Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אני מברך אותך על ההתנהלות שלך.

חוץ מזה ,אני חושב שאם המוסך השכן בא אליך לפתור בעיה, שזו הסיבה שהלקוח בא לתקן (רק השימוש הספציפי הזה ללא עבודה נוספת),מן הראוי שהוא יפנה את הלקוח למוסך שלך, מכיוון שמדובר ב"כל העבודה". לעניות דעתי,זו לא בעיה שלך, כמו שזו בעיה מוסרית של שכנך.(כמובן שאם הוא בא באקראיות ולא הופך לעקביות, זה סיפור אחר לחלוטין).

תמשיך להיות אדיב ומקצועי ותיווכח שלרוב זה מה שהלקוחות מחפשים ,גם אם זה עולה להם "קצת" יותר.:wink:

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אופציה 1

הדפס מכתב ובו אתה מסביר כי עקב שינוי עלויות כאלה ואחרות כל כניסה לבית העסק עם רכב תחויב בפתיחת כרטיס וחיוב מינמלי של.... והפץ אותו אל המוסכים בסביבה

אופציה 2

מנהל עבודה או פקידה המהווים סוג של חוצץ אל כל ה"שנוררים" פתיחת כרטים וחיוב של כל בתי העסק וכמובן הוצאת חשבונית לגביה

אופציה 3

המשך בדרכך הקודמת ,יתכן כי ישנן בעיות אשר אנו הקוראים אינם מודעים אליהן ,וזהו סוג של "מס" והכתיבה היא סוג של

הוצאת קיטור

אופציה 4 הצע חלק מהסורקים שלך למכירה ושדרג את שלך את הטק 2 לgm mdi את הקרמן לgscan או mt2500 של סאן לסולוס

רק אתה יודע מה ניתן ומה לא

פורסם
תמשיך להיות אדיב ומקצועי ותיווכח שלרוב זה מה שהלקוחות מחפשים ,גם אם זה עולה להם "קצת" יותר.

הבעיה היא שהלקוח חושב barzelay סתם יקרן - הרי הוא תיקן את התקלה בזול, הרי הוא לא יודע מי כאן האדם המקצועי וזה לא מעניין אותו מי תיקן - מה שחשוב לו זה שהתקלה תוקנה ובזול.

לכן, אותו לקוח לא יחזור אלא ימשיך ללכת לאותו מוסך שכן - ואותו מוסך שכן ימשיך להגיע ולנצל את barzelay .

מה שנקרא - "מעגל קסמים"

פורסם

קראתי והתרשמתי, בתור בן אדם אתה אחלה בחלה כן ירבו

אבל מהצד השני, בתור לקוח, ממש לא מעניין אותי כמה השקעת על המוסך ומה קנית מה עשית ובלה בלה בלה

מעניין אותי רק שיצאתי בזול

בדרך כלל מוסכים שעושים "עבודות קטנות " בחינם זה רק ליחסי ציבור

אתה נכנס למוסך מתקנים לך, לא עולה כסף ואתה אומר וואלה מצאתי מוסך מהסרטים

אבל אתה ה50 -100 ש"ח שלא חייבתם אתם לא שוכחים לדחוף בחשבון בפעם השנייה שהלקוח בא אליכם

אז אתם לא הפסדתם, הלקוח לא מרגיש שדפקו אותו וכולם מרוצים.

בחברה שלנו היינו עובדים עם מוסך ידוע בחיפה וכשהיינו באים אליו עם המכוניות הפרטיות שלנו הוא היה עושה טיפולים ותיקונים בחינם או בסכום מצחיק והיה אומר שזה רק בגלל שהוא אוהב את הבוס שלי

אבל בגלל שאני מנהל רישום מתי שאוטו של החברה מטופל אצלו ומה עשו, גיליתי שאת הכסף שהוא לא לוקח לנו על הפרטיות הוא דוחף לבוס שלי על מכוניות החברה

אמרתי לבעל המוסך שאני יודע מה הוא עושה ואחרי שבוע הוא הודיע לבוס שלי שהוא לא מטפל יותר בסוג המכוניות שהחברה שלנו מחזיקה

פורסם
בכל יום אני מבצע מינימום 3 בדיקות מחשב למוסכניקים בחינם ועושה זאת עם כל הלב ואפילו עם תחושה טובה , תמיד כדאי לשמור על מערכת יחסים טובה איתם , למרות שלא נזקקתי להם עד היום.

