Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז אחרי אינספור התלבטויות, במיוחד על הסוגיה של ישן/חדש, מיני/סופרמיני, ותקציבים מתחלפים, הגענו להחלטה:

אנחנו (אני, ואשתי הטריה שמסכימה 8)) רוצים וולוסטר.

שנינו מאוד אוהבים את העיצוב, והאבזור ואחרי נסיעת מבחן - התרשמתי מאוד גם מהביצועים!

מה שיותר מצחיק, זה שאמא שלי החליטה גם היא שהיא רוצה כזה לעצמה (הילדים גדלו והכל...).

אבל היום אחרי נסיעת מבחן ובחינת הרכב מבחינה פרקטית - היא ממש התאכזבה ואיכשהו עם כל הדיבורים, הצליחה לעורר בי שוב את כל הספקות שהיו שם כל הזמן.

העניין הוא שאנחנו מתכננים להרחיב את המשפחה בקרוב ( ב"ה שנה-שנה וחצי),

ואני מנסה להבין עד כמה הרכב הזה ריאלי בשבילנו. (לפחות לשנים הראשונות... אני לא חושב שאני אשאר איתו לאורך זמן).

אז החלטתי לשאול אותכם:

האם יש כאן מישהו שיש לו ילד קטן (עד גיל 3-4) וקנה לעצמו את הוולוסטר בתור הרכב העיקרי?

איך זה מרגיש? האם יש בעיות מיוחדות/אי נוחות בולטת במיוחד?

הדברים שחשבתי עליהם בפן השלילי (בעיקר לאור היעדר דלת אחת):

1. קשה להושיב את התינוק בכסא תינוק, ואם שמים את הכסא תינוק במושב הקרוב לדלת, אז זה הופך כמעט לבלתי אפשרי להגיע למושב השני (לאדם מבוגר).

2. חסר חלון בצד אחד (לא יורד), מה שלא כל כך מפריע אבל עדיין קצת מציק.

3. שני החלונות מאחורה קטנים מאוד - ומן הסתם הזאטוט/ה לא יראה כלום מבעדם חוץ מהשמיים.

4. אני נוהג לזרוק את התיק עבודה שלי במושב האחורי (מן הסתם דרך הדלת האחורית בצד שמאל), לא יתאפשר יותר.

5. העמסת קניות על גבי המושב האחורי יכולה להתבצע רק מצד אחד... גם לא כל כך נוח.

6. וכמובן חסר מושב אחד באמצע מאחור...

אל מול אלו, מתייצבים:

1. העיצוב היפייפה!

2. 140 כ"ס + 17 קג"ם מומנט

3. איבזור עשיר מאוד יחסית למחיר.

4. תיבה ידנית

5. חסכונית בדלק

6. בגאז' גדול מאוד.

7. הרבה מקום לרגליים - גם מאחור.

8. כנראה ההזדמנות האחרוונה לתקופה הקרובה (5-10 שנים) להחזיק רכב ספורטיבי עם מראה סקסי :roll:.

אז מה אתם אומרים?

לקחת?

להתרחק?

וכמובן למה.

תודה לעוזרים!

בברכה!

יונתן.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרכב הנ"ל עוד חדש בארץ ולא הוכיח את עצמו מבחינת אמינות ושמירת ערך,

לגבי הנוחות שלנו תשמע ישבתי בכזאת בתערוכה, התרשמתי מאוד מהרכב,

אני חושב שאם תיקח איתך מבוגר נוסף ברכב תאלץ או להרחיק את כיסא התינוק למושב שאחרי הנהג

תיק עבודה זה לא בעיה להכניס למושב שאחרי הנהג כשהכיסא אחרי המושב שליד הנהג.

יונדאי הוכיחו את עצמן בארץ בכך שהן מציעות רכבים מאוד מכובדים ומאובזרים במחירים זולים ושווים.

זאת אחת הסיבות שהרכב יונדאי הוא הנמכר ביותר בישראל.

יש לשכן שלי וולוסטר והרכב מאוד מרשים הוא ספורטיבי, נראה טוב ומכובד למחיר.

אני חושב שזה אחלה שיקול וכדאי ללכת על הרכב גם מהסיבה שמדובר ברכב חדש בניילון לזוג טרי זה בכלל ליגה.

מבחינת ביצועים אומרים שהוא טוב, תמורה טובה לכסף, אחזקה שלו אני לא חושב בשמיים זה בסגנון ה-i30

אני מציע שתנסה לבדוק בסוכנות להכניס כיסא תינוק ולראות איך תחשוב שתסתדרו עם זה.

