Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מדהים , הרבה אנשים חושבים שללמוד הנדסה / מדעי מחשב ולעסוק בזה בלי לאהוב את זה זה מכניס (במיוחד כשמסתכלים לאורך זמן).

בדיוק. אנשים לא מבינים שצריכים להתפשר איפה שהוא.

לחלופין -

אם כבר בוחרים בתחום שלא נמשכים אליו אז נכנסים בו "בכל הכוח",

ועושים כל מה שאפשר על מנת להכיר אותו ולפתח בו עניין.

כמו אהבה, זאת בחירה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מדהים , הרבה אנשים חושבים שללמוד הנדסה / מדעי מחשב ולעסוק בזה בלי לאהוב את זה זה מכניס (במיוחד כשמסתכלים לאורך זמן).

ובכן , לא ממש.

אם אתה לא בעניין ומתקדם ולומד המון בעצמך ועושה המון בעצמך - אתה לא תתקדם הרבה ולא תישאר בשוק הזה הרבה זמן (במיוחד עם התנודות).

זה לא מדויק. אני מסכים שמי שלא באמת אוהב את התחום גם לא יתפתח ויישאר במדרגת שכר בינונית לאורך מרבית הקריירה שלו (וכאן יש גם בעיות נוספות - שהרבה אנשים בהייטק נעשים לא רלוונטיים מעל גיל 40+), אבל גם מדרגת השכר הזו היא גבוהה מלכתחילה.

אז כן יש בזה כסף, וכן אפשר לחיות טוב בתור "עבד הייטק", גם אנשים שלא נהנים בעבודה. מהנדסים בתחומי המחשבים והחשמל מרוויחים מהרגע הראשון משכורות של 12-15 אלף, ותוך שלוש שנים אפשר בהחלט לראות 2 בסיפרה הראשונה.

אבל אני בהחלט מסכים שמי שלא נהנה מהעבודה שלו, לפעמים כל שכר לא שווה את זה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תואר במנע"ס + תעודת יועץ/מנהל השקעות וכו"...היא התחלה לא רעה בכלל, אבל זה כמובן למי שרוצה ללכת לכיוון שוק ההון.

הפסקה הראשונה שלך לא נכונה לחלוטין. אם כבר, הכיוון הפיננסי הוא הכיוון הריאלי היחיד לתואר הזה.

בתור סטודנט שנה שניה לתואר במנע"ס, התואר לא שווה כלום חוץ מזה שזה תואר רשמי.

אם הייתי מחזיר את הגלגל לאחור, לא הייתי ניגש ללמוד את התואר הנ"ל (או אף תואר אחר...), אבל אחרי השנה הראשונה, החלטתי להמשיך ולראות בזה עוד יתרון קטן לעתיד.

אני מעוניין לפנות לכיוון שוק ההון. שם, אני מניח, שתואר במנע"ס + הסמכה מרשות ניירות הערך, ייתנו לי יתרון על אותם אנשים בעלי הסמכה בלבד, אבל עדיין זו רק השערה שלי בלבד.

אגב, עסקים לא לומדים פה :).

תואר ראשון במנע"ס זאת נקודת התחלה רעה. נקודה. מה בדיוק אתם מתכנננים לנהל שם בפקולטה יום אחרי שתסיימו את הלימודים?

ואם כבר תואר רציני שיתן יתרון לקבלת עבודה טובה בשוק ההון, למה לא כלכלה\תעשיה וניהול\חשבונאות על כל נגזרותיהן ושילוביהן? אגב, אחרי השנה הראשונה אפשר להבין שהתחלנו ללמוד משהו לא מתאים ולעבור מסלול, לעיתים זה לא מוסיף אפילו לא סמסטר. משהו שאני עשיתי בין היתר.:-)

פורסם

תואר במנע"ס ותואר במנע"ס וכלכלה הם שווי-ערך, לפחות לפי מה שאני ביררתי לפני כשנה. שניהם, לא מהווים יתרון גדול על פני אדם ללא השכלה אקדמאית.

אף פעם לא הבנתי במיוחד את כל הרצון הזה ללמוד את התואר "הכי טוב" במקום "הכי טוב". גם במבט לאחור, לא הייתי חושב על ללמוד שנה במכינה, רק כדי להתקבל למקום מסויים, אבל זו היא רק דעתי.

בכל מקרה, כפי שציינתי, התואר הוא תואר כללי וממש לא מלמד איך לעשות עסקים וכדומה, אלא מהוה ידע תאורטי ראשון בלבד.

פורסם

חבר'ה, הדיון הזה מטרתו המדויקת היא שאני אמצא את מה שאני אוהב, זה יותר חשוב מלהרוויח הרבה מבחינתי.

אני לא מתכוון ללמוד מה שמכניס הכי הרבה כסף. אני חושב שזה יוביל לחיים אומללים וחוסר סיפוק אישי יום אחרי יום.