פתחתי את השרשור רק בגלל התחושה הזו שלקוח בא אלי לאבחון ראה כי יקרה הבדיקה הלך למישהו אחר שילם לו ולבסוף אני בצעתי את העבודה והוא הלקוח שם אותי ברשימה של "הייקרנים" , יתכן גם שלא ישוב אלי כי בטח עשה עלי X גדול.

אני יודע שיש מוסכניקים שבאים אלי לאבחון בחינם והם גובים מהלקוח שלהם כסף זה כלל לא מעניין אותי כי זו זכותם המלאה וזה גם הגיוני.

קיים מוסך סמוך אלי שבפרסום שלו כותב "בדיקת מחשב בחינם" והוא עושה זאת עם המחשבים שלי.

אהרון את דוד ?

פורסם
קודם כל אני מברך אותך על ההתנהלות שלך.

חוץ מזה ,אני חושב שאם המוסך השכן בא אליך לפתור בעיה, שזו הסיבה שהלקוח בא לתקן (רק השימוש הספציפי הזה ללא עבודה נוספת),מן הראוי שהוא יפנה את הלקוח למוסך שלך, מכיוון שמדובר ב"כל העבודה". לעניות דעתי,זו לא בעיה שלך, כמו שזו בעיה מוסרית של שכנך.(כמובן שאם הוא בא באקראיות ולא הופך לעקביות, זה סיפור אחר לחלוטין).

תמשיך להיות אדיב ומקצועי ותיווכח שלרוב זה מה שהלקוחות מחפשים ,גם אם זה עולה להם "קצת" יותר.:wink:

כל המוסכים באים לדוד, הוא מקבל את כולם חינם עם חיוך ובשמחה.

דוד אני יודע שאתה מסודר ברוך השם, אבל חלק מהמוסכים בעיר לוקחים את פעולך כמובן מעליו, ולא כאלה משהו שצריך להעריך.

פורסם
לא יודע, זה נשמע לי עקום לגמרי...הרי זה לא שאתה עושה טובה לחברים או מכרים וחוסך להם איזה ג'ובה, אתה "עושה טובה" לבעלי עסק שמתפרסנים מהשירות חינם שאתה נותן מבלי שאתה רואה שקל, ההפך אתה אפילו מפסיד, כי לציוד מדידה ואבחון יש בלאי ופחת שנגרם עקב השימוש.

זה בטוח לא "שלח לחמך..." אלא משהו אחר שאין לי כרגע הגדרה טובה בשבילו.

האמת שגם את בעלי המוסכים סביבך אני לא מבין, אני זוכר את המבוכה ואי הנעימות שהרגשתי שהייתי נאלץ לקפוץ למוסך הסמוך רק בשביל להשאיל כלי כזה או אחר או להשתמש במכבש כוון שכלי של המוסך התקלקל.

בטוח שלא הייתה לי החוצפה והתעוזה להגיע תדיר לבית עסק אחר ולהשתמש על בסיס קבוע בציוד יקר אשר ברשותו כאילו היה שלי וזאת ועוד, בלי להציע תמורה.

לגבי המחיר שאתה לוקח לאבחון, זה זול מאוד ואם לקוח לא מעונין אז אל תרגיש פרייר רק כי הוא הולך לפרייר אחר שמוכן לחבר ציוד יקר שהוא רכש ברבה כסף בשביל 100 ש"ח.

דבר אחד בטוח שהפסדתי את הלקוח (וגם את חבריו וסביבתו הקרובה).

דניאל , אלי מגיעים למכון עם מפתחות ביד (כלים) עולים על פלטות השפור ומכוונים היישר וללא אמירת המילה שלום הם מרגישים נוח וזהו סימן טוב , אני כבר רגיל לזו הדרך וגם כלל לא מזיז לי , כלומר נותן להם להרגיש בבית , המקרה שכתבתי עליו הוא מעין דילמה כי...אני הפסדתי לקוח , בצעתי את העבודה, האחר קיבל כסף וגם זכה בלקוח חדש.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
אופציה 1

הדפס מכתב ובו אתה מסביר כי עקב שינוי עלויות כאלה ואחרות כל כניסה לבית העסק עם רכב תחויב בפתיחת כרטיס וחיוב מינמלי של.... והפץ אותו אל המוסכים בסביבה

