Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו, מישהו מכם ביקש פעם טרמפ מנהג מונית? לא. נכון? למה?

כי זו העבודה שלו, לקחת אנשים ממקום למקום תמורת תשלום.

בחייאת, כמה עולה לך הדלק ל2.5 ק"מ. מה אתה עושה עלי קופה?

מה התשובה?

התשובה הפשוטה, הוא השקיע, קנה או שכר מונית, רישיון מונית, זו פרנסתו וזכותו המלאה לדרוש תשלום עם רווח על שירות שהוא

נותן.

אותו דבר עם סורקי תקלות. הם עולים עשרות אלפי שקלים, ובפרט למי שמשקיע בכמה סוגים. להגיד לו תבדוק לי שניה את הרכב זה לוקח לך כלום זמן, זה עוול.

אה, גם בעל הסורק צריך לזכור את זה. זה שלא נעים מחברים, זו סוגיה נפרדת.

כמו שלמבינים שלא מקשים טרמפ מנהג מונית, כך על שירות במכשור וציוד יקר, צריך לשלם. מי מחלק מעטפות עם 100 ש"ח בפנים? אני בא לקבל. זה אותו הדבר וצריך להסביר להם את זה.

ב. בקשר למה שכתב sperial, מי שמז**ן ודוחף צינור, וחושב שעשה קופה על הלקוח, שלא ביושר, זה חוזר אליו בבומרנג ואנשים עוזבים אותו.

תתנהג ביושר, אנשים יאהבו את האמינות ויחזרו אליך.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
  • תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעבר לעובדה שאני לא כופר בשום צורה ואופן בזכותו של בעל מוסך לגבות כסף עבור אבחון אני לא מסכים עם מה שכתבת.

כל בעל מקצוע, בין אם מונית, רופא או בעל מוסך משקיע השקעה וגובה תמורה מלקוחות זה ברור. אבל כמו שבעל מוסך לא גובה ממך שעות מברג, שעות ליפט או שעות קומפרסור אל מבקש ממך תשלום כולל שמגלם בתוכו את הכלים האלה, לא ברור לי למה הם צריכים לגבות תשלום נפרד עבור האבחון הממוחשב.

האמת שיש לי השערה די טובה מאיפה זה הגיע. זה הגיע ממשווקי המחשבים. בתחילת הדרך, כשדיאגנוזה ממוחשבת היתה בחיתולים, היה צורך לשווק לבעלי המוסכים מכשיר יקר שלא היה ברור לאף אחד מהצדדים המעורבים מה תהיה תועלתו האמיתית ומחירו היה גבוה מאוד יחסית לתועלת המועטה שהוא סיפק בזמנו. כדי לרכך את הגלולה בנו אנשי השווק את הסיפור גלגול עלות המכשיר היקר על ידי גבית תשלום עבור בדיקה.

אני מניח שעם הזמן, ירידת מחיר המחשבים ועליה בנפיצות שלהם אצל מוסכים נראה שמחיר הבדיקה יתפוגג לו.

אם תסתכלו סביבכם תגלו שהשיטה הזו עובדת מצוין בהרבה תחומים בהם צריך להכניס מוצר יקר וחדשני.

פורסם

אז הם צריכים לעשות את זה בחינם?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמובן שלא, זכותם לגבות כסף על כל דבר לגיטימי שהם יכולים.

אני טוען שזה יעלם עם ירידת מחירי הסורקים ועלית התפוצה שלהם.

אגב, דוגמא נחמדה שנזכרתי בה כרגע, לפני לא הרבה שנים במקביל לחדירת המחשבים לחיי היום יום שלנו גבו אגרת מחשב בכל מיני משרדים למיניהם בדיוק לצורך הזה, גלגול העלות העצומה של החדרת מערכת מחשוב אל הלקוחות. עם הזמן כשהעלות גולמה נעלמו אותם אגרות. זה מקביל בדיוק לסיפור הסורקים (או כל טכנולוגיה חדשנית ויקרה אחרת).

פורסם

AMIGER,

כאשר לקוח מבקש רק בדיקה אז כמובן שזכותו של המוסך לדרוש תשלום על השירות,כפי שרשמו מעלי:ידע,מקצועיות זמן ועלות הציוד מגולם בעלות הבדיקה.

מניסיוני,כאשר בנוסף מתבצע תיקון אז בד"כ לא מחייבים על הבדיקה בנפרד והיא מגולמת בתוך המחיר כפי שרשמת שלא מקבלים פירוט חיוב על בלאי כלי עבודה,הסמכות וקורסים או כל הוצאה נלווית אחרת.

