Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה עד כדי כך קיצוני החוסר עבודה של מנה"ע?

אז רגע, מה למדו אנשים שעובדים בבתי השקעות? בבנקים?

ראיית חשבון נראה לי מקצוע מאוד משעמם ומאוד אפור, למרות שלפי מה שהבנתי המצליחים מביניהם, השמיים הם הגבול מבחינת השכר.

כמו כן שמעתי שאחוזי המסיימים בתואר רואה חשבון הם מאוד נמוכים.

וחבר'ה, הרגתם אותי עם השעות עבודה של מהנדסים... חשבתי אני הולך להיות מהנדס הולך לעבוד בשעות נורמליות כמו בנאדם לבן, לא רוצה לחרוש שעות במקום העבודה כמו זומבי

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תוסיף למעט ביקוש המון היצע ותקבל את שוק העבודה של בוגרי ממהל עסקים.

לא יודע להמליץ על הנדסה, לגבי חשבונאות, מדובר במקצוע אפור למי שלא מתחבר למקצוע בדיוק כמו הנדסה למי שלא מתעניין בה.

פורסם

אתה תחרוש שעות בכל מקצוע כדי לשרוד,

ולא משנה באיזה מקצוע.

המסקנה הנובעת מהמשפט הקודם היא שאם כבר חורשים/טוחנים,

אז שיהיה במקצוע מהנה פחות או יותר (או לפחות כזה שלא גורם ליותר מדי סבל).

חוץ מזה, תחזור להודעה של נהג מתחיל (אך מנוסה, כנראה)

משעה 21:17.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מצטרף לנימה הכללית כאן, אל תלמד מנהל עסקים לתואר ראשון. אף מעסיק רציני לא יקח לתפקיד ניהולי פיון שאין לו שום רקע בתחום הרלוונטי לניהול, וזה לא משנה איפה הוא למד מנהל עסקים, אפילו אם זה בי"ס קלוג (שבינתיים ביטל את המסלול לתואר ראשון במנע"ס מאותה הסיבה בדיוק). לחילופין, אם אתה רוצה לפתוח ולנהל פיצריה למשל, אז אף אחד לא יבקש ממך תואר במנע"ס. גם תואר שני במנהל עסקים הוא בעיקר קישוט, אם כי יש לו יותר בשר כשהוא בא על תשתית של תואר ראשון רציני במקצוע רלוונטי לתחום הניהול.

חבר'ה שעובדים בבתי השקעות למדו בעיקר כלכלה, אולי תעשיה וניהול, חשבונאות וכל מה שצוין כאן - אף אחד עוד לא יצא מאוניברסיטה עם תואר במנהל עסקים וישר קיבל את הסמכות לנהל צוות רציני. המסלול לתואר ראשון במנהל עסקים הוא בעיקר דרך מצוינת של המוסדות להשכלה גבוהה לעשות הרבה כסף קל על ידי מתן תעודה שהדבר היחיד שמרשים בה זה השם שלה. לא סתם אם תסתכל על מסלולי לימוד במוסדות נחשבים לא תמצא בהם תואר ראשון במנע"ס.

לגבי שעות העבודה של המהנדסים, זה לא שונה משעות עבודה בכל מקצוע אחר - אתה רוצה הרבה כסף אז תחרוש. רק שאם אתה מהנדס הרבה כסף יכול להיות גם 30K, משהו שקשה להגיע אליו בלי תואר. אפשר גם לעבוד מ9 עד 5 ולעשות שכר נחמד, השאלה כמה חשוב לך להתקדם.

פורסם

אוקי כנראה שאני ארד מהעניין של מנהל עסקים..

אבל בכל זאת, מה כל בוגרי מנהל עסקים לתואר ראשון לא מוצאים עבודה? זה מצב לא נורמלי

האנשים היחידים שהולכים ללמוד את זה זה אנשים שחיים בסרט שיהיו מנהלים אחרי התואר?

פורסם
מה זה עד כדי כך קיצוני החוסר עבודה של מנה"ע?

אז רגע, מה למדו אנשים שעובדים בבתי השקעות? בבנקים?

ראיית חשבון נראה לי מקצוע מאוד משעמם ומאוד אפור, למרות שלפי מה שהבנתי המצליחים מביניהם, השמיים הם הגבול מבחינת השכר.

כמו כן שמעתי שאחוזי המסיימים בתואר רואה חשבון הם מאוד נמוכים.

וחבר'ה, הרגתם אותי עם השעות עבודה של מהנדסים... חשבתי אני הולך להיות מהנדס הולך לעבוד בשעות נורמליות כמו בנאדם לבן, לא רוצה לחרוש שעות במקום העבודה כמו זומבי

אני מכיר כמה אנשים שעובדים בבתי השקעות, בבנקי השקעות ובפירמות בחו"ל. מה הם למדו: משפטים, כלכלה, מנהע"ס, הנדסת אלקטרוניקה, מדעי המחשב, הנדסה תעשיה וניהול. חלקם במכללות וחלקם באוניברסיטאות. המשותף לכולם הוא שכולם אנשים איכותיים מאוד. אגב, כולם היו צריכים לעבור שם מבחנים ומיונים בשביל להתקבל.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני לא רוצה להיות ישר מנהל. ברור לי שלא נהפכים ביום אחד למנהל ושצריך לצבור ניסיון ולהתקדם בסולם כמו בכל מסלול אחר.