אופציה 2

מנהל עבודה או פקידה המהווים סוג של חוצץ אל כל ה"שנוררים" פתיחת כרטים וחיוב של כל בתי העסק וכמובן הוצאת חשבונית לגביה

אופציה 3

המשך בדרכך הקודמת ,יתכן כי ישנן בעיות אשר אנו הקוראים אינם מודעים אליהן ,וזהו סוג של "מס" והכתיבה היא סוג של

הוצאת קיטור

אופציה 4 הצע חלק מהסורקים שלך למכירה ושדרג את שלך את הטק 2 לgm mdi את הקרמן לgscan או mt2500 של סאן לסולוס

רק אתה יודע מה ניתן ומה לא

רעיון טוב אך לא ישים...מדוע ?.... כי הרוב עדיין לא יודע להשתמש עם סורק.

יש מוסכניק שקנה סורק SUN עם כל המחברים , כאשר יש לו בעייה הוא שולח את הנהג עם הרכב כאשר הסורק שלו כבר מחובר לשקע האיבחון ומבקש שאנוכי אבדוק את התקלה או לבצע איפוס בסיסי, הרבה פעמים מגיעים אלי עם מנוע דיזל מזייף כי החליפו מזרקים ומבקשים שאנוכי אבצע את האדאפטסאן , הוא מגיע עם נייר ובו רשומים המספרים והאותיות של כל מזרק ומזרק לפי סדר ההרכבה. קשה לי לומר "סליחה זה היום אין לי זמן" ממש לא נעים לי , אני עוזב את העבודה שלי ומטפל ברכבו.

פורסם

זה עושה לי רע כאשר לקוח יוצא מהמכון עם תחושה "שפה רוצים לרוקן לו את הכיסים"

.

הגישה שאחד הולך שניים אחרים באים , היא גישה מוטעת...לדעתי.

פורסם

אז מה תעשה? אתה לא יכול להתחרות במתחרים שלך כאשר ההשקעה שלהם בציוד היא אפסית, כי הרי הם מסנג'רים את הציוד שלך. מבחינתם גם חמישים שקל זה יהיה בסדר לקחת כי הם יבוא אליך לבדיקת תקלות.

יש לי שאלה אליך, אם אתה מתהל כמו בית תמחוי בדלפק אחד ובדלפק אחר לוקח כסף על אותו שירות, בא משהו ומסרב לשלם על השירות שלך כי זה יקר לו אז איך אתה מצליח להיות מודאג שמה יחשוב אותו סרבן כי אתה יקרן או שאתה יוצא פרייר כלפי לקוח דלפק התמחוי?

עכשיו הצעה, אם אתה מסודר מבחינת בדיקות קנייה, תציע שירותי בדיקת סורק ואבחון ראשוני בחינם.

• ספונסר פורום
פורסם

אני מכיר את התופעה .

אני יודע כל יום כמה רכבים של קבוצת VAG נמצאים במוסכים בסביבה שלי

כי כולם מתקשרים אליי לשאול אותי שאלות כאלו ואחרות בעיניין ולא פעם גם

באים אליי כמו אליך לסרוק /למחוק תקלה או לקבל מושג לתקלה שיש להם .

אני נותן עזרה על בסיס מקום פנוי ,כלומר אם יש זמן בבקשה

ואם יש לחץ אז קודם כל הלקוחות של המוסך ואחר כך אני מוכן לעזור .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
כאשר יש לו בעייה הוא שולח את הנהג עם הרכב כאשר הסורק שלו כבר מחובר לשקע האיבחון ומבקש שאנוכי אבדוק את התקלה או לבצע איפוס בסיסי

זה נשמע לי בסדר גמור, כך הלקוח יודע מי מקצועי ומי לא, ובפעם הבאה כנראה ידע לאן להגיע.

אני עוזב את העבודה שלי ומטפל ברכבו

אתה עובד על רכב של לקוח (שבסופו של יום בעצם מפרנס אותך) - פשוט עוזב הכל

והולך לטפל ברכב ממוסך אחר שזה הרגע הגיע ?????

זה נשמע עקום, (שלא נדבר על זה שאתה לא מקבל תשלום)

אני נותן עזרה על בסיס מקום פנוי ,כלומר אם יש זמן בבקשה

כך צריך לעבוד.

פורסם

בכל יום אני מבצע מינימום 3 בדיקות מחשב למוסכניקים בחינם... למרות שלא נזקקתי להם עד היום.