אם אתם לא מתעקשים על רכב חדש בניילון יש לך עוד מכוניות יותר מרווחות באותו המחיר -כל המשפחתיות למיניהן שנמצאות כמה שנים על הכביש.

וולוסטר בהחלט מעורר שאלות רבות,

תוכל לחכות עוד כמה חודשים אם אתה לא לחוץ לרכב ולראות מה הפידבקים ומה בעלי וולוסטר חושבים עליו.

פורסם

1. קשה להושיב את התינוק בכסא תינוק, ואם שמים את הכסא תינוק במושב הקרוב לדלת, אז זה הופך כמעט לבלתי אפשרי להגיע למושב השני (לאדם מבוגר). ניסיתם לשים את המושב של התינוק מאחורי מושב הנהג?

2. חסר חלון בצד אחד (לא יורד), מה שלא כל כך מפריע אבל עדיין קצת מציק. באמת דיי קלסטרופובי בצד שמאחורי הנהג, אבל לא משהו בלתי סביל.

3. שני החלונות מאחורה קטנים מאוד - ומן הסתם הזאטוט/ה לא יראה כלום מבעדם חוץ מהשמיים. מסכים.

4. אני נוהג לזרוק את התיק עבודה שלי במושב האחורי (מן הסתם דרך הדלת האחורית בצד שמאל), לא יתאפשר יותר. בשביל רכב כזה, אתה כבר תוותר על ה"הרגל המגונה" הזה שלך, ופשוט תכניס אותו מדלת הנהג.

5. העמסת קניות על גבי המושב האחורי יכולה להתבצע רק מצד אחד... גם לא כל כך נוח. בשביל זה יש תא מטען, אלא אם כן (ממה שזכור לי) אתה עדיין בקטע של אודיו לרכב ויהיה שם סאב :-D:wink:

6. וכמובן חסר מושב אחד באמצע מאחור... זה כלכך מפריע וחשוב לך?

הערות באדום.

אגב, ב-2 מקומות מאחורה כל מי שמתחת ל-1.70 יישב בכיף (אני 1.74 וישבתי עדיין סביר). לכן, גם אם יהיו לכם 2 זאטוטים, יהיה להם נוח מאוד.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אכן מבחינת מרחב ישיבה מאחור - היא עוקפת בהליכה כמעט את כל הסופרמיני.

עשיתי ניסוי: הזזתי את מושב הנהג כך שיהיה לי נוח (כלומר כמעט עד הסוף אחורה), ואחרי זה התיישבתי במושב האחורי מאחורי הנהג - ואפילו לאחד כמוני (מטר שמונים ומשהו) נשאר עוד קצת מקום לרגליים, ולא מצאתי את עצמי נתקע עם הברכיים במושב שלפניי (בעיה שנתקלתי בה כמעט בכל הסופרמיני שבחנתי לאחרונה).

שמואכר - לגבי הסאב - הוא בינתיים שוכב כבר 4 שנים בבית, אני עדיין בספק אם הוא יחזור בסוף לרכב :roll:.

בכל מקרה - את הספקולציות וההשערות עשיתי כבר לבד (ולא פעם אחת).

מה שמעניין אותי לראות זה תגובות של אנשים כאן שרכשו אחת כזאת לעצמם ליומיום, ושיכולים לציין את ה"בעיות" איתה בהתנהלות היומיומית.

אשמח לחוו"ד מגוף ראשון,

מישהו?

בברכה!

יונתן.

פורסם

היום כשהייתי צריך לנקות את המושב האחורי לאחר שהסעתי את הכלב שלי, נתקלתי ב"בעיה".. נכנסתי דרך הדלת המיועדת למושב האחורי והתחלתי במלאכה, אך עד מהרה מצאתי את עצמי מנסה לתמרן בתוך הרכב כמו נערת גומי על ארבע, בכדי לנקות גם בצד המרוחק (בלי הדלת).

מצד שני, אני לא רוצה לחשוב אילו קשיי נגישות היו לי אם היה לי רכב קופה "שיגרתי"..!

לסיכום,

לי אישית אין שום בעיה איתו ואני פשוט מאוהב ברכב הזה מכל בחינה.

איש איש באמונתו יחיה

פורסם

יונתן תפסיק לדבר עם שמרון :roll:

יש לי שאלה יותר טובה, למה לא פוקוס?