לברזילי - איני מכיר את הסביבה בה אתה פועל אבל אולי יצירת שם של אדם הגון ושמירה על יחסים טובים ועזרה למוסכים באזורך יכולה בסופו של דבר לגרום לכך שהם בתורם ימליצו עליך ללקוחות אחרים ושם של עסק הגון הוא יקר מציאות בימנו.ושוב,איך זה עובד בבאר שבע אני לא יודע.

אין ספק שהתחושה הראשונית היא שניצלו אותך וגם גרמו לך להיראות כיקרן ושבעל המוסך תפס עליך "טרמפ" אבל בטווח הארוך אולי גישתך מביאה לתמורה גדולה יותר.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

בכל יום אני מבצע מינימום 3 בדיקות מחשב למוסכניקים בחינם ועושה זאת עם כל הלב ואפילו עם תחושה טובה , תמיד כדאי לשמור על מערכת יחסים טובה איתם , למרות שלא נזקקתי להם עד היום.

פתחתי את השרשור רק בגלל התחושה הזו שלקוח בא אלי לאבחון ראה כי יקרה הבדיקה הלך למישהו אחר שילם לו ולבסוף אני בצעתי את העבודה והוא הלקוח שם אותי ברשימה של "הייקרנים" , יתכן גם שלא ישוב אלי כי בטח עשה עלי X גדול.

אני יודע שיש מוסכניקים שבאים אלי לאבחון בחינם והם גובים מהלקוח שלהם כסף זה כלל לא מעניין אותי כי זו זכותם המלאה וזה גם הגיוני.

קיים מוסך סמוך אלי שבפרסום שלו כותב "בדיקת מחשב בחינם" והוא עושה זאת עם המחשבים שלי.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

חשבת אולי לבצע "יישור קו" ולבצע בדיקת מחירים בסביבה,

ולפי הקולגות שלך לבנות לך מחירון חדש שימשוך אליך לקוחות חדשים

וגם כאלו מזדמנים וכך לבנות לך קהל לקוחות חדש?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כשבא אלי לקוח לייצר מוצר חדש, לרוב הוא רוצה דוגמאות.

לייצר דוגמאות לוקח זמן וחומרים, ואז אני מבאיר לו שבמידה והא ייצר אצלי את המוצר אני לא מחייב אותו עבור הדוגמאות, ובמידה ולא ייצר אצלי אני מחייב אותו בעבורן.

אותו כנ"ל בדיוק בסריקות ממוחשבות.

אם הלקוח מתקן את התקלה אצל המאבחן, במידה וזה לא המקצוע הבילעדי שלו, מקובל לזכות את מחיר האיבחון.

וכך יוצאים כולם מרוצים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בכל יום אני מבצע מינימום 3 בדיקות מחשב למוסכניקים בחינם ועושה זאת עם כל הלב ואפילו עם תחושה טובה , תמיד כדאי לשמור על מערכת יחסים טובה איתם , למרות שלא נזקקתי להם עד היום.

פתחתי את השרשור רק בגלל התחושה הזו שלקוח בא אלי לאבחון ראה כי יקרה הבדיקה הלך למישהו אחר שילם לו ולבסוף אני בצעתי את העבודה והוא הלקוח שם אותי ברשימה של "הייקרנים" , יתכן גם שלא ישוב אלי כי בטח עשה עלי X גדול.

אני יודע שיש מוסכניקים שבאים אלי לאבחון בחינם והם גובים מהלקוח שלהם כסף זה כלל לא מעניין אותי כי זו זכותם המלאה וזה גם הגיוני.

קיים מוסך סמוך אלי שבפרסום שלו כותב "בדיקת מחשב בחינם" והוא עושה זאת עם המחשבים שלי.

אם אתה עושה זה מהכיף שלך אז למה הרגשת פרייר? המוסך ניצל את שירותי החינם שלך כמו שהוא בטח עשה כבר מספר פעמים.

כמו שאני רואה את זה, בנתיים, לפי דבריך, הגלגל עוד לא הסתובב לו.

אני מכיר מוסכים/מעבדות לרכב, שיש להם ציוד אבחון מגוון ואיזור תעשייה שלם נעזר בשירותיו של אותו המוסך וכל זה בתשלום (לא מלא) אבל עדיין שומעים רק מילים טובות על אותו מוסך.