לעשות טובה מדי פעם זה דבר אחד, על בסיס קבוע - תמורת תשלום בלבד. זה ההבדל.

פתחתי את השרשור רק בגלל התחושה הזו שלקוח בא אלי לאבחון ראה כי יקרה הבדיקה הלך למישהו אחר שילם לו ולבסוף אני בצעתי את העבודה והוא הלקוח שם אותי ברשימה של "הייקרנים" , יתכן גם שלא ישוב אלי כי בטח עשה עלי X גדול.

בהחלט יתכן, ולדעתי זה צריך להדליק אצלך נורה אדומה, שאתה לא מתנהל נכון.

קיים מוסך סמוך אלי שבפרסום שלו כותב "בדיקת מחשב בחינם" והוא עושה זאת עם המחשבים שלי.

זה סביר בהחלט: הרבה חברות עושות כך. כלומר נותנות את אותו מוצר במחירים שונים תחת מותג אחר, כדי לתפוס את כל הלקוחות. ואם אתה היית מקבל חלק מהרווחים של אותו מוסך, כל הענין היה הגיוני ואפילו חכם.

דבר אחד בטוח שהפסדתי את הלקוח (וגם את חבריו וסביבתו הקרובה).

אם אתה עושה טובה וכתוצאה מכך מפסיד - זו נורה אדומה. האם היית ממליץ לאדם שרואה נורה אדומה בלוח השעונים להמשיך ונסוע, או לעצור מיד, לגלות מה הבעיה ולתקן?

המקרה שכתבתי עליו הוא מעין דילמה כי...אני הפסדתי לקוח , בצעתי את העבודה, האחר קיבל כסף וגם זכה בלקוח חדש.

אני לא רואה כאן שום דילמה. דילמה זה מצב שבו קשה להחליט, אבל לפי התיאור שלך כאן זה מקרה ברור כשמש: ההתנהלות שלך היא לא נכונה.

הרוב עדיין לא יודע להשתמש עם סורק. יש מוסכניק שקנה סורק SUN עם כל המחברים , כאשר יש לו בעייה הוא שולח את הנהג עם הרכב כאשר הסורק שלו כבר מחובר לשקע האיבחון ומבקש שאנוכי אבדוק את התקלה

יפה: אז אתה מומחה. עו"ד מומחה לוקח כסף? רופא מומחה לוקח כסף? שרברב מומחה לוקח כסף? אז למה אתה עובד בחינם? האם במכולת שאליה אתה הולך נותנים לך מצרכים בחינם?

קשה לי לומר "סליחה זה היום אין לי זמן" ממש לא נעים לי , אני עוזב את העבודה שלי ומטפל ברכבו.

אני חושב שכאן בדיוק הנקודה: קשה לך להגיד "לא". והנה התשובה הפשוטה:

כמו שאתה לא חייב לשטוף את הרצפה בעצמך, או לכתוב את החשבונית בעצמך, רק בגלל שהמוסך שלך, כך גם אתה לא חייב להיות זה שיעמוד מול מתחרים. בכל עסק מחלקים את העבודה לאנשים שונים. אם קשה לך לומר "לא" - אז אל תגיד. תן למישהו אחר, שאין לו בעיה בנושא זה, לטפל בענין.

לסיכום: המילה "פראייר" חזרה אצלך כמה פעמים. לדעתי, כאן צריכה להדלק אצלך נורה אדומה שניה. לדעתי - אל תחכה שיתפס המנוע, כלומר שהעסק שלך יתמוטט מחוסר הכנסות, אלא תשנה את ההתנהלות שלך. כבר אמרו חכמי ישראל "עניי עירך קודמים", כלומר - כמו שאמר רון - קודם כל העסק שלך, ורק אחר כך אפשר לחשוב על אחרים.

הציעו לך כאן כמה הצעות, שכולן גישות שונות שמובילות לאותו כיוון. גם בשרשורים קודמים נאמרו לך דברים דומים. אני חושב שאם כולם אומרים לך את אותו הדבר, כנראה שיש בזה משהו.

בהצלחה,

דני

נ.ב. חוסר היכולת לומר "לא" זו בעיה ידועה; ספרים שלמים נכתבו עליה. כלומר: זו בעיה ידועה, שיש לה פתרונות.

• תוכן חדש...