רגיל אליה בארץ.

במקרה כזה אתה צריך ללכת לשאול את אמא שלך למה היא גולשת לנתיב השמאלי עד שהיא צריכה ל"שבור את ההגה" ימינה.

פורסם

איל לוין כתב:

כשאתה מגיע לצומת אתה נותן זכות קדימה נכון?(אני מקווה)

בכביש מהיר זכות הקדימה היא לרכב בנתיב השמאלי.

בכל מקרה אף אחד לא טען שצריך להעלות את המהירות המותרת ל160 קמ"ש

כיום רוב ואני מדגיש רוב האנשים נוסעים כ 110-120 קמ"ש

מה שאומר שכולנו "פורעי חוק" .

המסקנה המתבקשת היא שלציבור קשה עד בלתי אפשרי לעמוד בחוק הנ"ל.

הרכבים כיום בנוים מבחינה מכנית לשיוט במהירות של 110-120 קמ"ש.

הכבישים שלנו לא גרועים כמו שאנשים פה מנסים לתאר.

המהירות החוקית צריכה להיות 20 קמ"ש יותר ממה שהיא היום בכבישים מהירים.

בעיר הייתי מוריד ב10 קמ"ש הרבה כבישים .

אם המהירות החוקית תהיה 120 והמצלמות יצלמו מ125 אני מבטיח לך שאף אחד לא ירים קול צעקה.

כי זה חוק שניתן לעמוד בו בקלות.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

בכביש מהיר, או סתם כביש בינעירוני עם מספר נתיבים, מי שצריך לתת זכות קדימה זה מי שעובר נתיב!

הנתיב השמאלי נועד לעקיפה בלבד. אם אני זוכר נכון אם יש שלושה נתיבים לרכב פרטי מותר לנסוע שלא בנתיב הימני ביותר, אבל לרכב כבד, ממשקל מסוים ואילך, מותר לנסוע רק בשניים הימניים ביותר (איזה יופי, לא השתמשתי בביטוי ימני קיצוני)

כך שאם אתה עובר לנתיב השמאלי (לצורך עקיפה) תן זכות קדימה למי שנמצא בנתיב השמאלי (וכרגע עוקף אותך) ולאחר שנכנסת לנתיב השמאלי וסיימת את העקיפה, תן זכות קדימה למי שנמצא בנתיב הימני (כי סיימת את העקיפה, לשם אתה חוזר)

איך נותנים זכות קדימה במעבר מנתיב לנתיב?

אל הנתיב השמאלי כאמור מחכים שהנתיב יתפנה, ומאיצים בעת המעבר לנתיב ובכניסה אליו.

כשחוזרים לנתיב הימני צריך לוודא שרואים את הרכב שעוברים דרך המראה ודרך החלון האחורי של הרכב (במידת האפשר) וגם כן מאיצים, או לא מפחיתים את המהירות במעבר מנתיב לנתיב.

מתי כן יש להאט במעבר מנתיב לנתיב?

כשרוצים למשל לצאת מדרך מהירה ונתיב היציאה עמוס, אין ברירה אלא להאט ולהשתלב כשפנוי / כשאפשר (ז"א שהנהג החביב שמימינך ראה שאתה מאותת ומנסה להשתלב ומאפשר לך לעשות זאת)

האמור נכתב מטעמי נוחות בלשון זכר, ומתייחס בעיקר לנשים ולגברים, בכל גיל!

פורסם

אלי, אתה טועה. כל רכב חייב לנסוע בנתיב הימני ביותר, אלא אם הוא עוקף. לרכב מסחרי (מעל 3.5 טון) יש מגבלות על עקיפה, בכביש תלת נתיבי אסור לרכב כזה לנסוע בנתיב השמאלי ביותר.

אאל"ט אתה זה שהזכיר אוטובאהנים בגרניה והיה כאן מי שהשווה אותם לכביש 6. מתוך נסיון מצומצם של כמה אלפי קילומטרים באוטובאהנים גרמניים, שויצריים ואוסטריים וכבישים מהירים בהולנד ואיטליה אני חייב לציין שההבדל העיקרי בינם לבין כבישי ישראל אינו הנדסי (אם כי יש גם הבדלים הנדסיים, בעיקר בהשואה לכבישים הישנים בארץ), אלא התנהגות הנהגים. להזכיר - העבירות החמורות ביותר באוטובאהן הן אי שמירת מרחק, נסיעה שלא לצורך בנתיב שאינו הימני ביותר ועקיפה מימין, ולא תמצא מי שאינו מציית לכללים אלה גם כאשר המשטרה אינה מפגינה נוכחות.

מבחינת מבנה צריך להזכיר שהשוליים בכבישים אלה חסרים בקטעים רבים, אך גם כאשר הם קיימים הם נחשבים לנתיבי חירום ואף אחד לא יעז לנסוע עליהם, אלא אם יש תמרור המתיר זאת (במסגרת בקרת הכבישים האלקטרונית יש תמרורים מתחלפים המתירים נסיעה בשוליים בשעות עומס), ובמצב כזה יש גם נוהל ברור של יצירת מעבר לרכב חירום בין שני טורי הרכב השמאליים ביותר בכביש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נכון, מותר לנסוע לא בנתיב הימני ביותר רק כשהוא לא פנוי (במקרה כזה אפשר להמשיך לא בנתיב הימני ביותר ברצף, ומן הסתם לא לחזור לנתיב הימני אחרי כל רכב, אלא להמשיך את ה"עקיפה" ברציפות)

נדמה לי שיש הגבלה ממשקל מסוים (של הרכב) לשני הנתיבים הימניים ביותר בלבד, למעט אוטובוס.

• תוכן חדש...