• ספונסר פורום
פורסם

אני כבר שנים שלא נוהג לחייב עבור בדיקת מחשב ואיפוס תקלות

ללא קשר אם הרכב מטפל אצלי או סתם קרציה שמנצל את המוסך .

זה חסם כניסה למוסך שאני החלטתי להסיר אותו בפני הלקוח

ועם הזמן ראיתי שזה משפר את השרות והתדמית של המוסך

ומימלא גם מביא פרנסה בסופו של דבר .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

ואללה דוד

אתה משקיע בציוד יקר

בא מוסך פלוני מתחבר אצלך לרכב של הלקוח שלו ומקבל אבחון חינם ועושה קופה

מתי אתה פותח סניף ליד המוסך שלי?

פורסם

עדיף מה שעשית דוד ולא לסרב ואחר כך להימנע מלראות את השכן הזה, שזו הרגשה גרועה באמת.

You win some, you lose some

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

פורסם

הרגשת הפרייר היא שנתתי ללקוח לא לחזור אלי יותר כי אני בשבילו "ייקרן". על שאר "הביקורים" של המוסכניקים אצלי לאבחון , אני עושה זאת בבאהבה גדולה כי גם אני לומד מזה, דרך הגב המוסכניקים באים אלי גם לכוון שפור , הם באים עם מפתחות בייד ומודדים שפור על המכשיר ומכוונים אצלי במכון , כך גם הם משתמשים במכשיר למדידת כוח הבלימה (דינמומטר) לפני שניגשים לטסט יש כאלה בודקים רמת גזי-פליטה והכל ללא חיוב........ אומרים : שלח את לחמך על פני המיים..........

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

רון - ההבדל הוא שהבדיקות אצלך בחינם ללקוח הפרטי וכאן בעצם הלקוח לא יחזור ל-"יקרן" כי הרי המוסך השני "ביצע" עבודה מעולה במחיר מעולה.

barzelay

במקום שינצלו אותך (כן, זה נקרא ניצול), לא כדאי להוזיל מחיר?

הרי בסופו של יום איבדת לקוח, ביצעת את העבודה ולא קיבלת תשלום

פשוט חבל לי בתור לקוח לאבד אנשים מקצועיים כמוך

פורסם
הרגשת הפרייר היא שנתתי ללקוח לא לחזור אלי יותר כי אני בשבילו "ייקרן". על שאר "הביקורים" של המוסכניקים אצלי לאבחון , אני עושה זאת בבאהבה גדולה כי גם אני לומד מזה, דרך הגב המוסכניקים באים אלי גם לכוון שפור , הם באים עם מפתחות בייד ומודדים שפור על המכשיר ומכוונים אצלי במכון , כך גם הם משתמשים במכשיר למדידת כוח הבלימה (דינמומטר) לפני שניגשים לטסט יש כאלה בודקים רמת גזי-פליטה והכל ללא חיוב........ אומרים : שלח את לחמך על פני המיים..........

לא יודע, זה נשמע לי עקום לגמרי...הרי זה לא שאתה עושה טובה לחברים או מכרים וחוסך להם איזה ג'ובה, אתה "עושה טובה" לבעלי עסק שמתפרסנים מהשירות חינם שאתה נותן מבלי שאתה רואה שקל, ההפך אתה אפילו מפסיד, כי לציוד מדידה ואבחון יש בלאי ופחת שנגרם עקב השימוש.

זה בטוח לא "שלח לחמך..." אלא משהו אחר שאין לי כרגע הגדרה טובה בשבילו.

האמת שגם את בעלי המוסכים סביבך אני לא מבין, אני זוכר את המבוכה ואי הנעימות שהרגשתי שהייתי נאלץ לקפוץ למוסך הסמוך רק בשביל להשאיל כלי כזה או אחר או להשתמש במכבש כוון שכלי של המוסך התקלקל.

בטוח שלא הייתה לי החוצפה והתעוזה להגיע תדיר לבית עסק אחר ולהשתמש על בסיס קבוע בציוד יקר אשר ברשותו כאילו היה שלי וזאת ועוד, בלי להציע תמורה.

לגבי המחיר שאתה לוקח לאבחון, זה זול מאוד ואם לקוח לא מעונין אז אל תרגיש פרייר רק כי הוא הולך לפרייר אחר שמוכן לחבר ציוד יקר שהוא רכש ברבה כסף בשביל 100 ש"ח.

• תוכן חדש...