Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היחיד שיצא פראייר פה זה הבחור שבא לאבחון. היום כבר אפשר לקנות מתאם OBD בלוטות' ב-15 דולר, שמתחבר לסמארטפון/לפטופ.

תוכל לפרט?

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מזמן נדלקה לי נורת צ'ק אנג'ין בלאון, פרט לנורה הדולקת לא היה שום שינוי בהתנהגות הרכב.

בהזדמנות הראשונה קפצתי לרון, בדיקה זריזה גלתה "תקלה בממיר הקטליני", בעיה דיי שגרתית ואופיינית לרכב בן 10.

התקלה אופסה ומאז לא חזרה.

לא נלקח ממני שקל אחד, והעניין לקח 2-3 דקות.

גם כשהייתי מטפל בשאפט עם הקליאו עבודות קטנות היו נעשות ללא תשלום.

חשוב לציין שגם בשאפט וגם אצל רון השארתי סכומי כסף בלתי מבוטלים בטיפולים וכו'.

מצד שני, אולי בבדיקה חינם תרוויח לקוח, נקודה למחשבה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
תוכל לפרט?

זה המכשיר:

http://www.ebay.com/itm/Bluetooth-Car-V1-4-ELM327-OBDII-OBD2-Diagnostic-Scanner-/150669624366?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23149c042e#ht_3996wt_934

במקביל אתה מתקין על הסמארטפון שלך את TORQUE אם זה אנדרואיד, ו-REV אם זה אייפון.

*אם מדובר באייפון אז צריך לפרוץ אותו קודם, לקנות ( 5 יורו :( ) תוכנה מסידיה שנקראת ROQYBT ולהוריד חינם את התוספת שלה ROQYOBD, ורק אז האפליקציה REV תוכל לתקשר עם המתאם.

Stay Dirty

פורסם
אקסודוס, יש הבדל בין לקוח קבוע לבין לקוח מזדמן.

נכון, בגלל זה ציינתי שהשארתי בשתי המקומות לא מעט מרשרשים.

אף אחד לא נולד לקוח קבוע, אבל אולי בעזרת הבדיקה הקטנה הזאת הלקוח המזדמן היה הופך קבוע.

בפועל, בעל המוסך יצא קרח מכל הצדדים, גם הפסיד לקוח וגם ערך את הבדיקה בחינם (מטוב ליבו).

פורסם

אני לא חושב שיצא קירח.

יש דברים שלוקחים זמן ואחד הדברים האלה זה ללמוד להעריך את המקצועיות והיושרה של נותן השירות.

אישית מעדיף את הלקוחות שמוכנים לשלם בשביל מוצר ושירות טובים ומוכן לוותר על לקוחות נודניקים שמוציאים את הנשמה ושחושבים שאם הם משלמים הם קנו לא רק את השירות אלא גם את נותן השירות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נכון, אבל לא לגמרי.

כבעל חנות לשעבר אני מכיר טוב מאוד את כל סוגי הלקוחות, במיוחד את הנודניקים שמוצאים לך את הנשמה, מתווכחים על מחיר ובסוף לא קונים כלום.

אבל במקרה הספציפי שלנו פרט לקולגה אף אחד לא יעריך את מקצועיותו של ידידנו.

בעל הרכב הרי אפילו לא יודע שהוא בעצם טיפל לו בבעיה, הוא יצא בהרגשה שbarzelay סתם יקרן וכי טוב עשה שהלך לשכן שלו שטיפל לו בבעיה ב50 שקל פחות.

פורסם

EXODUS קלע בול בתחושה שהייתה לי , הלקוח אמר לעצמו דוד יקרן ...מוסך אחר עשה זאת ב-50 ש"ח פחות.

חברים לי יש מכון בדיקות רכב וכמעט אנני זקוק לערת מוסכים , המחלקה לאיבחון פתוחה לכל המוסכנקים ובחינם אלא שהפעם הסנריו היה שונה כלומר בצעתי עבודה ומוסכניק אחר תלש את הקופון.

לגבי מחיר הבדיקה עם סורק : אני משקיע כסף רב בעדכונים ובשירות וזה עולה כסף.