אף פעם לא הבנתי במיוחד את כל הרצון הזה ללמוד את התואר "הכי טוב" במקום "הכי טוב". גם במבט לאחור, לא הייתי חושב על ללמוד שנה במכינה, רק כדי להתקבל למקום מסויים, אבל זו היא רק דעתי.

למה אתה חושב ככה?

יש לי את האפשרות הבאה: ללמוד ישר בלי תנאים מקדימים הנדסת מכונות/אלק' באורט בראודה כרמיאל, ומנגד כל אוניברסיטה אחרת צריך פסיכו' ומכינה. מה דעתך על העניין?

הבעיה היא שככל שאני קורא יותר ברשת, ככה אני מוצא יותר דעות מנוגדות של אנשים. על כל אחד שאומר שאוניברסיטה הרבה יותר טוב ממכללה, יהיה מישהו שיגיד שמכללה זה כבר שווה ערך ולא מסתכלים על זה במקומות עבודה כמו פעם.

פורסם

יש לפחות 20 דיונים על הנושא רק בפורום הזה. בשורה התחתונה, אל תצפה לקבל תשובה חד משמעית כי פשוט אין. יש בוגרים מרוצים מהמכללות ויש בוגרים מרוצים מהאוניברסיטאות. יש בוגרים מאוכזבים מהמכללות ויש בוגרים מאוכזבים מהאוניברסיטאות.

הייתי כותב את דעתי בנושא, במיוחד בכל מה שנוגע לתחומי ההנדסה, אבל כבר כתבתי אותה כמה וכמה פעמים בעבר ופשוט נמאס לי מהויכוחים שחוזרים על עצמם שוב ושוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלום

כפי שכבר היית צריך להבין, התשובה לשאלותיך טמונה בעיקר בך.

להלן עצתי:

תבחון אחורה בעברך (אני יודע שאין יותר מדי שנים אבל בכל זאת...)

במה אתה טוב (בד"כ יש התאמה טובה בין דברים שאתה טוב בהם לדברים שאתה אוהב לעשות)

באילו סיטואציות הרגשת שאתה נהנה ממה שאתה עושה.

למשל:

*נהנית לפרק מוצר כלשהו, להבין איפה התקלה ולתקנו (הנדסאי/מהנדס?)

*נהינת להנהיג קבוצה מסויימת לביצוע מטלה, זה יכול להיות במסגרת חוג או בצבא (מנהל?)

*נהנית לפתור בעיה סבוכה (חידה) שהציגו בפניך (מטמטיקאי?)

וכו'

כמו כן תמיד מומלץ להתייעץ עם אנשים שקרובים אליך באמת, זה יכול להיות חברים או משפחה.

חשוב לשמוע מאנשים שגם מכירים אותך וגם רוצים בטובתך.

בהצלחה

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

למה אתה חושב ככה?

תגובה אחת לא תספיק :).

בכל מקרה, עם כל הכבוד לפורום, פה לא תמצא את התשובה לשאלה שלך. תצטרך "לחפור" הרבה יותר עמוק, ע"מ למצוא תשובה מספקת.

פורסם

עדיין מעניין לשמוע אפילו בקצרה למה זו דעתך.

בכל מקרה אני יודע שככל הנראה בפורום לא אמצא תשובה אבל זה עוד מקור יעוץ בשבילי, מקור איכותי.

לגולש הרוח,

את האמת, האנשים הקרובים אלי אומרים לי שמאוד מתאים לי אלקטרוניקה, אני בנאדם שמאוד נמשך לטכנולוגיה ולגאדג'טים,

ותמיד זה מהדברים שאני מדבר עליהם, איך עובד איך מורכב מה העיקרון וכו'.

פשוט אני מנסה להגיע להחלטה ודאית לבחירת התואר, כי המסלול שהייתי בו עד עכשיו, של הכול אלקטרוניקה, זה מסלול שלפחות אותי ואת האנשים שלמדו איתי, סוחף ושואב פנימה לחזור למקצוע, כי זה בעצם כל מה שאנחנו מכירים ואף פעם לא חשבנו לכיוונים אחרים, וזה נראה מובן מאליו שההמשך צריך להיות מהנדס אלק'.

פורסם

מסלול הנדסת חשמל הוא מסלול קשה. מצד שני - בהחלט עשוי להיות מעניין. עליך רק להביא בחשבון שעבודתו של המהנדס שונה בתכלית מזו של ההנדסאי. מעטים מאוד תחומי ההנדסה שבהם המהנדס מחזיק בידו מברג או מלחם.

מעבר לכך - חוזר על הצעתי לפנות ל"מכון הדסה או גוף דומה למבחני התאמה. יתכן שיגלו בך יכולות שלא ציפית להן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חזרתי עכשיו מיום פתוח בבראודה.