מה יש לכם לומר על תעשיה וניהול ומכונות? יש ביקוש לבוגרי התארים או שלא משתווה לאלקטרוניקה?

פורסם

מעשיה וטיול זה תואר קל יותר (מכאן שמו :wink: ) אבל ממנו בהחלט אפשר להגיע למקומות מעניינים. למשל ניהול פרוייקטים כמו שתיארתי. מכונות גם קל יותר מחשמל אבל הביקוש טוב. המשכורות, בהתאם, נמוכות יותר.

ביקוש, בגדול, תמיד יש למהנדסים. בסופו של דבר זה מאוד עניין של תזמון ומזל. תזמון - כי השוק פעם למעלה ופעם למטה. נניח באוקטובר דיברו על מחסור ענק במהנדסים, ובדצמבר השוק התחיל ליפול והייתה עצירה. מזל - כי צריך מזל בחיים... אני יכול להעיד ממקור אישי שאצלי לא מעט דברים גדולים בחיים קרו בגלל מזל. וכמובן שצריך גם שכל :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש כמה דברים קבועים בעולם, אחד מהם הוא ביקוש לאחים/אחיות.

יש מחסור תמידי וביקוש רב מתחילת ימי המקצוע לפני כמה מאות שנים, ועד עכשיו.

עבודה לא קלה, אבל עבודה.

מתכנתים לא נמצאים רחוק כ"כ מאחור - הביקוש מתנדנד יותר,

אבל עדיין חזק.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

את האמת קשה לי בכלל להמליץ למישהו ללמוד משהו...

עושה רושם שכמעט בכול עבודה היום לא מקבלים משכורות גבוהות . אני לא מכיר שום תחום היום שהוא לא הנדסה או מחשבים או תארים מתקדמים ספציפיים, שאפשר להרוויח בו משכורת גבוהה יותר ממה שאפשר להרוויח ללא תואר בכלל.

אני מכיר הרבה אנשים עם תואר ראשון(וגם אני בניהם) שעובדים בעבודות במקצוע שלהם, שלא מביאות להם יותר כסף מהעבודה שהם עבדו בה לפני הלימודים.(בהנחה שהם בכלל מצאו עבודה בתחום)

אם יש לך איזה מקצוע שאתה מכיר והוא "זורם לך בעורקים" אז תילך ללמוד בשבילו. אם אתה רוצה ללמוד משהו בשביל שיביא לך כסף, לך תלמד הנדסה. אבל ללמוד מקצוע שאתה גם לא אוהב והוא גם לא יביא לך כסף, לטעמי זה בזבוז זמן וכסף מוחלט.

פורסם

מדהים , הרבה אנשים חושבים שללמוד הנדסה / מדעי מחשב ולעסוק בזה בלי לאהוב את זה זה מכניס (במיוחד כשמסתכלים לאורך זמן).

ובכן , לא ממש.

אם אתה לא בעניין ומתקדם ולומד המון בעצמך ועושה המון בעצמך - אתה לא תתקדם הרבה ולא תישאר בשוק הזה הרבה זמן (במיוחד עם התנודות).

הראשונים לצאת מהשוק הזה זה אלו שנכנסו לזה "כי יש בזה כסף".

אלו גם הראשונים לעוף מהלימודים.

(גם המשכורות של ה30 שנזרקות פה , "טיפה" מוגזמות - עד שמגיעים לשם לוקח זמן ואתה צריך באמת לתת בראש ולאהוב את זה)

מי שעובד במקצוע שהוא לא אוהב לאורך זמן , באסה - זה באמת די נורא.

מי שגם הלך ללמוד אותו , בכלל.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בגדול - מלצרות, ויש עבודה בשפע.

אם אתה רוצה להשתלב בתעשייה הפיננסית תצטרך תואר שמחזיק קצת יותר מים כמו ראיית חשבון, משפטים וכדומה (כלכלה מתנדנד איפשהו). בתפקידים מסויימים בתחום הביטוח למשל יש גם ביקוש לבוגרי סטטיסטיקה למשל.

תואר ראשון בשיווק אולי, ודגש על אולי, יעזור לך בתחומי תמיכה לפיננסים כמו יחסי ציבור, פרסום וכדומה, או תפקידים זוטרים של מכירות ושיווק. משם כבר יהיה תלוי בכך איך תרצה להתקדם.

תואר במנע"ס + תעודת יועץ/מנהל השקעות וכו"...היא התחלה לא רעה בכלל, אבל זה כמובן למי שרוצה ללכת לכיוון שוק ההון.

הפסקה הראשונה שלך לא נכונה לחלוטין. אם כבר, הכיוון הפיננסי הוא הכיוון הריאלי היחיד לתואר הזה.

בתור סטודנט שנה שניה לתואר במנע"ס, התואר לא שווה כלום חוץ מזה שזה תואר רשמי.

אם הייתי מחזיר את הגלגל לאחור, לא הייתי ניגש ללמוד את התואר הנ"ל (או אף תואר אחר...), אבל אחרי השנה הראשונה, החלטתי להמשיך ולראות בזה עוד יתרון קטן לעתיד.

אני מעוניין לפנות לכיוון שוק ההון. שם, אני מניח, שתואר במנע"ס + הסמכה מרשות ניירות הערך, ייתנו לי יתרון על אותם אנשים בעלי הסמכה בלבד, אבל עדיין זו רק השערה שלי בלבד.

אגב, עסקים לא לומדים פה :).

• תוכן חדש...