פוקוס סדאן\סטיישן ידנית מתומחרת בפחות 110K בעוד שוולוסגיי ידנית מתחילה ב110K.

בפוקוס אתה יכול לקבל סטיישן חמש דלתות שתתאים לך ולמשפחה בעתיד הקרוב\רחוק בניגוד לוולוסגי שבא עם 4 דלתות מסודורות לא נכון.

אני אישית לא מוצא שום יתרון בוולוסגיי :|

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

איבזור, ייחודיות (עד כמה שאפשר כי במרץ-אפריל נראה עוד המון כאלה), מראה יותר מושך, מעט יותר חזקה. זה למה כן ולוסטר ולא פוקוס :wink:

אגב, אם לא קראת אז - הוא מחפש רכב לשנים הקרובות יותר, משמע אם יהיה לו ילד או שניים, הם יהיו צוציקים (בני 3-5 שנים). אח"כ הוא כבר ישתדרג לרכב אחר, כך שהולוסטר בהחלט תספק אותו בעניין הזה. רק לבדוק אם עגלת תינוק נכנסת בתא מטען!

נ.ב

יונתן, גם אני עשיתי את אותו הניסוי - התיישבתי במושב הנהג, כיוונתי את הכיסא שיהיה לי נוח ונכנסתי מאחורה. היה לי המון מקום מאחורה, יותר ממשפחתיות קומפקטיות ובהחלט יותר מסופר מיני.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אז החלטתי לשאול אותכם:

האם יש כאן מישהו שיש לו ילד קטן (עד גיל 3-4) וקנה לעצמו את הוולוסטר בתור הרכב העיקרי?

איך זה מרגיש? האם יש בעיות מיוחדות/אי נוחות בולטת במיוחד?

1. קשה להושיב את התינוק בכסא תינוק, ואם שמים את הכסא תינוק במושב הקרוב לדלת, אז זה הופך כמעט לבלתי אפשרי להגיע למושב השני (לאדם מבוגר). קח בחשבון שהרכב יהיה פשוט 3 מקומות, המושב מאחורי הנהג פשוט לא רלבנטי כשיש כסא תינוק מותקן מאחור (להתקין את כסא התינוק מאחורי הנהג לא פרקטי בעליל וימאס עליכם אחרי פעמיים של הכנסה והוצאת התינוק מהרכב)

2. חסר חלון בצד אחד (לא יורד), מה שלא כל כך מפריע אבל עדיין קצת מציק. לא מעניין, ראה סעיף 1 כי אף אחד לא ישב שם.

3. שני החלונות מאחורה קטנים מאוד - ומן הסתם הזאטוט/ה לא יראה כלום מבעדם חוץ מהשמיים. גם ככה עד גיל שנה הם לא רואים כלום מהסלקל, אח"כ בכיסא בטיחות רואים יותר אבל גם לא הרבה כי גם ברכב רגיל הם לא רואים הרבה ובעיקר את השמיים.

4. אני נוהג לזרוק את התיק עבודה שלי במושב האחורי (מן הסתם דרך הדלת האחורית בצד שמאל), לא יתאפשר יותר.

5. העמסת קניות על גבי המושב האחורי יכולה להתבצע רק מצד אחד... גם לא כל כך נוח.

6. וכמובן חסר מושב אחד באמצע מאחור...

אני לא בטוח שתא המטען של הרכב יקלוט כל עגלה. למעשה אני בטוח שלא כל עגלה תיכנס רק נראה לי שהרבה עגלות לא יכנסו לשם ובטח לא עם אמבטיה.

הרכב נמוך מאוד ומפתח הדלת האחורית קטן יחסית, זה משפיע על נוחות ההכנסה של התינוק לרכב.

אם היית אומר לי שהכוונה היא להחזיק את הרכב שנתיים וחצי עד שלוש הייתי ממליץ לך ללכת על זה למרות החסרונות שמניתי. לחמש שנים אני לא בטוח שזה הרכב הנכון כי כשהילד גדל ואולי מתווסף ילד נוסף אז הרכב כבר פחות יתאים לכם. לחופשה משפחתית באילת יהיה לכם לא נוח עם הרכב הזה גם עם תינוק, אני העמסתי לנסר עד 0 מקום בחופשה עם תינוקת בת חצי שנה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

למשפחה עם תינוק שצריך להתמקם במושב מאחור אני מעריך שכמעט כל אלטרנטיבה עם מספר "נורמלי של דלתות עדיפה. רק המחשבה שחניה בצד הרחוב הלא מתאים, תאלץ להוציא את הילד אל הכביש במקום אל המדרכה, היתה, מבחינתי לפחות, גורסת את האופציה הזו.