הלכתי להרצאות של אלקטרוניקה ושל מכונות, והגעתי למסקנה שיש לי קצת יותר העדפה לכיוון מכונות מאשר אלקטרוניקה.

אני אוהב את זה שמדובר על הרבה יותר "תכלס" בנוסף לעניינים התאורטיים.

אבל יש לי תהייה/דאגה קלה, מה עם עבודה? כמות מקומות העבודה של מהנדס מכונות לא קטנה הרבה יותר מאשר אלקטרוניקה?

קיימים מהנדסי מכונות בהייטק בכמות של אלקטרונאים?

מהנדס מכונות לא נחשב מקצוע "ישן" יחסית ולעומתו אלקטרוניקה זה משהו שרלוונטי הרבה יותר?

פורסם

ערב טוב,

חשבת אולי ללמוד מדעים? ביולוגיה, כימיה, ביוכימיה וכו'?

מקצוע מרתק, אני אישית לומד מדעי החיים במכללה ומרוצה מאוד אבל זה סובייקטיבי.

אמרת שאתה מתעניין באיך דברים עובדים ולפרק דברים(ניתוח כריש אולי לא זהה לפירוק אייפון ולהרכיב בחזרה הרבה יותר מסובך אבל לדעתי יותר מעניין) אז הייתי מציע לך לבדוק את הנושא, יש המון תחומים להתמקצע.

אבל, בשביל להצליח במקצוע חייב לאהוב את זה, לא מקצוע קל אך מצד שני , לדעתי, יותר מתגמל(לאוו דווקא כספית) ויותר מעניין(בטבע יש חידושים הרבה יותר יפים מאשר מעבד חדש לאינטל - בלי טיפת זלזול למקצוע ההנדסה שגם הוא מרתק וקשה).

בהצלחה בבחירה ובהמשך הדרך.

פורסם

היום תואר ראשון זה כמו בגרות. אנחנו לא בשנות ב70.

לתואר הנדסאי אין הרבה יתרונות. אם תלמד הנדסאי, תלך על כזה שיניב לך איזושהי תעודה ממשלתית עימו.

למשל - הנדסאי חשמל יניב לך אפשרות לעבור מבחן חשמלאי עד 30 אמפר.

הנדסאי מכונות רכב יניב לך אפשרות לעבור 13 תחנות מבלי לעבור 7 שנות נסיון במוסך

הנדסאי בניין יניב לך אפשרות לקבלת רשיון לחתום על מבנים עד 4 קומות.

לעומת זאת

הנדסאי עיצוב פנים ייתן לך כלום, גם אלקטרוניקה, מחשוב ובקרה, מכטרוניקה, מעשיה ותיעול (תעשיה וניהול) ורבבות אחרות. הם אולי יתנו קצת תאוריה ופרקטיות, אבל לא תעודה ששווה כסף (מנהל מוסך יכול להשכיר תעודה שלו בתמורה לכ2500 שקל בחודש, זה לא חוקי, אבל זה אפשרי).

תואר במנהל עסקים הוא לא תואר פרקטי. (לפחות לא תואר ראשון). אפילו תוכניות עסקיות אתה לא לומד. שיווק ברמה בסיסית. מצד שני, כל תארי מדעי הרוח והחברה (כגון סוציולוגיה, פסיכולוגיה, מדעי המדינה, קרימינולוגיה וכדומה) ייתנו אפילו פחות.

אתה צריך שילוב של תואר תאורטי עם מקצוע פרקטי, או תואר מדעי.

היום תואר במחשבים הוא עדיין הנשלט והמועדף. אני למשל לתפקידים בסיסיים (כמו עורך, מזכירה, פקיד, עוזר וכדומה) מקבל כ600 קורות חיים, כאשר לפחות 200 מהם הינם בוגרי משפטים (ולא סתם, אלא בוגרי ת"א, עברית ואחרים) ואין להם עבודה במשפטים.

אני אמליץ על BSc כלשהו. כאשר מדעי החיים ומדעי המחשב יהיו המובילים. הנדסת מכונות זה מקצוע קשה, ולדעתי לא משתלם בטווח הקצר כלל. גם שם אתה מתחיל בשכר נמוך של כ6-7 אלף שקל. והלימודים קשים מאוד. (במקומות איכותיים)

פורסם

דווקא מדעי החיים זה מקצוע שלא הייתי ממליץ ללמוד לאף אחד אלא אם זה תחום שממש זורם בעורקים, ויודעים מראש שהולכים על קריירה אקדמאית.

בכול מצב אחר, קשה למצוא עבודה בכלל בתחום, שלא נדבר על עבודה מעניינת ולא רוטינית ומשעממת כמו שהיא בדרך כלל, ועל השכר בכלל לא נתחיל לדבר...

• תוכן חדש...