ויקטור מ-KVO מאוד כועס שאני עוזר למוסכניקים בבדיקות עם הסורקים שיש לי , וויקטור אומר לי בצדק: "בגללך אני לא מוכר סורקים".

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

לצערי אקסודוס צודק,אך מצד שני אותו קולוגה לא בטוח שידע שאותו בחור ביקר גם אצל ברזילי ואם כן, בהחלט היה צריך לתת חלק מהתשלום.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עכשיו נשאלת השאלה מה עושים על מנת שהמקרה לא יחזור על עצמו?

מורידים את עלות הבדיקה ל100 ש"ח או מקיימים דיבור צפוף עם הקולגות ומסבירים להם שככה לא בונים חומה?

אישית אני בעד האופציה השניה.

פורסם

הלקוח אולי לא יודע כרגע אבל זו שאלה של זמן עד שהוא יגיע עם תקלה קצת יותר מורכבת ויבין עם מי הוא עובד. אני רק מקווה שהקולגה יהיה מספיק הוגן כדי להפנות אותו אליך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני גם בעד האופציה השניה,אולי ברזילי יותר יקר,אך גם היה נותן מענה במקום. דברים טובים עולים כסף,ככה זה בחיים.

אתה בחור טוב וישר ברזילי,אך חבל לי שאתה לא מקבל על זה קרדיט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני רק מקווה שהקולגה יהיה מספיק הוגן כדי להפנות אותו אליך.

אופטימי. :roll:

פורסם

דוגמא קטנה שלי מצד הלקוח.

בשעתו היה לי סובארו אימפרזה, טיפלתי במוסך מסויים באיזור חיפה. באחד הימים חסר לי נוזל הידראולי להגה. המוסך ביצע תיקון כלשהו שעלה כ-1,500 ש"ח. כעבור שבוע הרמתי מכסה מנוע ומצאתי כי הוא מוצף בשמן הידראולי. פניתי לאותו מוסך והתשובה היתה: צריך להחליף משאבת הגה, עניין של 700 ש"ח, לא דחוף? מה זהיה מוזר לי הוא שמיכל נוזל ההיגוי היה מלא.

פניתי למוסך אחר, מרשת "ד"ר סובארו", שמעולם לא ביקרתי בו (אבל אבי היה לקוח שלו כשנתיים). הבוחן הסתכל על הרכב, עלי, התיז איזה ספריי, ניגב ושלח אותי לדרכי. ללא תשלום.

המוסך הרויח לקוח - אבא שלי מטפל אצלו במכוניות כבר למעלה מ-15 שנה, וגם אני לסרוגין כאשר יש לי מכוניות מדגמים שבהם הוא מטפל. השקעה של 2 דקות (ולהוסיף - התנהגות הגונה גם בהמשך) הביאה לו נאמנות של שני לקוחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה המכשיר:

http://www.ebay.com/itm/Bluetooth-Car-V1-4-ELM327-OBDII-OBD2-Diagnostic-Scanner-/150669624366?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23149c042e#ht_3996wt_934

במקביל אתה מתקין על הסמארטפון שלך את TORQUE אם זה אנדרואיד, ו-REV אם זה אייפון.

*אם מדובר באייפון אז צריך לפרוץ אותו קודם, לקנות ( 5 יורו :( ) תוכנה מסידיה שנקראת ROQYBT ולהוריד חינם את התוספת שלה ROQYOBD, ורק אז האפליקציה REV תוכל לתקשר עם המתאם.

אסף, אני יודע שאתה רוצה לעזור אבל זה לא בהכרח אותו דבר. הקודים של OBD2 הם רק מיעוט מקודי התקלה הספציפים לכל יצרן.

שים לב מה דויד רשם:

"אמר והרים בידו סורק "קרמן מיני" וביקש ממני לראות מדוע הסורק לא מתקשר עם מחשב הרכב , אמרתי לו שלרכב הזה צריך סורק טק-2"

בעל מוסך שקונה את הסורקים היעודים לכל יצרן משקיע סכומים ממש גדולים.

כמובן שעצתך טובה, אבל היא רלבנטית רק לחלק מהבעיות.

ולדויד, כל הכבוד.

יהודה

• תוכן חדש...