פורסם

אני מתכנן על מסלול המימון של "חבר ליס" (דרך הצבא), מה שאמור להציב אותי בפני דילמה עוד שלוש שנים, אם למכור את הרכב ולשלם מקדמה על הרכב החדש הבא, או לחלופין למצוא דרך לשלם את יתרת הרכב עם הלוואה חדשה.

לכן כרגע אכן הכוונה (לפחות לעת עתה) היא להחזיק את הרכב שנתיים שלוש, ואז להחליף למשהו יותר ממוסד :).

אגב ההערה על הצד הלא נכון של המדרכה באמת במקום, אבל רלוונטית בעיקר לכבישים חד סטריים צדדיים שבדרך כלל אין בהם הרבה תנועה ממילא.

בכל מצב אחר שניסיתי לדמיין לא יצא לי לחנות בצד הנגדי לתנועה.

לגבי הבגאז' אגב - לוולוסטר יש כ450 ליטר של בגאז'! מה שמציב אותו ביותר ממאה ליטר יותר מכל רכב אחר שבדקתי. ואיזה 70-90 ליטר יותר ממה שהיה לי במגאן.

בברכה!

יונתן.

פורסם

לפי התגובות פה צצה לי שאלה שעד כה הייתי בטוח בתשובה שלה,

המושב של הנהג לא מתקפל ויוצר מעבר כמו בכל רכב קופה?

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

פורסם
איבזור, ייחודיות (עד כמה שאפשר כי במרץ-אפריל נראה עוד המון כאלה), מראה יותר מושך, מעט יותר חזקה. זה למה כן ולוסטר ולא פוקוס :wink:

אגב, אם לא קראת אז - הוא מחפש רכב לשנים הקרובות יותר, משמע אם יהיה לו ילד או שניים, הם יהיו צוציקים (בני 3-5 שנים). אח"כ הוא כבר ישתדרג לרכב אחר, כך שהולוסטר בהחלט תספק אותו בעניין הזה. רק לבדוק אם עגלת תינוק נכנסת בתא מטען!

מראה הוא עניין של טעם, לדעתי היא כבר נראת סתמית ומאוסה.

איבזור, עד כמה שאני יודע הפוקוס מגיע מאובזרת בצורה מאוד נדיבה אפילו בגרסה הבסיסית (ובוא לא נשכח שעדיין יש הפרש של 2K-3K שקל).

כוח, מודה לא יצא לי לסוע לא בוולסגיי ולא בפוקוס כך שאני לא יודע אם אחת מרגישה יותר חזקה מהשנייה. אבל מניסון עם מנועי יונדאי, הם תמיד מרגישים אנמיים.

קראתי וגם כבר דיברתי עם יונתן מספר פעמים על בחירת הרכב עוד מהימים שהוא חשק בקליאו 1.2.

יונתן, אתה באמת בטוח שתהיה בצבא גם בעוד 3-4 שנים?

אתה בטוח שלא יצאו לך תאומים פתאום?

אתה בטוח שלא יתחשק לכם יותר מילד אחד ב3-4 שנים הקרובות?

אני מבין את הרצון להרגיש צעיר ולהיות בעלים של רכב עלאק ספורטיבי, השאלה אם אתה מוכן לבלת"מים שציינתי. מה יקרה אם באמת תבורכו ביותר מילד אחד, מה אז תעשו עם רכב שחסרה לו דלת?

אני עדיין חושב שפוקוס תהיה עסקה יותר נכונה.

ואם אתה רוצה רכב ספורט(בי) אז תקנה רכב שזו המטרה שלו ולא משהו שהוא לא קופה, לא ספורט(בי) ושיהפוך להיות מאוד נפוץ, משעמם ונדוש בשנים הקרובות.

בסוף זה הרכב שלך ואתה צריך להבין מה יותר נוח\חשוב לך.

כך איתך עגלה וכסא תינוק לנסיעת מבחן בוולוסגיי ותבדוק איך היא מתמודדת עם המשימה.

העיקר שתפסיק לבוא עם הפסאט למפגשים :roll:

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם
לפי התגובות פה צצה לי שאלה שעד כה הייתי בטוח בתשובה שלה,

המושב של הנהג לא מתקפל ויוצר מעבר כמו בכל רכב קופה?

מתקפל בהחלט.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...